Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מדובר בחבר שב-8 שנים האחרונות נהג במאזדה 2. הפולו תפסה את עינו משום רמת הגימור הגבוהה שבה ואיכויות הנסיעה שלה. הוא מעוניין ברכב פרקטי, מרווח, שייקח אותו באמינות מ-A ל-B.

משום שהורגל באמינות המופלגת של מאזדה, הצעתי לו לבחון את ממשיכת הדרך של הרכב שבבעלותו, שזכתה לשדרוג משמעותי בגזרת איכות החומרים. היא לא עברה אצלו את מבחן אולם התצוגה, כי הפולו לשיטתו עדיין מפגינה עליונות בתחום זה ולמען האמת – כך על פי ביקורות – גם בכל הקשור לאיכויות הנסיעה (בידוד רעשים, שיכוך ונוחות מושבים).

יש לציין שהוא ישב גם בפאביה, ממנה התאכזב מאד (שוב, איכות חומרים) והאיביזה - על אף מחירה הקורץ והשדרוג שקיבלה לאחרונה - עדיין לא מצליחה להדיח את הפולו מראש הפירמידה לדידו.

מכיוון ששאר תוצרת אסיה לא עומדת ברף שהציב, ומכיוון שאינו מוכן לשמוע על צרפתיות כמו ה-208 (בעקבות נסיון מר עם קליאו מלפני עשור) ולאיטלקיות אין מה להציע לו כיום, המלצתי לו על הקורסה החדשה כנגד הפולו. הסיבות הן אלו: תחושת "איכות גרמנית" לא נחותה בהרבה אם בכלל, איכות חומרים שניה לפולו בלבד ונוחות נסיעה טובה אף יותר, מערכת הינע "מיושנת" אך מוכחת, נעימה (תיבה פלאנטרית) ואמינה; אבזור טוב יותר ביחס למחיר ובפרט אבזור בטיחותי חדשני (כל הבקרות שנלוות לדגמים שיצאו השנה), כמו גם שירות טוב יותר. הקורסה גם טרייה, עם ציון בטיחות עדכני בזמן שהפולו הנוכחית נמצאת בסוף מחזור החיים שלה. אף הפיאסטה החביבה עלי, שנותנת "פייט" טוב לפולו, נמצאת בסוף חייה ומגיעה עם תיבה רובוטית שאמינותה הוכתמה באופן בלתי הפיך.

ההקרבה הכי גדולה בבחירה בקורסה היא הוויתור על מנוע הטורבו, אך מניסיון אישי עם אלו הגעתי למסקנה שה-hype בגינם מוגזם. זו אבולוציה יותר מאשר רבולוציה - וכך גם בעניין הגיר כפול המצמד – שהמניעים העיקריים לה הם הצורך לעמוד בתקנות האיחוד האירופאי המחמירות בעניין זיהום האוויר וצריכת הדלק מחד תוך התמודדות עם המשקל ההולך והתופח של המכוניות מאידך (באופן לא מפתיע, גם זה בשל תקנות האיחוד בגזרת הבטיחות).

להערכתי, קונצרן VAG שנמצא במרדף אסטרטגי כמעט בהול אחר המקום הראשון במכירות לשנה בעולם, רואה לנגד עיניו את טבלאות המסירות הרבה יותר מאשר את טבלאות שביעות רצון הלקוחות. איכות מוצריו היא איפוא יותר תפיסתית מאשר בעלת גיבוי של ממש במציאות. הפולו, שקומבינציית ה-TSI+DSG שלה מגלמת את עמוד השדרה התפיסתי של היצרן שלה בכל הקשור לעתיד מערכות ההינע ככלי יעיל להסרת המכשולים בדרך להעפלה למקום הראשון, נדמית לי כאופציה הפחות שמרנית דווקא מאשר הקורסה. אופל היא רק ענף בעץ של GM אשר מצידה חסרת יומרה בלתי מתפשרת לשמור על המקום הראשון במכירות לאחר שהחזיקה בו שנים כה רבות ושלאחרונה שיפרה את טיב מוצריה לאורך כל קשת הדגמים.

בקיצור ולעניין, לטעמי המשקל שניתן ליחידת ההנעה המתקדמת הזו של VW הוא גדול מידי, כאשר מצד שני המשקל שניתן לנוחות נסיעה, בידוד רעשים ואבזור בטיחות הוא קטן מידי. הקורסה לפיכך, מהווה חבילה יותר מאוזנת ושקולה, שהיא נאותה יותר לנסיעות שלוות מ-A ל-B.

מה דעתכם? האם יש אלטרנטיבה אחרת לבחור שאינו מוכן לוותר על תחושת "האיכות הגרמנית"?

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם

בשביל מה טובה ההערה הזו לגופו של אדם שאינך מכיר ושלא תכיר - ושלא תדע גם עד כמה אתה רחוק בהערכתך אותו? זה רצונו ודי בכך כדי שיהיה לגיטימי.

פורסם (נערך)

כתבת 3 פסקאות על אדם שהלך ובדק רכבים ושום דבר לא "לטעמו" חוץ מהפולו.

אתה יכול להתפלפל עד מחר בבוקר והתחיל להכנס לאיזה מערכת יותר אמינה, ולאיזה טווח זמן.

בשורה התחתונה, איך שאתה מספר את זה, (במיוחד בהשוואה מול הפאביה) כל דבר שלא יהיה הפולו תיהיה פשרה מבחינתו.

אתה רוצה דבר כזה על המצפון שלך?

ועוד אני אוסיף:

ההשוואה שלך לקורסה לא במקום, הרכב נחות משמעותית בכמעט כל פרמטר מהפולו.

הקורסה "החדשה" היא לא יותר ממתיחת פנים לקודמת שמשווקהת כדגם חדש.

תשלח אותו לשבת באחת , אם I20 או מאזדה 2 לא עברו את "הסף" שלו הקורסה גם לא.

עריכה אחרונה על ידי Nightstalker

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

הוא נעול על פולו - שיקנה פולו.

הרכב שהכי מתאים לכותרת זה הונדה ג'אז.

לפחות למרווחת ושימושית.

גם לחסכונית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא הבנתי למה לא ה-2 החדשה? היא כנראה לא תנפץ את מוניטין האמינות של מאזדה בארץ..

לגבי הקורסה, זה רכב סביר, אבל רחוק מלהוביל את הקטגוריה, ובמחיר שלו אני הייתי מעדיף לקנות יאריס (אולי הייבריד), והונדה ג'אז.

פורסם

שוב, עניין איכות החומרים ותחושת ה"יוקרה" מבין כל המכוניות העממיות. אני דווקא מבין אותו (...), אבל לאור הרומן הקצר עם המיני והלקח שלמדתי ממנו אני חושש שזה קריטריון שהוא נותן לו משקל רב מידי בהחלטה.

פורסם

הפולו תפורה עליו, לפי התיאור שלך.

לא רואה סיבה ללכת על משהו אחר, בהינתן שהבחור כ"כ מונע מסטיגמות בנות עשור..

מה גם שהפולו אחלה רכב אז למה לא, רק שיזכור את שיעור 3-4 מזהירות בדרכים (תפילת הדרך)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לקורסה מנוע ויחידת כח חלשה במיוחד. היא גומעת מ 0-100 קמ"ש ב 13.9 שניות..

אז נכון שהוא רק ביקר את הרכבים באולמות התצוגה, אבל נסיעה ברכב יכולה להוריד אותו לגמרי מהעגלה הזו. למרות שמטרת הרכב היא להגיע מ A ל B (תכלס זו מטרת כל רכב שקונים, רק שלכל אחד יש סטנדרטים אחרים להנעמת זמן הנהיגה)

חיפוש קצרצר באינטרנט במבחני הסופר מיני יראה כשלון חרוץ מול כל מתחרה בקטגוריה גם בסעיף הנוחות

לכם הייתי ממליץ בחום שבנוסף לביקורים באולמות התצוגה, לקחת לנסיעת מבחן ולבדוק את הנוחות מקרוב.

אני לא יודע עד כמה השיקול הכלכלי הוא פאקטור אבל במזדה יש שבוע מכירות עד סוף השבוע, ואם אני לא טועה מדובר בהנחה של 5000 ש"ח על המזדה 2.

הפולו היא אחותה הגדולה של הפאביה, אמנם איכות החומרים בה טובה יותר, אך היא מגיעה עם מנוע 90 כ"ס במחיר של פאביה מאובזרת עם 110 כ"ס (מחיר הפולו 110 כ"ס יעלה כ 10K ש"ח יותר מהמנוע עם ה 90 כ"ס)

אם ביצועים הם לא בראש מעייניו שינסה את הג'אז

גם ללא המגבלות שציינת הפולו היא עדיין בחירה מצויינת, אז על אחת כמה וכמה עם המגבלות..

פורסם

מציע לבדוק את היאריס והגאז אלו רכבים מרווחים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המרווח פחות קריטי מסוגיית ה"איכות" (הרבה מרכאות..). דווקא בהצלבה של הרבה ביקורות נאמר שהקורסה מבודדת ונוחה, נוסף על שימוש בחומרים טובים; עקב האכילס שלה הוא יחידת ההנעה. נעשה נסיעת מבחן ונראה עד כמה העניין משמעותי.

• תוכן חדש...