Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

אני רגע לפני קניית רכב חדש.

הרכב ישמש אותי ואת אישתי ובעזרת השם גם ילד שיבוא בעתיד.

התקציב שלי נע סביב ה-120,000 ש"ח.

ברשותי כרגע קיה פיקנטו ידנית מנוע 1,000 יד ראשונה שנת 2013, מחיר מחירון 49,000 אלף ש"ח.

העסקה שאני אעשה היא כמובן טריידאין על הפיקנטו, והשאר במימון.

רציתי את עזרת המומחים כאן,

האם ללכת על הראפיד?

מי המתחרות שכדאי לי לקחת בחשבון שהן שוות ערך לראפיד?

והשאלה הכי חשובה:

האם כדאי לי לעשות את העסקה עוד השנה, או שאין בעיה לחכות לחודש ינואר נניח?

הכוונה מים הסתם זה שבגלל כרגע יש הנחיות כמעט בכל חברה, ושנה הבאה הפיקנטו שלי יהיה שווה פחות כסף.

תודה, מתן.

פורסם

הראפיד (והטולדו והספייסבק) סובלות מכיול מתלים רשלני הבא לידי ביטוי בנוחות נסיעה בעייתית, בייחוד בגרסאות המאובזרות המצויידות בצמיגים בחתך נמוך. הפביה ספייס עדיפה בעיניי.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מחזק. גם האמינות של הדור הזה של מנועי הטורבו שמותקנים בראפיד פחותה מאשר באלו החדשים. אני הייתי בודק גם C4 אם אתה מעוניין במשפחתיות.

פורסם

לפי מה שאני יודע, טרם התחילה שיווק הגרסה עם 125 סוסים המעודכנת, והנ״ל מתייחס ליחידה עם 122 כאלו. לגבי ה-125 עוד מוקדם לדעת. במעבר חד, בנוגע לנוחות הייתי מקטין את קוטר הצמיג כדי לשפר את הנוחות.

פורסם

למה צמיג קטן יותר = נוחות גדולה יותר?

בהרבה מאוד רכבים אני רואה מגמה ברורה שבה בדגמים היותר מפוארים נותנים צמיג גדול יותר מאשר בדגמי הבסיס, איך זה ככה אם לפי מה שאתה טוען הנוחות יורדת כשהצמיג גדל?

פורסם

זה לא הגודל אלא החתך צמיג,כלומר זה המרווח בין קצה הצמיג לגאנט,מרווח קטן יותר שווה התנהגות טובה יותר אבל נוחות פחות טובה.

לי יוצא מידי פעם לנסוע על הדיזל במונית,הרכב מאחור מאוד מרווח מה שלא יהווה בעיה לסלקל,תא מטען גדול ודווקא לא רואה בעיה בנוחות,אולי הדיזל מכויל אחרת,איכות החומרים פשוטה אך המושבים נוחים ולדעתי אחלה רכב לפחות בגירסה הדיזלית.

מנסיון שלי,מאוד מאוד ממליץ לבדוק האם התקנת סל קל מאחור לא גורמת להזזת המושב הקדמי במידה ותחליט על הרכב אחר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
למה צמיג קטן יותר = נוחות גדולה יותר?

בהרבה מאוד רכבים אני רואה מגמה ברורה שבה בדגמים היותר מפוארים נותנים צמיג גדול יותר מאשר בדגמי הבסיס, איך זה ככה אם לפי מה שאתה טוען הנוחות יורדת כשהצמיג גדל?

בדרך כלל הדגם המפואר יותר משווק כספורטיבי יותר וככזה אמור לספק ביצועים טובים יותר. כמו כן, צמיגי חתך נמוך מקנים לרכב מראה "קרבי" ויחודי יותר.

נתקלתי ביותר מחבר אחד שרכש רכב עם צמיגים בחתך נמוך והתחרט על כך בגלל הפגיעה הנוחות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

האם הסתכלת על קיה סיד? לדעתי יכול להתאים היטב למשפחה/זוג צעיר (מעבר לזה שגם נכנס כמעט לחלוטין לתקציב בלי טרייד-אין) ואני מניח שאם כן תלך על טרייד-אין, יהיו לך תנאים יותר טובים אם תעשה את זה מול קיה (כי אתה מחזיר רכב של קיה).

פורסם
האם הסתכלת על קיה סיד? לדעתי יכול להתאים היטב למשפחה/זוג צעיר (מעבר לזה שגם נכנס כמעט לחלוטין לתקציב בלי טרייד-אין) ואני מניח שאם כן תלך על טרייד-אין, יהיו לך תנאים יותר טובים אם תעשה את זה מול קיה (כי אתה מחזיר רכב של קיה).

תודה נדב.

סיבכת אותי עוד יותר, עד כה היה לי במשוואה רק הראפיד והטולדו, עכשיו גם הסיד.

לא יודע מה לעשות :) .

אף אחד לא התחייס לשאלה הכי חשוב שלי:

הכוונה מים הסתם זה שבגלל כרגע יש הנחיות כמעט בכל חברה, ושנה הבאה הפיקנטו שלי יהיה שווה פחות כסף.

פורסם
תודה נדב.

סיבכת אותי עוד יותר, עד כה היה לי במשוואה רק הראפיד והטולדו, עכשיו גם הסיד.

לא יודע מה לעשות :) .

אף אחד לא התחייס לשאלה הכי חשוב שלי:

הנה העובדות : אם תמכור את הקיה עכשיו בטרייד אין (מה שאני לא ממליץ כי אתה מפסיד הרבה יותר על הרכב בטרייד בהשוואה למכירה פרטית אבל שיקול שלך) אתה אכן תרוויח כמה אלפים בניגוד לאם תמכור אותה בתחילת השנה החדשה. מהצד השני אם תרכוש רכב חדש עכשיו "תפסיד" עליו כמה אלפים מאחר והעליה לכביש תהיה סוף שנת 2015 ולא 2016. אני את שלי קניתי בינואר 2015 וכך תאריך העליה לכביש הוא " ינואר 2015" והערך של הרכב בעת מכירה גבוה יותר.בהצלחה

פורסם

ממליץ לך לא לקנות חתך נמוך יש הבדל משמעותי בנוחות הנסיעה.

אני בזמנו עשיתי נסיעת מבחן על הפאביה ללא חתך נמוך והיה מעולה, אחרי שקיבלתי את הרכב עם החתך נמוך הרגשתי הבדל משמעותי לרעה.

חוץ מזה אני ממליץ על האוקטביה, רכב מציין למשפחה 1.4 TSI.

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם

ארני, אור, ובנצי תודה רבה!

מצטער על בורות, אבל מה הכוונה בחתך נמוך? זה הצימגים?

איזה חתך עליי לבקש בעת הרכישה לדעתך?

פורסם

אין לך בחירה,לרוב חתך נמוך יותר יבוא ברמות גימור גבוהות יותר.

באמצע הכתבה יש לך תמונה של 2 גלגלים ומראים מה זה חתך:

http://cars.walla.co.il/item/2744260

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...