Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ובכן זו ההתלבטות.

אני מחזיק היום בהונדה סיוויק, שנת 2010, אשר הקילומטראז שלה מתקרב אט אט ל-140,000.

הרכב במצב מצוין ומטופל היטב. הוא מאוד נוח לי ובעיני מאוד איכותי.

אלא מה?

לאור נתוניו, נראה כי כל יום שעובר גורם לכך שהמחיר שאקבל עליו יהיה נמוך ונמוך יותר ועם הקילומטראז' שיצבור הוא יהיה פחות ופחות אטרקטיבי. וכן, הרכב עוד מעט 5 שנים אצלי ואני כן הייתי רוצה משהו טוב יותר. מצד שני ברור שזה לא פשוט להוציא עשרות אלפי שקלים.

אם אני רוצה להשדרג אז חשבתי שלא משנה איזה רכב אני אקח (מיצובישי, או מאזדה) כנראה כנראה יהיה ממילא פחות טוב מהרכב שיש לי כרגע או לפחות כמוהו, והרעיון הוא ללכת על משהו שיתן לי להרגיש טוב יותר וישרת אותי ב-5 שנים הקרובות. תקנו אותי אם אני טועה בבקשה...

לכן חשבתי ללכת על הונדה אקורד עם שנתיים על הכביש.

אודה לתשובות ללבטים שלי הן באשר לעצם ההחלפה, והן לגבי סוג הרכב הכדאי. :)

פורסם

אקורד בת שנתיים כל שנה תפסיד יותר מערכה מאשר סיוויק שלך (כמו כל רכב די חדש, עם מחירון יחסית גבוה) . צריכת דלק של אקורד פחות טובה וטסט /ביטוחים / טיפולים מוסיפים עוד כמה מאות שקלים לרעת אקורד בחישוב הכלכלי.

אבל, אתה רוצה לגוון, רכב ברמה יותר גבוהה, יותר חדש ועם קילומטראז' יותר נמוך = יותר אמין.

תחליט, סיבות כלכליות או סיבות רגשיות?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה לכם,

אני חושב שהסיבות גם אם נשמעות רגשיות הן גם כלכליות; אם כפי שהוצע, אני אשאר עם הרכב עוד 5 שנים, בעוד 5 שנים הוא יהיה יותר קרוב להתפרקות ויעלה הרבה פחות ואיאלץ להשקיע הרבה יותר כסף כדי להתקדם לרכב חדש יותר.

בפן הרגשי, כמובן שאעדיף ב-5 שנים הקרובות לנסוע על רכב עם הרגשה אחרת, חדש יותר ואיכותי יותר.

הבנתי שצריכת דלק של אקורד הינה 1:9 1:10 בממוצע, וסיוויק איננה טובה ממנה בהקשר הזה. כך גם הביטוח לסיוויק איננו זול. אני כמובן אבדוק את הדברים האלה פרטנית בבוא העת.

פתחתי את השרשור בין היתר כדי לשמוע הצעות נוספות, גם לרכבים שונים. תודה !

פורסם

אני מצטרף לדעת קודמי, ירידת ערך לרכב קיימת בכל אשר אתה מחזיק רכב, וככל שהרכב חדש יותר ומחירו גבוה כך ירידת ערכו גבוה יותר. על כן עם מתבוננים בגרף ירידת הערך, דווקא עכשיו זו התקופה ה"כלכלית" יותר להחזקתו, והייתי ממליץ להחזיק עוד כשנתיים-שלוש כשהרכב יגיע לאיזור ה200 אלף ק"מ.

זאת בהנחה שאתה שומר על רכבך הייטב, לא מקמץ בטיפולים על פי הספר. אם לא כן, אז ככל הנראה אתה בתוכך יודע שכדאי לך להפטר ממנו, נסועה בינעירונית תוך טיפול מתמיד, ותחזוקה נאותה מבטיחה לך עוד שנים של שקט.

בעניין הטיעון שתצטרך להשקיע הרבה יותר כסף כדי לשדרג, זו קביעה לא נכונה מכיוון שאל תשכח שבאותו זמן היית צריך להוסיף פעמיים סכומי כסף לשיטתך, ואם תבדוק את הנתונים תגלה שבמצטבר הוספת יותר, הרבה יותר (למחמירים ניתן להוסיף לזה הוון ריבית של השדרוג המוקדם בחמש שנים)

ואם הינך מתכוון לכך שבפעימה אחת יהיה קשה לך להוציא סכום כזה, הרי אני יכול להציע לך להכניס לחסכון נושא ריבית את סכום השדרוג עתה, ולהשתמש בו בבוא העת, תגלה שאתה צריך להוסיף הרבה פחות ממה שחשבת.

• תוכן חדש...