Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אאוטלנדר החדשה - רשמים בקצרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציר הפרקים הקודמים:

צריך היה לבחור רכב חדש מליסינג, כל האופציות בקטגוריות מנהלים ופנאי היו רלוונטיות.

שני שיקולים עיקריים לבחירה - התגברות על כאב הגב בנסיעות ארוכות ואבזור.

בריררת המחדל היתה משפחתית גדולה / מנהלים - C5, 508 או אפילו סופרב / אוקטביה, אך בעקבות המלצה של חבר פורום, הוחלט לבחון דווקא את קטגוריית הפנאי כמשככת כאבי הגב הטובה ביותר.

נסיעות מבחן שביצעתי תמכו בהמלצה. עד עכשיו לא ברור לי בדיוק למה, אבל משהו בגובה ובאורך השיכוך של המתלים ידידותי יותר לגב שלי.

לישורת האחרונה הגיעו שניים - CX5 ואאוטלנדר.

ארבע סיבות הכריעו לטובת האאוטלנדר:

1. השילוב של מושבים קשיחים עם מתלים יחסית רכים, כנראה טוב יותר לגב שלי, גם אם פחות נוח לזמן קצר בנסיעות ארוכות יש יתרון דווקא למושב הקשיח יחסית.

2. וייז מובנה במערכת.

3. פתיחה וכניסה ללא מפתח (במאזדה זה רק הנעה - מיותר אם צריך להוציא מפתח בשביל לפתוח דלתות).

4. Mobileye מובנה.

אז מה בפועל:

נוחות הנסיעה לא אכזבה. בדיוק כמו שחשבתי, לעיתים קשיחות המושב ובעיקר קשיחות משענת הראש מעצבנים, אבל בסופו של דבר זה שווה את זה.

מחבב מאוד את המנוע והגיר. בניגוד לתלונות ששמעתי על דורות קודמים, הגיר הרציף כאן עובד היטב ושקט, ורמת הביצועים הפתיעה לטובה (ציפיתי להרבה פחות).

מערכת המולטימדיה מאכזבת. כן, ווייז מובנה זה אחלה, אבל מערכת אנדרואיד סינית מוגבלת זה ממש לא. אין מה להשוות לממשק המצויין של המאזדה. להוציא שיחה מהמערכת זה סיוט שדורש הרבה יותר מדי לחיצות, ואין שום אפשרות ליצור קישור לאיש קשר על מסך הבית. מסך מצלמת הרוורס לא שווה כלום, ואי אפשר באמת להסתמך עליו. טוב לשיווק של הרכב, פחות טוב לשימוש שוטף.

השאר דווקא ברובו סבבה. הרכב נוסע היטב, תא המטען ענק, כפתורי השליטה ברורים ונוחים, צריכת הדלק עד כה טובה לקטגוריה (1:11.5 משולב), הפנים מרגיש איכותי אבל משענת היד קצת רחוקה מדי וזה מעצבן.

שורה תחתונה:

אני מרוצה, וכנראה שהייתי עושה את הבחירה הזו גם בדיעבד. אם היה אפשר לפרוץ את המערכת ולהתקין עליה אפליקציות משלי שיחליפו את החייגן המזעזע ומסך הרוורס שיש שם כיום, אפילו הייתי מרוצה יותר.

פורסם
תתחדש , למרות שלגיפונים אין יתרון מובהק מבחינת נוחות על משפחתיות גדולות.

בוודאי שיש. הרבה יותר קל להיכנס ולצאת בגלל הגובה, משהו שאני ואתה לא נשים לב אפילו, אבל אנשים מבוגרים בהחלט מרגישים את זה. גם כל ההתנהלות עם מושבי בטיחות ובוסטרים הרבה יותר פשוטה.

פורסם

אני מניח שיואב התייחס לנוחות הנסיעה (השילוב של שיכוך/ריסון המתלים), שאכן לרב הקרוסאוברים נחותים ממקבילותיהן חסרי העקבים.

פות"ש,

העדרות של פתחי מזגן מאחור לא מטרידה את ילדיך (או מי שיושב מאחור)?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לגבי נוחות של קרוסאובר מול משפחתית גדולה / מנהלים. אולי זה עניין אישי, אבל שמתי לב שעבורי:

CX5 נוחה יותר ממאזדה 6 (והרבה יותר נוחה ממאזדה 3)

Q5 נוחה יותר מ-A6

Crossover נוחה יותר מ-SX4

מהלך המתלים הארוך של הקרוסאוברים ידידותי לי לגב הרבה יותר מאלו של הרכבים הנמוכים יותר, בדיוק כמו שבנסיעה ארוכה הקשיחות של מושבי האאוטלנדר נוחה לי יותר ממושבים רכים יותר. זה לא שאתה נכנס לרכב כזה ואחרי דקה על הכביש אומר - איזה נוח. זה אחרי נסיעה של שעתיים שאתה לא מרגיש את הגב כואב, ואני רגיש מאוד.

לגבי המזגן, אנחנו לא בתקופה טובה לבדוק אותו. דעה אמיתית על הביצועים שלו נוכל לקבל רק בקיץ, אבל באופן כללי בדר"כ פתחי מזגן מאחור לא תורמים יותר מדי. ב-Q5 ההבדל בטמפרטורה של היושבים מאחור עם פתח מזגן אחורי פתוח או סגור הוא זניח עד לא קיים, וכך גם ברכבים אחרים שראיתי. בדר"כ זרימת האוויר מהפתחים האלו חלשה מדי, רק מפחיתה מזרימת האוויר של הפתחים האחרים והקירור המשמעותי מגיע מהקדמיים בכל מקרה.

לגבי שאר הדברים, ככל שעובר הזמן אני יותר ויותר מחבב את הרכב ויותר ויותר מתעב את מערכת המולטימדיה ששמו שם. כל החסרונות של אנדרואיד, עם מעט מאוד מהיתרונות שלה. קליטת רדיו חלשה, AF ברדיו זה לקישוט בלבד ולא עובד, שקע ה-USB לא מטעין מכשירים כמו שצריך, לחייג למישהו מהמערכת זה פעולה מתישה, המסך מבריק מדי וקשה לצפייה בשמש. יש שני יתרונות בלבד: ווייז והרדיו האינטרנטי המובנה. מוכן לשלם לא מעט כסף למי שיפרוץ לי את המערכת כדי שאוכל להתקין דברים נורמליים עליה.

פורסם

זה לא מעניין אותו כנראה כי אם הוא התלבט בינה לבין הCX5 במילא מדובר על גרסת ה5 מושבים. שם פתחי המיזוג מקדימה עושים עבודה מספיק טובה על השורה השניה.

פורסם

תיאורטית כן, אבל:

1. זה רכב ליסינג, כך שאצטרך להחזיר הכל גם.

2. אחת הסיבות שהלכתי על האאוטלנדר זה הווייז המובנה.

• תוכן חדש...