Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מחר אני הולך לראות קיה פורטה שנת 2013.

כשדיברתי עם המוכר, הוא אמר לי שהרכב הוא בליסינג מימוני אבל רשום על שמו הוא יד ראשונה (יד 00 ברשיון).

לטענתו, אין ולא יהיה שום אזכור לליסינג ברשיון הרכב.

מישהו מכיר את העניין? ראיתי הרבה מודעות שרשומות יד1 ובפרטים הם מציינים שזהו ליסינג מימוני.

תודה.

פורסם (נערך)

אם הרכב אכן רשום על שמו אז אין שום בעיה , בקש ממנו שיצלם רשיונות וישלח לך תמונה כדי שתוכל לראות זאת .

עריכה אחרונה על ידי נירביץ
פורסם

ליסינג מימוני הוא שיטת מימון - בדומה להלואה מהבנק. המונח "ליסינג" הוצמד לשיטה משיקולים מסחריים.

בהחלט יתכן שהרכב רשום על שם המוכר (עם שעבוד לטובת חברת המימון), ובמקרה זה מדובר ביד ראשונה פרטית לכל דבר ועניין. אם שם המוכר מופיע ברשיון (ולפני ביצוע עסקה עליך לבצע השואה מול תעודת הזהות ופרצופו של המוכר) אין כל בעיה, למעט הצורך בהסרת השעבוד לפני העברת הבעלות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הוא לא היה מוכן לשלוח לי צילום של רישיון הרכב (הוא טוען שהוא מפחד מכל מיני נוכלים שיכולים לעשות עם זה משהו).

הוא נתן לי את מספר הרכב והרצתי עליו בדיקה ברשם המשכונות דרך האתר של משרד המשפטים.

מופיע רישום כזה:

פרטי החייב - פרי ירוחם - חברה לרכב בע"מ

פרטי הנושה - הרשות הלאומית החדשה לבט"ד

קבעתי איתו למחר לקחת את הרכב לבדיקה ולהעברת בעלות אם הכל תקין.

לטענתו הוא הסיר את המישכון והרכב נקי מחובות.

איך אני יכול להיות בטוח שהרכב אכן "נקי"? ומה זאת אומרת פרטי החייב - פרי ירוחם חברה לרכב?

הוא טוען שהרכב רשום על שמו ברשיון (פרטי יד 00).

תודה

פורסם (נערך)

לפני שאתה משלם על הבדיקה, תסתכל טוב טוב ברישיון הרכב ובתעודת זהות של המוכר (אל תתבייש בעניין ת.ז ) .תראה מי בעל הרכב, מאיזה תאריך, איזו יד רשומה ברישיון הרכב ומה מקוריות של הרכב. תבקש ממנו שיביא הסכם רכישה מחברת פרי, בה רשום שהרכב נמכר עם 0 קילומטרים ואישור על ביטול משכון. אם המוכר לא רוצה לשלוח צילום של רישיון הרכב, אפילו תמונה בוואטסאפ בגלל הפחד מנוכלים, גם אתה יכול לבדוק בצורה יסודית את המסמכים.

לפי תוצאות בדיקת המשכון, לא בטוח שהמוכר הוא יד ראשונה אלא חברת פרי. אולי המוכר בונה על זה שתבוא מרחוק ולא תשים לב למה שרשום ברישיון הרכב/ תבלע הפתעה כזאת או אחרת.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש ליסינג מימוני שהבעלים הוא בעל הרכב.

זה מה שנהיה מקובל מנקודה מסוימת ולפי המחירון יש התייחסות אליו וזה לזכרוני גם לא מוריד אחוזים (כי זה רכב פרטי לכל דבר).

כמו שאמרו - שתי שניות להעיף מבט ברישיון רכב שיהיה רשום - בעלים קודמים 00 ושם הבחור והכל טוב.

מה שישאר לך זה לבדוק אם הוא סגר את המימון כבר או שאתה צריך לשים חלק מהכסף ישירות לחברת מימון כדי לסגור את ההלוואה והשאר אליו (ובמקרה הזה יקח קצת זמן להסיר את השיעבוד ולהעביר בעלות).

אין בין זה לבין הלוואת רכב הבדל בשבילך כקונה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

המוכר עדיין טוען שהוא יד 00 והוא רשום ברישיון הרכב.

אז לפני שאני נוסע אליו ומבזבז חצי יום עבודה, התקשרתי לחברת פרי ירוחם שעליהם רשום המשכון ברשם המשכונות.

הם אמרו לי שהרכב היה בבעלותם ונימכר, יותר מזה הם לא היו מוכנים למסור.

מה לעשות? שווה לי לנסוע עד אליו בכלל או שברגע שאני אגיע אני אראה שהוא בעצם יד 01 אחרי השכרה/ליסינג?

פורסם

הם אמרו לך שהרכב נמכר, אתה צריך יותר מזה?

אבל לפי התגובה שלהם, נראה שאתה הולך להיות יד שלישית

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

או שהרכב רשום על שם חברה.

או שהוא יציג לך רשיון רכב לא עדכני בו עדיין רשום 00.

או שהוא יראה לך רשיון רכב שיהיה בו 01 ויגיד "רגע, זה לא אומר ראשונה?"

משכנתא זה קל

פורסם
לפני שאתה משלם על הבדיקה, תסתכל טוב טוב ברישיון הרכב ובתעודת זהות של המוכר (אל תתבייש בעניין ת.ז ) .תראה מי בעל הרכב, מאיזה תאריך, איזו יד רשומה ברישיון הרכב ומה מקוריות של הרכב. תבקש ממנו שיביא הסכם רכישה מחברת פרי, בה רשום שהרכב נמכר עם 0 קילומטרים ואישור על ביטול משכון. אם המוכר לא רוצה לשלוח צילום של רישיון הרכב, אפילו תמונה בוואטסאפ בגלל הפחד מנוכלים, גם אתה יכול לבדוק בצורה יסודית את המסמכים.

לפי תוצאות בדיקת המשכון, לא בטוח שהמוכר הוא יד ראשונה אלא חברת פרי. אולי המוכר בונה על זה שתבוא מרחוק ולא תשים לב למה שרשום ברישיון הרכב/ תבלע הפתעה כזאת או אחרת.

יפה כתבת.

או שהרכב רשום על שם חברה.

או שהוא יציג לך רשיון רכב לא עדכני בו עדיין רשום 00.

או שהוא יראה לך רשיון רכב שיהיה בו 01 ויגיד "רגע, זה לא אומר ראשונה?"

צודק ורצוי לבדוק במשרד הרישוי או בדואר את נושא הבעלים.

אל תסמוך על אף אחד אלא רק על עצמך.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...