Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני מאוד מתלבט בן 2 אופציות: פורד פיאסטה 2011/2012 מול קיה ריו של אותם שנים.

ברור לי שלכל אחת מהן יש יתרונות ויש חסרונות, משום מה שקוראים ביקורות באינטרנט עושה חשק לא לרכוש שום רכב מרוב שתמיד אנשים מתארים את החסרונות ושופכים מילה וחצי על היתרונות.

אז מתוך ידיעה שלשני הרכבים כמו אני מניח לכל הרכבים בעולם, יש חסרונות ויש יתרונות הייתי שמח במה האחת גוברת על השנייה, מה רע אצל כל אחת ואם הדברים הרעים שיש לכם לומר הם באמת עילה לדיל ברייקר.

מבחינת צרכים: אני נוסע גם בעיר וגם בן עירוני אם כי לא נסיעות ארוכות. כמו כן אני כן אסע בחופשות לכנרת ומתישהו לירושלים ומה שחשוב לי לדעת שהרכבים יוכלו לעמוד בזה זה הכל. לא מחפש להתחרות עם מיקה האקינן ומייקל שומאכר. פשוט רכב שיהיה נחמד לנהוג בו ויספיק לצרכים יומיומיים של האדם הממוצע.

תודה לכל העונים!

פורסם

שים לב שב 2012 יצא דגם חדש לריו.

הפיאסטה נוחה יותר,לי הריט הרגעשה מאוד קשיחה בעיר.

שניהם לא מטוס,המרווח מאחור בריו משמעותית גדול יותר ולדעתי הסלון מעניין יותר.

קח את הרכב שאתה מתחבר אליו יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יוליאן, תודה רבה על התגובה, ואכן שמתי לב שהריו של החל מ2012 שונה מקודמתה. אגב, הסיבה שלא אמרתי פיאסטה 2013 היא בגלל הגיר החדש שהוא שנוי במחלוקת ולא בא לי להשקיע כמות נכבדה של כסף ולהתקע עם גיר שחווית השימוש בו היא לא נעימה.

לפי התגובה שלך בעצם, 2 הרכבים לגטימיים לגמרי ואני לא אטעה עם שום בחירה- כל מה שנותר לי הוא בעצם לקחת אותם לנסיעת מבחן ולראות מה ההרגשה.

שאתה אומר קשיח, למה אתה מתכוון? והאמת שהחיסרון היחיד שמצאתי לגבי הפיאסטה ולמנוע 1400 הוא מנוע עצל....מה זה בעצם אומר מנוע עצל? האם זה משהו שבאמת אמור להפריע ולהנות מהרכב? וכן, אכן שמתי לב שהפיאסטה פחות מרווחת מהקיו מבפנים אבל עדיין לא עד כדי כך שאי אפשר להכניס שם כסא תינוק מאחורה נכון? (חושב קצת על העתיד.....)

תודה!

פורסם

הכוונה שרכב קשיח,למשל אם מהמורה בכביש הרכב סופג אותה בקשיחות,מנגד מחוץ לעיר אותה קשיחות תורמת ליציבות.

הרכבים לא זריזים,קשה לתאר את זה במילים,אני מניח אחרי נסיעה אתה תרגיש.

אפשר להכניס כיסא מאחור,דווקא פה היתרון לריו עקב המרווח מאחור,ולכן לא יקרה מצב שצריך להזיז קצת את הכיסא הקדמי קדימה על מנת להכניס סלקל,לא יודע אם בפיסאטה צריך.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אחלה, מעולה.

ושאלה אחרונה: למיטב ידיעתי, הפיאסטה יותר חסכונית מהריו, למרות ששתיהן לא מצטיינות בזה (דגם אוטומאטי), אני טועה? ובכלל, מי כן נחשבת כחסכונית בתחאום האצ'בק פרט לניסן מיקרה?....

פורסם

שניהם צריכות להיות פחות או יותר דומות.

פורסם
אחלה, מעולה.

ושאלה אחרונה: למיטב ידיעתי, הפיאסטה יותר חסכונית מהריו, למרות ששתיהן לא מצטיינות בזה (דגם אוטומאטי), אני טועה? ובכלל, מי כן נחשבת כחסכונית בתחאום האצ'בק פרט לניסן מיקרה?....

דווקא הצריכה של הריו לא רעה בכלל (למרות שזה כ"כ תלוי בנהג...).

בכל מקרה, כמו שyulianx כבר אמר לך מדובר בשני רכבים שWhat you see is what you get איתם לחלוטין. אני באופן אישי נוטה יותר לכיוון הריו, היא מתמודדת עם הכבישים בארץ יותר טוב וגם העיצוב יותר מוצא חן בעיני. לדעתי אתה צריך לקחת אותן לנסיעת מבחן ולחזור לפה ולהגיד איך הן הרגישו לך - אין דרך יותר טובה מזאת כדי לקבל החלטה על רכישת רכב.

פורסם

היה לי את שני הרכבים האלה מהעבודה.

שניהם סובלים מכושר ספיגת מהמורות ירוד - בפיאסטה עקב צמיגים (מאוד) נמוכי חתך, בריו עקב מתלים דפוקים. מכונית יכולה להיות נוקשה ויחד עם זאת נעימה, אלא שבאף אחד מהמקרים הנ"ל זהו אינו המצב.

ההגה של הפיאסטה מעט טוב יותר מזה של הריו, ובשורה התחתונה שניהם מחורבנים. זה של הריו מרגיש מנותק לחלוטין וזה של הפיאסטה משום מה סובל מלוחמת מומנט שכלל לא ברור מהיכן היא מגיעה.

שתיהן עגלות מתות. ממש מתות. כאלה שגם עשו בהן וידוא הריגה.

הריו מרגישה מעט יותר אוורירית מהפיאסטה, וגם מרווחת יותר ממנה. הרצפה שלה במושב האחורי כמעט לגמרי שטוחה, מה שאומר שהישיבה שם נוחה יותר.

מיכל הדלק של הריו זערורי, מה שאומר שלמרות שהרכב יחסית חסכוני, אתה עדיין תמצא את עצמך לא מעט בתחנת הדלק.

מבין שתיהן אתה לא אמור לבחור את העדיפה אלא את הפחות גרועה. מהניסיון שלי, הפחות גרועה היא קיה ריו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
היה לי את שני הרכבים האלה מהעבודה.

שתיהן עגלות מתות. ממש מתות. כאלה שגם עשו בהן וידוא הריגה.

הריו מרגישה מעט יותר אוורירית מהפיאסטה, וגם מרווחת יותר ממנה. הרצפה שלה במושב האחורי כמעט לגמרי שטוחה, מה שאומר שהישיבה שם נוחה יותר.

מיכל הדלק של הריו זערורי, מה שאומר שלמרות שהרכב יחסית חסכוני, אתה עדיין תמצא את עצמך לא מעט בתחנת הדלק"

תודה רבה לך על התגובה המפורטת הזאת...ציטטתי את שני השורות האלה שלך מהסיבה ש....אני פשוט מגיע מפוקוס 2007 5 דלתות :), אז אני כבר רגיל לאוטו לא ממש מהיר ויש שיאמרו דיי כבד. בהתחשב בפרט הזה, יש מצב ששני אלה עדיין יהוו שיפור כלשהו לא? :)

פורסם

לעומת פוקוס לא.

• תוכן חדש...