Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחיר הדיל הוא 1030$, החיוב בוצע היום, שער הדולר היציג הוא 3.874.

בקבלת על החיוב נרשם כי חויבתי ב4114 ש"ח. כלומר לפי שער דולר של 3.994.

כלומר הפרש של כ120 ש"ח.

באתר של בנק ישראל נרשם כי :

אין לשערים היציגים מעמד רשמי מחייב על פי דין, ואין הם מתפרסמים ב"רשומות". עיקר השימוש בהם הוא לצורכי שיערוך וכשערים שאליהם מתייחסים חוזים. עם זאת צדדים בעסקה הצמודה למטבע חוץ רשאים לבצעה בכל שער חליפין המוסכם ביניהם. השער היציג לא יחול על עסקה כזאת, אלא אם כן הסכימו הצדדים על כך במפורש.

לפי תקנות האתר של טרווליסט :

חיוב בכרטיס האשראי במטבע חוץ - יעשה לפי ערכו בשקלים לפי שער המכירה אחרון ביום העסקים שקדם למועד התשלום כפי שפורסם בעיתון יומי בישראל

שלחתי מייל לצוות האתר ובנוסף אשאל גם פה - לפי איזה עיתון יומי הם עושים את ההמרה? וכמו-כן, באיזה עיתון יומי השער אתמול היה סביב 4?? הרי כבר כמה ימים שהדולר רק צונח.

וגם - מה זה שער מכירה אחרון? השער בו נעשתה עסקת המרה מדולרים לש"ח, האחרונה ליום העסקים הרלוונטי?

עריכה אחרונה על ידי אספ
פורסם

שלום לך

אני עובד במשרד נסיעות.

השער שאני מחייב היום עומד על 3.91 וגם זה לא שער יציג אלא שער העברות והמחאות.

אם החיוב בוצע היום,השער שחוייבת נראה לי גבוה שלא לצורך.

סלע

פורסם

מעבר לפנייה לצוות האתר - יש מה לעשות? ההזמנה עצמה בוצעה אתמול, אך התאריך על קבלת התשלום הוא מהיום.

פורסם (נערך)

שער מכירה העברות והמחאות של בנה"פ ושל דיסקונט אתמול היה 3.96 ש"ח.

האם ה-4114 הם לפי סוכנות הנסיעות או לפי כרטיס האשראי? לפי השערים שציינת מדובר בהפרש של 3%, בדיוק ההפרש שמחייבים כרטיסי האשראי של ישראכארט על חיוב מט"ח בארץ.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני יכול רק לנחש: תקנון האתר נכתב לפני השינויים האחרונים בתקנות כרטיסי האשראי. עד לפני מספר חודשים חברות האשראי חייבו עסקות במט"ח כאשר שער הייחוס היה שער מכירה של בנק האם של חברת האשראי, עם הפרש אחוזי מעל שער זה ובחלק מהמקרים גם סכום קבוע דולרים בודדים. כיום החיוב נעשה לפי הפרש אחוזי (יותר גדול) מהשער היציג. אני מכיר את השערים של ישראכרט כיון שאני משתמש בעקר בכרטיסים שלהם, ולפי בדיקה לפני מספר שבועות הם גם בעלי ההפרש הקטן ביותר, אבל בדקתי לאחרונה לפני למעלה מחודש ואולי משהו השתנה מאז.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

להבא מומלץ לוודא מראש לפי איזה שער דולר יתבצע החיוב.

כרגע נראה שהם יוכיחו לך באותות ובמופתים שהם בסדר.

סלע

פורסם (נערך)

כאשר אני עושה עסקה במט"ח אני מביא בחשבון הפתעות מסיבה פשוטה מאד: מחיר המט"ח משתנה מרגע לרגע, בודאי מיום ליום - והחיוב לא תמיד מיידי. לפעמים אני מרויח, לפעמים מפסיד. זה נכון לגבי שמונצעס בשני דולר באיביי, וגם בסט כרטיסי טיסה ב-2500 דולר.

יתרה מזאת, חלק מהזמנות המלונות שלי נעשים רק כהזמנה ללא חיוב כדי שהעסקה תוכל להתבטל במקרה הצורך. ההזמנות נעשות מספר שבועות מראש, כך שאני יכול להפסיד או להרויח מהפרשי השער (התשלום נעשה במלון בצ'ק אאוט) - ואני לא נביא. זאת מעבר לכך שעסקה "פתוחה" מסוג זה יותר יקרה מעסקת תשלום מראש שאינה ניתנת לביטול.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...