Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופנוע=חסכון?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה זה ת'רד רק למי שיודע לענות על השאלות הבאות מניסיון:

אני חושב כבר מספר חודשים לעבור לדו גלגלי ועשיתי כבר כמה בדיקות ולפי מה שקאיתי החיסכון הוא לא גדול במיוחד.

לדוגמא כדי לעשות את המעבר צריך לקנות?

1.קסדה:600-1500 ש"ח.

2.מעיל:1500 ש"ח.

3.כפפות:150-300 ש"ח.

4.הרכת אבטחה(מנעול דיסק,שרשרת,כיסוי):1000 ש"ח.

ועוד לא דיברנו על מחיר של הכלי (עד 500 cc).

והביטוח שעולה משהו כמו 5000 ש"ח.

וטיפולים אחד ל-5000 ק"מ.

מה אתם אומרים נשמע כמו חסכון או תענוג למי שיש?

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם

בתור אחד שעשה מעבר דומה ממכונית לדו"ג זה יותר מורכב מזה. מבחינת האגרות על מכונית ואופנוע (ביטוח+טסט) אז זה מתקזז ונשאר זהה פחות או יותר.

ההוצאות על מיגון לרוכב יכולות להיות גם גבוהות יותר אם אתה הולך על ציוד קצת יותר איכותי ונפרד לכל עונה (מעיל קיץ+חורף וכנ"ל לגבי כפפות).

רוב הציוד שקונים לאופנוע זה הוצאה לטווח ארוך כי הצוד הזה מחזיק כמה שנים טובות. צריכת הדלק של דו"ג טובה בד"כ מזו של רכב וכמבן אין בעיות חניה ופקקים, לא יודע אם זה רלבנטי אליך כי אתה גר בצפון אבל לי במרכז זה יתרון ענק.

אני נוסע המון כל הקטנוע, כ-5500 ועוד לא סגרתי 4 חודשים איתו...מהחישוב שלי אני חוסך בצורה כזו רק על דלק בערך 800 ש"ח בחודש אבל זה בהשוואה ל-205GTI השתיינית שהיתה לי וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על תחזוקה שפה מהקטנוע יש לי ראש סופר שקט.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תלוי איזה אופנוע....

קודם כל, אני מוציא מהמשוואה את עלות רכישת הציוד.

זה מבחינתך צריך להחשב כחלק מעלות רכישת האופנוע הראשונית, ולכן אתייחס רק לעלות האחזקה השוטפת.

ביטוח החובה הוא 3400 ש"ח לשנה (מעל 250 סמ"ק).

ביטוח מקיף הוא כ 10% מערך האופנוע (כולל צד ג').

ביטוח צד ג' בלבד זה כ 600 ש"ח.

אגרת רישוי זה כ- 250 ש"ח.

צריכת דלק בסביבות 20 ק"מ לליטר.

ועכשיו מגיעים לסוג האופנוע.

אם אתה מתכנן על סינגל או טווין ותמצא אחד שמתוחזק כמו שצריך (לא אמרת תקציב), עלויות האחזקה תהיינה נמוכות משמעותית מהעלויות של אחזקת אוטו.

אמנם טיפול כל 5000, אבל יש רק פלאג אחד או שניים, הגישה נוחה וזה לא עולה הרבה. מכובן שאפשר גם לעשות לבד ולחסוך עלויות.

יש רכיבים מתבלים כמו רפידות, דיסקים, שרשרת וגלגלי שיניים, צמיגים, אבל אם לקחת אופנוע פשוט, שיש לו דיסק יחיד מקדימה, וצמיגים במידה הגיונית, המחירים לא יהיו מטורפים.

בסיכומו של עניין, האוטו (309 מודל 92) עולה לי בממוצע כ- 1500 ש"ח לחודש להחזיק, בעוד שהאופנוע (ימאהה XT600 מודל 94) עולה בממוצע כ- 1000 ש"ח לחודש (לשניהם יש ביטוח מקיף).

רק אוסיף שהאופנוע היפני שלי הפגין אמינות מושלמת מאז שרכשתי אותו לפני כמעט שנתיים.

הדבר היחיד שקרה שאינו בלאי רגיל, זה שהברגים שמחברים את מגן הפלסטיק של השרשרת השתחררו.

נ.ב. שכחתי לציין שהאוטו עושה כ 18000 ק"מ בשנה, והאופנוע עושה כ 12000.

אם האופנוע היה עושה קילומרטאז' זהה, תוסיף 100 ש"ח לחודש על דלק, 20 ש"ח לחודש על טיפולים, ועוד כמה עשרות ש"ח בממוצע על חלקים מתבלים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אני חושב על gs 500 או בנדיט 400 של סוזוקי כמובן (למי שלא יודע).

התקציב שלי הוא בסביבות ה-15000+ .

אם יש לכם הצעה נוספת אני ישמח לשמוע(קטנוע או קסטום לא בא בחשבון).

חוץ מזה לא עניתם על השאלה אם זה שווה או לא?

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם
אני חושב על gs 500 או בנדיט 400 של סוזוקי כמובן (למי שלא יודע).

התקציב שלי הוא בסביבות ה-15000+ .

אם יש לכם הצעה נוספת אני ישמח לשמוע(קטנוע או קסטום לא בא בחשבון).

חוץ מזה לא עניתם על השאלה אם זה שווה או לא?

מה לא ברור מהתשובה שלי?

מבחינה כספית זה שווה.

זה זול יותר.

אתה תחסוך כסף.

לגבי האופנוע - אל תחשוב אפילו על בנדיט.

זה אופנוע עצבני וממש לא מתאים כאופנוע ראשון.

חוץ מזה, הסיכוי שתמצא אחת במצב תחזוקתי נורמלי שואף ל 0, כי רובם הוחזקו ע"י צעירים מתלהבים שחסכו בכסף ולא תחזקו אותה כמו שצריך.

מעבר לכך, יש לו 4 צילינדרים, 4 קרבורטורים, שני דיסקים קדמיים ועוד כל מיני דברים שהופכים את האחזקה שלו ליקרה, וכבר לא יהיה לך חסכון כספי.

חוץ מ GS500, תחשוב גם לכיוון של דו-שימושי כמו ימאהה XT500 שניתן למצוא בתקציב שלך, ועלות האחזקה שלו עוד יותר זולה מה GS500, פלוס יש לך את האפשרות לרדת לשטח.

פורסם

וותר על רכישת בנדיט, הוא סובל בין היתר מקרבורציה מאד מסובכת לכיוון

ועלויות תחזוקה גבוהות לרוכב מתחיל ותקציב מצומצם.

רבים חוו נפילות ורוב האקזמפלרים בשוק שחוטים.

לבנדיט אגב יש דיסק בודד מלפנים.

XT500 הוא האופנוע הכי טוב שאני יכול לחשוב עליו לרוכב מתחיל

אמין וזול מאד לתחזוקה ועדיין מספיק חזק לנסיעות בין עירוניות (להבדיל מ-DR-350)

ויכול לספק את חווית השטח כבונוס בסופ"ש.

GS-500 הוא אפנוע נחמד בסיסי ואמין אבל בעיקר משעמם וחסר כל ייחוד וטוב רק לכביש.

אם הנסיעות שלך הם במתחם גוש דן ואתה לא לחוץ על רכישת אופנוע

רכישת קטנוע 50cc בנוסף לרכב שברשותך גם תוזיל את העלויות השוטפות וגם תשפר את איכות חייך בכל הקשור לבזבוז זמנך בפקקי גוש דן הנוראיים.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

באמת רק דיסק קדמי אחד?

הדברים שאני זוכר הכי טוב מרכיבה שעשיתי על בנדיט 400 לפני משהו כמו 7 שנים, זה בלימת המנוע ההיסטרית וצפיפות ההילוכים.

ההילוכים כל כך קרובים שאם אתה בהילוכים 4-6 ממש קשה לדעת באיזה הילוך אתה אם לא ספרת על ההעלאות וההורדות, ובלימת המנוע כל כך חזקה שעזיבת גז בהילוך ראשון או שני האטה את האופנוע יותר חזק מהבלמים של הג'אווה שהייתה לי אז..... :?

פורסם
אז ככה זה ת'רד רק למי שיודע לענות על השאלות הבאות מניסיון:

אני חושב כבר מספר חודשים לעבור לדו גלגלי ועשיתי כבר כמה בדיקות ולפי מה שקאיתי החיסכון הוא לא גדול במיוחד.

לדוגמא כדי לעשות את המעבר צריך לקנות?

1.קסדה:600-1500 ש"ח.

2.מעיל:1500 ש"ח.

3.כפפות:150-300 ש"ח.

4.הרכת אבטחה(מנעול דיסק,שרשרת,כיסוי):1000 ש"ח.

ועוד לא דיברנו על מחיר של הכלי (עד 500 cc).

והביטוח שעולה משהו כמו 5000 ש"ח.

וטיפולים אחד ל-5000 ק"מ.

מה אתם אומרים נשמע כמו חסכון או תענוג למי שיש?

אתה צריך לעשות חשבון לפי הקילומטרז' שאתה עושה בשנה,

פשוט תיצור משוואה בין ההוצאות שרשמו לך, לבין הוצאות של רכב ותראה מה יותר זול.

אני הייתי הולך על GS, מאחר והיה לי אחד כזה.

הוא פשוט סוס עבודה, אמין, וגם נותן פאן כשצריך.

דרך אגב,

אני נגד רכיבה בכביש על אופנועים (אני כיום על שטח), מאחר וזה מסוכן ביותר,

ולמרות האהבה שלי לאופנועי כביש, ברגע הראשון שיצאתי מגוש דן, מכרתי את שלי.

הנהגים בארץ לא מחשבנים לאופנועים, ולטעמי עדיף לשבת שעה כל יום בפקקים,

מאשר להסתכן בתאונות :!:

פורסם

אם הייתי צריך לשבת כל יום שעה בפקקים, זה היה מקצר לי את החיים הרבה יותר מהתוחלת הצפויה על אופנוע.....

הייתי מגיע לעבודה והביתה עצבני, זה היה משניא עלי את אקט הנהיגה שאני כל כך נהנה ממנו בדר"כ, שלא לדבר על בזבוז הזמן המטורף!!

כשאני רוכב על האופנוע, אני כל הזמן שומר על מודעות לעובדה שחסכתי חצי שעה בנסיעה הזאת, ולכן אני מרשה לעצמי לרכב הרבה יותר לאט כשיש תנועה סביבי, ושומר על עירנות מירבית.

אני עושה הכל כדי לא להכנס בכלל למצבים מסוכנים, ואין ספק שהנסיון עושה את שלו.

אני זוכר כמה "כמעט ונפגע" היו לי בשנים הראשונות שלי על דו"ג.

היום אין לי כמעט ארועים כאלה.

פורסם

ברגע הראשון שיצאתי מגוש דן, מכרתי את שלי.

מאשר להסתכן בתאונות

עם כל הכבוד, זה נהגי האופנועים שלא מתחשבים בעצמם, לא נהגי המכוניות שלא מתחשבים באופנועים.

הראשונים לצאת ברמזורים (לעיתים לפני שהאור הירוק נדלק).

היחידים לבצע סלאלומים בין המכוניות העומדות.

שלא לדבר על העובדה שחלק מרוכבי האופנוע חושבים שזה שיש לו שני גלגלים הופך אותו לאופניים ולכן זה לא נורא אם עולים איתו על מדרכות, עוברים במעברים להולכי רגל בלבד או נוסעים במאונך לתנועה (על גבי מעברי חצייה בדר"כ).

אני בפרוש לא אומר שנהגי המכוניות אינם בעלי חלק גדול מאוד בתאונות האופנעים, אבל בשורה התחתונה, אלו נהגי האופנוע שצריכים להזהר ולהתחשב. בכל זאת, זה החיים שלהם.

דייטסו שרייד בטירוף...

פורסם

ברגע הראשון שיצאתי מגוש דן, מכרתי את שלי.

מאשר להסתכן בתאונות

עם כל הכבוד, זה נהגי האופנועים שלא מתחשבים בעצמם, לא נהגי המכוניות שלא מתחשבים באופנועים.

הראשונים לצאת ברמזורים (לעיתים לפני שהאור הירוק נדלק).

היחידים לבצע סלאלומים בין המכוניות העומדות.

שלא לדבר על העובדה שחלק מרוכבי האופנוע חושבים שזה שיש לו שני גלגלים הופך אותו לאופניים ולכן זה לא נורא אם עולים איתו על מדרכות, עוברים במעברים להולכי רגל בלבד או נוסעים במאונך לתנועה (על גבי מעברי חצייה בדר"כ).

אני בפרוש לא אומר שנהגי המכוניות אינם בעלי חלק גדול מאוד בתאונות האופנעים, אבל בשורה התחתונה, אלו נהגי האופנוע שצריכים להזהר ולהתחשב. בכל זאת, זה החיים שלהם.

כלומר, הפרשנות של ההודעה שלך היא שאני בתור רוכב דו"ג צריך להיזהר יותר כי אם אהיה מעורב בתאונה אז אני אפגע יותר, אני מסכים איתך.

אבל, האם עצם העובדה שאתה נוהג ברכב מוגן יותר מורידה או מפחיתה ממך את האחריות להזהר לא לפגוע ברוכבי אופנועים הנקראים בדרכך? כלומר החזק שולט?

ובקשר להכללות שלך לגבי רוכבים על דו"ג.....

אתה לא רוצה שאני אתחיל לזרוק פה כל מיני דעות קדומות על אלו שנוהגים בדיהטסו שרייד, נכון?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אבל לא כתבתי שהאחריות אינה שווה בין שני הנהים. אלא, כמו שהסכמת איתי, שנהג האופנוע צריך להזהר יותר.

ובקשר לדייטסו שרייד, הקהילה (אני) חסינים בפני קנאים ומבקשי רעה ולכן האיומים הינם איומי סרק. :)

הכל ברוח טובה. :wink:

דייטסו שרייד בטירוף...

פורסם

אופנוע הרבה יותר חסכוני מהרבה בחינות אבל הוא גם מסוכן מאוד ולא משנה אם אתה נהג זהיר והכל יכולים לקרוא דברים שהם לא באשמתך:

נהגים שלא מסתכלים במראות

שמן על הכביש, כביש חלק וכו'

אז כדאי לך להתחשב בנושא הסכנה ולראות אם זה משתלם לך

זה לא כיף להיות אם פלטינה ברגל בגלל משהו שאתה אפילו לא זוכר שקרה בגלל שקיבלתה מכה בראש ואני אומר לך את זה מנסיון!!!!

פורסם
אופנוע הרבה יותר חסכוני מהרבה בחינות אבל הוא גם מסוכן מאוד ולא משנה אם אתה נהג זהיר והכל יכולים לקרוא דברים שהם לא באשמתך:

נהגים שלא מסתכלים במראות

שמן על הכביש, כביש חלק וכו'

אז כדאי לך להתחשב בנושא הסכנה ולראות אם זה משתלם לך

זה לא כיף להיות אם פלטינה ברגל בגלל משהו שאתה אפילו לא זוכר שקרה בגלל שקיבלתה מכה בראש ואני אומר לך את זה מנסיון!!!!

בוא נטפל אחד-אחד.

נהגים שלא מסתכלים במראות: אני בתור אופנוען מניח הנחת יסוד שאף נהג לא מסתכל במראות, ולכן אני דואג אף פעם לא להיות במקום שנהג כזה עלול לסור אליו, או לפחות לא בתנאים שאינני יכול לחמוק בזמן.

שמן על הכביש: בשביל זה יש עיניים, לא?

כביש חלק: מורידים מהירות, רוכבים בהתאם לתנאי הכביש.

מכה בראש: אם לא תיפול, לא תקבל מכה בראש.

אופנוע זה לא כל כך מסוכן. צריך רק לדעת לרכב באחריות, ותוך צפייה קדימה, לקיחה בחשבון של כל מצב אפשרי, וצפייה לגרוע מכל בכל רגע נתון.

פעם, איש חכם אחד, מפקד טייסת הפייפרים בבית הספר לטיסה, לימד אותי שכשטסים, מניחים שכולם מנסים להרוג אותי. המטוסים האחרים חורגים מהאזור, הפקח מכניס אותי להקפות בכיוון ההפוך, הטכנאים דפקו את ההגאים לפני ההמראה וכו' וכו'.

אין על מי לסמוך חוץ מאשר על עצמך.

ככה זה בדיוק בכביש כשאתה על אופנוע.

כל רכב שעומד בעצור, הוא פוטנציאל להתפרץ לצומת.

כל רכב בנתיב אחד הוא פוטנציאל לסטות בפתאומיות לנתיב השני.

כל רכב עומד הוא פוטנציאל לפתיחת דלת.

וכו' וכו'.

וצריך לרכב בהתאם, תוך הנחה שכולם מנסים להרוג אותי.

ככה שורדים.

פורסם
אבל לא כתבתי שהאחריות אינה שווה בין שני הנהים. אלא, כמו שהסכמת איתי, שנהג האופנוע צריך להזהר יותר.

ובקשר לדייטסו שרייד, הקהילה (אני) חסינים בפני קנאים ומבקשי רעה ולכן האיומים הינם איומי סרק. :)

הכל ברוח טובה. :wink:

זו אכן הכללה, אתה מתכוון בעיקר לשליחים . . .

אני רואה אותם כל הזמן עוברים במעברי חציה בשביל לחסוך רמזור, מנסים להדחף בכח בין מכוניות, גונבים רמזורים וכו' . . .

היום אופנוען פגע במראה של חבר שלי בזמן שהוא ניסה להדחף בין המכוניות ואפילו לא עצר בשביל לראות שהוא לא גרם נזק, פשוט שם גז ונסע משם, פשוט גועל נפש . . .

אני מצפה מרוכבי האופנועים לעמוד בדיוק כמו מכוניות ולא לעקוף מכל כיוון אפשרי בדיוק כמו שאני מצפה מנהגים להסתכל במראות ולהתייחס לאופנועים בדיוק כמו למכוניות, אני יודע שזה יהיה בזבוז זמן לרוכבי האופנועי םאבל זה ימנע הרבה תאונות שממש לא חסר לנו בארץ . . .

פעם אחת עמדתי בפקק קבוע ברחוב בן גוריון בר"ג ומאחורי עמד אופנוען, אני מחכה שהוא יעבור אותי והוא פשוט לא ניסה לעקוף, הוא פשוט עמד מאחורי, אח"כ אמרתי לו כל הכבוד ושכל רוכבי האופנועים צריכים ללמוד ממנו . . .

אני בד"כ מסתכל במראות ומפנה את הדרך לדו"גים ואפילו בפקק אני משאיר להם מקום לעבור (אני מפחד על המראות שלי :wink:) אבל עדיין אני מאמין במה שרשמתי למעלה . . .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...