Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכי סולו גיטרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הפעם אני מניח על שולחנכם פרוייקט חדש ושמו "הכי סולו גיטרה" ובו אתם נדרשים (רק אם אתם רוצים), לכתוב איזה סולו גיטרה הכי פורט לכם על נימי הנשמה ולמה.

אם אתם מעוניינים לקבל קצת השראה אתם מוזמנים לקרא את הקטע הבא:

על איזו גיטרה מדובר?

ובכן, זה לא ממש משנה, העיקר שתהיה חשמלית!

בין אם זו פנדר סטרט לבנה, שאך לפני רגע עוד היתה כאיבר נוסף בגופו של הנדריקס הגדול ועתה היא עולה בלהבות על הבמה,בטקס כמעט מיסטי, ומחזירה את נישמתה לבוראה או גיבסון לס פול אדומה ודהויה שצווחת בטירוף בידיו של סלאש בעודו עומד על פסנתר כנף שחור אל מול ארבעים אלף מעריצים מוטרפים, הגיטרה היא, ללא ספק, כלי לרגעים גדולים מהחיים. רגעים שכאלו נחרתים בזכרוני ועוזרים לי להתגבר על העובדה היומיומית שהחיים שלי הרבה יותר רגילים ושגרתיים מאשר אלו של גיבורי הגיטרה שלי.

ושוב אני חומד את חמוקייה בעיניי, מניף אותה אל מעבר לכתפי, מרגיש את כובד מישקלה וכבר מפליג בדמיוני (המעורפל, מן הסתם, מסמי הזיה..) לאותם ימים תמימים של אהבה פאסיבית ואקטיבית לכל בנות/בני המין השני ברדיוס של קילומטר, סמים ורוקנ'רול. וכמו בנהיגה על רכב שמגבלותיו רחוקות ממיצוי על ידי נהגו, כך אני יודע שככל שאתאמץ להרשים אותה באצבעותיי,בנגינה מלאה ברגש ובסגנון, בדיוק ובמהירות, כך תביט עליי היפיפייה המגולפת בחוסר סיפוק ובמבטה הכובש תשאל:" נו, סיימת כבר להתחמם? אפשר כבר להתחיל לנגן?"

וכשאני שומע שיר רוק חדש ברדיו אני מחכה בסבלנות שייגמר הסבב הרגיל של הבית-פזמון- בית-פזמון ויתחיל החלק המסעיר שבשיר, והגיטרה תתחיל לזמר. חבל שלעיתים קרובות מדי השדרנית, שלדידה השיר כבר נגמר, מתחילה לבלבל את המוח על התנועה שמזדחלת לה בכביש 95 או משהו כזה ומודה לאיזה משועמם שדיווח מתוך הפקק...

בקיצור, אלו בחירותיי:

סולו ישראלי: יצחק קלפטר בשיר "לוקח ת'זמן".

הסיבה: הסולו של קלפטר הוא המשך טבעי וישיר לתחושות ולאנרגיה שהשיר מייצר, של בטלנות קלילה ונונשלנטית . בנוסף, הסאונד הטבעי והנקי של הפנדר, חף מכל דיסטורשנים, פשוט עושה לי טוב.

סולו לועזי: ג'ון פרושיאנטה מהרד הוט צ'לי פפרז בשיר "COULD HAVE LIED".

הסיבה:הגיטרה הבוכייה, בידיו המאומנות של פרושיאנטה, מקבלת חיים משלה וכמעט שניתן לתרגם את דברייה המרגשים עד דמעות. הסולו הזה מעלה את השיר (המצויין ממילא) בדרגה נוספת של איכות. בנוסף יש לציין,כמובן, את הסאונד של הגיטרה - "אובר-דרייב" חם ,על גבול הדיסטורשן, שצובט בנשמה.

זהוזה. תורכם.

נ.ב.

בשום פנים ואופן אין להבין מהכתוב שאני בעד צריכה של סמים מכל סוג שהוא, על אחת כמה וכמה כשמדובר בפורום הפונה לנהגים.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שניים ראויים לציון :

מרק קנופלר - SULTANS OF SWING , בגרסת ההופעה באלבום ALCHEMY - אחד הגדולים על הגיטרה.וירטואוז.

גארי מור - PARISIAN WALKWAYS , הגיטרה שלו בוכה שם , שזה נוגע בנשמה.

פורסם

ללא ספק Heartbreaker (לד זפלין)

כמה מילים על הבחירה: שיר שמתחיל פשוט ורגיל

פייג עוצר לרגע, מאט, מותח מעט את המיתרים ואז מתחילה האצה המטורפת.

בסיומה חוזר לשיר כאילו דבר לא קרה עד הסיום המפתיע.

פורסם

אני חושב שסלאש בשיר civil war

אם תשימו לב אחרי כל בית יש סולו אומנם רק ליקראת הסוף סלאש מכניס את הסולו העצבני ביותר בשיר

וכמובן אני לא יכול להתעלם משירים שפשוט כיף לישמוע שוב ושוב בגלל הגיטרה המלודית והמנגינה שאתה כמו מפגר פשוט לא יכול להפסיק לזמזם שירים כמו

letter to dina (סליחה אם יש טעויות בכתיב)-sonata arctica

dance of dead-iron maiden

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
שניים ראויים לציון :

מרק קנופלר - SULTANS OF SWING , בגרסת ההופעה באלבום ALCHEMY - אחד הגדולים על הגיטרה.וירטואוז.

אני מסכים במאת האחוזים עם ידידי המלומד. אחד הקטעים היותר טובים של דייר סטרייטס ושל קנופפלר. אני אוהב במיוחד את הקטע בסוף השיר, שבו זה נטו גיטרה ללא מילים. בכלל דייר סטרייטס יש להם אחלה קטעים עם גיטרה, הם פשוט וירטואוזים. עוד קטע טוב עם הגיטרות אצלם זה בשיר MONEY FOR NOTHING הכל כך מוכר, במיוחד ההתחלה שלו.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

מבחינת וירטואוזיות - דונלד פייגן מסטילי דן, בקטע בשם East St Louis Toodle-O מתוך האלבום פרעצל לוג'יק. בחיי, קשה להאמין שאפשר להוציא קולות כאלו מגיטרה חשמלית.

ומי שמכיר את הקטע או את השיטה בה דונלד פייגן ניגן בו יבין על מה אני מדבר.

מבחינת הרגש, בדרך כלל גיטרה אקוסטית מדברת אלי יותר במישור הזה. אבל הכלי שבאמת גורם לי לצמרמורות זה חצוצרה.

פורסם

סולו לועזי - hotel california של eagles. הגרסה המקורית.

שתי הגיטרות פשול מדברות אחת עם השניה.... מעולה

סולו מאוד פשוט אבל..... מעולה !

עוד אחד: allways with me, allways with you של joe satriani.

ללא מילים !

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

סולו לועזי - הסולו של Something/The Beatles, נדמה לי שקלפטון ניגן אותו

עוד סולו לועזי - הסולו של סטיב האקט של Genesis באלבום Selling England by the Pound, כל הסולואים שם נהדרים אבל בדיאלוג המדהים של הגיטרות ב After The Ordeal אני תמיד, אבל תמיד מזיל דמעה.

פורסם

סולו מרגש - הסולו של מטאליקה ב-Fade to black (שיר על התאבדות למי שלא מכיר)

אחרי שג'יימס הטפילד נותן את המשפט האחרון בשיר שאחריו כנראה הדמות מתאבדת -

"Now I will just say goodbye, goodbye".

בכלל האלבום Ride the lightning היה הכי טוב של מטאליקה לדעתי,

ואין על העוצמה של הגיטרות ב-For whom the bells tolls

(או איך שאבא שלי קרא פעם לסרט הזה - Whose bells rings? :-) )

סולו של וירטואוז - Eruption של Eddie Van Halen, כמובן.

ד"א יש כאן מי שהיה בהופעה האחרונה של ג'טרו טול בארץ?

No worries 8)

פורסם
סולו מרגש - הסולו של מטאליקה ב-Fade to black (שיר על התאבדות למי שלא מכיר)

אחרי שג'יימס הטפילד נותן את המשפט האחרון בשיר שאחריו כנראה הדמות מתאבדת -

"Now I will just say goodbye, goodbye".

בכלל האלבום Ride the lightning היה הכי טוב של מטאליקה לדעתי,

ואין על העוצמה של הגיטרות ב-For whom the bells tolls

(או איך שאבא שלי קרא פעם לסרט הזה - Whose bells rings? :-) )

סולו של וירטואוז - Eruption של Eddie Van Halen, כמובן.

ד"א יש כאן מי שהיה בהופעה האחרונה של ג'טרו טול בארץ?

בעקרון זה שיר שנכתב ע"י קירק,

הוא כתב אותו כהספד\זיכרון למגבר (Marshall) האהוב שלו שנגנב.

הזוי משהו.

שבוע טוב.

פורסם

בעקרון כל פעם שאדון deep purple \ Richie Blackmores' Rainbow) Richie Blackmore) על הגיטרה אני מצטער שאין לי שפם ושיער ארוך מתולתל.

אם לקחת סולו אחד שעושה לי את זה אז ב- child in time אני מתמוגג. ואני חייב עוד אחד שלו, בשיר Temple of the King, כל כך פשוט וכל כך נכון.

לגבי ישראלי.... לפני כמה שנים בקמלוט, שלמה מזרחי וברי סחרוף מבצעים את כמה יוסי - WOW הגיטרה......

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם
בעקרון זה שיר שנכתב ע"י קירק,

הוא כתב אותו כהספד\זיכרון למגבר (Marshall) האהוב שלו שנגנב.

הזוי משהו.

שבוע טוב.

פעם ראשונה שאני שומע על זה, וגם Google לא יודע על זה שום דבר.

ובכלל, הטקסט של השיר הוא בלדה למתאבד, ולא למגבר שנגנב...http://www.lyricsfreak.com/m/metallica/92126.html

No worries 8)

פורסם

כן למטאליקה יש את הנושאים שלהם

יש כאלה שידחו ויש כאלה יעריצו את הפרובוקציה (אני ביניהם)

שיר על נכה עיוור חירש אילם ONE

שיר על בית משוגעים SANITARIUM

שיר על ההתאבדות ולא על איך הוא רצה להתאבד ואז התגבר FADE TO BLACK

שיר על אלכוהוליזם MASTER OF PUPPETS

אתם יכולים לאהב אתם יכולים לישנוא אבל מטאליקה היא אחת להקות המטאל החשובות ביותר שיש (להוציא כמובן את הדיסק האחרון שלהם)

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
באלבום Selling England by the Pound, כל הסולואים שם נהדרים אבל בדיאלוג המדהים של הגיטרות ב After The Ordeal אני תמיד, אבל תמיד מזיל דמעה.

לי זה קורה בסולו הפסנתר בהתחלה של firth of fifth

פורסם
אתם יכולים לאהב אתם יכולים לישנוא אבל מטאליקה היא אחת להקות המטאל החשובות ביותר שיש (להוציא כמובן את הדיסק האחרון שלהם)
:???: ?You mean everything they made since the black album, no

- Guitar solos, there are so many good ones, here are a few good ones

Slash (Guns n' roses) - Estranged, pretty much the entire song, November rain, entire song too

Mark Knopfler (Dire straits) - Brothers in arms, 4:50 into the song, very touching

Dimebag Darrell R.I.P (Pantera) - Cemetary gates, 4:51 into the song

Iron Maiden (both guitars) - Wasting love (from "a real live one"), 3:44 into the song, great guitars the entire song

Dave Gilmore (pink floyd) - how can I even choose? Dave has SO many great solos, here are a few that I like - Comfortably numb - live from "pulse", it's about a half of the song and tearing you into pieces, Time (dark side), and High hopes from the division bell, prefer the "pulse" version as well

Tom Scholz (Boston) - More than a feeling, 2:28 into the song, entire song has great guitars

:smile: ...I can go on and on with this forever

.Moti

• תוכן חדש...