Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היום ראיתי כמה מכוניות C Class W203 דיזל מהשנים 06-08, חלקן מוניות לשעבר וחלקן בהווה. ב בכולן הרגשתי שהמנוע מגיע לסל״ד מאוד גבוהים בין החלפת הילוכים, ובין ההחלפות הוא נהיה רועש ברמה שממש לא נעים לשהות ברכב.

יש לציין שהמנועים היו בעלי כוח ונסעו יפה, ושלאחר החלפת ההילוך הם חזרו לפעול בשקט יחסי (למעט מאוד זמן, עד הזמן להחליף להילוך הבא.

כמו כן, כשהעברתי את הגיר מניוטרל לדרייב /ניוטרל לרברס הוא החליף חלק, בלי ״דפיקה״, וגם בהעברת ההילוכים בזמן הנסיעה, כשהיא כן קרתה לבסוף, לא היה רעש או הרגשה של כשל מכני כלשהו.

מה הסיבה שהמנועים מגיעים לסל״דים כל כך גבוהים בין החלפות גיר, והאם ניתן לתקן את זה?

האם זו בעיה בגיר? אם כן, האם היא חמורה או פשוטה, למשל אולי צורך בהחלפת שמן?

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי elad_sht
יותר פירוט
פורסם

להערכתי 4000-5000.

ממה שקראתי זה לא רע לבריאות המנוע, בפרט למרצדס - הוא תוכנן לעמוד בעומס כזה גם לאורך זמן. אבל כנראה שהגיר לא מתפקד מעולה.

פורסם

לא לגמרי ברור לי באיזה תנאים בדקת את זה? דוושה לריצפה?

כי נסעתי ברכבים האלה לא פעם ובנסיעה מנהלתית הם מחליפים הילוך באיזור 2K סל"ד

יום טוב גם לך

פורסם

לא מכיר תקלה כזו בתיבה שמעבירה הילוכים תקין ולא מתריעה על תקלה.. נשמע יותר כמו תיפעול לקוי. אולי בטעות העברת את התיבה לטיפטרוניק?

או ראית בעיניים שהתיבה מושכת ל4k סל״ד או שאתה מנחש לפי הצליל?

יום טוב גם לך

פורסם
בנסיעה מנהלתית הם מחליפים הילוך באיזור 2K סל"ד

כשהם תקינים.. אני שואל לגבי סיבות אפשריות למצב לא-תקין (אך ככל הנראה נפוץ) של ה-W203...

לא לגמרי ברור לי באיזה תנאים בדקת את זה? דוושה לריצפה?

לא, בנסיעה מאוד מתונה שמנסה לא לאמץ את הרכב כדי לא לקבל את הרעש הנ״ל.. ועדיין המנוע התעקש לעלות לסל״דים מאוד גבוהים בין החלפות-הילוך..

פורסם

הייתה נורה דלוקה, ESP visit workshop (למען האמת היא דלוקה כמעט בכל רכב שאני בוחן מהשנתונים האלה), מחיפושים באינטרנט היא יכולה להגיד המון דברים ואני לא יכול לקרוא קודים יותר ספציפית (כי אין לי ידע ומחשב STAR)..

לא העברתי לטיפטרוניק.. ממש לא.. אני אשמח אם תסמוך עליי בנושא, גם הבעלים נסעו איתי ולא התלוננו על שום דבר מוזר בנסיעה שלי, וששאלתי למה הרעש אמרו ש״ככה זה האוטו״ (והוסיפו מס׳ סימני קריאה). אני לעומת זאת כבר נסעתי על מוניות במצב הרבה יותר טוב ויודע שזה לא מצב טבעי...

חבר׳ה יש פה בעיה טכנית.. האם אפשר לאפיין אותה?

פורסם

אוקיי, מסתמן שהרכבים האלה צריכים לעבור שיפוץ גיר (די רציני) ב 250-300 אק״מ. זו לא בעיה יוצאת דופן אלא ״מחלה״ ידועה (קשה להגיד מחלה על רכיב שהחזיק 300,000).

מה שכן, ברכבים שאני ראיתי כנראה שהגיע זמן הטיפול, ואז עברו עוד 100-200 אלף ק״מ בלי שיפוץ כולל אלא מקסימום טיפולי חירום. לכן הגיר מתנהג כמו שהוא מתנהג, לכן כדאי לברוח מהרכב.

תודה!

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כמה צריך לעלות שיפוץ גיר שכזה?

Big Fan of Heavy Cars with High Torque

(My 1st Owned - Mercedes C200 2009 (CDI

(My 2nd Owned - Suzuki Swift 2013 (Manual

(My 3rd Owned - Honda Accord 2003 (2.0L I-Vtec

• תוכן חדש...