Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוגי מנשא אופניים לרכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבוקש עבור מרכב סדאן.

האם יש דבר כזה מנשא אופניים ללא גרימת נזק למרכב עצמו?

המלצות על מנשאים ספציפיים יתקבלו בברכה.

לצורך העניין נשים כרגע את גורם העלות בצד.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

קיימים מנשאים איכותיים שמתחברים לחלק האחורי של הרכב עם שש רצועות, ואיתם הנזק לצבע הוא קטן מאוד.

מנשא גג מחייב גגון. אם הגגון מקורי כנראה לא יגרם נזק למרכב.

הפתרון היחיד שאני מכיר למנשא שלא גורם נזק כלל הוא מנשא שמתחבר לוו הגרירה של הרכב.

כמובן שפתרונות איכותיים אינם זולים כלל ועיקר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

בגדול, יש 3 סוגי מנשאים:

1. אחורי תלוי (יושב על תא המטען)

2. מנשא גג (על גגון)

3. אחורי וו-גרירה (יושב על תפוח)

הסידור עולה הן לפי מחיר, והן לפי בטיחות. נוחות זה סובייקטיבי, אבל בגדול זה גם עולה לפי נוחות.

אדבר על סעיף 1, היות ועבור חובבן ממוצע זה הסעיף הכי רלוונטי:

סעיף 1 הוא הפשוט ביותר, לא דורש ממך התקנות מיוחדות. עבור סעיף זה יש חלוקה גסה ל2 תתי-סעיפים: פשוט, ויקר.

הפשוט יכלול את המנשאים הצהובים עם הרצועות ששורטות לך את הצבע, ושאר המנשאים הדומים להם בתפעול

היקר יכלול מנשאי-מותג (החונטה השלטת היא של SARIS/THULE), המחירים ינועו בין ~700 לSARIS BONES 2 עד ~1300 לSARIS BONES RS.

היה לי את המנשא הצהוב, כרגע יש לי BONES RS. ההבדל עצום.

הRS מתחבר לרכב באמצעות רצועות מתכת עם ציפוי גומי, שפועלות עם מנגנון ראצ'ט הניתן לנעילה. זהו המנשא הכי מאוזן שאני מכיר: היות ומחד הוא מציע שימושיות מעולה, צימוד חזק מאוד לרכב, והגנה על הצבע - ומנגד אינו יקר באופן חריג (1300 שקלים אולי נשמע יקר, אבל מנשאי גג עולים פי 2 [בלי לחשב פנימה הפרשים בצריכת הדלק של הרכב], ומנשאי וו גרירה פי 3).

את שלי הצלחתי לדוג ביד2 במחיר 500 שקלים, וזו אחת הרכישות המוצלחות ביותר שעשיתי בעולם האופניים. אבל זה מקרה נדיר, בד"כ הוא נמכר ביד2 סביב ה800-900 שקלים.

מנשאי SARIS מגיעים עם אחריות לכל החיים, ולי כיבדו אותה למרות שאני יד2.

אז אם אתה רוצה לחסוך וכו' לך על מנשא צהוב, ותוודא טוב טוב טוב שהוא מהודק היטב לרכב, ותשתדל לשמור על הצבע.

אם אתה רוצה להשקיע קצת יותר, המנשאים של SARIS מומלצים, בדגש על הRS. אני לא אומר זאת כי יש ברשותי אחד - אני רכשתי את שלי אחרי המון חפירות בתחום ואחרי לא מעט נסיון שלי ושל חברים עם שלל סוגי מנשאים שונים.

אם אתה רוצה פירוט נוסף על סעיפים 2/3, תגיד. אני יכול להרחיב במידת הצורך.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אני מניח שאת המדבר על המתקן בסרטון - Saris Bones RS 3 Bike.

אכן המחירים באזור ה-1400 ש"ח, אבל נגיד שזה לא הבעיה.

עדין לא ברור לי איך זה לא משאיר שקעים בפח?

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

זה עלול להשאיר שקעים, לצורך העניין אם מספיק "תרצה" אתה יכול לעקם את כל התא מטען - הראצ'טים האלו רציניים מאוד.

אבל אם אתה לא מנסה לעשות ניסויים, זה לא יותר מסוכן לפח מאשר מנשא תא מטען אחר - הרי כל מנשא מפעיל לחץ על הפח... המנשא הזה לעומת זאת, מגיע עם ציפויי גומי בנקודות המגע, מגיע עם 4 נקודות מגע במקום 6, חזק ובטוח הרבה יותר מכל רצועת בד, ויכול להנעל על הרכב (עם הרכב הקודם שלי, הוא היה מחובר תמיד, ורק הייתי 'מקפל' את הרגליים בסוף השימוש).

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

כל המנשאים שיושבים על דלת תא מטען - עלולים לגרום נזק עם הזמן.

בנקודה בה הרצועות תופסות את הרכב - הן מפעילות לחץ על ה"פח" של הרכב, ןעם הזמן גורמות לו להתעקם (אמנם בצורה קלה, אך עדיין ניתן להרגיש בזה).

זה מבלי לקחת בחשבון שריטות לצבע הרכב.

אם אינך רוצה לגרום נזק לרכב (אפילו לא נזק מינורי) - אז אפשרי להשתמש במנשא על הגג או במנשא על וו גרירה. במקרה הזה, מעבר לעלות הראשונית של התקנה, יש גם עליה בצריכת דלק - אך כאן אין חשש לגרימת נזק לרכב.

גילוי נאות - השתמשתי במנשא אחורי (+ גרמתי נזק לצבע).

בעבר נעזרתי בחבר שברכבו היה מותקן מנשא גג (ואשר כיום משתמש במנשא על וו גרירה).

פורסם

צריך לשים לב שישנן מכוניות שאסור להתקין בהן מתקנים המיועדים לתפוס את דלת תא המטען.

אני מכיר 3 דוגמאות (כולן מיקרוואן), פיג'ו 5008, סיטרואן C4 פיקאסו החדשה ואם אני לא טועה גם מאזדה 5.

הנסיון שלי עם Saris Bones 3 הוא מצויין. קשה לראות מצב של גרמת נזק בשימוש סביר איתו.

הנזק היחיד שנגרם לי הוא בגלל חוסר תשומת לב שלי למיקום הפדלים וכתוצאה מכך נוצרו שריטות בצבע של דלת תא המטען.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

אני משתמש במנשא אחורי של טולה - Raceway 9001 כבר זמן רב ועל מספר רב של מכוניות.

יתרונות:

- חזק ועמיד.

- מעגן את האופניים בצורה טובה.

- קל להרכבה ופירוק.

- מתאים למספר עצום של רכבים, לא צריך להחליף כל פעם שמחלפים את הרכב.

- לא גורם לשום נזק או סימנים.

- חסכוני בדלק, התנגדות קטנה לאוויר מול מנשא הגג. פחות מרעיש מאותה הסיבה.

חסרונות:

- כבד

- יקר

- דורש התקנת מספר רישוי נוסף על המנשא.

- ראצ'טים רגישים לשימוש בכוח מופרז, גורם לשבירת שיניים פנימיות

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם
הנסיון שלי עם Saris Bones 3 הוא מצויין. קשה לראות מצב של גרמת נזק בשימוש סביר איתו. הנזק היחיד שנגרם לי הוא בגלל חוסר תשומת לב שלי למיקום הפדלים וכתוצאה מכך נוצרו שריטות בצבע של דלת תא המטען.

הדגם הזה נראה לי כמו פשרה סבירה בין מחיר לתועלת.

מבחינת רכב נעשה קודם ניסוי על הלאנטיס, אף שריטה נוספת לא תפגע בערך שלה.. :wink:

אני רק חושב שצריך לפחד שהמנשא עצמו לא יהיה אטרקציה לגניבה.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

ראשית, הניסיון שלי הוא רק עם רכבים של 5 דלתות, אין לי נסיון עם סדאן.

שנית, אצלי ניתן לפרק את המתקן גם בלי לפתוח את דלת תא המטען. זה לא נוח אבל אפשרי, כך שמי שרוצה לחמוד את המתקן יכול לעשות זאת בקלות יחסית.

דבר אחרון, אם שוקלים להשאיר אותו באופן קבוע על הרכב אז לקחת בחשבון שהוא מכביד על פתיחת תא המטען.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ לצורך שאלה על המנשאים הנ"ל.

האם מישהו יודע איזה מנשא מומלץ לרכב שלי? פיג'ו 206 שלוש דלתות. מעוניין במנשא אחורי בלבד ומתלבט לגבי הסאריס 2 או 3.

תודה רבה

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

למיטב ידיעתי, אין הבדל בין הסאריסים הנ"ל מלבד כמות האופניים שהם נושאים.

ההרכבה שלהם על גבי הרכב, זהה.

זה, בניגוד ל saris solo ו - saris bones rs, שמורכבים באופן שונה לגמרי.

תבדוק באתר של סאריס האם ישנה התאמה.

פורסם

לי יש כזה, הכי יציב, הכי בטוח והכי מהיר להרכבה, 45 שניות להרכיב, 30 להסיר. עשיתי דוקטורט עד שהחלטתי..

חסרונות יחסית כבד,יקר מכולם :https://www.thule.com/en/gb/bike-rack/trunk-bike-racks/thule-raceway-991-_-991001

וליתר ביטחון אני משתמש מדי פעם גם בזה: http://www.rosen-meents.co.il/?CategoryID=1291&ArticleID=7435

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

מדדתי כמה מתקנים וקניתי אחד של חברת buzz rack והוא לא מתאים. דיברתי עם היבואן שממנו קניתי הוא הציע מוט מגשר היות והגיאומטריה של האופניים לא מאפשרות להכניס אותן למתקן.

כמו כן שקניתי את המתקן האופניים לא היו איתי (כי אני לא יכולתי לכנס אותן לרכב) היום אני אחזיר את המתקן ואנסה את הסאריס לסוגיו עם המגשר באמצע. הוצע לי ״לשדרג״ את המתקן ולרכוש מתקן אחר גם מאותה החברה (buzzrack) שהשיטה היא שהאופניים עומדות על מסילות. זה לא נראה טוב בתמונה שהמוכר שלח לי,זה נראה לא יציב בכלל.

המתקן של טולה נראה מעניין אמדוד אותו היום בחנות עם האופניים שלי.

spiderman, זה מתקן שעושה הרבה נזק לרכב.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...