Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחר אני ניגש לעשות מבחן הכוונה ללימודים כדי לדעת מה יכול להתאים לי. עד היום מאז שחרורי מהצבא ב2012 שרפתי את הזמן בלעבוד במגוון עבודות ולהגיד לכם תכלס אני יצאתי מתוסכל בזמן שחברים כבר בדרך לסיום תואר ואני עוד לא התחלתי שום דבר :(והיום אני בן 24 ובאמת ההורים אומרים לי שחבל על כל הזמן ששרפתי ועל כל שנה שעוברת והם צודקים. אני החלטתי שאני מעוניין להתחיל ללמוד אבל בדילמה מה.

בגדול אני צריך להשלים בגרות באזרחות שאני מתחיל כבר בסוף החודש הזה ומתמטיקה ל4 יחידות אבל לפני כן נקבע למחר תור במכון הדס למבחנים שלהם. אבא שלי בזמנו שהשתחרר מקבע גם הוא ניגש אליהם לא דרך הדס אבל הכל אותו הדבר אבל למטרת עבודה והוא נתן לי את החוברות תרגול של מכון נועם ועוד חוברת קטנה.

ממי שעשה את המבחנים האלה איך השאלות שם ובדגש על מתמטיקה כי אני לא הכי חזק והבנתי שזה בלי מחשבון וזה מאוד מתריע אותי ומצריך חישובים בדף. איזה תרגילים נותנים או בעיות .

אמרו לי להיות בין השעות 8:30-9:30 במכון והמבחנים נערכים משהו כמו 8 שעות. הבנתי שזה יהיה מחולק לחלקים שכל מבחן נותנים לו את הזמן שלו.

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

לא מכיר את המבחנים - אבל אינך צריך להלחץ. יתכן שאתה טיפוס הומניסטי או משהו אחר לא ריאליסטי, ולכן המתמטיקה היא נקודת חולשה אצלך. אז לא תהיה מהנדס אלא תתפתח בכיוון אחר, "רך" יותר.

הכוונה היא לכוון אותך למקצועות המתאימים לך. אם יזהו שהוראת אזרחות או פיזיותרפיה או שרברבות מתאימים לך יותר - אין בך כל פסול. עדיף להתקדם בהתאם ליכולותיך ותחומי העניין שלך, ולא בכיוונים שבהם אתה מצופה להתקדם אך לא מתאימים לך ותכשל בהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תבדיל בין המבחנים. יש מבחני מיון לקבלה לעבודה, שהם מבחנים מטומטים, ארכאיים, שלא מראים על שום דבר אך עדיין משתמשים בהם. אני אישית לא הייתי הולך לחברה שנעזרת בהם אם יש ברירה. זה כנראה מה שאביך הלך אליו.

מה שלדעתי אתה הולך אליו זו מן הכוונה כזו לחיילים משוחררים שבסופה יאמרו לך מה לדעתם יכול להתאים לך מבחינת לימודים ו/או מקצוע עתידי.

אל תנסה להתכונן לזה כי אין שם הצלחה או כשלון, אלא ניסיון לבדוק מה מתאים לך. לך ותראה מה הם אומרים, אולי יעזרו לך למצוא כיוון בחיים.

כמעט כל מקצוע הוא יכולת נרכשת לכן אין כמעט סיבה שלא תהיה מה שאתה רוצה להיות. השאלה היא האם אתה יודע מה אתה רוצה להיות, וכדי לעזור לך בתשובה אתה הולך מחר להכוונה.

מעבר להכוונה נסה לחשוב מה אתה אוהב, מה מעניין אותך, במה תרצה לעסוק בחיים. צא קצת ותפגוש אנשים, מכרים, חברים של חברים, קרובי משפחה, תשאל אנשים על המקצועות שמעניינים אותך ומה קורה בהם בפועל. אני הייתי אבוד אחרי הצבא ורק אחרי שטיילתי קצת בארץ, ורק אחרי שדיברתי עם מאות אנשים מתחומים שונים, ורק אחרי שחשבתי טוב טוב עם עצמי, הבנתי מה אני רוצה לעשות בחיי [ואני עדיין לא בטוח שדעתי לא תשתנה בעתיד].

אל תתרגש מגילך. יש גם אנשים שמתחילים ללמוד בגילאי 30 ו-40. גם ככה יש לך איזה 40 שנות עבודה עד הפנסיה, אז מה אכפת לך אם תתחיל בגיל 24, 25 או חלילה וחס 26?

אני אומר אל תרוץ ללמוד אם את לא מרגיש בשל. אל תיכנע ללחץ של הורים שרוצים רק טוב בשבילך, אבל עלולים להזיק. קח את הזמן, תעבוד, תהנה מהחיים, תטייל, תכיר אנשים חדשים. מה שעושה לך טוב. ללמוד עוד תספיק בחיים ואין מה לרוץ לאונ'/מכללה מסיבות של לחץ.

המון בהצלחה.

[אם תצטרך עזרה במתמטיקה אתה מוזמן לפנות בפרטי מתי שבא לך].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה רבה על התשובות :)

בצבא התגייסי לחיל שריון שירתתי רוב השירות בחטיבה 7 והייתי טכנאי קשר מטפל בתקלות קשר ונראה לי שתחום של אלקטרוניקה או חשמל יכול להיות מתאים. יש לי בן דוד שמסיים כרגע שנה אחרונה בהנדסת חשמל בHIT בחולון והוא אמר לי שזה מקצוע מאוד מאוד קשה וזה מתמטיקה של 5 יחידות לפחות + פיסיקה . עכשיו אני לא פוסל כלום יכול להיות שיש לי ראש אבל זה לקחת סיכון ובשביל זה אני ניגש מחר למבחנים הללו לוודא שאכן אני יכול להתאים.

בגדול יש לי עוד דרך עד לתואר (השלמת בגרויות ופסיכומטרי)

פורסם

טוב, לפחות הסברת את הצפרגול (ד"א - ביטוי ותיק, לדעתי היה מוכר עוד לפני הופעת הסמל המוכר).

אתה מסתכל על בן דודך וחושב על קשר בין העיסוק שלך בצבא לבין המקצוע שהוא לומד. שים לב - מדובר בתחומים שונים לחלוטין, וחוץ מהילים חשמל\קלקטרוניקה אין ביניהן כל קשר. אתה עסקת בצד המעשי, בדרגתו הנמוכה ביותר. להרכיב ולפפרק כמה פתילים, כמה ברגים, כמה אנטנות. מקצוע ידני בסיסי שלא מצריך יותר מדי ידע. הנדסת חשמל היא מקצוע המצריך ידע תאורטי מעמיק שכולו מבוסס על הבנה מעמיקה במתמטיקה, ולפחות לפי התאור שלך בפתיחה, זה ממש לא אתה (אלא אם בתקופת התיכון השקעת בכל דבר שאינו לימודים, ואתה מגלה כעת שהשלמת 5 יח"ל מתמטיקה היא עניין של מה בכך).

ניקו כתב את מה שרציתי להביע בצורה יתר מפורטת וכנראה יותר ברורה. המבחנים שבהם תבחן מחר הם מבחני התאמה, לא מבחני ידע. נועדו לקבוע איזה עיסוק מתאים לך (או, לאיזה עיסוק אתה מתאים). מן הסתם לאחר השלמת המבחנים וראיון תוזמן לשיחת סיכום, ויוסברו לך הממצאים עם הכוונה לכיווני לימודים אפשריים, לאו דווקא מקצועות ספציפיים.

קוריוז קטן במשפחתי: בגיל 15 אבא שלי החליט שהוא מעוניין ללמוד מקצוע מסויים. המשפחה לא אהבה את הרעיון, והוא הופנה למבחני התאמה (כמובן, בסגנון של סוף שנות ה-30 של המאה הקודמת). בסיומם הוצעו לו מסלולים שונים, ונאמר לו שהמקצוע בו בחר לא מתאים לו, אבל הסיכום הסופי היה "אתה תהיה מורה". כמובן שהבחור צפצף על ההמלצות, לאחר תלאות שנות ה-40 פנה למקצוע עליו חלם ועשה בו חיל, אבל בגיל 40 נהיה מורה, לימד את המקצוע עשרות שנים, וקנה לו מעריצים רבים. כנראה שכבר לפני 80 שנה היו איזה כלים בסיסיים לקביעת התאמה, או שלפסיכולוג (או איזה בעל מקצוע שהיה מעורב) היו חושים חדים מאד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פשש איזה היסטוריה יש לאבא שלך חח :)

תודה רבה sperial אני אדע בעזרת השם רק אחרי המבחנים האלו מה שכן צריך לישון טוב בלילה כדי לבוא מרוכז וגם לצאת מוקדם בגלל הפקקים , אני גר ברחובות לכן אקום ב6:45 ואצא ב7:15 מהבית כדי שאוכל להגיע כמה שיותר מוקדם. אגב זה נמצא בבית אמריקה מול הקריה ידוע לכם על חניונים באזור או שעדיף לי להפעיל פנגו מה יותר ישתלם למהלך היום משהו כמו 8 שעות ?

פורסם

לאבא שלי אכן היתה היסטוריה די מרתקת, אבל רציתי להדגיש ששיטות האבחון לפני קרוב ל-80 שנה זיהו חלק (ולא כל) הפוטנציאל שלו - וזה היה לפני קרוב ל-80 שנה.

כמובן שמקרה בודד אינו סטטיסטיקה.

בכל מקרה - המכון ייתן לך כיוונים, ואתה תצטרך להתמודד עם הרצונות שלך, אם מה שהשגת עד היום וכיצד לתרגם אותם לבניית עתידך. בסופו של דבר אתה בן 24, עדיין בשלבים מוקדמים של חייך ויש לך עוד הזדמנות לשנות כיוון כמה פעמים לפני שתגיע לקריירה הסופית. תביא בחשבון שגם מדובר בלימודים הרי שכל ההשלמות שלך, ולוחות הזמנים של מוסדות הלימודים, חגרמו לכך שאם מדובר על לימודים פורמליים לא תתחיל אותם לפני סתיו 2016.

פורסם

זה בטח כבר לא רלוונטי, אבל אם אתה טרם ישן אני ממליץ מרחובות רכבת שמגיעה עד הקריה ממש [תחנת השלום].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יום מחורבן עבר עליי היום. נסעתי לתל אביב לעשות את המבחנים ובסוף הפסקתי אותם באמצע מרוב תסכול ועצבים. שילמתי במזומן 1200 שקל האם אני אוכל לקבל החזר כספי ? דיברתי עם המזכירה והיא אמרה לדבר עם המנהל והוא לא היה איזה מבעס לא ציפיתי להתייאש. התחלתי מבחן ציור צורות,אח"כ עברית ואז במתמטיקה עם התרגילים התייאשתי ולא היה לי זין להמשיך (סליחה על הביטוי אבל זו ההרגשה שהייתה באותו רגע). לסיכום שרפתי את היום בנסיעה

לשם וכמובן דלק וגם חנייה והכי מבאס שזרקתי כסף לפח השאלה אם אוכל לקבל החזר מה דעתכם ?

אגב אני לא מעוניין לעשות אותם בשנית זה ממש תיסכל אותי אני מפחד שפסיכומטרי יהיה עבורי הרבה יותר קשה אם מזה התייאשתי .

פורסם

למה שתקבל החזרי כספי בכלל?

נרשמת, תפסת מקום, הגעת, קיבלץ מהם שירות מלא, ו.... הלכת מרצונך.

גם ככה לא היה לך מה לעשות באותו יום, וגם ככה שילמת מראש. למה עשית את זה בכלל? לא מבין אותך.

פורסם

עזוב אני בתקופה האחרונה מאוד מתוסכל ובמשבר נפשי ... לא חשבתי שזה יקרה לי במבחנים האלו שאני יחטוף עצבים ולא ארצה להמשיך הרגשתי באותו רגע שהראש שלי לא עובד ולא מתרכז

בכל מקרה ההורים שילמו על זה במזומן אז הבאתי להם את הקבלה ואבא שלי דיבר עם המנהל שם והוא הסכים להחזיר לנו את הסכום אני לא סגור אם במלואו.

לא נראה לי שאני אעשה שוב את המבחנים האלו לא בהדס ולא במקום אחר.

פורסם

חבר, לא אומר את זה בכוונה לזלזל או לפגוע, אבל אם אתה באמת במשבר נפשי אולי כדאי שתיפגש עם מטפל (פסיכולוג/פסיכיאטר)?

אני בעצמי עברתי תקופות לא פשוטות בלשון המעטה ורק טיפול מקצועי עזר.

נשמע לי שאתה צריך לנשום עמוק ולקבל החלטות מושכלות בעצמך בנוגע לעתידך ללא התערבות של ההורים (אבא שלך?).

פורסם

גם אם אתה במשבר וגם אם לא, אמליץ לך בחום לפנות ליעוץ אישי.

אם אתה נלחץ ומוותר באמצע בסיטואציה של מבחן שנועד רק לאבחן את היכולות שלך ואין לו שום השפעה על העתיד שלך (אף אחד לא אמר שאתה חייב לציית להמלצות האבחון), אתה צריך הכוונה אישית הרבה לפני המקצועית, כי ליד המבחן הזה, 3-4 שנות לימוד לתואר הם הרבה יותר מלחיצות, שלא לדבר על החיים האמיתיים של עבודה שבה צריך לתפקד ומי שעוזב באמצע מוצא את עצמו מפוטר.

יתכן שיש לך חרדה ממבחנים מתמטיים ובזה מסתכמת הבעיה, ואולי לא. בכל מקרה אתה עלול לזרוק הרבה כסף על חיפוש כיוון מקצועי רק כדי להכשל כי חסר לך כיוון אישי.

• תוכן חדש...