Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תכין ב-Word.

או, שכל כמה שורות תעשה Ctrl-A->Ctrl-C, כך שבמקרה מחיקה Ctrl-V ישחזר. משתמש בשיטה בכתיבת פוסטים ארוכים ורגישים בפורום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קצת רשמים מהביקור במפעל הייצור:

הביקור במפעלי קיאה היה חוויה מיוחדת, בוודאי לחובבי רכב.

עם כניסת האוטובוס לשטח המפעל נצמדת אלינו ניידת של בטחון החברה עם צ'קלקות והאוטובוס אחריה כמו שמטוס נוסע אחרי המכוון הקרקעי שלו.  (בעצם זה לא ממש מפעל. תחשבו על עיר בגודל בינוני בישראל, זה סדרי הגודל. מגרשי ספורט, כיבוי אש, מרפאה ועוד ועוד. ) קבלת פנים באולם כנסים קטן, ואנחנו מקבלים הרצאה על המפעל. לא על החברה, זה היה ביום הראשון. לקראת סיום דבריו של המארח שלנו במפעל הוא לוחץ על כפתור, הקיר שמולנו נפתח, התריסים עולים והמפעל כולו נגלה נגד עינינו, פרוס מתחתינו. מרשים. אנחנו מתבקשים לכבות סלולריים ולשים את המצלמות בתיק, ונכנסים לאולם הייצור. פלטות מתכת שהיו לפני שניה גליל מתכת גדול נחתכות במידה המתוכנתת ונכנסות לפרס. כשהן יוצאות ממנו הן כבר חלק של אוטו. כנף, מכסה מנוע, דלת, חלקי רצפה ןעוד. החלקים המוכנים נכנסים למין קוביה פתוחה כשהם עומדים ניצבים אחד ליד השני. אנחנו מתקדמים ונגלה לפנינו גן העדן של הפחחים - אלפי קוביות כאלה עם חלקי רכב מסודרות כמו חיילים. על כל קוביה רשום סוג הרכב, סוג החלק ןהצד. העובדים משנעים את הקוביות לרובוטים עצבניים, ואלה לוקחים את החלקים השונים ומתחילים להרכיב רכב ממש כמו פאזל. במהלך הפאזל המרכב מקבל כ 6000 ריתוכים, וזה מתחיל לקבל צורה של אוטו. משם המרכב עובר לציפוי הגנה נגד חלודה ולצביעה. לשם לא נתנו לנו להיכנס בגלל שהמתחם כולו סטרילי לרמת גרגר האבק. המרכב הצבוע נכנס חזרה למפעל ההרכבה שם מלבישים לו את רכבת הכח - מנוע, גיר, סרנים, נוזלים וכד'. הרכב מתקדם על מין כרית שעולה ויורדת בהתאם למשימת ההרכבה כדי להקל על העובד במלאכתו.

משם הרכב עובר להרכבת יתר החלקים וזה היה קשה לצפות. אולם גדול גדוש בכל חלק שאפשר לדמיין ולהזמין מאיביי. הגאים, ידיות הילוכים, פנסים, נורות - ה כ ל! אתה מתחיל לחשוב שצריך לחזור לשם בלילה עם שק גדול ושעה פנויה...

שיטת הייצור היא המקובלת בעולם, והחלו בה היפנים - just on time. אין במפעל מחסן חלקים. כל החלקים מגיעים בדיוק בזמן לכניסה לייצור. חלק לא יושב במפעל יותר משלוש שעות. אימפרסיב!

ואז קורה הפלא. לידתה של מכונית חדשה. עבור חובב רכב זה משהו מרגש. על הליין נכנס עובד לאוטו מניע ומתקדם. זהו. נולדה מכונית חדשה. כל 74 שניות אוטו חדש. 600,000 מכוניות בשנה.

האוטו נלקח לשטיפה. לא בגלל הלכלוך או האבק, שטיפה בלחץ על מנת לאתר דליפות. (אם מאתרים דליפות שמים עליו מדבקה של לנדרובר... ) משם הוא נלקח לנסיעת מבחן קצרה ואם נמצא תקין חוזר לאולם  וממתין לשינוע למגרש.

קיאה חדשה מחכה ללקוח אי שם בעולם. 

שיעור קוריאנית קצר:

אניונ(ג) האסאו מבטאים anyonhasau. - שלום

אניונהי קיסאו מבטאים anyonhikisau להתראות

קומה פסימידה מבטאים komapsimida - תודה

אופה מבטאים opa- אחינו/גיסנו, צורת פניה של הצעירים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מה שאתה מספר על המפעל באמת מרשים! חבל שאי אפשר לצלם, נראה לי שזה גובל בפורנו לחלק מחברי הפורום.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

יוחאי - זה לא המפעל שהיינו בו אבל הליין מאוד דומה.

מכסח - אכן חלק מהדברים שם לחובבי רכב הם פורנו קשה מאוד אבל גם מהנה. אני בהיתי בפלא הזה ואלמלא זירזו אותי ב 'יאללה שבאב' יש מצב שעוד הייתי עומד שם מהופנט לחלוטין.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

נשמע מרתק, כל הכבוד ליצרן וליבואן .

ותודה לך על השיתוף.

שנה טובה לכולם!!

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם

חזרתי לארץ אחרי חוויה מיוחדת במינה.

ראשית - בעלי קיה מכל סוג שהוא, תעשו לייק לדף של קיה ישראל בפייסבוק, ותעקבו אחרי פרסומים לגבי תחרוניות כאלה ואחרות.

מסתבר שמאות אנשים מילאו טופס השתתפות ושלושה נבחרו. זה סיכוי גבוה מאוד, ושווה את ההשקעה הקצרה באמת.

לגופו של ביקור - אין לי אלא לומר על הקוריאנים שהם נחושים. נחושים ללא טיפת ציניות עם דרייב מטורף להצליח. הם לא רואים בעיניים, רק ממוקדים במטרה.

כבר כתבתי על טלקאר, ועל ההערכה שלי אליהם לדאגה לנו, אבל הם באמת ראויים לכל הוקרה. אפילו הקוריאנים רואים בהם סוג של מודל והם על בסיס קבוע מנותני השירות המצטיינים בעולם, ומסתבר שדוגמים אותם ללא הרף.

בשורה התחתונה למדתי להכיר את החברה והגישה שלה, כמו גם הצצה לעולם מתוך העיניים של היבואן.

וקצת תמונות:20150909_120552.jpg20150909_094006.jpg20150909_093736.jpg20150909_092840.jpg20150909_121651.jpg20150909_104549.jpg20150909_093749.jpg20150909_093708.jpg

לשעבר:

פורסם

ועוד קצת תמונות

Hwaseong Plant (83).jpgHwaseong Plant (84).jpgHwaseong Plant (132).jpgHwaseong Plant (133).jpgHwaseong Plant (134).jpgHwaseong Plant (161).jpgHwaseong Plant (186).jpgHwaseong Plant (187).jpg

לשעבר:

פורסם

ועוד קצת:

DSCF4667.JPG

DSCF4682.JPG

DSCF4684.JPG

DSCF4685.JPG

DSCF4687.JPG

DSCF4700.JPG

לשעבר:

פורסם

כמי שהיה בעבר במיפעלי רכב אני יכול להגיד שזאת חויה מיוחדת

אותי לקחו מחברת איוקו, היתי במפעל בספרד ובאיטליה. האירוח היה משהו שקשה לתאר .

מה קיבלת מתנה מהם?

פורסם

discoTD5 - נהנתי לקרוא, וכן טלקאר עושים עבודה יפה.

האם בדקתה מה קורה על המנועים המודגשים :grin: שלהם (טורבו)

האם יש סיכוי להגעת דגמי ה GT לארץ.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לגבי המנועים המוגדשים, אני יכול רק לומר מה שאמר לי אחד החבר'ה מדרום אפריקה, בחור בשם גווין, שמחזיק סראטו קופה 1.6 טורבו - (ואני מצטער שאני מדליק כאן מדורה ומעורר אנשים שהשרשור הזה עניין להם עד עכשיו את הביצה השמאלית...) - לדבריו והוא אובייקטיבי כמובן (...), האוטו עם למעלה מ 200 כ"ס, נותן בראש גם לגולף GTI.

לפני שאתם עפים עלי או נקרעים מצחוק אני רוצה לומר שאחרי שהוא הראה לי את התמונות של האוטו שהוא מחזיק, הלכתי למרשתת לקרוא קצת, ואין לי אלא להצטער שאנחנו לא מקבלים לארץ את הדגמים האלה. קטונתי להשיא עצות לאנשי טלקאר, אבל אם אנחנו נישב ליד משרדי ההנהלה עם מבט כזה :puppydoge:puppydoge אולי זה יעזור.

האוטו נראה פשוט טוב.

לאור ההצלחה של קיאה בארץ - אולי נקודת המבט שלנו כחובבי רכב היא פשוט לא רלוונטית לסופרי האפונים. תעמיס לנו עוד 5000 ספורטאז' על האוניה, אנחנו יודעים איך למכור אותם ולא להתמודד עם 10 פרו-סיד GT או סראטו קופה טורבו עם גיר ידני.

מכיוון שאני נשאר בקשר עם אנשי טלקאר אני מבטיח, להציק להם מדי פעם בעניין. ולדווח על כך.

רגע. אי אפשר בלי לינקים ותמונות.

http://www.carsguide.com.au/car-reviews/kia-cerato-koup-turbo-auto-review-video-27926#.VfUAyBGeDRY

http://www.carsguide.com.au/car-reviews/2014-kia-cerato-koup-turbo-vs-proceed-gt-29619#.VfUCrRGeDRY

עוד אנקדוטה קטנה ומשעשעת (אותי, לא את הקוריאני נטול חוש ההומור) - בעודנו במסלול הניסויים שלהם מגיעה מובילית ועליה כמה מכוניות מכוסות. עבדכם הנאמן מצלם כמה שוטים, והולך עם מבט תמים לקוריאני שהיה אחרי על ליווי האירוח שלנו במפעל, ותוך שאני עושה את עצמי הכי מטומטם (יש אנשים שטוענים שזה בא לי בקלות וטבעי) שואל אותו למה המכוניות מכוסות. הוא עונה לי שאלו מכוניות שהעיצוב שלהן טרם נחשף, והן באות לניסויים. אז עשיתי טעות וניסיתי להתלוצץ, ואמרתי לו משהו כמו "אההה, אז זה מה שצריך לצלם ולהעלות לאוטובלוג?", איך שהוא התאושש מההחייאה שעבר, הוא אמר בשפה דיפלומטית שזה לא כל-כך מקובל עליהם, ואני לא צריך לעשות את זה.

לשעבר:

פורסם

נו? ומה עם התמונות? אתה מתכוון לעלות אותן כאן? ;-)

תודה על השיתוף בהחלט חוויה מעניינת ושיטת שיווק מעולה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

יואב, אם אני לא טועה מדובר באותו מנוע של הוולוסטר טורבו (שקיים בכמה רמות הספק). המנוע הזה חזק, אבל לא זכה להרבה מחמאות וקשה לי להאמין שייתן פייט למנועי טורבו מודרניים.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...