Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Leon Cupra VS Octavia vRS VS Golf GTI

dahuky
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 149
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ד"א, בעזרת ה' כנראה אלך על הלאון, רק מחכה בנתיים לנסיעת מבחן.

נ.ב. מישהו יודע על איזה קורס נהיגה טוב בארץ? אפילו משהו חד פעמי כזה? שמעתי על מסלולים אבל נכנסתי לאתר שלהם וראיתי שזה כזה משולב עם חופשות בחו"ל וכאלה... עכ"פ אם מישהו מכיר, אשמח לדעת.

פורסם
לא ברור לי איך המילה התממות בכלל קשורה לעניין, אבל אם אתה טוען שאתה מכניס לאוקטביה יותר מטען מאשר ללאון, לדעתי אתה טועה.

צר לי אבל זו טענה מוזרה מאוד...

לאוקטביה יתרון של 200 ליטר תמימים על הליאון, והיא נהנית מאותה שימושיות של האצ׳בק.

אגב, השימושיות של האוקטביה דווקא לא מתבטאת רק בבגאג׳ אלא גם במרווח לנוסעים מאחור בצורה די משמעותית.

פורסם

תרומתי הצנועה לדיון: מבין כל המכוניות המדוברות, הלאון היא היחידה בעלת דיפרנציאל קדמי מכני (למעט המגאן שצצה בשני פוסטים וירדה, בין היתר כי פוט"ש לא הציב אותה כאלטרנטיבה אני מניח). לטעמי האישי, מדובר בהבדל דרמטי על התנהגות רכבי הנעה קדמית - מניסיון על ה-RS ולא על הקופרה, עדיין.

לגופו של דיון, את ה-vRS אני לא מכיר מעבר ללראות אותן ברחוב, אישית, אני לא כ"כ מתחבר לעיצוב החיצוני או הפנימי ואין שם שום בשורה דינאמית ולכן זה לא רכב כ"כ מעניין בעיני.

לגבי הדיון בין ה-GTI לקופרה.

אני חושב שמי שמהירות ואיכות בראש מעייניו, צריך לבחור ב-GTI בלי לחשוב פעמיים, הגימור הפנימי של הגולף ברמה גבוהה יותר. בין השתיים, זו גם הבחירה ה"בוגרת" יותר מבחינת ערכי המותג. הקופרה מכוונת יותר לנהגים הדינאמיים יותר. במחיר של ה-GTI מקבלים מנוע חזק יותר (למרות שזה לא דרמטי, את ההספק בגולף אפשר לשפר בקלות ובזול יחסית, אני לא חושב שזה צריך להיות שיקול), מתלים אדפטיביים והכי חשוב (בעיני) - דיפ' קדמי מכני אמיתי. הפשרה? חד משמעית ברמת הגימור. העיצוב, גימור ואיכות החומרים בקופרה לא ברמה של ה-GTI.

פורסם

אני חושב שמי שמהירות ואיכות בראש מעייניו, צריך לבחור ב-GTI בלי לחשוב פעמיים, הגימור הפנימי של הגולף ברמה גבוהה יותר.

הקופרה מהירה יותר.

בין השתיים, זו גם הבחירה ה"בוגרת" יותר מבחינת ערכי המותג.

ערכי המותג? אף אדם בר דעת לא צריך להתחשב בממבו-ג'מבו השיווקי הזה.

הקופרה מכוונת יותר לנהגים הדינאמיים יותר. במחיר של ה-GTI מקבלים מנוע חזק יותר (למרות שזה לא דרמטי, את ההספק בגולף אפשר לשפר בקלות ובזול יחסית, אני לא חושב שזה צריך להיות שיקול),

טענה חסרת בסיס, בזמן שאתה תהיה בסדנא עם ה GTI, אני אהיה במסלול לידך ואבצע בדיוק את אותו הליך והופ, הפער נשמר.

תפוחים משווים לתפוחים, לא לאגוזים.

חד משמעית ברמת הגימור. העיצוב, גימור ואיכות החומרים בקופרה לא ברמה של ה-GTI.

ישבת כבר בקופרה החדשה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בדיוק. יש יסוד להניח שהיא תהיה שונה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

האמת שלא ישבתי, אבל למיטב ראייתי זה זהה עד כדי כמה מדבקות וכיתובים ל-FR בה כן ישבתי... אני מבטיח לעדכן כשאשב.

לגבי הערותך:

מהירות וכ"ס - לעניות דעתי זה לא שיקול. שתי המכוניות מהירות\חזקות מספיק. ומי שרוצה עוד, יכול לקבל את זה גם פה וגם פה.

דווקא לא מסכים לגבי ערכי המותג. מכיוון שעניין התדמית הינו בעל משמעות לפות"ש, הרי שמה שהרכב משדר דווקא חשוב יותר מכמה כ"ס יש לו. אם נודה על האמת, אני חושב שכולנו מושפעים במידה כזו או אחרת ממיצוב הרכב, גם אם זה שיקול משני. מיצוב וערכי מותג אגב, זה הרבה יותר מממבו-ג'מבו שיווקי - אלו שיקולים משמעותיים שנלקחים בחשבון ומשפיעים על כל שלב החל מהתכנון הראשוני של הרכב וכלה בטקסט על הברושור. קל וחומר, פרטים כמו כ"ס, בחירת החומרים וכו' רובן ככולם הם החלטות שיווקיות במהותן. אני משוכנע שמנהלי השיווק של סיאט ופולסווגן הגדירו למהנדסים שלהם פרסונה אחרת כקהל יעד של הרכב.

אני חושב שה-GTI מיועדת לנהגים שהם פחות הרד-קור מהסיאט בנהיגה ויותר "מעונבים"\בוגרים\סולידיים באופי או במה שהם רוצים לשדר לסביבה.

פורסם

אני דווקא יותר מעונב וסולידי, אבל למה לעזעזאל אני היחיד פה באשכול הזה שחושב שהקופרה הרבה יוצר רגועה מגולף עם פס אדום, חצאית gti מרוח בכל מקום וגאנטים שנראים כמו כוכב נינגה?

פורסם

ד"א, האמת שהייתי בטוח שהשישים כ"ס יהוו הבדל גדול, אבל ראיתי פציחה של קופרה מול גיטיאיי, וקצת התאכזבתי, פער מתחיל להפתח רק באזור ה150

פורסם

בובי קבל :mm_yeah: על הדברים (בלי קשר לקופרה/GTI).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ד"א, האמת שהייתי בטוח שהשישים כ"ס יהוו הבדל גדול, אבל ראיתי פציחה של קופרה מול גיטיאיי, וקצת התאכזבתי, פער מתחיל להפתח רק באזור ה150

נשמע לי מופרך, איפה ראית את הפתיחה הזו?

בדיוק. יש יסוד להניח שהיא תהיה שונה?

הפורום הזה לא עובד על הנחות.

הוא עובד על ראיתי, נגעתי, נסעתי וחוויותייי הן XYZ.

מי שרוצה לנהל פה דיונים על בסיס "יש סיבה לחשוב שזה שונה מ..." שינהל את הדיון הלא מקצועי הזה במקום אחר!

פורסם

אלא אם זה דיון על אלפות. אז, הניסיון מוכיח, שמותר הכל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, לא מתאים לך הפוזיציה של הקורבן הבכיין.

הנה תראה, על BAR72 היא יושבת בול! :twisted:

• תוכן חדש...