Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדחס מזגן של sanden.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם בקורטינה שלי מותקן מזגן מהרכבה מקומית

המדחס שמותקן כרגע הוא sanden 508 המותאם לקרר R12

(הגז הישן) המזגן כרגע לא עובד בגלל חוסר בגז וברצועה.

בקרוב אני רוצה לשפץ ולשדרג את מערכת המיזוג וברצוני להחליף את המדחס למדחס חדש ומקורי ולא סיני שמותאם לקרר R134A ולא לשפץ את הקיים מטעמי אמינות ויכולת קירור מירבית.

בדקתי באיביי וראיתי שמדחס חדש ומקורי עולה בין

400-600 ₪.

לפי מה שראיתי דגם 508 הוא בעל 5 בוכנות וישנו עוד דגם שאני לא זוכר את שמו שהוא בעל 7 בוכנות וזהה בגודל ובצורה ל 508.

אשמח להמלצה ממביני עניין מה עדיף בהנחה שאני רוצה מזגן מקפיא.

תודה לעוזרים.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

אין שום בעייה למלא גז "חדש" במדחס שתוכנן מלכתחילה לגז "ישן", צריך רק לדייק בכמות הגז.

המדחז שמותקן אצלך מצויין, ואם הוא תקין לא מוצא סיבה להחליף אותו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לפי מה שהבנתי ישנה בעיה של אטמים ומחברים שלא מותאמים לגז החדש.

בלי קשר אני רוצה לשים חדש על מנת שיהיה לי ראש שקט וקירור אופטימלי (ללא בריחות גז למיניהם).

השאלה מה עדיף מדחס 5 בוכנות או 7 בוכנות ?

Ford focus 2013 titanum

פורסם

אם אינני טועה מדחס 7 בוכנות נקרא דגם : 709 .

הוא מספק קצת יותר ספיקת גז דחוס .

במחירים שציינת ניתן לרכוש מדחס חדש בארץ , קח בחשבון שלא משנה מה ארץ הייצור של המדחס - בפועל הוא מיוצר בסין או מלזיה , היצרנים מיצרים שם עם בקרת איכות שלהם .

עדיף לך לשפץ את הישן ( אצל גרינוואלד למשל ) חשוב לדרוש התקנת מיסב איכותי .

למשאית שלי ( איווקו 2009 ) חיפשתי מדחס מזגן , אצל היבואן המחיר - 7000 ש"ח , יבוא מקביל - 3500 ש"ח , אצל גרינוואלד -700 ש"ח , כולם ציינו שזה מדחס סנדן מקורי , ארץ הייצור - מלזיה , את החשבון תעשה לבד .

כמו בכל דבר כיום - האיכות ( גם הגבוהה והיקרה ביותר ) איננה אותו הדבר , מתבטא באיכות החומר ( מתכת , מיסבים , וגם סליל החשמל ) , ולכן ממליץ לטפל בישן שיש לך , המדחס מתאים גם לגז חדש .

אילן

פורסם

ישנם מספר שינויים הנדרשים כדי להפוך מערכת מיזוג מ-R12 ל-R134a כי הקרר החדש שונה בתכונותיו ואם יטען למערכת R12 עלולות להיווצר דליפות ונזק למדחס הישן (בעיה שתיפתר מכיוון שאתה מתעתד להחליף מדחס).

יש צורך להחליף צנרת גמישה לכזו עם שרוול פלסטיק בפנים למניעת דליפות מהגומי מכיוון שלחץ העבודה של הקרר החדש גבוה יותר.יש גם צורך בשימוש בחומרי איטום חדשים למניעת דליפות לדוגמא שימוש בטבעות 0 רינג שונות מסוג RBR עבור הקרר החדש במקום אלו שהיו בשימוש עם הקרר הישן R12 והיו מסוג NBR .גם עובי הטבעות במדחס הוגדל לאטימה משופרת.

החלפת שמן מדחס לשמן חדש מכיוון שהקרר החדש לא מתפרק בשמן של R12 ואי החלפת השמן יגרום לחוסר שימון. יש לשים לב לשינוי השמן בין מדחס בוכנתי לבין מדחס רוטורי להבים שינוי הקיים בשני הקררים הישן והחדש.

קיים צורך להחליף את חומר הייבוש מסילקה ג'ל שהיה בשימוש במערכות הישנות לחומר מסוג זאוליט שבשימוש במערכות של הקרר החדש, שימוש במיבש הישן יכול לגרום ללחות במערכת שתגרום לקורוזיה במערכת ותפגע בשסתום ההתפשטות ובכושר הקירור של המערכת.

למניעת טעינה של קרר חדש למערכת ישנה יש שוני בין שסתומי השירות כמו גם מחברי הצנרת.

בטמפרטורה גבוהה הלחץ גדל ובעקבותיו גם העומס ולכן נדרש שיפור בשסתום התפשטות,וסת לחץ יניקה,מתג הלחץ,המעבה והעברת הכוח של מצמד המדחס .

מכיוון שהמערכת החדשה עובדת בלחצים גבוהים יותר לכן על מנת לשמור על רמת הקירור הקודמת שופר המעבה ובוצעו בו שני שינויים.

מקווה שעזרתי.

בברכה אריק

פורסם

היי אריק תודה רבה בהחלט עזרת מאוד,

מה בדבר המדחס בעל 7 בוכנות במקום 5 האם הוא יגרום לקירור תא הנוסעים בצורה יעילה ומהירה יותר מאחיו בעל ה 5 בוכנות ?

Ford focus 2013 titanum

פורסם

מניסיון של הסבת מערכות רבות:

1. חשוב להחליף שסתום התפשטות.

2. חובה להחליף מייבש.

3.חובה לשטוף את המערכת כולה.

4. אם הצינורות עבדו לפחות 5 שנים, סביר להניח שהם יאטמו גם את מולקולות קרר R134a, מכיוון שהשמן שרץ במערכת יצר ציפוי.

5. אם המחברים הם Flare (קונוס), אל תחליף. אם באטימה על ידי O-ring, לך על פי ההמלצה של אריק.

6. יש לך מדחס מצוין, שיכול לקרר גם מכונית עם תא נוסעים גדול בהרבה. מגבלת הקירור כאן אינה קשורה למדחס, אלא במיוחד למעבה (חיצוני) וליכולת העברת אוויר דרכו, או למאדה (פנימי). לא שווה לגעת במדחס, ואם אתה רוצה להחליף, אין בעיה להשתמש כיום במדחסי 5 או 7 בוכנות תחליפיים שעולים פחות מאלף שקלים. מספר הבוכנות במדחס הוא לא מדד לתפוקת קירור.

7. במילוי ראשון חשוב לעבוד בהדרגה במילוי עד לקבלת הקירור הנאות, באמצעות בדיקת הטמפרטורה, וחשוב מכך הלחצים. מציע לך להתחיל במילוי של 700 גרם קרר, ולהוסיף כל פעם במנות של 30 גרם עד שתגיע לכמות הנכונה.

בהצלחה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

תודה רבה על העזרה.

התכנון הוא החלפת המדחס למדחס חדש המותאם לגז החדש,החלפת שסתום התפשטות כולל המייבש,החלפת כל הצנרת לצנרת חדשה ואיכותית,החלפת המאוורר החיצוני למאוורר יותר גדול וחזק.

מה שכן ראיתי שיש מדחסים תוצרת סין אם יש מניעה מלהשתמש בהם (לא מיוצר על ידי סנדן) ?

מצורפת תמונה של המדחס.

מדחס 1.jpg

מדחס 2.jpg

מדחס 3.jpg

Ford focus 2013 titanum

פורסם

אין שום בעיה להשתמש במדחסי בוכנה תחליפיים, ובמקרה הגרוע לא יהיה יקר להחליף אם ילך אחרי כמה שנים.

לגבי המאוורר, כאן אתה בסוגיה שיש לתת עליה את הדעת.

במקור יש על המנוע במכונית שלך מאוורר מכני, אולי עם מצמד ויסקוזי ואולי לא.

אני מציע במצב כזה, להסב את המערכת למערכת עם מאוורר חשמלי חזק דיו בלי מאוורר מכני. המאוורר החשמלי צריך לקבל פיקוד מטמפרטורת נוזל הקירור ומהמזגן במקביל. בכל מקרה כאשר יש מאוורר "מושך" הוספה של מאוורר "דוחף" לפני הרדיאטורים לא תועיל.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

יש לי בקורטינה מאוורר ויסקוזי שמושך אוויר השאלה אם אני ירכיב בנוסף מאוורר חשמלי שמושך אוויר זה יהווה בעיה ?

כי אני לא רוצה לוותר על המקורי.

Ford focus 2013 titanum

• תוכן חדש...