Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

סליחה שאני משגע אתכם אבל משהו פה מאוד מוזר לי.

כרגע נסעתי בעיר , כאמור "בשיא החום", עם צמיגים חמים והכל ושמתי לב שהאחיזה של הרכב בדיוק כמו שלפני שהחלפתי את הבולמים!

יש תחושה כאילו יש חופש בהגה והכל קליל מדי. לעומת זאת בלילה זה נהיה הפוך.

אני חושד שיש משהו לא תקין במתלה שלא קשור לבולמים, יכול להיות בוקסות משולש חלופיות או בולג'וינט חליפי שפשוט עושים את הבעיות האלה גם אם הם תקינים ?

כאמור, הרכב ראה ליפטים והכל תקין, גם עבר טסט וחופשים לא אמורים להיות, זה פשוט אותה תחושה שהייתה לפני.

או אופציה 2: הצמיגים פחות אוחזים בשיא החום ומאחורה כאמור יש לי צמיגים ירוקים. דעתכם ?

אגב, מה שכן השתפר בקצת זה דווקא הסחיבה של הרכב והבלימה, כנראה בגלל הפרונט התקין.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
  • תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לגבי האפשרות ראשונה: אם אתה רוצה להיות בטוח, בדוק את מצב הקפיצים, תותבי המתלה ואת סוג הצמיגים, מצבם ולחץ האוויר (הקר) בהם.

לגבי האפשרות שניה: צמיגים (ואגב גם הבולמים) אוחזים יותר כשהם חמים ונקיים, אבל כל עוד לא מדובר בצמיג מאוד ספורטיבי לא מדובר על הבדלים גדולים. מה גם שבנהיגה עירונית (ובהתחשב באיכות האספלט ברוב הערים) צמיג לא יתחמם במיוחד גם בשיא החום.

אפשרות שלישית: חום יכול להשפיע לרעה על הכביש ולגרום למשקעי שמן ולזפת לפעפע אל השטח ולהוריד את רמת האחיזה.

אפשרות רביעית: במהלך הנסיעה ובפרט במזג אוויר חם, הצמיגים מתחממים ולחץ האוויר בתוכם עולה. צמיג בלחץ גבוה יותר שווה קשיחות פניה משופרת שווה פחות מומנט מחזיר. כלומר, האחיזה עולה אבל התחושה בהגה עמומה יותר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

הצמיגים שלי בסדר גמור, אלו פלקן Z912 וקונטיננטל אקו 5.

לא נראים בהם שום שחיקה חריגה, פרט אולי ליובש קטן מהשמש אצל הקונטיננטל אקו 5 שנמצאים כשנתיים ומשהו על הרכב אך רק עם 30 אלף ק"מ.

דווקא ביאס אותי היום הנהיגה, מאוד מוזר לי הדבר הזה, זאת תמיד אותה הרגשה מאחורה.

חן, יש מצב שככה זה כשיש 4 צמיגים שונים?זאת אומרת, חברה אחרת מקדימה וחברה אחרת מאחורה ?האם יכול להיות שזה מה שעושה את "הבעיות"?

למיטב ידיעתי התותבים וכל מה שציינת חדשים או שתקינים.

אני מניח שהמכונאי שהוא חבר שלי היה אומר לי משהו על הקפיצים.

אני תמיד ממלא באותה תחנת דלק כ34 PSI בכל הגלגלים ואילו היצרן מורה על 32 בכל הגלגלים(ללא עומס מיוחד כאמור).

אני ממלא ככה כי אני יוצא מנקודת הנחה ש32 אולי זה לא באמת 32 אלא פחות וגם למקרה שהצמיג מתחמם למרות שהתחנה קרובה בעיר.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

הדגשתי את האפשרות הרביעית, כי לדעתי היא המובילה בסבירותה.

התחושה בהגה מקורה אך ורק בסרן הקדמי ולכן אין קשר לסוג הצמיגים בסרן האחורי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יש מצב כבר התחרפנתי מהרכב ואני באמת מצפה למשהו שבכלל לא קיים, אבל עדיין יש תחושה לא "הגיונית".

בכל מקרה, אני מאוד מקווה שלא עשיתי טעות כשלא החלפתי את הכריות בולם שכן היו במצב בסדר סך הכל אבל אולי מי יודע הן עושות בעיות.

• תוכן חדש...