Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תחליף בין אחורה לקדימה, ממילא אתה לא החלטי לגבי הכיוון אליו הרכב מושך

עשיתי את זה כמה וכמה פעמים. כשקונטיננטל אקו 5 היו מקדימה הייתה משיכה לצד ימין באופן קבוע כמעט.

אחר כך הלכתי לפנצ'רייה, החלפתי אותם לאחורה ואת הפלקאן העברתי לקדימה והורגש כאילו הרכב רוצה למשוך אבל מתנגד, אבל עדיין טיפה משך.

(כל זה כאמור לפני ההחלפת הבולמים וכל הדברים האלו ).

השאלה אם מותר להצליב בין הצמיגים ולא רק להעביר אותם קדימה ואחורה?

טום, הפלקן האלו עברו 10K לכל היותר.

אני חייב לומר שהם קיבלו לא מעט בומבות בחיים שלהם הצמיגים.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא צריכה להיות בעיה להעביר אותם בין הצדדים, ושוב במטרה לזהות בעיה בצמיגים עצמם.

כאמור, זו גם הזדמנות לבדוק אותם לגבי שחיקה לא אחידה ו/או התנפחויות בדופן פנימית.

פורסם

לא בהכרח.

אבל אם המשיכה תעבור צד, אזי הבעיה היא באמת בצמיגים ואז אפשר להמשיך לכיוון של הצלבה עם האחוריים כפי שהציע יגאל מלכתחילה.

אתה מדבר על איזון גלגלים? זה צריך להיות ממש חריג לדעתי כדי לגרום למשיכה אם בכלל. אתה תרגיש רעידות הרבה לפני.

אגב, מצאתי כתבה (באנגלית) די נרחבת בנושא. בעמ' לפני אחרון יש המלצות לביצוע במקרה של משיכה:

http://www.motor.com/magazine/pdfs/062010_09.pdf

פורסם

אז בעצם מה שאתה אומר זה להצליב בין הקדמיים ואחוריים כגון:

גלגל קדמי שמאל (FALKEN 912) יעבור לגלגל אחורי ימין, וגלגל קדמי ימין יעבור לגלגל אחורי שמאל.

גלגל אחורי שמאל יעבור לגלגל קדמי ימין וגלגל אחורי ימין יעבור לגלגל קדמי שמאל ?

ובמידה והמשיכה תמשיך, איך אפשר לדעת איזה צמיג בודד או חלילה צמיגים הם הבעייתיים ?

אגב, תמיד אני שם לב שמפרקים את הגלגלים ומרכיבים אותם המשיכות מתחזקות...

יותר היה חשוב לי שבסיבובים הרכב ירגיש יציב וזה הושג בזכות הבולמים, אבל חוץ מזה ההרגשה דומה, המשיכות נשארו וגם כשאני עולה על באמפרים מרגישים שעולים עליהם. יכול להיות שהבולמים הקודמים גם היו של קאייבה או שהבולמים שלי קשיחים מדי כנראה.

פורסם (נערך)

קודם כל העניין של היציבות והבולמים זה אחד, והעניין של המשיכות זה שתיים.

המשיכות קיימות ברכב הזה תמיד, אני יודע שש לי את הצמיגים של קונטיננטל כבר שנתיים ומשהו ועברו משהו כמו 30 אלף ק"מ, אולי קצת פחות.

הפלקן אצלי שנה וקצת עם גג 10 אלף ק"מ על האוטו.

תמיד היא הייתה מושכת, יותר ימינה, פחות ימינה, יותר שמאלה, פחות שמאלה, אבל אף פעם לא היית יכול לנסוע בה ישר כמו שצריך, אחרי מעט זמן היא כבר מושכת.

בשנה האחרונה זה נראה כאילו שזה התגבר למרות שהחלפתי בוקסות משולש, כיווני פרונטים ועכשיו גם הבולמי זעזועים.

ככה שהרכב ראה ליפטים ואני יכולתי לדעת אם יש בעיות במתלים ובסך הכל הכל בסדר + כרגע.

הרכב אכן עבר תאונה לפני כשנתיים ומשהו שבה הוחלף מכסה מנוע ועוד כל מיני שטויות מסביב. פגיעה בשלדה?הם הכחישו בתוקף.

אגב, כשיש אנשים ברכב המשיכות מתגברות, בדקתי את זה גם עם הבולמים החדשים !

גם מוסכים וגם פנצ'ריות אמרו לי לעזוב את זה ולא לגעת בזה ולנסוע ככה ואין מה לעשות.

מה שכן שמתי לב, שתמיד בכיווני פרונט השפיעה מצטלבת\קדם מצטלב יוצא שלילי.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

אם כך, זה לא נשמע לי שהצלבת גלגלים תשנה יותר מדי, למרות שאפשר לנסות.

נתקלתי בחיפוש אחר תופעה דומה בשרשור הזה, שם בהודעות 13 ו-14 יש התייחסות לסגירה חזקה מדי של ברגי הכריות/בולמים שמעודדת את התופעה (אם מזניחים השפעה אפשרית של הצמיגים או כיוון אופנים לקוי).

מענין יהיה לקבל התייחסות מהמתמצאים יותר ברמה הטכנית (יגאל?) אם זה יכול להיות המצב גם אצלך.

פורסם

טום, בשירשור שאליו קישרת מדברים על מיסב בולם תקוע בגלל סגירה לא נכונה של בירגי כרית בולם.

אני לא יודע איך העסק בנוי בבימר שעליו מדובר בשירשור אבל אני לא רואה איך זה יכול להתרחש בטויטה של אושריקו.

רק לציין, מייסב בולם בעייתי בהחלט יכול לגרום לתופעות המתוארות פה, מכיוון שביישור הגה הקפיץ לא מתמרכז וממשיך להפעיל מומנט צידוד על הגלגל.

בטויוטה המדוברת, הכרית יחד עם המיסב תפוסות לבולם עם אום אחת ויחידה, אין דרך לאזן\ליישר\לכוון שום דבר. אם הבולם, הכרית והמיסב תקינים אז לא צריכה להיות בעיה.

מכיוון שהבולם הרגע יצא מהקופסא, ובזמן ההחלפה שלו היו אמורים לתת את הדעת על מצב הכרית והמיסב, סביר להניח שלא שם הבעיה, אבל אמור זה שם של דג?!

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

הכריות בולם יצאו ממש כמו חדשות וזה הפתיע אותי. גם דוד שלי אמר לי שהן במצב בסדר וגם המכונאי שהחליף לי את הבולמים שהם עדיין במצב בסדר.

בנוסף לא רציתי לקחת סיכון ולהרכיב חליפי שלא יהיה תואם 100 אחוז.

חוץ מזה שהסתכלתי ובטויוטה הזאת בבולמים שלה אין יותר מדי דברים.

גומיית אבק, גומיות של הקפיץ אם אני לא טועה והכריות בולם.

אגב, ברגי הכריות בולם (זה שרואים אותם כשפותחים את המכסה מנוע ) נסגרו ברגש ולא חזק מדי ולא חלש מדי.

מבחינת בדיקת הגלגלים כבר ביצעתי המון פעמים את ההחלפה של אחוריים וקדמיים, רק ללא הצלבה.

האם זה הפתרון היחיד שניתן לבדוק ולגלות סופית אם הבעיה בגלגלים ?

מה דעתכם על בוקסות משולש חלופיות אך תקינות, עלולות לגרום לדברים האלה ?

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

איזה מעצבן זה שמערכת המתלים תקינה ועדיין יש את הבעיות האלו.

אני גם מאוד מקווה שהרעשים בבאמפרים (קשיח כזה ) זה קשור לסוג הבולמים ולא משהו מעבר... כי גם לפני ההחלפה זה רעש קשיח וחזק בבמאפרים (אבל לא רעש מיוחד או מוזר ).

אזכיר שוב שקיבלתי לא מעט מכות בצמיגים.

פורסם

עשיתי את זה כמה פעמים, אמרתי לך, רק שלא עשיתי את זה עם הצלבה כי הבנתי שלא רצוי לעשות את זה בגלל הא סימטריים האלו.

ח.ג כותב לי הרבה פעמים והוא יכול לתת עצות ומשום מה הוא לא בא לעזור לנו קצת כאן היום:wink:

• תוכן חדש...