Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שכתבתי בכותרת, אני רוצה לעשות מיני-סקר שזו השאלה המנחה בו. המדובר בקניית מכונית חדשה לגמרי (כמו דצ'יה) וגם מכוניות משומשות שנניח ונבדקו ויש שקיפות אינטרנטית מלאה של מצבן - הכל כמובן היפותטי.

נכון שזו אולי שאלה שצריכה הייתה להישאל במסגרת חוגי "עמך" ולא לידענים ודקדקנים כמונו - משתמשי הפורום.

ובכל זאת, נסו לשתף פעולה.

נ.ב.

בבקשה מכם - אפשר הסתייגויות או התניות בקצרה, אך שהשורה התחתונה תהייה ברורה, כן או לא.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
יהיה סוג של "אולם תצוגה" שאוכל לראות בו את הרכב, לשבת בו, לבצע נסיעת מבחן וכו'?

קשה לי לענות...בעיקרון לא. הכל וירטואלי עד שלב התשלום. רכישה אונליין, נקודה.

פורסם

אני לא רואה בזה אופציה בשבילי.

אני מהאנשים שגם לא קונים בגדים ונעליים באינטרנט. אני מודד כל דבר גם אם בחרתי אותו מוצר בכמה צבעים שונים מתוך ניסיון שלימד שיש חוסר אחידות בולט בין המוצרים.

מוצרים כמו סלולאר למשל קניתי ואקנה ברשת כי אני יכול לנסות את המוצר בנפרד ולהיות בטוח שזה מה שאקבל.

ברכב משומש העניין קצת בעייתי כי הוא יכול להיות בלוי ומרופט וזה לא תמיד בא לידי ביטוי בתמונות. בנוסף בתור ישראלי קשה לי לסמוך על שקיפות מלאה.

לגבי חדש, ברכישה כל כך גדולה אני אפנה לעצמי זמן כדי לבצע סקר ובדיקה של כל האפשרויות וזה לא יתאפשר בלי הגעה פיזית לאולמות תצוגה ומרכזי מכירה אז מה הטעם בסיום התהליך לבצע הזמנה אינטרנטית כשאני יכול לשבת מול נציג מכירות, לשאול את כל השאלות שיש לי, להתמקח קצת כמו ישראלי ולהעלות את הכל על הכתב בהסכם מכירה מסודר?

אני כן אבין מכירה מוקדמת באינטרנט עם תשלום מקדמה מסויימת, בדומה למה שקורה היום במוטודיל למשל.

אפשר גם ללכת לכיוון של שיריון רכבים חדשים במכירה מוקדמת, בעיקר דגמים חדשים ומעניינים שיגיעו בכמויות קטנות או מהדורות מיוחדות לדגמים קיימים.

פורסם

כן, הייתי זורם אם היתה חוויה תלת מימדית של נסיעה באוטו כנהג וכנוסע ופירוט על האיבזור, אם זה רכב ספורטיבי אז גם במסלול ספורטיבי.

הייתי רוצה נתוני צריכת דלק אמיתיים (לא יצרן).

תמונות של מה אפשר להכניס לתא מטען כשהמושב האחורי למעלה ולמטה.

נתונים מפורטים של מערכות הבטיחות ומבחני ריסוק.

אם זה משומש הייתי רוצה לראות תוצאות של בדיקות מקיפות במוסך מתמחה כולל תמונות של כל הרכב כולל התחתית והמכסה מנוע (לא חותמת תקין כמו בסוויטץ').

פורסם

אני קניתי את הדאציה דאסטר אונליין.

חרשתי על כל סרטון אפשרי (בכל שפה) ביוטיוב, כך שראיתי את הרכב מכל זווית פנים וחוץ ושמעתי/ראיתי חוות דעות של עשרות נהגים ובוחנים של תוכניות טלויזיה.

פורסם

לא הבנתי איזה יתרון תתן קנייה כזו ? (אני חושב שאתה צריך להסביר. דווקא "עמך" ישאלו !)

מה זה בא לשפר ? למה זה טוב בכלל ?

לקנות רכב בצורה וירטואלית -נראה לי מעל ומעבר, במיוחד אם אין לך (בעל הרעיון) תשובות ברורות לשאלות (כמו - האם יש "אולם תצוגה ?").

איך אני בודק אם נוחה לי הישיבה ? מרווח רגליים במושב האחורי ? (עזבו נתונים יבשים, כי לראשון זה יהיה טוב ולשני לא).

לכן - לא ב"ל" רבתי :wink:

alfa 156 2.5.

פורסם

אני אאתגר: חנה כהן בת ה-62 מבת ים (סתם נתונים פיקטיביים) שנוהגת רק 12 אלף ק"מ בשנה, בעיקר בערי גוש דן ומדי פעם לנכדים בחיפה, שכל חייה נסעה במשפחתית יפנית "ישראלית" כמו שהיא מכירה (1.6 אוטומטית בנזין, כמובן). אין לה רצון להתעסק בנתונים מיותרים, והיא מבקשת רק עיצוב, אבזור מספק, אמינות ומחיר טוב;

האם היא לא יכולה באופן היפותטי (אם היה אפשרי) להיכנס לאתר של טויוטה (סתם בשביל להמחיש שתדמית האמינות של טויוטה טובה לאנשים רבים) ולהזמין אונליין רכב במפרט במחיר ובצבע הרצוי? מה היא צריכה נסיעת מבחן? מה היא מבינה במושב נוח או קשה? מה רלוונטי עבורה מרווח מוגבל ליושבים מאחור? או בלמים נושכים? גיר מרעיש? מנוע עצל? אחיזת כביש טובה? יציבות בסיבובים?

פורסם

זה טוב אולי לצעירים יותר (אולי אפילו הרבה יותר וגם אז לא בטוח).

אז אולי חנה כהן לא תסתייע בנסיעת מבחן, אבל להגיע לסוכנות היא תגוע-תגיע (או איך שאומרים את זה).

אין כמו לראות את האובייקט בעיניים (יש מה לראות וממה להתרשם. יש גם מה לשאול - ולא לקבל תשובות מאיזה נציג ווירטואלי- מעצבן-מעאפאני :lol: ) לשבת במושבים

ולחבק את ההגה באצבעות.

זו אינה שקית חלב.

אתה היית קונה כך רכב ?

alfa 156 2.5.

פורסם

באופן אישי אני לא קונה רכב בלי נסיעת מבחן. לא חדש ולא משומך.

בעבר לזה, זכור שבאולם התצוגה יודעים"לדחוף" אבזור, הצעות לביטוח, יחס טוב בשביל שתחזור למוסך וכו' ולכן יש ליבואן סיבה לרצות שתגיע.

דבר נוסף חשבון, עמישראל קונה לא מעט רכבים במימון. באינטרנט קשה מאוד לתת מענה לזה.

A3

A4

פורסם

האמת, הייתי קונה רכב חדש באינטנרט.

בתנאי שהוא יגיע מאובזר ויהיה יותר זול מהאולם תצוגה.

האתר יכול להציע ביטוח מוזל, ושלל סרטונים המראים את הרכב ואפילו תשובות כלליות שכולם שואלים

תמיר.

פורסם
באופן אישי אני לא קונה רכב בלי נסיעת מבחן. לא חדש ולא משומך.

בעבר לזה, זכור שבאולם התצוגה יודעים"לדחוף" אבזור, הצעות לביטוח, יחס טוב בשביל שתחזור למוסך וכו' ולכן יש ליבואן סיבה לרצות שתגיע.

דבר נוסף חשבון, עמישראל קונה לא מעט רכבים במימון. באינטרנט קשה מאוד לתת מענה לזה.

ונניח שהיו אומרים לך שאין אולם תצוגה - ועל החיסכון הזה שחסכו בדמי תפעול וכוח אדם יקרים, מעניקים לך מיד מחיר הנמוך ב-10%, הודות לרכישה אינטרנטית?

פורסם

זו אינה שקית חלב. אתה היית קונה כך רכב ?

...אני ואתה לא. אבל האם חנה כהן מהדוגמה שנתתי, לא יכולה לעשות זאת בשקט בלי לפחד והכל בלחיצת כפתור?

• תוכן חדש...