Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ומתנצל מראש על החפירה.

קצת פרטים:

1. אנחנו זוג +2 (סל קל וכסא בטיחות)

2. נסועה ממוצעת 32K KM בשנה, כ-90% בינעירוני.

3. תקציב: בעיקרון זה מה שאקבל על הרכב + 50K ש"ח.

דרישות:

1. בטיחות.

2. צריכת דלק + עלויות אחזקה נמוכות.

3. אמינות.

4. נוח לנסיעות ארוכות.

5. מקום בספסל האחורי לסל קל + כסא בטיחות + מבוגר קטן מימדים (אשתי :-D)

כיום אני נוהג על מאזדה 3 2008 (יוצאת ליסינג) מוסבת לגז. מה שמפריע לי ברכב זה בעיקר נוחות הנסיעה ובידוד הרעשים. לצורך ההשוואה, יש לנו מאזדה 3 2010 (גם יוצאת ליסינג) ומבחינתי היא הרבה יותר נוחה ונעימה, אבל אשמח לרכב שמצטיין יותר בתחום הזה, מבלי להתפשר על שאר הסעיפים.

מבחינת עלויות האחזקה אז אני מכוון למשהו בסדר הגודל של המאזדה.

ההתלבטות הראשונית היא בכלל על איזה סוג הנעה ללכת (דיזל, היברידי או גפ"מ) וכמובן אח"כ את הדגם הספציפי.

תודה על העזרה.

פורסם

דעתי האישית,

אם אתה כבר נוסע ברכב מוסב, מכיר את היתרונות ואת החסרונות

הייתי ממשיך וקונה רכב מונע בגז.

רנו פלואנס זו אופציה טובה, גם הדיזל מעולה וגם הבנזין ( טיפה עגלתית ) שמאד מוצלחת על גז.

פורסם

תודה על התגובה.

החיסרון העיקרי של הגז הוא שזה מאלץ אותי לטפל בשני מוסכים שונים, כאשר המוסך שמטפל בגז די מרוחק ממני. מבחינת חיסכון בעלויות הדלק, אין לי ספק שגז הכי משתלם.

לגבי הפלואנס, אני קצת מוטרד מענין הבטיחות למרות שהיא בהחלט נלקחה בחשבון.

איך הג'טה לוגמת הדיזל? כמה היא צורכת ומה לגבי אמינות הגיר והמנוע?

פורסם

טויוטה פריוס או פלואנס דיזל, שתיהן חסכוניות, שתיהן ברמת אבזור טובה, נוחות הנסיעה עדיפה בפריוס, האמינות של שתיהן טובה מאוד.

פריוס עדיפה במחירי טיפולים ובשמירת ערך.

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

במקום הפלואנס אפשר לשקול את המגאן סטיישן, מציעה תא נוסעים קצת יותר נעים ועיצוב מעניין יותר.

פורסם
במקום הפלואנס אפשר לשקול את המגאן סטיישן, מציעה תא נוסעים קצת יותר נעים ועיצוב מעניין יותר.

היא בהחלט גם קורצת לי. זכרתי שהיא קיבלה ציון גבוה במבחני ריסוק, אבל לא מצאתי זכר באתר של euro ncap

פורסם (נערך)
מה מחירי הטיפולים בפריוס?

ספרינג, זו הצריכה שלך בבינעירוני?

צריכת דלק

בעירוני ובבינעירוני צריכה דומה, במרבית הנסיעות הבינעירונית יותר חסכונית. (גם לי אמרו שהפריוס לא חסכונית מחוץ לעיר, זה לא נכון).

ולא לשכוח שאני נוסע על פריוס דור 2, אתה מכוון לדור 3 שהיא חסכונית יותר ב 10%.

בהשוואה מול הסיוויק שהייתה לי יש לי חיסכון בדלק של כ 7-8 אלף בשנה (25K ק"מ שנתי).

מחירי טיפולים: יש יתרונות וחסרונות.

היתרונות: אחזקה זולה מאוד, ב 8 שנים ו 200K ק"מ הוחלפו רפידות לברקסים פעם אחת. הוחלף מצבר 12V פעם אחת. אין לרכב טיימינג. כמעט ולא היו תיקונים, (התיקון היקר ביותר היה רצועת הינע בסך 260 ש"ח).

אתה מכניס את האוטו לטיפול ויוצא בלי "הפתעות" ובלי השיחה הרגילה מהמוסך, "...תשמע בטיפול ראינו שהלך לך ה... האם לתקן ?"

חסרונות: אחרי 8 שנים/ 160K ק"מ מסתיימת האחריות של הסוללה וחידושה עולה 300 ש"ח פעם בשנה/15K ק"מ.

חיסרון נוסף, בגלל מורכבות הרכב הנטייה היא לטפל ברכב במוסך היבואן שהוא בדר"כ יקר יותר. מי שנוהג לטפל במוסך היבואן זה לא משנה לו, אבל אני שהייתי רגיל לטפל במוסכי "מדרכה" מתרגל עכשיו לשלם מחיר יקר יותר.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

בפריוס יש לי קצת בעיה עם בידוד הרעשים. את המנוע לא שומעים אבל רעשי רוח/צמיגים נכנסים. יש לציין שיש לי צמיגים גרועים ואני מתכנן החלפה בשקטים יותר בקרוב בתקווה שזה יעזור. ייתכן שאני לא דוגמה מספיק טובה כיוון שהפכתי לרגיש מאוד לרעשי הדרך בשנים האחרונות (מאז הסופרב בעצם).

בגז אני לא כל כך מאמין. זה גם אוכל מקום בתא המטען, בעייתי להיכנס עם זה לחניונים והאמינות מותלת בספק (שמעתי על פגיעה במנועים של יצרנים מסויימים וברכב אחד של העבודה הייתה פעם דליפה). דיזל יכול להתאים מאוד. הייתי שוקל S60 דיזל אם יש אקזמפלר טוב, סופרב/פאסאט/אוקטביה דיזל וגם פלואנס דיזל/מגאן סטיישן יכולה להיות אופציה.

למרות הצריכה הטובה בפריוס גם מחוץ לעיר, לדעתי ב-90% מחוץ לעיר זו אפשרות פחות מומלצת (אני עושה כ-70% בין-עירוני).

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
היא בהחלט גם קורצת לי. זכרתי שהיא קיבלה ציון גבוה במבחני ריסוק, אבל לא מצאתי זכר באתר של euro ncap

זה גם מה שאני זכרתי ונכנסתי לבדוק את זה לפני שהגבתי אבל מעודכן שם המבחן החוזר שבוצע למגאן אחרי מתיחת הפנים ובו הציון נמוך עקב שינויים במבחנים.

פורסם

מייק, אז מכל הסיפור הזה, מה הציון של המגאן? יש הבדל בטיחותי בין האסטייט לבין האצ'בק?

ספרינג, תודה על הנתונים. לך רעשי רוח וצמיגים לא חודרים?

slow sprinter, למה ההיברידי בנסועה שלי פחות מומלצת? וגם איך אמינות הגיר שמשודך למנוע דיזל של משפחת VAG ? זה אותו DSG ידוע לשמצה?

פורסם
SLOW שמת לב לאוקסימורון בין הניק שלך לחתימה שלך ? (live fast אומר slow sprinter) :lol:

זו המלצה לאחרים. אני אמשיך לזחול בימני... חוץ מזה אפשר להאיץ לאט לאט אך להגיע למהירויות גבוהות כעבור הרבה זמן...

מייק, אז מכל הסיפור הזה, מה הציון של המגאן? יש הבדל בטיחותי בין האסטייט לבין האצ'בק?

ספרינג, תודה על הנתונים. לך רעשי רוח וצמיגים לא חודרים?

slow sprinter, למה ההיברידי בנסועה שלי פחות מומלצת? וגם איך אמינות הגיר שמשודך למנוע דיזל של משפחת VAG ? זה אותו DSG ידוע לשמצה?

היתרון הגדול של ההיברידי הוא בתוך העיר ולא מחוץ לעיר. בנסועה של 90% יש הרבה מקום לאכזבה. זה לא שהפריוס לא יודעת לנסוע מהר, למנועים חשמליים יש מומנט גבוה (ראה ערך טסלה מודל S), בזינוק מהמקום היא תעשה 0-100 ב-10 שניות, משהו שרוב המשפחתיות לא עומדות בו, כך שתוכל להיות מהראשונים ברמזור. יחד עם זאת הכיול של הרכב הזה וכל התורה שעליה הוא נבנה (וכיול מנוע הבעירה, גיר וכד') מיעדים אותו למשהו אחר. אם אתה יודע להנות משיוט במהירות קבועה של כ-100 קמ"ש בנתיב הימני זה יעניין אותך אבל אם תאמץ את הרכב להיות ראשון, חד וזריז, תתאכזב מהר מאוד, בעיקר מצריכת הדלק שתהיה כמו של כל משפחתית ממוצעת.

אם אני זוכר נכון זה אמנם DSG אבל DSG6 (ולא 7) שנחשב לאמין יותר. משהו שקשור למצמדים רטובים ולא יבושים (או להיפך). אני לא מבין גדול. נהגתי על פאסאט דיזל עם DSG6 כזה והוא בסדר גמור. אגב הייתי לי סופרב בנזין עם DSG7 שעברה שחיטה (מעל 50K ק"מ בשנה ללא שום רחמנות) והגיר היה אמין. מנוע ה-TSI לעומת זאת שתה שמן בכמויות.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תוכן חדש...