Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

K.o הרכב שלי ממש שקט אין שום רעשי רקע.

לגבי הרכב של slow הוא דור 3, אני נסעתי בשני פריוס דור 3 ובשניהם הייתה לי תחושה לרעש מהצמיגים וקרקוש מהדשבורד.

גילוי נאות ... הזדמנות ראשונה שתהיה לי אני אשדרג לדור 3- רכב מדהים.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

מישהו העלה פעם סקירה על לקסוס היברידית (נראה לי GS450h) ואמר שהמכונית כ"כ שקטה שרעשים שלא היית שומע ברכבים אחרים פתאום מתחילים להציק, אולי זה המצב?

פורסם

איפה לקסוס ואיפה אני. אני נוהג על מאזדה 2008, מבחינתי מאזדה 3 שנת 2010 מציגה נוחות נסיעה ושקט מספקים. הייתי שמח למשהו טיפה יותר משודרג, זה הכל.

איך שאני רואה את זה יש לי 4 אופציות:

1. לקנות רכב דיזל.

2. לקנות רכב ולהסב לגז.

3. לקנות רכב היברידי (ולהשתמש בו בעצמי).

4. לקנות רכב היברידי (לשימוש אשתי) ולהסב את המאזדה של אשתי (שנת 2010) לגז ואני הנהג בו.

מבין האופציות, האופציה הרביעית תוביל לחיסכון הגדול ביותר, הענין הוא שקצת נמאס לי מגז כי: א. מצריך 2 מוסכים. ב.בלתי אפשרי למכור את הרכב (הרכב שלי מפורסם שבועיים וקיבלתי טלפון אחד).

מבין אופציית הדיזל/ היברידי אני נוטה כעת לכיוון הדיזל משיקולי מכירה עתידיים. הקילומטראז' שלי סביר ביחס לרכבי דיזל, ולכן אולי במכירה העתידית לא תהיה לי בעיה מהכיוון הזה.

אני צודק?

פורסם

יכול להיות. בחנתי את הרעש במהלך הדרך, כולל פתיחת חלונות כשחלפתי על פני משאיות וניסויים אחרים. הממצאים הם שאת רעש המנוע אני לא מצליח לזהות בכלל, רעשי הרוח חלשים ולא מציקים אך הצמיגים שלי מרעישים (במיוחד הורגש כשעברתי בין שני סוגי אספלט).

הצמיגים המותקנים הגיעו עם הרכב ולא נבחרו על ידי - זוג סיני מקדימה וזוג ממותג אך גמור מאחור.

אבצע החלפה בקרוב ומאמין שיחול שיפור משמעותי.

יצא לי לנהוג בעשרות מכוניות (פעם הכנתי רשימה באורך הגלות) והיו תקופות בעבודה שהרכבים הוחלפו אצלי כל כמה חודשים. חברים אפילו גיחכו כי בין פעם לפעם שהיינו מתראים הייתי מגיע עם רכב אחר.

הפריוס מעלה אצלי הרבה מאוד תחושות חיוביות, בוודאות בשלישיית הרכבים היותר אהובים. השקט בעיר, הנוחות, החיסכון וכו' מנעימים מאוד את הדרך. עדיין קשה להמנע מכמה חסרונות - איכות החומרים (פלסטיק קשיח וזול לא נעים למגע וחורק תחת לחץ קליל), התנהגות כביש פושרת עם תחושה של כבדות (אם אני יורד ממדרגה אני מרגיש שאני ממש קורס ויושב בטנק) ועוד שטויות שמעצבנות אותי באופן אישי בכל הנוגע לאבזור ואני אסביר:

***יש לשים שזה השתנה איפשהו ב-2012 אם אני לא טועה*** הפריוס השלישית הגיעה לארץ ברמת גימור הנחותה ביותר ללא אופציה לשדרוג (בגלל המחיר היקר גם כך בארץ). בשנים הראשונות הרכבים הגיעו ללא מראות מתקפלות חשמלית. זה למשל דבר שמטריף אותי - יש גישה והנעה ללא מפתח, 4 חלונות אוטומטיים עם מרימי שמשות סטנדרט, תצוגה עילית מהמצטיינות (!!!!) ואין מראות מתקפלות? לי זה הזוי.

אין USB אגב.

את בקרת השיוט הוספתי בעצמי (גם את המראות אפשר להוסיף אבל זו הוצאה ואני מתעצל להתעסק עם החיווט כרגע). בנוסף המערכת אצלי היא רגילה ולא מערכת מולטימדיה. זה בכלל לא נורא, יש בזה אפילו יתרונות. אלא שבחו"ל המערכת טובה פי כמה מזו שמתקינים בארץ - עם מערכת עזר חניה סופר מתוחכמת, סנכרון לטלפון, דיסק קשיח ומלא פיצ'רים נחמדים. אבזור כזה היה מקפיץ את הרכב הזה להיות משוכלל ואטרקטיבי עוד יותר.

הסיבות שהעדפתי לא ללכת על דור 2 אגב הן מנוע חלש יותר (היום אני מבין שזה פחות קריטי ממה שזה נראה על הנייר), סוללה עייפה יותר (גם לא כזה נורא, ניתן לקבל את אותה אחריות לרכב מאותו שנתון (שלי דצמבר 2009) והרכב בחצי מחיר. הדבר הנוסף הוא מערכת שלא תומכת ב-MP3. זה פתיר, אבל כבר הוקסמתי מהדור השלישי בשלב הזה והחלטתי לרוץ קדימה.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אם כך אחפש דיזל או פריוס ואחליט לפי האקזמפלר הספציפי שאמצא.

אחרי שאצליח למכור את הרכב שלי (אם וכאשר), אחזור להתייעץ.

תודה

• תוכן חדש...