Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היי, אחלה מדריך ועבודה יפה, עם זאת עלו לי כמה שאלות:

- אני דיי 'פריק' של שיפוצי מנועים ובניית מנועים, ראיתי כל מיני סרטונים ברשת

שבונים מנוע אז כולם אומרים שאסור שיהיה במנוע לכלוך כלשהו, אפילו סיבים למשל מהמגבת או מהסמרטוט .

אמנם הסרטונים הם של בניית מנועים של רכבי מירוץ, והסיוויק (בלי להעליב כן) לא ממש קרובה להיות רכב מירוץ .

אז השאלה שעלתה לי, האם זה קריטי במכונית כביש רגילה ?

- ראיתי שעשית 'קומבינה' קטנה על מנת לשחרר את הפולי, ישנו כלי ייעודי בשביל זה לא ? או שלא הייתה לך גישה לכלי כזה ?

אכן בהונדה קיים כלי יעודי לפתיחת בורג הקראנק ומנסיון של כמה הונדות פטיש אויר לא פותח את הבורג אך לפי סיבוב המנוע ניתן לבחון אופציה להישתמש בסטרטר לצורך הפתיחה.

חגסי נקיון הבלוק חשוב שיהיה נקי ביותר לפני הרכבת הראש. לתת שיוף עדין לשטח הבלוק ולחץ אויר על מנת שיהיה נקי לחלוטין. כמובן לבדוק שהבלוק עצמו ישר.

פורסם
מאור אני מעריך אותך ואת הידע שלך.

אבל אני מציע שלפני שאתה קופץ תבדוק את עצמך..

[ATTACH=CONFIG]431870[/ATTACH]

טבלה מעניינת שלראשונה אני ניתקל בה. אם כך ניתן להסיק על כל בורג ברכב שאמור להיסגר במומנט שהיצרן מגדיר רק כאשר הוא משומן...

פורסם
טבלה מעניינת שלראשונה אני ניתקל בה. אם כך ניתן להסיק על כל בורג ברכב שאמור להיסגר במומנט שהיצרן מגדיר רק כאשר הוא משומן...

את זה אני לא יודע...

יבואו גדולים ממני ויענו על כך..

פורסם
דבר ראשון אחלה מדריך

ושאפו על הביצוע המוקפד:lol:

"

ברגים: נהוג להחליף ברגים כאשר עושים ראש מנוע, אני לא החלפתי אבל טיפלתי בהם על ידי ניקוי באצטון ושימון בשמן מנוע כדי שאוכל לסגור אותם "כמעט" באותו כוח כמו שהיצרן מגדיר."

דבר שני האם באוטודאטה רשום שצריך לשמן את הברגים לפני הסגירה?

מומנט הסגירה של בורג משומן ומומנט סגירה של בורג שאינו משומן הם לא אותו המומנט..

נכון מאוד. יתרה מזאת יישנם טבלאות מפורטות שבהם ניתן למצוא את מומנט הסגירה בתלות מקדם החיכוך התלוי גם בסוג הנוזל או הגריז שמורחים וגם בסוג החומר שממנו עשוי הבורג .

איזה כייף לי :)

פורסם

הטורק הנדרש לחיזוק הברגים מבוסס על מקדם החיכוך. על מנת להגיע לסגירה זהה , ברור שסגירה יבשה מחייבת טורק יותר גבוה בהשוואה לטורק רטוב, מצב בו מקדם החיכוך נמוך בהשוואה.

פורסם

מניסיון בארץ ובחו"ל אפשרי לסגור כמה פעמים את הראש מנוע עם הברגים המקוריים של הונדה, אך זה לא מומלץ.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
:lol:

דבר שני האם באוטודאטה רשום שצריך לשמן את הברגים לפני הסגירה?

רשום בהוראות שימוש של סט שלייף שצריך לשמן את הברגים.

היי, אחלה מדריך ועבודה יפה, עם זאת עלו לי כמה שאלות:

- אני דיי 'פריק' של שיפוצי מנועים ובניית מנועים, ראיתי כל מיני סרטונים ברשת

שבונים מנוע אז כולם אומרים שאסור שיהיה במנוע לכלוך כלשהו, אפילו סיבים למשל מהמגבת או מהסמרטוט .

אמנם הסרטונים הם של בניית מנועים של רכבי מירוץ, והסיוויק (בלי להעליב כן) לא ממש קרובה להיות רכב מירוץ .

אז השאלה שעלתה לי, האם זה קריטי במכונית כביש רגילה ?

- ראיתי שעשית 'קומבינה' קטנה על מנת לשחרר את הפולי, ישנו כלי ייעודי בשביל זה לא ? או שלא הייתה לך גישה לכלי כזה ?

יש מקומות שהניקיון הוא מאוד חשוב כמו מקום שראש מנוע מתחבר לבלוק מנוע ליכלוך, שמן או מים יכולים לגרום לכשל באוטם החדש, כמו כן מאוד חשוב שחורי הברגה יהיו נקיים ובלי שמן או מים בפנים כדי לסגור את הברגים בצורה נכונה ואחידה.

מקומות אחרים הנקיון פחות חשוב אבל עדיין חשוב לשמור על הנקיון במידה מסויימת.

"הקומבינה" שעשיתי היא פירוק פולי קאמשפט בשביל לא לפרק חגורה מדחס מזגן, חגורה אלטרנטור, פולי קראנקשפט ולא לפרק את רצועת הטימיניג זה חוסך עוד שעה של עבודה+צריך כלים מיוחדים בשביל זה. בשביל לפרק את הפולי קאמשפט לא נידרש כלי מיוחד אבל חולץ פולי קטן יקל על הפירוק.

• 6 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...