Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים , ברשותי פוקוס בגרסתו השניה (2008).

צריכת הדלק של הרכב מצויינת ומצתיינת מבחינתי , וחשבתי למקסם אותה באמצעות שליטה ידני בהעברת ההילוכים.

אך נתקלתי בתופעה מוזרה בגיר הזה .

הטיפטרוניק מאוד מאוד מסורס,העברת ההילוכים מתאפשרת רק כאשר המחשב ירצה בכך(מה שמעלה בי את המחשבה למה ייצרו אותו ) בדרך כלל העברת מתאפשרת ב2100 סלד (לפני 2100 הוא לא מעביר) .

חוץ מלעלות הילוך (4) או להוריד הילוך (3) בעליות או בירידות , כאן נגמר התפקיד והיעילות של הטיפטרוניק המסורס הזה.

רציתי לדעת האם מדובר בבעיה בגירים האלו וכך הם יוצרו, או שיש איזה עדכון גירסא למחשב במוסך מורשה שמאפשר שימוש חופשי יותר בטיפטרוניק (בדומה לשאר הרכבים שיצא לי לראות שממש מאפשרים שליטה ידנית ברכב אוטומטי )

ford__focus_1_6_tdci_dpf_____7_speed_automatic_top___73tk_2006_10_lgw.jpg

יפני זה הכי אחי

פורסם

ככה זה.

מחשב גיר לא יתן לך לעלות או להוריד הילוך אם אחרי ההעברה תיפול לתחום סל"ד גבוה או נמוך מידי.

אם תעלה הילוך ב 2000 סל"ד, בהילוך הבא תהיה ב 1000 ומחשב לא רוצה שזה יקרה.

מכיוון שיש רק 4 הילוכים, אין יותר מידי אפשרויות משחק. בגדול פונקציה די מיותרת ברכב הזה.

פורסם

למשל בהונדה אקורד של חבר שגם לו ארבע הילוכים שנת 2007 . הדבר אפשרי ; ניתן להעביר הילוכים בתחום סלד נמוך מ2000 ובמידה ולא מעבירים הילוך הדבר מגיע עד כדי ניתוק הצתה .

יפני זה הכי אחי

פורסם

יצרן כנראה החליט להתקין את היכולת הזו ברכב הזה כמקדם מכירות. אין באמת צורך בטיפטרוניק ברכב עם מעט הילוכים ומנוע חלש.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
למשל בהונדה אקורד של חבר שגם לו ארבע הילוכים שנת 2007 . הדבר אפשרי ; ניתן להעביר הילוכים בתחום סלד נמוך מ2000 ובמידה ולא מעבירים הילוך הדבר מגיע עד כדי ניתוק הצתה .

כל יצרן מעניק מידת עצמאות שונה. כמו כן אני די בטוח שבאקורד 2007 יש כבר 5 הילוכים.

שים לב גם שבטיפטרוניק הוא ישלב לראשון לקראת עצירה ולא יתן לך לזנק בהילוך גבוה.

בקיצור, לא שליטה מלאה אלא רק גימיק נחמד ולא כ"כ שימושי למעט ניצול בלימת מנוע כמו שרשמת בהתחלה.

פורסם

אני נוסע לירושלים די הרבה ויש שימוש מצוין לטיפטרוניק .

אני קובע באיזה הילוך לעלות את העליות ובאיזה הילוך לרדת את הירידות .

בחורף שעבר כשירושלים היתה מושלגת השתמשתי בו כדי להתחיל נסיעה בהילוך שני

במקום בראשון .

פורסם

כן לשימושים האלה זה טוב, אבל גם ידית רגילה של פעם עם מצבים 1-2-3 וביטול OD עושה את אותו הדבר.

פורסם

בגלל שיש חור רציני בפוקוס הזו בין הילוך 2 להילוך 3 אז לעיתים בעליות כדי לא לאבד הקצב נוח לנעול ההילוך ב2.

במצב טיפטרוניק כאשר המהירות יורדת הגיר יוריד הילוך בהתאם אבל להעלות הילוך זה לא קורה כל כך מהר

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

גם במאזדה 3 דור ראשון הצלחתי להגיע למנתק עם הטיפטרוניק. ממה שאני זוכר השליטה שם היתה די טובה על ההילוכים.

• תוכן חדש...