Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אסטוניה קוראת לעצמה E-country, כלומר הארץ האלקטרונית, וזה סוג של נכון. יש להם מספר מרשים של מערכות אינטרנטיות שנועדו להקל על האזרחים. לכל תושב (לא רק אזרח, גם סתם תושב כמוני) יש תעודת זהות אלקטרונית (כרטיס עם שבב) שמאפשרת לו להתחבר לשלל מערכות ממשלתיות ולעשות מספר רב של פעולות. דוגמאות:

1. כל הציונים מבית הספר נשמרים אוטומטית ורישום לאוניברסיטה הוא לחיצה על מקש.

2. כשהרופא רושם לך תרופה, הוא לא צריך לתת לך כלום. אתה הולך לבית המרקחת, מעביר את התעודה והכל שם.

3. כל שירותי הממשלה והבנקים מאפשרים חתימה אלקטרונית - לא צריך לחתום פיזית על פקסים או על מסמכים - החתימה האלקטרונית מספיקה.

4. אפשר להרשם מראש עם התעודה לשירותי ממשלה מסוימים שמחייבים הגעה פיזית, כדי שלא תחכה.

5. אפשר להצביע בבחירות עם התעודה, דרך האינטרנט.

6. תשלום מס שנתי לעוסק מורשה הוא בשתי לחיצות באינטרנט (הכל ממולא אוטומטית).

7. אפשר לשלם הכל דרך הטלפון (מקבלים כרטיס סים שזהה אלקטרונית לתעודת התושב).

8. אפשר להתלונן על מישהו למשטרה דרך האינטרנט

9. אם אתה מתקשר למשטרה דרך הסלולרי, הם יכולים לאכן בדיוק איפה אתה נמצא באופן מיידי ולשלוח ניידת.

10. אפשר לעדכן רישיון נהיגה ושלל תעודות אחרות דרך האינטרנט.

11. התחלת וסיום עבודה בחברה זה שני קליקים - ורשויות המס יודעות.

12. כל הציונים והנתונים בבית הספר נרשמים במחשב והילד או ההורה יכולים להסתכל מתי שירצו. למשל אם שכחת מה שיעורי הבית למחר - זה רשום במחשב.

13. ועוד ועוד.

אבל אנחנו בפורום רכב, אז הנה מה אפשר לעשות כשרוצים לקנות או למכור רכב.

ראשית, כשהולכים לקנות רכב מבקשים מהמוכר את מספר הרישוי ואת מספר ה-VIN של הרכב. משם נכנסים לאתר הממשלתי המתאים, מקלידים את הפרטים ומקבלים המון מידע על הרכב.

כך זה נראה לב.מ.וו שלי, מלמעלה למטה:

נתונים בסיסים על הרכב (כמה נתונים טכניים, בעלות, טסט, ביטוח)

איזה ביטוח והאם תקף, האם נרשמו תאונות לרכב, הק"מ של הרכב לאורך השנים

איפה נעשה לרכב טסט, מה נבדק והאם הכל תקין

נתונים טכניים מלאים על הרכב

כמה בעלים היו לרכב ומתי הוחלפה בעלות

car_ownership0.jpg

car_ownership1.jpg

car_ownership2.jpg

car_ownership3.jpg

car_ownership4.jpg

ועכשיו, נניח ומכרתי את הרכב. לא צריך ללכת לדואר. צריך להקליד את תעודת הזהות של מי שמכרתי לו, למלא כמה כסף הייתה העסקה ולאשר. הוא עושה אותו הדבר בצד שלו וזהו, נגמר הסיפור.

car_sale0.jpg

car_sale1.jpg

car_sale2.jpg

לא רע, אה?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שמע זה גאוני!

רגעעע....

אז מכרת?!

מה הלאה?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מה קורה אם הרכב שאתה רוצה למכור עדיין לא נרשם באסטוניה (בלי טסט אסטוני?)

או שהקונה מארץ שונה?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

העיקר שאנחנו עם הגאווה של סטארט-אפ ניישן.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

הביטוח נגמר יום אחרי שמסרתי את הרכב. העברת הבעלות ה"רשמית" נעשתה אתמול. הקונה הטמבל לא עשה לעצמו ביטוח (או אולי כן עשה וזה לא נרשם עד שמעבירים בעלות, לא יודע).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
העיקר שאנחנו עם הגאווה של סטארט-אפ ניישן.

זה נכון, אבל משרדי ממשלה מתעקשים להיות איטיים בגלל בירוקרטיה מיותרת ובעיקר גישה רקובה של עובדי אגפי המחשוב במשרדי הממשלה. בואו נקווה שפרוייקט ישראל דיגיטלית יתקדם מהם ויתפתח.

Time will tell

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

רוני, אני ממש לא מתרשם. מרבית השירותים שאתה מציין קיימים גם בארץ. למשל - כאשר הבנים למדו בבית הספר הציונים פורסמו במערכת ממוחשבת. לאחרונה בני האמצעי נרשם ללימודים אקדמיים - הכל באמצעות האינטרנט, כולל עדכון אוטומטי של ציוני פסיכומטרי, בגרות ומכינה. את כל התשלומים שלי, כולל תשלומי מס - אני מבצע ברשת, ואת הדו"ח השנתי רואה החשבון מעביר באותה דרך. פעולות בנקאיות ברשת - אין שום בעיה, פעם אחת גש לבנק ותן הרשאה, והפעולות אפשריות בהתאם לאפשרויות שאתה הגדרת בעצמך. בית המרקחת? הרופא רושם את התרופה במרשם אלקטרוני (וחותם עם כרטיס מזהה + טביעת אצבע), ותוכל לקבל את התרופה בכל בית מרקחת בישראל שעובד עם הקופה, כך שאם הרופא שלך בחיפה ואתה בנופש באילת אין שום בעיה לפנות לסופרפארם ולמלא את המרשם.

איכון טלפון סלולרי על ידי הרשויות מהווה בעיה מבחינת צנעת הפרט. לכן יש מגבלה על האופצציה, למרות שהיא קיימת.

יש שירותים שלא הייתי רוצה שינתנו בדרך זו - למשל הצבעה אלקטרונית. מדובר בפתח לזיופים, שגם כך די נפוצים במגזרים מסויימים.

קרוב לודאי שגם קבלת נתוני רכב יכולה, טכנית, להתבצע באמצעות חיבור מאגרי המידע של רשות הרישוי למרשתת. אבל גם כאן כנראה נכנס נושא החסיון, בדיוק כשם שרק בעלי הרכב יכול לקבל במוסך מידע על הטיפולים שעבר כך לא מאפשרים לכל אחד לבדוק את ההיסטוריה של הרכב.

לגבי תעודת הזהות האלקטרונית - האם היא מקושרת למאגר מידע ביומטרי? אם כן - צריך לחזור לדיון על הסיכון שבמאגר כזה, ואני לא מאמין שמאגר באסטוניה מאובטח יותר טוב ממאגר בישראל (ויש להם שכנים נחמדים שישמחו לפרוץ לכל מאגר כזה, ואם אין, לא ברור לי איך מבוצע אימות התעודה כאשר מבוצעת פעולה מהבית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם כבר מדברים על מאגר ביומטרי, כל אזרח ישראלי שקיבל ויזה לארה"ב מסר להם בשמחה נתונים ביומטריים (טביעות אצבעות ורשתית עין). בלי זה אי אפשר להכנס למדינה שלהם.

בהנחה שבהשקעה מתאימה ניתן לפרוץ לכל מאגר מידע, לגנוב ממנו מידע ולשנות אותו - איך זה שכולם לא חוששים מהמאגר של ממשלת ארה"ב?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
רוני, אני ממש לא מתרשם. מרבית השירותים שאתה מציין קיימים גם בארץ. למשל - כאשר הבנים למדו בבית הספר הציונים פורסמו במערכת ממוחשבת. לאחרונה בני האמצעי נרשם ללימודים אקדמיים - הכל באמצעות האינטרנט, כולל עדכון אוטומטי של ציוני פסיכומטרי, בגרות ומכינה. את כל התשלומים שלי, כולל תשלומי מס - אני מבצע ברשת, ואת הדו"ח השנתי רואה החשבון מעביר באותה דרך. פעולות בנקאיות ברשת - אין שום בעיה, פעם אחת גש לבנק ותן הרשאה, והפעולות אפשריות בהתאם לאפשרויות שאתה הגדרת בעצמך. בית המרקחת? הרופא רושם את התרופה במרשם אלקטרוני (וחותם עם כרטיס מזהה + טביעת אצבע), ותוכל לקבל את התרופה בכל בית מרקחת בישראל שעובד עם הקופה, כך שאם הרופא שלך בחיפה ואתה בנופש באילת אין שום בעיה לפנות לסופרפארם ולמלא את המרשם.

איכון טלפון סלולרי על ידי הרשויות מהווה בעיה מבחינת צנעת הפרט. לכן יש מגבלה על האופצציה, למרות שהיא קיימת.

יש שירותים שלא הייתי רוצה שינתנו בדרך זו - למשל הצבעה אלקטרונית. מדובר בפתח לזיופים, שגם כך די נפוצים במגזרים מסויימים.

קרוב לודאי שגם קבלת נתוני רכב יכולה, טכנית, להתבצע באמצעות חיבור מאגרי המידע של רשות הרישוי למרשתת. אבל גם כאן כנראה נכנס נושא החסיון, בדיוק כשם שרק בעלי הרכב יכול לקבל במוסך מידע על הטיפולים שעבר כך לא מאפשרים לכל אחד לבדוק את ההיסטוריה של הרכב.

לגבי תעודת הזהות האלקטרונית - האם היא מקושרת למאגר מידע ביומטרי? אם כן - צריך לחזור לדיון על הסיכון שבמאגר כזה, ואני לא מאמין שמאגר באסטוניה מאובטח יותר טוב ממאגר בישראל (ויש להם שכנים נחמדים שישמחו לפרוץ לכל מאגר כזה, ואם אין, לא ברור לי איך מבוצע אימות התעודה כאשר מבוצעת פעולה מהבית.

היתרון הגדול פה הוא שהכל מחובר ביחד במערכת אחת. לא צריך להירשם במערכות שונות ולא צריך לזכור סיסמאות או שום דבר כזה. הכל הרבה יותר מוטמע.

בבית הספר בארץ הציונים פורסמו במחשב - פה הכל במחשב. מטלות, שיעורי בית וכולי.

לימודים אקדמיים - בזמני הרישום גם היה באינטרנט אבל עדיין היה צריך למלא טפסים ולחכות. פה זה שני קליקים.

פעולות בנקאיות - גם אני משתמש בבנק האינטרנטי (פועלים), ועדיין פה זה פשוט יותר. למשל את מערכת התשלומים לכל בית עסק לא צריך להגדיר בנפרד - הכל עובד באותה השיטה ובפשטות גדולה.

בית מרקחת - לא ידעתי שזה כך בארץ, אבל פה זה הרבה יותר מזה (מה שנתתי הוא סתם דוגמא) מכיוון שכל המידע והפעולות הן עם תעודת התושב שלך.

הצבעה אלקטרונית - קשה לדעת איך זה יעבוד במדינה יותר גדולה מאסטוניה, אבל הקושי פה לזייף הוא גדול (אלא רק אם פורצים למערכת הממוחשבת) - כדי להכנס למערכת אתה צריך את התעודה של האדם (פיזית) ושני מספרים סודיים.

נתוני רכב - מה ששמתי למעלה רק בעל הרכב יכול לראות. הקונה הפוטנציאלי יכול לראות רק דברים ספציפיים (העברות בעלות קודמות, האם הייתה תאונה ועוד כמה פרטים)

בנוגע לסודיות המידע, אני לא יודע בוודאות אם זה נכון אבל לפי מה שהבנתי (ושוב, לא בטוח!) הרעיון פה הוא שהמידע נמצא במאגרים שונים והמערכת הממשלתית רק מאפשרת להתחבר ביניהם, כלומר פורץ שמנסה לגנוב פרטים של הרבה אנשים לא יכול לגנוב יותר מכמה סוגים של פרטים בבת אחת. הוא צריך לפרוץ להרבה מערכות שונות ואח"כ לתאם ביניהן בשביל לקבל את כל המידע. מה שכן, לא ברור עד כמה זה בטוח באמת...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...