Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

E-A - כבר כתבתי, רוב השירותים כבר קיימים אצלנו בצורה כזו או אחרת.

חלק מהשירותים עדיין בהליכי פרישה, למשל שירות מרשם תרופות אלקטרוני. בכל זאת, נניח, מספר עמדות הרופא בקופת חולים הוא עשרות אלפים, כך שמדובר בהתליך שאורך זמן. אבל בהחלט פועל. בכלל, נושא מערכות המידע בישרותי הבריאות בארץ מתקדם מאד, אבל אולי לא בצורה שהקהל רואה מול עיניו. למשל, היכולת של רופא למצוא מידע רפואי על המטופל גבוהה מאד (אם כי יש עוד מה לשפר, ונעשית עבודה עצומה בעניין) ויש גם מגבלות אתיות ומשפטיות לא פשוטות.

או הרישום לאוניברסיטה שרוני ציין. הוא רק שכח שמאז שהוא נרשם לאוניברסיטה חלפו איזה 8 שנים ודברים השתנו, וכיון שרשמתי את בני האמצעי לשתי אוניברסיטאות לפני מספר חודשים אני יכול להעיד שהרישום לשתיהן, ארך משהו בין 10-15 דקות מול המחשב.

יש עוד דבר שאולי לא מודעים אליו. מיחשוב התחיל בארץ מוקדם מאד. אבל בחלק מהארגונים המחשוב לא החל באופן מסודר, אלא בסדרה של יוזמות מקומיות, ואז, כאשר היה צורך לאחד את המערכות, נוצר מגדל בבל בגלל ריבוי מערכות שלא ידעו לדבר זו עם זו. פתרון בעיה זו בלי לזרוק לפח מאגרי נתונים קיימים הוא אתגר גדול מאד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ישראל אמנם התקדמה מעט אבל זה עדיין טיפה קטנה בים של ההרי ביורוקרטיה, מתי פעם אחרונה הגשת מיסים באינטרנט? קנית בית מהספה בסלון בלי עורך דין ועם חתימות אלקטרוניות? לקחת משכנתא בלי לראות את המלווה פנים אל פנים אפילו פעם אחת? שלא נדבר על זה שיש עשרות חברות שעובדות רק בפקסים

פורסם

qil - חשבתי שאתה נמצא מעבר לשלולית.

מתוך מה שהצעת - דו"ח מס הגשתי באינטרנט לאחרונה לפני שבוע.

לקנות בית בלי עורך דין? סורי, לא מוכן לקחת את הסיכון. אין לי מספיק כסף כדי לעשות עסקה כזו בלי ייעוץ משפטי, ואני מעריך שזה מצבם של 99.9% מרוכשי הבתים, כך שהשאלה ממש לא רלונטית, ולמעשה לא שמעתי או קראתי על אפשרות כזו בשום מקום. בוא אגלה לך משהו: לפני 3 שנים עורך דין הציל אותי פעמיים מעסקות שהיתה עלולה לגרום לי נזקים של מאות אלפי ש"ח ואף יותר. מבחינת ביורוקרטיה היו לי שלושה מפגשים קצרים: אחד לחתימת חוזה הרכישה, שבו חתמתי גם על הטפסים הביורוקרטיים (10 דקות לחתימה על מסמכי הטאבו והמיסים), שני ללקחת משכנתא (אני לא סופר את המפגשים לקבלת הצעות מחיר, ראה מה שכתוב בפסקה הבאה), ושלישי לחיסול המשכנתא.

לקחת משכנתא בלי לפגוש את המלווה? זה הדבר היחיד שרלוונטי, אבל כאן אני מניח שהבעיה העיקרית היא של המלווה, כיון שבארץ אין לך דירוג אשראי מרכזי. יש לכך חסרונות כמו קושי במתן הלואה בלי להפגש פנים אל פנים, אבל גם יתרונות עצומים מבחינת שמירת הפרטיות ונושא גניבת הזהות, כך שאני לא רואה בהעדר אפשרות לקיחת משכנתא דרך האינטרנט סימן לפיגור כלשהו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, תפסיק להפריע לאנשים לרדת על מדינת ישראל! מה נסגר איתך?

תהיה בשקט ותתחיל לדקלם - אנחנו מדינה מתקדמת, אנחנו מדינה מתקדמת, אנחנו מדינה מתקדמת.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

תראה - יש הרבה מה לשפר כאן, אבל גם לא צריך לבלבל את המוח לגבי דברים שפועלים כאן היטב.

מזכיר לי כתבה שראיתי לפני כמה דקות ראיתי איזו כתבה ב"כלכליסט" שמדברת על הכנסות האזרחים במדינות שונות. כמובן שהכתבה מדגישה כמה רע בישראל. אבל, כמובן, מדובר בחצאי אמיתות. למשל - מדברים על הכנסות, אבל לא מזכירים עלויות מחיה, לא מזכירים מיסוי (מן הסתם כל ההכנסות המוזכרות הן ברוטו), לא מזכירים שעות עבודה - בחלק מהדברים מצבנו מצויין, באחרים גרוע מאד. נושא השרשור הנוכחי הוא דווקא מהנושאים שבהם מצבנו ממש לא רע, אבל יש כאן כמה אנשים שיושבים מעבר לים וכלל לא מודעים לכך.

פורסם

אני נמצא מעבר לשלולית כמו שרשמת, ומכיוון שהמעבר די טרי אז גם יש לי פרספקטיבה לא רעה לגבי המצב בארץ.

כמו שציינת ישנם דברים מסויימים שבהם ישראל לא הייתי אומר מתקדמת אלא עומדת פלוס מינוס עם אותם סטנדרטים, אני שמח לשמוע שהגשת מיסים מבוצעת אלקטרונית, לי הוסבר שזה נשלח בדואר, אגב אחת הדוגמאות המוצלחות היא שאישתי משלימה את התואר הראשון שלה דרך האוניברסיטה הפתוחה - כל הלימודים מתבצעים דרך המחשב, הגשת עבודות קבלת ציונים תקשורת עם המנחה וכו׳ ואת המבחנים עצמם היא אף עושה דרך השגרירות.

דוגמא פחות טובה היא רכישת בית - דיברנו על בירוקרטיה מקודם, בארה״ב לפחות באיזור שאני נמצא בו אתה קונה בית עם חוזה סטנדרטי שכולם עובדים איתו, חוזה שהוא הוגן לשני הצדדים במידה שווה, ישנה חברה שמלווה את כל התהליך וכל הכסף עובר דרכה, הכל סטנדרטי לחלוטין ובניגוד לישראל שקניתי דירה הייתי צריך להתמגן עם עורך דין.

הביקורת שלי היא יותר לגבי הבירוקרטיה כמו זה שצריך פיזית לחתום על נייר 30 פעם במקום לחתום אלקטרונית מהספה פעם אחת, או שגופים כמו הבנקים מתקשרים איתי רק באמצעות פקסים ולא באמצעים אלקטרונים.

העברות בעלות על רכב וכו׳ זה גם כן מאוד סטנדרטי ופשוט, הכל ממוחשב לא צריך להגיע לשום סניף פיזית עם שני הצדדים הכל מבוצע בדיעבד ומהבית.

ועוד לא דיברנו על מצב שבו הדברים הסטנדרטים לא עובדים, הייתי צריך שבוע שעבר לקבל מסמך טיפה לא סטנדרטי מאחת מחברות הביטוח בישראל, 50 דקות המתנה ושני ניתוקים מאוחר יותר הודיעו לי רשמית שהדרך היחידה שלהם למסור לי את המסמך הוא לשלוח לי אותו הביתה, כלומר 11,000 קילומטר מהבית ושבועיים מאוחר יותר.

הלוואי והדברים הללו היו משתנים, זה יכול להקל על כולם אבל הרבה פעמים אני מרגיש שהאנשים שנמצאים באמצע כל אותם פקידים בבנק, בדואר במשרדי הממשלה פשוט מחזיקים חזק את הכיסא שלא יברח להם כדי להצדיק את העבודה הידנית המיותרת.

פורסם

qil - אני מסכים אתך שיש הרבה בעיות ביורוקרטיות ומשפטיות בארץ, אבל חולק עליך לגבי הפיגור הטכנולוגי.

הדוגמא שלך לגבי רכישת בית לא ברורה לי, כנראה שנושא רישום המקרקעין באזור שבו אתה גר פשוט ביותר. בארץ יש בעיות משפטיות חמורות מבחינת רישום המקרקעין, אני אפילו לא יודע אם ליחס לביורוקרטיה או לדברים יותר עמוקים ובעקר היסטוריים, בהחלט צרה רצינית שמשפיעה על הליכי הרישום, אבל זו לא בעיה טכנולוגית אלא אחרת. בהתאם לכך חוזי הרכישה צריכים להתאים לדירה הספציפית, ותפקידו של עורך הדין בעיקר לוודא כי העסקה כשרה - הזכרתי קודם שתי דירות שרציתי לקנות ועורך הדין מצא לי פגמים משפטיים חמורים שהיו עלולים לגרום לי נזק גדול. מכל מקום, גם אתה נעזרת בשירותיו של עורך דין, כאשר במקום לשבת במשרד שלו הוא ישב במשרד של חברה גדולה. לא רואה את ההבדל הטכני.

לגבי חברות הביטוח הישראליות מסכים אתך שהן צרה צרורה מבחינת ביורוקרטיה ובמיוחד מחשוב. הדוגמא אצלי היא שמספר חסכונות שלי (קופות גמל והשתלמות) עברו במהלך השנים בין חברות ביטוח שונות, בכל פעם מספר החשבון השתנה והיה לי קושי אמיתי לעקוב אחר החשבונות.

לעומת זאת עם הבנק אני מתקשר באמצעים אלקטרוניים באופן קבוע, פונה לסניף רק כאשר אני רוצה שירות שמצריך פגישה פנים אל פנים כמו שיחה עם פקיד השקעות או הלוואות, או משיכת פנקסי צ'קים (שאותם אין דרך להעביר באופן אלקטרוני). פקס לבנק? לא זוכר מה זה.

העברת בעלות על רכב - שוב, הבעיה אינה טכנולוגית אלא כמות ה-Monkey business בארץ בתחום הזה. עוד בעיה גדולה בישראל. נעבור לשרשור עם הויכוח היכן בירת הסוחרים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ. מסתבר שאפשר גם לברר היסטוריה ביטוחית ברשת, ממש בקלות - באמצעות מספר הרישוי או מספר ה-VIN של הרכב. הנה שתי דוגמאות.

באחת הייתה תאונה קלה - הביטוח שילם עד 500 יורו (יש גם 500-2000 וגבוה יותר).

בשניה היה אובדן להלכה - הביטוח שילם את ערכו המלא של הרכב (הרכב אגב מפורסם כרגע בלוח במחיר של כ-30% מתחת למחיר ריאלי שלו - המוכר מנסה שיטת "מצליח"...)

accident1.png

accident2.png

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
qil - חשבתי שאתה נמצא מעבר לשלולית.

מתוך מה שהצעת - דו"ח מס הגשתי באינטרנט לאחרונה לפני שבוע.

לקנות בית בלי עורך דין? סורי, לא מוכן לקחת את הסיכון. אין לי מספיק כסף כדי לעשות עסקה כזו בלי ייעוץ משפטי, ואני מעריך שזה מצבם של 99.9% מרוכשי הבתים, כך שהשאלה ממש לא רלונטית, ולמעשה לא שמעתי או קראתי על אפשרות כזו בשום מקום. בוא אגלה לך משהו: לפני 3 שנים עורך דין הציל אותי פעמיים מעסקות שהיתה עלולה לגרום לי נזקים של מאות אלפי ש"ח ואף יותר. מבחינת ביורוקרטיה היו לי שלושה מפגשים קצרים: אחד לחתימת חוזה הרכישה, שבו חתמתי גם על הטפסים הביורוקרטיים (10 דקות לחתימה על מסמכי הטאבו והמיסים), שני ללקחת משכנתא (אני לא סופר את המפגשים לקבלת הצעות מחיר, ראה מה שכתוב בפסקה הבאה), ושלישי לחיסול המשכנתא.

לקחת משכנתא בלי לפגוש את המלווה? זה הדבר היחיד שרלוונטי, אבל כאן אני מניח שהבעיה העיקרית היא של המלווה, כיון שבארץ אין לך דירוג אשראי מרכזי. יש לכך חסרונות כמו קושי במתן הלואה בלי להפגש פנים אל פנים, אבל גם יתרונות עצומים מבחינת שמירת הפרטיות ונושא גניבת הזהות, כך שאני לא רואה בהעדר אפשרות לקיחת משכנתא דרך האינטרנט סימן לפיגור כלשהו.

אומנם אפשר להגיש דוח מס באינטרנט אבל זה לא תופס עד שאתה מדפיס ומגיש ידנית.... לא ברור לי למה אי אפשר לצרף את המסמכים באינטרנט.

כנל דיווח חצי שנתי שחייבים להגיע ואי אפשר דרך האינטרנט.

• תוכן חדש...