Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתחיל בזה שאף אחד לא נפגע. אחרי חודש שיש לי את הרכב (יונדאי i10 דגם סופרים), עצרתי ביום חמישי לאסוף 2 נוסעות במפרץ תחנת הדלק בכניסה לעיר (י-ם). התנעתי והתחלתי לנסוע אבל הרגשתי שאין לי בלמים וההגה ננעל. הסטתי את ההגה ימינה למפרץ תחנת האוטובוס כשבינתיים אני מנסה לסובב שוב את המפתח עד הסוף ולא קרה כלום. הרמתי את בלם היד והעברתי לניוטרל אבל לצערי חנה שם רכב אחר ונתקעתי בו (מדובר בירידה והייתי בערך ב10 קמ"ש).

לאוטו שלי לא קרה כלום מלבד פנס אחד שקפץ קצת החוצה, ליונדאי בו פגעתי גירדתי את הפגוש מתחת ללוחית הרישוי (למזלי הנהגת וכולן אצלי היו חגורות).

כשהגעתי למוסך, בוחן הנהיגה אמר שמהתיאור שלי האוטו לא היה מותנע והוא בדק את כרטיס המחשב ואמר שהכל תקין. הוא הוסיף שייתכן שעבר זמן מהתנעת האוטו ויכול להיות שהקודן המובנה במפתח החכם היה צריך איפוס.

(מי ידע שיש במפתח קודן?) אני זוכרת בפירוש שסובבתי את המפתח עד הסוף בהתנעה וגם במהלך הניסיונות שלי להחזיר שליטה על הרכב. גם הנוסעת לידי ראתה. אחרי החלפת הפרטים עם הנהגת הכל היה בסדר עם האוטו (נסעתי לגבעתיים וחזרתי ללא בעיות).

האם זה קרה למישהו אי פעם? מי מבין ויכול להסביר לי את העניין?

האם ייתכן שהיתה תקלה והם ניסו להתנער מאחריות?

אשמח להבהרות, תודה רבה!

פורסם

לדעתי באמת הרכב היה כבוי, עוד לפני שהגעתי לשורה חשבתי על זה.

במיוחד שכתבת שגם אין לך בלמים, כי חייב שהרכב יהיה דולק, וההגה בטח היה כמו אבן.

פורסם

וההגה ננעל. הסטתי את ההגה ימינה למפרץ תחנת האוטובוס

לא הבנתי, אז ההגה ננעל או שפשוט התקשה?

אם ננעל איך הצלחת להסיט אותו?

יום טוב גם לך

פורסם

באופן הדרגתי טווח התנועה בהגה קטן מאוד והפך לקשה עד שנתקעתי באוטו החונה. המרחק ממפרץ תחנת הדלק לתחנת האוטובוס קטן מאד - מטרים בודדים ומיד כשהבנתי שיש בעיה סטיתי הצידה ומזלי הרב היה שלא נכנסתי לנתיב אמצעי מהר ועדיין הייתי קרובה למדרכה.

פורסם

כול עוד המפתח לא בחוץ או במצב OFF ההגה גם לא נעול.

מה שחווית זה הגה ובלמים לא מתוגברים, קצת כוח והכול זז.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

קודם כל אתחיל מתשבוחות:

כל הכבוד על הרצון לברר מה קרה וללמוד מכך בעתיד.

שנית, אסייג את דברי כל הכותבים פה: לא ניתן לדעת בוודאות מה קרה, וודאי שלא מי שלא היה שם, ובטח שלא בהתכתבות.

גם על הזיכרון האנושי קשה להסתמך, במיוחד במצבים כאלה.

עוד אסייג את דברי בכך שיש כאן כמה משתמשות פורום שהלוואי עלי הידע הטכני שלהם ויכולות הנהיגה, אבל עדיין רוב החברים - גברים.

לפי מה שנשמע אכן המנוע לא נדלק. מנוע בנזין מודרני הוא שקט יחסית, ונהג לא מיומן לא יבחין אם הרכב נדלק או לא, במיוחד בירידה.

המצב הזה אופייני לנהגים חדשים עם מעט רקע טכני, או לא מספיק רקע טכני לזהות מצבים חריגים.

לפי דעתי המצב הזה אופייני יותר לנהגות, אבל לא רק. במיוחד לנהגים (ונהגות) חדשים, ובמיוחד כשהרכב חדש להם.

במקרה שלך זה נגמר בתאונה קלה ב-10 קמ"ש, במקרה של שילת דגנית נחום זה גם הסתיים בשלום, אבל הגיע לכותרות (הרכב האיץ מעל 100 קמ"ש, נעצר בסיוע המשטרה, כל נהג קצת מיומן יכל בקלות לעצור את הרכב ללא מאמץ).

אני מצטרף לפרשנות שהמנוע היה כבוי, נדרש המון כוח לסובב את ההגה במצב הזה, בנסיעה איטית ונהג נחוש, כן ניתן לסובב את ההגה ולשלוט ברכב. נהג/ת שמיומן/ת במצב הזה לא יתקשה לשלוט ברכב במצב הזה.

וגם הברקס מגיב אבל ללא תגבור, נדרש הרבה יותר כוח על מנת לעצור. אפשר להשתמש גם בבלם היד, אבל גם נדרש הרבה יותר כוח, והוא פחות אפקטיבי, ואפילו מסוכן במהירויות גבוהות (ברוב המכוניות בלם היד פועל על הגלגלים האחוריים, נעילתם עלולה לגרום לסחרור הרכב).

אני מציע לתרגל את המצבים האלה במגרש פתוח עם שיפוע קל, על מנת להבין מה קרה. רצוי מאוד לעשות זאת בליווי נהג מנוסה.

פורסם

לא סתם נהג מנוסה אלא איש מקצוע מתחום אימוני הנהיגה.

צריך גם להבין שחלק מהחוש לנהיגה מקורו בנטיות גנטיות-תורשתיות ויש (מעט מאוד) אנשים שיכולתם להשתפר מבחינה זו - מוגבלת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם כבר אני מציע להבין ולהכניס לראש שגם כשמנוע כבוי עדיין הבלמים וההיגוי עובדים, רק שהם קשים.

אם היית מאבד בלמים אז בלחיצה על הדוושה היא הייתה נלחצת ממש בקלות ללא תוצאה.

ההיגוי פשוט קשה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אולי לא שמת לב והזזת את המפתח ואיכשהו זה נכבה (קרה לי לפני כמה שנים)

אבל במידה ותוכיחי שמדובר בכשל כלשהו ברכב , יש כאן עילה לתביעה במידה והרכב באחריות.

השאלה כאן : איך מוכיחים ?

פורסם
לא סתם נהג מנוסה אלא איש מקצוע מתחום אימוני הנהיגה.

צריך גם להבין שחלק מהחוש לנהיגה מקורו בנטיות גנטיות-תורשתיות ויש (מעט מאוד) אנשים שיכולתם להשתפר מבחינה זו - מוגבלת.

אני הצעתי שחזור ה"חוויה" על מנת להבין מה קרה, במקום סטרילי יחסית: מגרש פתוח עם שיפוע מינימלי.

בטוח שנהג מנוסה, שיודע לסובב את ההגה במצב "חצי סוויץ" ידע לחלץ רכב מידרדר ב-4 קמ"ש במגרש פתוח עם שיפוע קל.

לא דיברתי על תרגול בלימת חירום, שאת זה מומלץ לבצע עם איש מקצוע בלי קשר.

מבלי לזלזל לרגע באנשי המקצוע, לא לכל דבר צריך מדריך מקצועי!

פורסם

אתה צודק - אבל מי שלא שם לב שהוא נוהג ברכב כבוי - כנראה נהיגתו לוקה בחסר בעוד מובנים (סלח לי פותח השרשור) ורצוי שיעבוד עם מאמן כדי להשתפר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...