Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קיבלתי החלטה ליישם שליכט אקרילי בגרעון עדין בחדר השרותים.

מדובר על חלל קטן יחסית שרובו מחופה בקרמיקה, ידיים טובות יש רק שאף פעם לא עשיתי זאת ולכן רוצה עצות וטיפים.

השאלות שלי הם כאלו :

1. החומר מגיע כחומר מוכן כבר בפח ? אם אני רוצה גיוון לחומר מגוונים במקום ?

2. אני לא זקוק לכמות גדולה במיוחד, אפשר לרכשו בפחים קטנים של 10 ליטר נניח? מה העלות של החומר הנ"ל?

3. האם לפני העבודה יש לצבוע עם חומר בסיס כלשהוא על מנת שהשליכט ייתפס טוב?

4. כלי העבודה שאזדקק להם הם ?

ראיתי מס' סרטונים אבל אף אחד לא מסביר מספיק מפורט.

אודה לעונים.

פורסם

תזמון זה כל בחיים! אני בדיוק עשיתי שליכט אקרילי על קיר קטן ליד דלת הכניסה שלי לפני שבוע.

לפני השליכט יש צבע יסוד שצריך ליישם, בהמלצת אחי עשיתי במקום שתי שכבות של בונדרול.

שליכט אקרילי בכמויות קטנות מצאתי רק בחנות שזר במפרץ חיפה.

יש ב 4 טקסטורות, מעדין ועד גס.

הדלי הוא של 2.5 ק"ג וניתן לגוון לפי מניפה של נירלט. היישום עצמו עם מליץ' או שפכטל רחב.

המחיר לדלי כזה הוא 30 ש"ח.

כושר הכיסוי בערך 2 ק"ג למ"ר.

שיהיה בהצלחה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

יבוש צבע יסוד - לא יודע. מניח ש 24 שעות מספיקות.

לגבי השליכט, הטקסטורה מתקבלת לבד, אין צורך לתת להתייבש ואז לעבור שוב. בכל אופן גם עם כן, זה נמדד בדקות.

אתה תראה כבר תוך כדי עבודה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
בוקר טוב.

לא מאמין שאף אחד לא עשה כאן שליכט אקרילי לבדו, אל תתביישו :oops:

אולי לא לכל אחד נעים לדבר על זה ?

- היי ! אתה נראה מותש, מאיפה אתה בא ?

- עשיתי שליכט בגרעון עדין בשירותים, קרע אותי

The first one to get angry loses

פורסם
שלום לכולם.

קיבלתי החלטה ליישם שליכט אקרילי בגרעון עדין בחדר השרותים.

מדובר על חלל קטן יחסית שרובו מחופה בקרמיקה, ידיים טובות יש רק שאף פעם לא עשיתי זאת ולכן רוצה עצות וטיפים.

השאלות שלי הם כאלו :

1. החומר מגיע כחומר מוכן כבר בפח ? אם אני רוצה גיוון לחומר מגוונים במקום ?

2. אני לא זקוק לכמות גדולה במיוחד, אפשר לרכשו בפחים קטנים של 10 ליטר נניח? מה העלות של החומר הנ"ל?

3. האם לפני העבודה יש לצבוע עם חומר בסיס כלשהוא על מנת שהשליכט ייתפס טוב?

4. כלי העבודה שאזדקק להם הם ?

ראיתי מס' סרטונים אבל אף אחד לא מסביר מספיק מפורט.

אודה לעונים.

1. מוכן למהדרין, אתה לא מוסיף כ-ל-ו-ם.

2. חבל על הכסף, פח גדול עולה 180-200 שח. אתה רוצה לקחת סיכון ? תקנה אריזות קטנות (בסוף יעלה לך כמעט אותו הדבר אם לא יותר, תלוי בשטח שאתה צריך לכסות ובגרעון)

3. לוודא שאין חלקים רופפים והקיר במצב טוב. אם הקיר מאוד חלק, צריך ליישם צבע יסוד (פרמייר) שהוא מחוספס ("קוורץ"). אם הקיר במצב טוב - יספיק בונדרול.

אם השליכט מגוון, נניח לצבע...אפור, אתה צריך לקנות 1 ליטר צבע אפור (אתה צריך להתאים לצבע השליכט שעבר גיוון, צבע אקרילי רגיל מהמניפת צבעים) שהוא הכי הכי קרוב\מתאים\זהה.

אתה מיישם שכבה אחת, נותן לה להתייבש כמה שעות, ואז מיישם את השליכט.

הסיבה: לא ליצור "קרחות" של צבע לבן בזמן ה"גירעון" של השליכט הצבעוני.

בנוגע ליסוד - תכל'ס, אם צבעת את הקיר פעם אחת עם אקרילי והכל בסדר, השליכט יתפוס חזק מאוד ולא תהיה שום בעיה.

4. מסטרינה אחת, מאלג' מתכת אחד, ומאלג' פלסטיק אחד.

את החומר מורחים "על האפס" עם המאלג' מתכת. מה זה "על האפס" ? אתה לא נותן לקיר "מילוי" מעבר לעובי הגרעין שיש בו בפנים. אתה מורח את החומר עם המאלג' בזווית אלכסונית של נניח 45 מעלות, ומה שנשאר על הקיר - נשאר.

מייד לאחר שמרחת קטע קטן בשליכט - אתה לוקח את המאלג' פלסטיק ומגרען (מגרען = עובר בתנועות סיבוביות על השליכט הטרי ליצירת הטקסטורה).

לא לעבור שוב על מקום שעברת עליו לפני כמה דקות, כי הוא מתחיל להתייבש (וזה מתייבש מאוד מהר) ואז אתה תיצור "כתם" מוזר באמצע הקיר.

חשוב מאוד: השליכט האקרילי הוא חומר מאוד חזק והוא מתייבש מאוד מהר. לעבוד הכי נקי שאפשר ומה שנופל - לנקות באותו הרגע !

הקשר בין הצבע בפועל לצבע שבחרת מהמניפה לגיוון הוא מקרי בהחלט (זה בגלל שהשליכט מגיע כבסיס בצבע לבן [W] או אקסטרא לבן [WW]).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...