Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אויר קר הוא דחוס יותר.

בכל נפח נתון יש יותר חלקיקי חמצן, כך שהבעירה טובה יותר.

במזג אויר קר - המנוע מנצל יותר מיכולתו מאשר במזג אויר חם.

כשהאויר קר באותו נפח בצילינדר נמצא יותר חמצן.

אני אוהב את החורף.

כשהייתי יוצא עם הרכב בלילה מאזור קר לכיוון לת"א הייתי ממש מרגיש הבדל משמעותי בסחיבה בין המצב של נהיגה באזור הקר לבין ת"א.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

יש

בהחלט

כשהאויר קר יותר - נפחו קטן ויותר אויר נכנס למנוע.

בדיוק האפקט שמשפרי מכוניות עושים - כשמתקינים צינור להולכת אויר מקדמת הרכב לפילטר האויר

אויר-הכוונה חמצן כמובן.

פורסם

.Turbocharged and supercharged vehicles have even a larger effect of the cold weather than normally aspirated ones

.Moti

מוטי, דבריך נכונים לגבי כל סוג של נשימה מאולצת (Forced Induction), כולל מערכות ראם אייר למיניהן, נכון?

למעשה, טמפ' האויר הנמוכה במזג אויר שכזה עוזרת למנועים, אך במנועים שמעדיפים כמה שיותר אויר ובעלי דרך לדחוס אותו (בקיצר, נשימה מאולצת..) הדבר יותר משמעותי מכיוון שכך נכנסות יותר מולקולות אויר למנוע.

נכון..?

בבקשה תקנו אותי אם אני טועה.

ד"א, זוהי הודעתי ה-100 בפורום! כשרובן ככולן בפורום הטכני האהוב עליי!

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
מוטי, דבריך נכונים לגבי כל סוג של נשימה מאולצת (Forced Induction), כולל מערכות ראם אייר למיניהן, נכון?

Ram air systems aren't forcing air into the motor, they are just taking the air through a different route to get it colder, it is still a normally aspirated motor, forced induction systems are turbos or SCs of all kinds

.Moti

פורסם
שלום לכולם!

האם לדעתכם יש קשר?

אם כן או לא? איך?כיצד?

אשמח לתגובתכם

שבוע טוב

ניצן

דווקא בעניין צריכת דלק...

לפני כחודש בערך היה יום עם רוחות עצבניות במיוחד. ברכב שלי יש מחשב דרך, שאני במיוחד מסתכל על נושא צריכת הדלק בו.

באותו יום צריכת הדלק עלתה בערך ב-10 אחוזים! זה היה נתון שהפתיע אותי למרות שהוא הגיוני לגמרי.

אבל זה תמיד מוזר לראות כיצד שינויים כאלה משפיעים ישירות על המנוע בצורה כזו.

פורסם

Ram air systems aren't forcing air into the motor, they are just taking the air through a different route to get it colder, it is still a normally aspirated motor, forced induction systems are turbos or SCs of all kinds

.Moti

OK, תודה מוטי שהבהרת לי את העניין!

ועוד עניין:

עצם כניסת כמות נוספת יחסית של אויר אל המנוע, צריכת הדלק בימים הקרים עולה?

וזה ללא קשר לדבריו של V6 בנוגע לרוחות, אלא בכללי בנוגע לצריכת הדלק בימי החורף.

אני קצת מבולבל, מכיוון שהרי נכנס יותר אויר ולכן נשרף יותר דלק, ומנגד, מכיוון שהבערה טובה יותר, המנוע מפיק יותר כוח ומצריך לחיצות עדינות יותר על דוושת הדלק.

או שאני סתם מגזים וגרמתי לימי החורף להפוך מנועים למוגדשים?!

חברים, אני מבולבל, אולי תנסו בבקשה לעזור לי?

תודה!!

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

מה ש V6 תיאר לא היה עקב טמפ' נמוכה אלא עקב התנגדות הרכב לאויר החיצוני מה שהפך את החיכוך של הרכב עם האויר ליותר נוקשה. מה שקרה הוא שהרכב יצטרך יותר כוח כדי להיות במהירות X לעומת מצב שאין רוחות (תנסה ללכת מול רוח של 50 קמ"ש לעומת מצב שאין רוח... אתה תתאמץ נכון).

פורסם

במזג אויר קר האוטו נוסע יותר טוב בגלל מה שהבסירו פה והכל נכון .

הבדל לא מרגישים (אולי קצת במנועים מוגדשים),לא בנסיעה ולא בצריכת הדלק. ההרגשה היא פסיכולוגית בלבד !

JDM :twisted:

פורסם

הבדל לא מרגישים (אולי קצת במנועים מוגדשים),לא בנסיעה ולא בצריכת הדלק. ההרגשה היא פסיכולוגית בלבד !

.When it comes to forced induction cars the difference is more than a little bit, ask anyone around you that owns a turbo car for a while

The difference between cold weather and hot weather in quite a few turbo cars that I had a chance to experience from closely, meaning mine and ones that belong to friends of mine so I had a chance to sample them in quite a few weather conditions, is quite big, we tested similar conditions on the dyno with my friend's Supra on a hot day, the car pulled 24HP (!!!) more when we cooled the intercooler down as if it was a cold day, and that's only from cooling the intercooler, the ambient temp was still pretty high

I know that in my car I can see the biggest differences on track days in the middle of the summer when the first morning session around 8-8:30 is ran in relatively cold ambient temp and the hotter the temp goes the worse the lap times are even though as far as driving the sessions in the middle of the day are normally better.... BIG difference

.Moti

פורסם
אתה טועה כיוון שנכנס יותר אויר לכן המחשב מזריק יותר דלק והצריכה גדלה , בכל מקרה לא בצורה מורגשת !

Actually Gershon is right, the control on how much air goes into the motor is under your right foot, but you're right about the fact that it's really a tiny difference

.Moti

פורסם

במשפט הראשון אתה אומר דבר אחד, ובמשפט השני אתה סותר אותו לחלוטין - שמת לב לזה? בכל מקרה, ההרגשה היא לא רק פסיכילוגית, יש הבדל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...