Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכירת רכב בחו"ל (פרנקפורט, גרמניה), התייעצות.

666pluto
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

בסופ"ש הקרוב אשהה בגרמניה ואצטרך לשכור רכב.

אני לא מחפש רכב יוקרה או משהו מפנק, נטו משהו קומפקטי שיקח אותי ממקום א' ל-ב'.

ההתלבטות שלי היא לגבי הביטוחים השונים שאפשר לצרף, בעיקר ביטוח ביטול השתתפות עצמית.

האתר הראשון שנתקלתי בו הוא אתר rentalcars, וההצעה דרכו היא לרכב Seat Altea, אוטומטי, עם הביטוח שמופיע בתמונה (האופציה המלאה שמסומנת ב-V, שעולה 67.48 ש"ח ליום).

האתר השני לקוח מהודעות ישנות שמצאתי בפורום, דרך sixt,

fiat 500C, אוטומטי במידה ויהיה אחד או ידני. כאן אפשר לראות יותר ביטוחים, כיסוי הרבה יותר רחב, וכמובן שהתשלום הסופי יותר גבוהה.

מבחינת הביטוחים הנוספים האלה, עד כמה הם באמת נחוצים? במידה וכן, שווה לי הפרש הכספי בין שתי האופציות של כמעט 280 שקלים לטובת הביטוחים הנוספים שמופיעים בתמונה? שלא לדבר על זה שסניף סיקסט נמצא 2 ק"מ משדה התעופה, אז כנראה לקחת מונית...

rentalcars.jpg

sixt.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפיאט יקרה, הסניף של SIXT נמצא בתוך שדה התעופה של פרנקפורט, אבל תדרש ללכת לא מעט מהמטוס עד לדלפק, ולאחר מכן מהדלפק לחניון של חברות ההשכרה שאליו ההליכה אורכת משהו כמו 10-15 דקות.

הביטוחים האלו נחוצים, תחשוב שאם לא יהיו לך ביטוחים, כל נזק הכי קטן שיהיה לרכב - אפילו שפשוף כתוצאה מאבן שעפה עליך (למרות שזה לא קורה), סתם מישהו שפתח עליך דלת, סתם איזה מדרכה שעלית עליה ושפשפת ג'אנט, כל הדברים האלו יעלו לך כסף, אני לא מדבר על תאונה רצינית חס וחלילה. עדיף להיות מכוסה ולנסוע בראש יותר שקט. גם ככה אתה תנהג במדינה זרה שאתה לא מכיר.

אני לא מכיר את האתר הזה שכתבת עליו, אבל המחיר די חשוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאור הניסיון האחרון שלי עם הסניף של SIXT בפרנקפורט (ואין ספור תלונות עליו ברחבי הנט) - מציע להתרחק. SIXT לא יזכו לראותי שוב כלקוח בתקופה הקרובה. אני מתכנן גיחה קצרה בספטמבר וקיבלתי הצעה טובה יותר דרך AVIS, כולל הבטחה לרכב ספציפי (גולף GTI).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם לי היה לפני מספר שנים ניסיון לא טוב עם סיקסט, אם כי במינכן.

לגבי rentalcars.com, מדובר במחלקת השכרת הרכב של booking.com. אם אתה סומך על booking.com תוכל לסמוך גם עליהם. שכרתי דרכם לפני חצי שנה בבלגיה ומחר אאסוף בקופנהגן רכב ששכרתי דרכם. החסרון היחיד עד כה הוא שלא מקבלים נקודות תעופה, שכדי לקבל עליך לשכור ישירות בחברת ההשכרה, לטוב ולרע. כמוכן, ביטול ההשתתפות העצמי שלהם בנוי על כך שתשלם אותה ותקבל החזר, כך שאם חסימת אשראי מפריעה לך עדיף לשכור ישירות בחברת ההשכרה ולשלם ביטול השתתפות עצמית, כך שחסימת האשראי תהיה מינימלית עד אפס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לנו היה ניסיון טוב איתם בשנה שעברה (הזמנו את הרכב בפרנקפורט והחזרנו במינכן),

גם השנה נזמין מהם רכב אבל במדינה אחרת (רומניה). כנראה שבטיול השחרור שלי גם אזמין מהם רכב, אלא אם כן לא נהיה מרוצים מהם ברומניה.

אגב, גם השכרת הרכב של אלעל עובדת עם השירות הזה של RENTALCARS.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי התגובות שלכם, אני אוותר על SIXT.

רשמתם שעם RENTALCARS היה לכם ניסיון טוב, הם די זולים אז כנראה אבחר בהם.

מבחינת הכיסוי הביטוחי שלהם, הוא מספיק? הכיסוי הביטוחי שב-sixt לדוגמה נראה הרבה יותר רחב!

ואיך עובדת בדיוק שיטת הדיפוסיט דרכם לעומת השכרה ישירות מחברת ההשכרה עצמה? הבנתי שהם שמים דפוסיט זמני בכרטיס האשראי של כמעט 1000 יורו? למזלי, יש לי כרטיס שני עם מסגרת של 7.5K למצבים כאלו, אבל אם הבנתי נכון חברת האשראי תקח עמלה של כמעט 150 שקלים על תחילת הדפוסיט ואז על ביטולו (1.75% מכל עסקה).

ועם הביטוח המורחב, במידה ויש נזק לרכב, הם יגבו את הכסף ואחרכך אקבל החזר מלא או חלקי? איך זה עובד?

עריכה:

חלקכם עם ניסיון נסיעה לפרנקפורט, אז אשאל כבר לגבי חבילת גלישה. עדיף שאבחר באופציה של הוטמובייל 180 ש"ח עם 1GB גלישה, או שיש חבילות גלישה זולות יותר עם סים מקומי?

ניסיתי קצת לקרוא בנושא, והבנתי שסים מקומי פריפייד עם חבילת גלישה הוא לא דבר בהכרח זול, וגם יחסית מסובך לתפעול ראשוני בגלל דרישות לכתובת גרמנית ורישום באתר בשפה גרמנית! למישהו יש ניסיון בעניין?

מחפש חבילת גלישה פשוטה, 1GB+, לא צריך שיחות...

עריכה אחרונה על ידי 666pluto
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לנו 1GB הספיק בשביל וויז, ווטאסאפ וקצת פייסבוק, והגענו לשדה התעופה אחרי 9 ימים עם עוד 200-250MB לא מנוצלים.

רצוי לכבות את כל הסנכרונים המיותרים של האפליקציות וכו' כדי לחסוך בצריכת הנתונים, אם יש עדכוני תוכנה או מיילים - עדיף לבדוק בWIFI במלון.

לא ניסינו לקנות סים מקומי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבחינת הנפח אני לא דואג, לשהייה של 3 לילות 1GB הם מעל ומעבר גם אם אצפה ביוטיוב ועוד דברים גזלנים.

השאלה אם שווה לטרוח ולנסות סים מקומי עם נפח גלישה דומה, אבל מחיר זול יותר, או לשלם 189 שקלים להוטמובייל בלי לשבור את הראש?

דרך אגב, כשהשכרת דרכם את הרכב מה הסכום הדפוסיט הזמני שלקחו בכרטיס אשראי?

הגיבו לי בהודעה פרטית, נע בין 1K-2.5K יורו...לראות אחרים אם יותר או פחות. סה"כ אני הולך על הקטגוריה הכי פשוטה...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אבדוק עם ההורים, לקחנו אודי A6 סטיישן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחרי קריאה של הפוסט הזה, אני מתלבט אם כדאי לי להשתמש בתחבורה ציבורית בשילוב מונית במקום לשכור רכב! יצא מעט יותר יקר, ופחות נוח, אבל אנשים שם מפרסמים סיפורי זוועות! אני מהסוג שמרפי לא ממש אוהב אותם...
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה לא מתכנן לטייל מחוץ לעיר והשהייה שלך תבסס ברובה בעיר.

אז בוודאי שעדיף תחבורה ציבורית.

שאני טיילתי בפרנקפורט הרכב ששכרתי היה בחניון של המלון רוב הזמן, רק שיצאתי מהעיר (לרינג :) ) השתמשתי בו.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אותו התכנון גם אצלי. על חנייה שמורה במלון כבר שילמתי, וטיולים בתוך העיר אעשה עם תחבורה ציבורית כי הבנתי שחניות בת"א זה גן עדן לעומת פרנקפורט. אבל טיולים מחוץ לעיר רק עם אוטו, לא מעוניין בחוסר הנוחות ובזבוז הזמן שבתחבורה ציבורית.

אני מאוד מתלבט לגבי אופן השכרת הרכב.

מחפירה בגוגל, כמעט על כל החברות שם יש תגובות לא טובות, ברמה של גביית מאות ואלפי יורו על שריטות פשוטות...

השאלה היא, אם אני עושה את הביטוחים שציינתי והבאתי אליהם קישור, במידה ויש שריטה או משהו דומה, אני מכוסה ואין לי מה לדאוג? לא הצלחתי להבין את העניין הזה! אם כן מכוסה, אז ממש לא אכפת לי. ל-3 ימי השכרה הביטוחים האלה לא ממש יקרים, ויתנו לי שקט נפשי...כשאצליח להבין מה הם מכסים בדיוק!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...