Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם המיים הקרים וגם החמים מגיעים ממיכלי אגירה לחימום/קירור שעדיף שכל מי שיש לו באר כזה לא יראה איך הם נראים מבפנים.

זה מזכיר בערך מבט אל תוכן של סיפון

מיכל המים החמים נראה כמו מיכל של קומקום חשמלי. זה צובר אבנית עם הזמן אבל זה לא איום ונורא כמו שאתה חושב (פתחתי אחד כזה אחרי שנים של שימוש והמצב שלו היה רחוק מאוד (לטובה דווקא) ממה שחשבתי לפני שפתחתי אותו).

מיכל המים הקרים זה סיפור אחר, אבל זה עניין של כמה עובד המכשיר (זרימת המים בו) ובתכל'ס - גם הצנרת שמביאה את המים לבניין שלך, עשויה ברזל, וצוברת זבל וחיידקים על הדפנות למכביר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בואו לא נשכח גם את איכות המים שמגיעה לצנרת. יש מקומות שבהם המים זוועתיים, ומקומות לא רחוקים עם מים טובים ישר מהברז (ללא טעמי לוואי לפחות). נבדק אמפירית עם מד TDS, אצלי בדירה הקודמת המים היו מגעילים פלוס, לא יכלתי לגעת בהם. באיזור הכרמל באחת הדירות בהן לא התקנתי בסוף כלום, המים נמדדו באותה רמה של מים מינרליים (זו הסיבה למה לא הותקן כלום... הלקוח היה מבסוט כשאמרתי לו שאין לו צורך בשום דבר ושיש לו מי עדן בברז). לא כזה מרחק רציני בין הדירות.

תלוי גם מאיפה שואבים את המים, צנרת ראשית חדשה או ישנה, אלף ואחד משתנים בדרך.

זה למה המיכל שלך יכול להיראות כמו מאובן ממלחמת העולם השנייה, והמיכל של מישהו אחר יכול להיראות כמו "מכה קלה בכנף" וזהו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בואו לא נשכח גם את איכות המים שמגיעה לצנרת. יש מקומות שבהם המים זוועתיים, ומקומות לא רחוקים עם מים טובים ישר מהברז (ללא טעמי לוואי לפחות). נבדק אמפירית עם מד TDS, אצלי בדירה הקודמת המים היו מגעילים פלוס, לא יכלתי לגעת בהם. באיזור הכרמל באחת הדירות בהן לא התקנתי בסוף כלום, המים נמדדו באותה רמה של מים מינרליים (זו הסיבה למה לא הותקן כלום... הלקוח היה מבסוט כשאמרתי לו שאין לו צורך בשום דבר ושיש לו מי עדן בברז). לא כזה מרחק רציני בין הדירות.

תלוי גם מאיפה שואבים את המים, צנרת ראשית חדשה או ישנה, אלף ואחד משתנים בדרך.

זה למה המיכל שלך יכול להיראות כמו מאובן ממלחמת העולם השנייה, והמיכל של מישהו אחר יכול להיראות כמו "מכה קלה בכנף" וזהו.

ברווז - אם הבנתי אותך נכון -אתה ממליץ להתקין מערכת סינון בנוסף לזו של תמי 4?

ואם כן - כל זה בר ביצוע עצמי? אם יש לי כמה כלים וחוש טכני קל - איפה אני יכול לקרוא מה צריך לקנות ואיך להרכיב? או שעדיף להזמין טכנאי?

תודה!

פורסם

הבנת אותי חצי נכון. אם אתה קונה תמי\אלקטרה, כל שינוי שתבצע יהרוס לך את האחריות. חבל להחליף סתם את המסנן המקורי כל חצי שנה פלוס להיות עם מערכת סינון (חייבים להחליף את המסנן המקורי אחת לחצי שנה, אסור להשאיר אותו יותר מדיי זמן בתוך המתקן).

ומעקף יגרור ביטול האחריות גם כן.

אם אתה קונה מכשיר נפוץ אחר, דוגמת האטלנטיס שציינתי, אתה יכול לרכוש גם מערכת סינון- וכן, גם להתקין את כל זה בעצמך.

המערכת מגיעה כבר מחוברת בינה לבין עצמה ויש רק לחבר לה כניסת מים (מהברז שמתחת לכיור או מהקיר עם מתאמים, לרכישה בנפרד) ויציאה לתוך הבר.

אם תחליט להתקין גם את הברז שמגיע עם המערכת, תהיה לך בעייה עיקרית אחת: קדיחה בשיש אשר מצריכה מקדח קוטר 12 יהלום- קנייה חד פעמים יקרה מאד ולא משתלמת, אלא אם תתקין את הברז על החרסינה עם מתאם (נמכר בנפרד, יש לבקש). אתה כמובן יכול לוותר על התקנת הברז לשיש, זו כבר החלטה שלך. ציוד נלווה מומלץ (ולרוב, נחוץ) הוא סרט טפלון ומעט סיבי פשתן ("שערות") לאיטום.

אם תחליט לרכוש בר ומערכת, אשמח לתת לך הסברים יותר מעמיקים לגבי ההתקנה.

מאיפה אתה בארץ? אנסה לכוון אותך לספק אמין אם אוכל.

פורסם

100 שקל בערך,והחלפת מסנן עצמאית כל כמה חודשים.

מי צריך את כל הפילים האלו על השייש?

התכוונת, אחת לחודש, כן?

מעבר לכך, +1, זה מה יש לי, את הקלאסי, קנקן של DEFY ואני קונה את הפילטרים הקלאסיים של בריטה.

חבילת 3 פילטרים עולה 110 ש"ח בד"כ (ועכשיו דווקא היה מבצע ברמי לוי - 89 ש"ח), כלומר בערך 35 ש"ח לחודש. את הפילטר, אם לא היה ברור, צריך להחליף אחת לחודש.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

לי יש בבית מערכת סינון 4 שלבים, ומיני בר מים, שהותקנו

בזמנו ע"י הברווז. אני רק יכול להגיד שאין מה להשוות בין

איכות המים עם מערכת הסינון לעומת סינון של בר מים

רגיל, עם פילטר מסכן שמסנן אולי כמו בריטה.

עד היום טפו טפו אין שום בעיה, והפילטרים מוחלפים

פעם בשנה, ברבע שעה ועלות של 150 שקל.

אני לא כבול לאף חברה ויכול להחליף מתי שאני

רוצה, ובעלות פחותה משמעותית.

פורסם

מנצל"ש - היכן אתם ממליצים לקנות פילטר מעקף לתמי 4 פרימו, אחד כזה שעבר בדיקה של מכון התקנים. תודה!

פורסם

בשמחה.

• תוכן חדש...