Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי החוק זה אסור. אני מדבר על רכבים בני 10-15.

אני שואל את זה מפני שאני רואה בהרבה לוחות באירופה רכבים ממש מפוארים במחירי רצפה.

נכון חבריי היקרים, ממש לא טעיתם, מה שהביא אותי לפתוח את השרשור הוא שראיתי הרבה מדיי מונדאו st220 v6 תקינים ומלוקקים, מאובזרים מפה ועד אילת במחירי רצפה (בתרגום לשקלים לא יותר מ10 אלף(

אם אני משלם כמה מיסים שאני צריך על רכב חדש ומשלוח אני יכול לקבל רכב ממש מפואר ב30,000 שקל. נכון לעוד הרבה דגמים ישנים וטובים.

אז למה לא בעצם?

פורסם

רבות מהמכוניות האלו ממש לא תקינות. שלא לדבר שאני חושב שטעות להציף את ישראל הצפופה במכוניות מזדקנות, לא בטיחותיות ומזהמות.

הגישה (לפי דעתי) צריכה להיות הקלה על יבוא אישי של מכוניות בנות עד 24 חודשים (כמו היום) והקלה על יבוא חלפים.

ד"א - אם שוק החלפים בארץ יהיה פחות מאובן ומוגבל, יהיה זה לגיטימי לתת ליבואני הרכב הרשמיים פטור מלהחזיק חלפים למכוניות ביבוא אישי (אולם גם "לפטור" אותם מהצורך לאשר למעשה יבוא שלהן) וכל רכב בעל תקינה אירופאית או אמריקאית יוכל להיות מיובא - בתנאי שהבעלים מבין שהאחריות עליו להשיג חלפים במידת הצורך (או לפנות ליבואנים שיתמחו בעניין אולם לא יהיו חייבים להחזיק מלאים מטורפים).

פורסם

הכי טוב זה אם הייתה אפשרות לייבא רכבים בני 3-5, אבל אין סיכוי שזה יקרה בגלל הליסינג כאן.

פורסם (נערך)
רבות מהמכוניות האלו ממש לא תקינות. שלא לדבר שאני חושב שטעות להציף את ישראל הצפופה במכוניות מזדקנות, לא בטיחותיות ומזהמות.

הגישה (לפי דעתי) צריכה להיות הקלה על יבוא אישי של מכוניות בנות עד 24 חודשים (כמו היום) והקלה על יבוא חלפים.

ד"א - אם שוק החלפים בארץ יהיה פחות מאובן ומוגבל, יהיה זה לגיטימי לתת ליבואני הרכב הרשמיים פטור מלהחזיק חלפים למכוניות ביבוא אישי (אולם גם "לפטור" אותם מהצורך לאשר למעשה יבוא שלהן) וכל רכב בעל תקינה אירופאית או אמריקאית יוכל להיות מיובא - בתנאי שהבעלים מבין שהאחריות עליו להשיג חלפים במידת הצורך (או לפנות ליבואנים שיתמחו בעניין אולם לא יהיו חייבים להחזיק מלאים מטורפים).

אל תדבר שטויות.

"רבות מהמכוניות האלו ממש לא תקינות"...

חוץ מזה, מה בדיוק הבעיה לייבא רכב בן 10-15 ולעלות לכביש בתנאי שיעבור טסט? כולה לבדוק ברקסים, צמיגים, הגה ואורות. big deal...

אני לגמרי בעד לאפשר ייבוא רכבים כאלה. לאפשר לייבא כל רכב. לא מבין למה צריך לעשות עיניין מגיל הרכב, העיקר שיעבור טסט.

בארץ יש רכבים בני 3 במצב גרוע יותר מרכבים בני 20 מחו"ל. אין קשר בין גיל הרכב לתקינות הרכב.. (בסדר, בלאי. באחזקה נכונה הכל טוב)

עריכה אחרונה על ידי thenewguy
פורסם (נערך)

אני לא מדבר שטויות - תצא מהסרט שכולם באירופה יקים פוצים שמתחזקים מרצדס 1983 במצב תצוגה, כל יום עושים ווקס ועושים חריקי אם הם מגלים חרק מת מעוך על הפגוש הנוצץ.

לא חסרות באירופה ובארה"ב מכוניות רצוצות מכנית (ולעיתים גם עם שלדה דפוקה) שרק ממתינות לפריאר שיקח אותן - בדיוק כמו בישראל ד"א. שמדובר במכוניות בנות 15 אז האחוז של אותן מכוניות רצוצות גבוה יותר מאשר מכוניות בנות שנתיים. בדיוק כמו בישראל.

מה בדיוק הבעיה לייבא רכב בן 10-15 ולעלות לכביש בתנאי שיעבור טסט?

כי קל מאוד להעביר בישראל מכונית רצוצה טסט. כי מכוני טסט בישראל לא בודקים את מצב השלדה לדוגמא.

גרוע מזה - בגלל שהמס בישראל כה גבוה וההכנסה הפנויה כה נמוכה, הישראלי מחפש "מציאות" בתחום המוטורי עוד יותר מחבריו האירופאים. הרי מי לא ירצה מרצדס יפיפיה ב-30 אלף ש"ח? אז מיד יצוצו כל מיני מאכערים שיביאו מכוניות יוקרה שבורות במחירים מגוחך, יעבירו טסט במכון כזה או אחר "שמעביר" ויאללה לכביש.

הרי כמו שאמרת - כולה לבדוק ברקסים, צמיגים, הגה ואורות. big deal...

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
אל תדבר שטויות.

"רבות מהמכוניות האלו ממש לא תקינות"...

לא הבנתי מה שטויות במה שהוא אמר. גם לא הבנתי למה צריך לזלזל בדעתו של מישהו אחר אם היא שונה מדעתך.

אני מבין את רצונה של המדינה להפטר מרכבים ישנים ומזהמים, ומכאן ההגבלות ביבוא של רכבים כאלה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני אישית נגד. כמה שזה נשמע מפתה להביא לכאן אוטו בשבריר ממחיר מחירון לוי יצחק שלו, אבל צעד שכזה (שייעשה ע"י שר תחבורה פופוליסט מבלי יותר מדי לחקור את הנושא) יהפוך את ישראל לעוד מזבלת רכבים, כמו מדינות חבר העמים ומדינות דרום מזרח אסיה ואפריקה.

באדיבות סוחרי יד שניה, שרוצים למקסם רווחים, יגיעו לכאן מכוניות מתפרקות שהורכבו בלטביה מכמה כאלה.

יש לנו מספיק גרוטאות יוצאות ליסינג שאין מה לעשות איתם, אתה לא רוצה שיביאו לכאן את הזבל של אירופה ואמריקה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לטעמי התגובה שלו לא במקום/לא מדויקת/"אור ירוק":?

-לאמר "רבות מהמכוניות האלו ממש לא תקינות" לא ממש מפתיע, באותה מידה ניתן לאמר זאת על חלק גדול מפליטות הליסינג פה בארץ. אז מה?

-"מכוניות מזדקנות, לא בטיחותיות ומזהמות." ברצינות. עקב המחיר הנמוך יחסית של רכבים מחו"ל (כולל המיסוי והוצאות המשלוח) יהיה ניתן לרכוש רכבים צעירים יותר, בטיחותיים יותר ונקיים במחיר בו נרכשים בארץ מכוניות מזדקנות, לא בטיחותיות ומזהמות.

-אני הייתי שמח לייבא לי מרצדס יפיפיה ב-30 אלף ש"ח כגון S קלאס בת 10+. אבל רגע, אני חושב שזה המחיר בארץ לבולם זעזועים פאנומטי אחד לרכב שכזה8). אחרי שהראשון יקנה רכב כזה ויראה שבתקלה הראשונה הוא צריך לשלם את מחיר הרכב אז אנשים יבינו.

כי קל מאוד להעביר בישראל מכונית רצוצה טסט. כי מכוני טסט בישראל לא בודקים את מצב השלדה לדוגמא.
לא ממש מובן הקשר. קל מאוד להעביר בישראל מכונית רצוצה טסט, בין אם היא נרכשה כאן או יובאה מחו"ל. אז?
אני מבין את רצונה של המדינה להפטר מרכבים ישנים ומזהמים, ומכאן ההגבלות ביבוא של רכבים כאלה.
שוב, נקודת המוצא שלך היא שרוב המכוניות המשומשות שכדאי לייבא הם "רכבים ישנים ומזהמים", אשמח אם תוכל להוכיח אותה.

וכן, גם אני שמעתי את הסיפורים לפני 20 שנה על הקווקאזים שיבאו לרוסיה רכבים שהורדו מהכביש בגרמניה ומכרו כרכב "כמעט חדש, נסעה עליו זקנה לכנסיה ובחזרה". מחרידים כמו הסיפורים ששמענו בארץ על סוחרי רכב.

שתי נקודות:

*במקרה שהחזון יתממש יופיעו חברות תיווך/יעוץ ליבוא רכבים שכאלה (עם חבות חוקית לרכבים כגון סוחרי רכב מורשים בארץ), כך שמקרי קיצון כגון רכבים שהורדו מהכביש או רכבים גנובים לא יהיו נפוצים.

*החזון הזה לא יתממש, למדינה אין אינטרס לפגוע בהכנסות שלה מרכבים חדשים.

פורסם

מזל שיש לנו שר תחבורה פופוליסט שמוכן להציף את כבישי ישראל העמוסים ממילא בעוד אקסטרה עשרות אלפי רכבים בשנה שיעמדו בפקקים, יזהמו את האוויר, יחנו על המדרכות וירסקו את שוק הרכבים המשומשים לקרשים.

פורסם (נערך)
לא הבנתי מה שטויות במה שהוא אמר. גם לא הבנתי למה צריך לזלזל בדעתו של מישהו אחר אם היא שונה מדעתך.

היי,

ממש אין לי בעיה עם דעות שונות משלי.

ההפך, אני אוהב לשמוע דעות, שונות.

אבל מה שהבחור רשום זה שטויות.

לא דעה, אלא קביעת עובדה לא מבוססת בעליל.

אולי לא כל אירופה מלקקת את הרכבים, אבל יש הרבה, הרבה יותר דיטיילרים ששומרים ומטפחים את רכבם, בניגוד לישראל.

יש הרבה יותר רכבים בחוץ לארץ. הרבה יותר רכבים שמורים בחוץ לארץ. לא חסר שם רכבים ראויים ליבוא.

עריכה אחרונה על ידי thenewguy
פורסם

האם אפשר לייצא רכבים?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

עד 5 שנים, נשמע כמו אחלה התגמשות בחוק, השוק של הייבוא יגדל בצורה משמעותית.

במידה והחוק יוצא לפועל ואני לא בפורום שמישהו ישריין לי את הS5 הזו ב90,000₪ :lol:

$_57.JPG

• תוכן חדש...