Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערבא טבא.

לפני כשנה ומשהו, החלפתי מקום עבודה. לא היו שום ימי בטלה בין החלפת העבודות.

לפני כשבוע - מכתב מביטוח לאומי, בסיגנון : "אינך עובד מ...(תאריך ההעסקה חדש), נא לשלם כך וכך דמי ביטוח לאומי, כי לא הופרש וכו'...".

כמובן שטלפון למוקד הביטוח הלאומי לא עוזר - "שלח תלושי שכר בפקס" הם אומרים לי.

המעסיק (ארגון גדול) - אומר שהכל בסדר ואף צייד אותי במכתב שמציין את תאריך תחילת ההעסקה ושמנוכה לי תשלום לביטוח משך אותו זמן (זה באמת מנוכה לפי תלוש השכר שאני מקבל והמספיק בקושי לכלכל את בני משפחתי והאלפא :wink:).

שלחתי בפקס.

כרגיל - מתקשרים (המוקד שלהם) לאחר כמה ימים ואומרים - "הפקס לא הגיע. שים בתיבות הדואר בסניף".

המוקדנית אף משתתפת בצערי שאני צריך להוכיח שאין לי אחות (ויש לי דווקא אחת, מקסימה). אומרת שדמי הביטוח אולי הגיעו, אך בלי שיוך אלי... (אתם מבינים - לוקחים כסף, לא משנה של מי, העיקר לוקחים :loco: ).

העיקר, שלחו גם פנקסים לתשלום. לחודשים הבאים. יפים כאלה. מזכירים פנקסי צ'קים ענוגים. שיהייה בטוח (רוצים תשלום פעמיים, אלא מה). הם יקבלו את זה בחזרה בתיבה שלהם. עם התלושי משכורת ושיחנKו להם.

אה -איך שכחתי ! וקוד סודי (למענה טלפוני). שני מכתבים לגיבוי שלחו. יפיופים כאלה. נייר באיכות טובה דווקא.

ואני שואל (יש כאן כמה מעסיקים בוודאי) - טעות של מי ? אולי של המעסיק ? איך מטפלים בזה טיפול שורש שבפעם הבאה לא אצטרך שוב להתעסק עם הניירת המחוRבנת הזו ?!

רוב תודות.

alfa 156 2.5.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה שואל למה? כי הם יכולים.

לדעתי סביר להניח שהטעות היא שלהם. יש שם מליון מחלקות ואף אחת לא מסונכרנת עם השניה.

מומלץ לשמור את הפנקס שהם שלחו. זה מתאים בול בארנק וכשצריך להדליק את המנגל וכולם מחפשים עיתון או משהו זה ממש יעיל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תתרגש מהפנקס, זה שהוא ברשותך לא אומר שאתה חייב לשלם אותו. יש לי פנקסים משנת 2009, אני שומר אותם לאספנות.

מה שכן חשוב זה לוודא שהחוב כוסה.

אם זה ממש מציק לך פסיכולוגית, גם אם תחליט להיות יותר צדיק מהאפיפיור ותשלם להם באשראי מהבית את החוב ואתה תקבל החזר של הסכום לחשבון הבנק שלך לאחר שהטופס המדובר יגיע אליהם. אי אפשר לצבור יתרה בביטוח לאומי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בביטוח לאומי יש רק פתרון אחד מעשי - ללכת בבוקר אחד לסניף שלך עם כל תלושי השכר מצולמים ולסדר את העניין בתוך 5 דקות עם הפקידה.

מנסיון (מעסיק חאפר קודם שאפילו לא טרח לעדכן את בט"ל שאני עובד אצלו).

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

ביטוח לאומי זה המוסד הכי מפגר שיש.

מפגר אני מתכוון באמת. פשוט העולם הולך קדימה והם מפגרים מאחור.

אין סינכרון בין כלום לכלום.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כל החלפת עבודה הם שולחים את הפנקסים ואומרים שיש חוב.

הסיבה היא שהמעסיקים מעבירים סכום כסף לביטוח לאומי לכל העובדים ללא שמות, ואיזה פעם בשנה מדווחים על העובדים שלהם שמית. ככה זה הפרוצדורה בביטוח לאומי, זה לא קשור למעסיקים.

וברגע שמקום עבודה דיווח שאתה לא עובד, ועדיין המקום החדש לא דיווח עליך אתה הופך לסטטוס לא עובד.

דווקא אצלי זה היה פשוט, פקססתי את ה-106 השנתי ששם רשום את התאריך של תחילת עבודה ביחד עם טופס 6131 של ביטוח לאומי הצהרת עיסוקים שהורדתי באינטרנט ומילאתי אותו.

אחרי כמה שבועות קיבלתי אישור בדואר שהכל עודכן, ושאין לי חוב.

זה משונה שלא קיבלו את הפקס, כי הפקסים מגיעים ישירות למייל שלהם ונשלח אישור בחזרה מביטוח לאומי בפקס חוזר.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם
הסיבה היא שהמעסיקים מעבירים סכום כסף לביטוח לאומי לכל העובדים ללא שמות, ואיזה פעם בשנה מדווחים על העובדים שלהם שמית. ככה זה הפרוצדורה בביטוח לאומי, זה לא קשור למעסיקים.

מערכות המיחשוב שלהם מפגרות. לאחר מילואים הביטוח הלאומי שילם דמי מילואים והוא ידע גם מי המעסיק. לאחר כמה חודשים מגיעה פתאום הודעה שלא שולמו דמי ביטוח לאומי לאותה התקופה. יד ימין שלהם לא יודעת על יד שמאל. אפשר להשתגע.

יהודה

פורסם

אין טעות. בירוקרטיה.

ביטוח לאומי מקבלים דו"חות מעודכנים רק בחודש דצמבר. כלומר, רק אז הם יראו שעבדת. עד אז הם חופרים.

מכתב מהמעסיק עם אישור תחילת עבודה בתאריך X ותלושי שכר של כל חודש מאז יפתרו את הבעיה לחלוטין. אם לא בפקס, אז בתיבת שירות בהזדמנות. קצת טרטור, אבל שום דבר נורא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מה שכן - הם נורא נורא יעילים עם המכתבים שלהם.

על כל פיפס יוצא עדכון מיידי (בטלפון לקחו ממני "הצהרה" על זה שאני אכן עובד בתקופה הנ"ל מס' חודשים, והשאר צריך לגבות במסמכים כתובים. לא עברו יומיים שלושה - והנה מכתב על כך בתיבת הדואר).

חלילה וחס מלהמתין מעט, להיות יעילים יותר ולחסוך מעט ניירת ומכתבים. הרי אחרי יום זה כבר אינו רלוונטי.

בכל אופן שמתי את כל המסמכיאדה בתיבה שלהם ושיילכו לכל הRוחות.

alfa 156 2.5.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

סוף טוב הכל טוב:

אחרי הנחת כל הניירת בתיבה שלהם בסניף, לאחר כמה ימים הגיעה ההודעה

שמלכתחילה היתה צריכה להיות - אתה לא חייב לנו כסף.

טוב, אבל למה זה צריך טרטור ועוד 4-5 מכתבים מצידם ?

תחי הביורוקרטיה.

אמן.

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...