Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נאמר לי שבדגם הפולו שלי, המדחסים כבר חשמליים.

כלומר, אינם משפיעים על עבודת המנוע ולא מתנתקים בעומס וגם אינם משפיעים על צריכת הדלק.

 

הידוע הדבר? כי אני אישית לא נתקלתי בזאת.

האם מדובר במדחסים חלשים יותר? אמינים יותר?

תודה.

The difference between a man and a boy is the price of the toy.

פורסם
נאמר לי שבדגם הפולו שלי, המדחסים כבר חשמליים.

כלומר, אינם משפיעים על עבודת המנוע ולא מתנתקים בעומס וגם אינם משפיעים על צריכת הדלק.

 

הידוע הדבר? כי אני אישית לא נתקלתי בזאת.

האם מדובר במדחסים חלשים יותר? אמינים יותר?

תודה.

על מנת לעזור לך בצורה מיטבית אנא ציין את קוד המנוע וקוד דגם כפי שרשום ברישיון הרכב.

קוד דגם בדרך כתוב בצורה הבאה: 9N3 או 9N4...

איזה כייף לי :)

  • ספונסר פורום
פורסם

המדחסים הם מכאניים ומונעים מכוח הרצועה. כפי שבוודאי ידוע לך ישנו חוק שימור אנרגיה, שגורס כי אנרגיה תמיד משנה צורה אך אף פעם אינה נעלמת. על מנת שהמזגן יוכל להפיק אנרגיית חום, הוא זקוק למקור אנרגיה אחר, שיספק לו סוג אחר של אנרגיה. במקרה שלנו זאת אנרגיית התנועה של המנוע, שמעוברת ע"י הבוכנות שבמדחס ומומרת לאנרגיית חום. במשפט סיכום, אנרגיית הקירור של המזגן מופקת מאנרגיית התנועה במנוע. כלומר חלק מאנרגיית התנועה שנוצרה כתוצאה משרפת הדלק במנוע, מומרת ע"י המדחס ומערכת המיזוג לאנרגיית חום שמקררת לך את תא הנוסעים.

 

בנוגע לפיקוד, אז אכן בפולו מורכב מזגן שהספקיה של הקרר שלו מבוצעת ע"י שסתום חשמלי, ששולט על כמות הקרר שהמדחס יצליח לינוק בתהליך היניקה.

 

השסתום מקבל זרם חשמלי משתנה מיחידת הפיקוד שבבקרת האקלים, בהתאם לנתונים שמתקבלים מהחיישנים השונים במערכת.

 

בברכה,

 

אופיר רודניצקי

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

בסה"כ זה מדחס ספיקה משתנה.

 

לוקח כמובן את האנרגיה מהמנוע...

 

מה שניסו להסביר לך באופן לא כ"כ מוצלח זה שבמדחסים כאלה נהג לא מרגיש שמדחס נכנס ומתנתק כל כמה זמן.

 

פעולה של מדחס ספיקה משתנה די שקופה לנהג, לא מרגישים שינויים בוויסות ספיקה ושינויים בסחיבה של הרכב עקב כך.

 

 

פורסם (נערך)

אז למעשה ברוב הרכבים שהיו לי, באמת הרגשתי את המדחס "שואב" כוח מהמנוע.

במקרה הזה הוא עדיין שואב, אך אינו מורגש?

עריכה אחרונה על ידי eclipse20
תיקון

The difference between a man and a boy is the price of the toy.

פורסם

אני אסביר בצורה פשוטה, המספרים סתם לדוגמא ולא קשורים למציאות.

 

 

נגיד מדחס רגיל "לוקח" 10% מכוח מנוע.

 

הפעלת מזגן - קליק - הוא מתחיל לקחת 10%. עבד קצת, קירר את האוטו - קליק - הפסיק לקחת 10%. לאחר כמה שניות שוב קליק ו -10%. וככה כל הזמן כל עוד המזגן פועל.

 

במדחס ספיקה משתנה, תפוקה שלו גם משתנה בהתאם לדרישות קירור כלומר פעם הוא לוקח 2%, פעם 5% ופעם 10%. השינוי הדרגתי ובלי קליקים ולכן זה לא מורגש.

 

אבל כמובן שיש הבדל בסחיבה של האוטו ובצריכת דלק עם מזגן וללא מזגן.

 

 

×
×
  • תוכן חדש...