Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב , הנה רשות המיסים באה לסגור את הברז הזה

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001135210#fromelement=hp_morearticles

עם מס של עד 42% (25+17 להלוואה צמודה) על הריבית , כנראה שזה הופך את כל העניין לממש לא שווה.

ומה יקרה כעת עם כל אלו שנתקעו בפנים ?

שאלה טובה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפי מה שמדווחים כאן, אתה ככל הנראה פראייר:wink:

פראייר שמשלם הרבה פחות כנראה :)

ירון נחום - לגבי רשות המיסים - אני לא מבין כל כך בדברים האלו אבל אני יודע שאיפה שהמדינה רואה שיש אופציה להכניס את ידה, היא לא בוחלת באמצעים

Opel Adam S 2017

פורסם

העניין הוא מה שהשתלם קודם לאנשים להלוות כסף , כעת עם המיסוי הנוסף של חיוב במע"מ על הריבית , רשות המיסים נותנת פור לבנקים בגובה המע"מ.

ואז לאנשים לא ישתלם לתת הלוואות דרך בלנדר כי בסוף היום הם ישארו עם פחות כסף ויותר סיכונים מאשר השקעה בבנק / בשוק ההון.

פורסם

האמת, צודקים 100%.

אתה מלווה בצורה מסחרית כסף במטרה ליצור רווח, תוך מתן הבטחה מפורשת וכתובה להחזרת הכסף+ריבית= עיסקה לכל דבר שמחייבת תשלום מיסים כחוק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אין לי בעיה עם מיסוי של 25% כמו בשוק ההון (על הלוואה שהיא צמודת מדד ן 15% על הלוואה לא צמודה )

, אבל למשל שהבנק מלווה כסף , הוא לא משלם מע"מ. (כן משלם מס שכר )

לכן אם רוצים אז או מע"מ על כל מי שמלווה כסף או פטור ממע"מ על כל מי שמלווה כסף.

אותו הדבר אתה יכול להגיד גם על השקעה שלי באג"ח של חברה שבעצם אני מלווה לה כסף , ומקבל ריבית.

רק שזה מתבצע בעזרת הבורסה וזה בעזרת חברת בלנדר

פורסם

כוחות פוליטיים-עסקיים אדירים מונעים כבר שנים את מיסוי רווחי השקעות בבורסה.

אבל זה ברור שגם הם צריכים להיות ממוסים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

סליחה ?

כל רווח בבורסה חייב במס , דיבינד ממניה , ריבית מאג"ח צמוד 25% , ריבית מאגח לא צמוד 15% (מהרווח כמובן) ודיבינד לבעל שליטה לדעתי 30% (לא בטוח)

למרות שאני לא משקיע בבלנדר ודומיו, הפער הזה כנראה מקורו בכוחות עסקיים שפחדו על ההכנסות שלהם.

למה הדבר דומה. למשל אם תחליט לפתוח בחנות שלך דוכן לממכר פירות. הרי תמכור אותם בשביל רווח. אבל אם תאלץ לשלם מע"מ על הפירות כי זה לא העיסוק המרכזי , אז בעצם לא תוכל להתחרות בירקן מעבר לפינה. גם אם הוא מוכר כעת ברווח לא הגיוני.

פורסם
אין לי בעיה עם מיסוי של 25% כמו בשוק ההון (על הלוואה שהיא צמודת מדד ן 15% על הלוואה לא צמודה )

, אבל למשל שהבנק מלווה כסף , הוא לא משלם מע"מ. (כן משלם מס שכר )

בנקים משלמים מס משולב הכולל מרכיב מע"מ ומרכיס מס חברות על הרווח לפני מס, המס המשולב כיום עומד על 35.9%.

פורסם

אתה מדבר על מס שהוא על הרווח בלבד,

לעומת מס ערך מוסף שהוא על המוצר עצמו ומייקר את המוצר לצרכן , ללא השפעה על הרווח של המוכר.

בנוסף בנק ומלכרים משלמים גם מס שכר ששיעורו לרוב תואם את שיעור המע"מ.

פורסם

אתה צודק לחלוטין, ההערה שלי הייתה כדי להדגיש שלמרות שהבנקים לא משלמים מע"מ על הריבית הם כן משלמים מס גבוה יותר על הרווח ביחס לחברה "רגילה".

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עברה חצי שנה, אני אשמח לאיזשהו עדכון מאלו שכן החליטו להשקיע בניסיון הזה...

לא מצאתי איזשהי אזכור לזה שההעלת המס נכנסה לתוקף

פורסם (נערך)

הבעייתיות בעיניי היא הקלות שבה אנשים מפסיקים לשלם את חובם ואז אופן הגבייה של החוב.

לפי בדיקה שעשיתי אצלי, רק לווה אחת בלבד מתוך 22 שנמצאים בפיגור החזיר את חובו, כל השאר יוק.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם
הבעייתיות בעיניי היא הקלות שבה אנשים מפסיקים לשלם את חובם ואז אופן הגבייה של החוב.

לפי בדיקה שעשיתי אצלי, רק לווה אחת בלבד מתוך 22 שנמצאים בפיגור החזיר את חובו, כל השאר יוק.

אתה דרך בלנדר? הבנתי מהם שהקרן ביטחון היא משותפת לכלל ההלוואות, וקודם מחזירים את הכסף למלווים, ואחר כך גובים את החוב מהלווה...

או שסיפרו לי מעשיות בטלפון?

פורסם

אני דרך אילון.

לגבי בלנדר ושיטת הביטחון שלהם, הייתי באמת רוצה לשמוע ממישהו שמושקע שם במשך תקופה: כמה כסף עמלה שילם עבור רשת הביטחון? וכמה כסף קיבל חזרה עבור הלוואות שהיו חסרות פירעון בתיק שלו?

• תוכן חדש...