Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אנפנף לכם מהרציף כשתתרחקו ממני על הרכבת בדרכה לתהום...:lol:

בכל מקרה, אם נתיחס להמלצה בכתבה או לתגובתו של דרור ונשקיע שם 5%, גם עם תיק השקעות מכובד של מליון ש"ח, מדובר השקעה גרנדיוזית של 5000 ש"ח עם תשואה של כסף לבורקס.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. אה, התפספס לי אפס בחשבון. :lol:

2. 2000 ש"ח שנתי, כן? זה תקציב אדיר של 40 ש"ח לבורקסים למשרד, פעם בשבוע..., אפילו עודף לשוופס תותית לא נשאר.

ועדיין, לטובת החבר יואב, אדגיש שלעניות דעתי האישי, השקעה מופרכת.

מי שרוצה לשחק בקקא, לזרוק שם איזה עשרה ת'אלפים שקל ולראות מה קורה, יבושם לו ואשריהו שיש לו את הכסף הזה להניח בצד.

כל מי שהולך וזורק שם את חסכונות חייו הוא לדעתי לא פחות מאידיוט!

פורסם

הבעיה היא שבשוק של היום אין אופציות רבות.

תוכניות חיסכון יעשו טובה אם תקבל מדד +0.5%.

בבורסה סכנת נפשות.

אז בהחלט לא להשקיע חסכונות חיים, אך כאפיק נוסף בהחלט אפשרי.

החברות של הלוואות המונים קיימות כבר הרבה יותר משנה, כך שלהגיד שזה קרן הצבי זה דבר ממש לא נכון.

פורסם

יניב, אין ספק שמי ששם את כל חסכונות חייו בהשקעה מסוג זה - הוא הרבה יותר מאידיוט.

השקעה מופרכת זה לא. השקעה עם רמת סיכון אחרת בשביל לגוון תיק השקעות - כן.

אם כל יזם שמחליט לפתוח פיצרייה היה במקום זה שם את כספו בהלוואות חברתיות - סך ההפסד של כל היזמים עם הפיצריות היה נמוך משמעותית.

אגב, חלק מהגופים הגדולים והמשמעותיים במשק משקיעים בתחום / היו רוצים להשקיע בתחום, מתוך הבנה שזה מרכיב שהם היו רוצים בנוסטרו שלהם וכחלק מגיוון מקורות ההכנסה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

באגירה, אתה מוזמן להציע לי כל השקעה אחרת בסכום של 10K, לשלוש שנים עם סיכוי לרווח של 6% ועד הפסד של 15% לדעתך.

להגיד שהרווח הוא נמוך במספרים מוחלטים לא ממש מעניין בהקשרים שכאלה (בקושי 40 שקל לבורקס בשבוע על מליון שקלים, אם היו לי מליון שקלים היתי קונה דירה להשקעה בפ"ת ולא הולך להלוואות חברתיות) אחוזים זה הדבר היחיד שקובע, אני עומד סביב 50% בונקר שלא עושה כמעט כלום ו 50% ברמות סיכון שונות, אין לי שום תוכניות לכסף כרגע ואני משקיע לטווח ארוך ולכן אני מוכן לקחת את הסיכוי שלטווח של 10-15 שנה הלוואות חברתיות יהיו במאזן חיובי של אחוזים יפים, תעשה חישוב שנתי של 5% עם ריבית דריבית חודשית ותגיד לי מה יצא לך (כל חודש הכסף שחוזר מושקע מידית בהלוואה חדשה)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אני בא מכיוון אחר לגמרי, אני בא מכיוון שאם התשואה נטו (אחרי עמלות הקמה, עמלות סחר או כל שאר העמלות הרלוונטית לכל סוג של השקעה) היא בסביבות ה 2-3%, אז כל רמת סיכון מעבר ל"צריך שפצצת אטום תיפול על בנק ישראל בשביל שלא תקבל חזרה את הכסף שלך" היא סיכון שאני לא מוכן לקחת ולאור דעתי האישית הזו, אני גם ממליץ.

אין פה טועה או צודק, יש פה פחדן מול אמיץ, מהמר מול סולידי או חכם מול טיפש, הבחירה בהגדרה ומי זה מי נתונה לך :lol:

פורסם

^ ניכר שאין לך השכלה פורמלית בכלכלה.

(אם יש לך אז לא ברור איך עברת את המבחנים... :type: )

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

בגירה, איפה אתה מקבל היום 3% נקי מובטח שלא בנדלן? (וגם שם זה מובטח כל עוד ערך הנכס לא ירד, מה שקשה לראות במצב היום אבל לא בלתי אפשרי, ולכן כולם מתייחסים לנדלן כתשואה מובטחת של 3% היום)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

גם בנדל"ן זה לא מובטח בכלל.

שוכרים בעיתיים זה לא דבר כל כך נדיר.

בחישוב התשואה אף אחד גם לא לוקח בחשבון ימי חופש, תיקונים, תחזוקה...

פורסם
בגירה, איפה אתה מקבל היום 3% נקי מובטח שלא בנדלן? (וגם שם זה מובטח כל עוד ערך הנכס לא ירד, מה שקשה לראות במצב היום אבל לא בלתי אפשרי, ולכן כולם מתייחסים לנדלן כתשואה מובטחת של 3% היום)

גם בבלנדר זה לא מובטח.

הייתי שם את הכסף שלי בקרן הגשמה ובקרן קלע הרבה לפני שהייתי תורם אותו לאיזה ארחי פרחי מהרחוב שהבנק לא אישר לו הלוואה. ועוד במציאות של היום, שבו שרת המשפטים מקדמת חוק שמיטה על הלוואות (מדינה כרגע, אבל מי ידע מה יהיה בהמשך).

פורסם

ziv - אז כנס לפלטפורמה של אילון ותבחר למי אתה מלווה, ולאילו מטרות אתה מוכן להלוות ולאילו מטרות אתה לא מוכן להלוות.

לשעבר:

פורסם
^ ניכר שאין לך השכלה פורמלית בכלכלה.

(אם יש לך אז לא ברור איך עברת את המבחנים... :type: )

אין לי כלל שום השכלה, נטול השכלה בכלל ובמיוחד בכלכלה.

לא הבנתי מה הקשר להשכלה?

אני לא מקבל כי אני לא משקיע, יותר לכיוון של שופך כספים "עודפים" לקרנות השתלמות.

אבל זה לא בגלל ש"זו דרך ההשקעה הכי טובה שמצאתי" אלא בגלל שאני פחדן שלא מוכן לשים כספים בהשקעות עם רמת סיכון אפילו בינונית.

פורסם

וקרן השתלמות הינה קרן עם סיכון מינימלי? אפילו המסלולים הסולידים שם הם 30% מניות אאל"ט והאגרסיבים 50%

לאורך זמן הקרנות האלה אכן לא רעות בכלל, אבל זו השקעה שאני עושה דרך המעסיק (אני שכיר) אני לא יודע אם אני יכול להפקיד לשם מעבר למה שהמעסיק מפקיד לי.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...