Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההצעה לא נשמעת משהו בכלל.

רוב הבנקים היום יתנו לך את אותם תנאים, ללא בלון ל 5 שנים.

(בפריים בלבד.)

כנגד שעבוד הרכב.

אם הבנק לא מוכן לתת לך, כנראה שיש סיבה...

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כך מתחיל הסיפר אודות בחור צעיר המשעבד

את חייו בעבור רכישת רכב חדש.

עליות התשלומים גבוהה מאוד בעקבות

בחירתו ברכב יקר.

כדאי שיקבל יעוץ כלכלי בתחילת דרכו העצמאית.

פורסם

בטור מישהו, שהיה עם הלוואה של כ- 75 אלף שח, בזמן שהיה בערך באותו גיל: אתה אף פעם לא יודע מה קורה מחר. מחר יש לך אישה ואתה עובר לגור לבד, ההלוואה קשה עליך. מחר אתה טס לעבוד רלוקיישן - אוי, מה עושים עם האוטו וההלוואה? וכו׳.

מאז היגעתי למסקנה - קונים ממה שיש. הלוואה לכמה חודשים בלבד, זה מקסימום. כך בטוח לא היו שום בעיות.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם
המספרים הם סטנדרטיים לחלוטין. כ-400 ש"ח לטיפול קטן וכ-700 ש"ח לטיפול גדול.

ומכיוון שהרכב היה באחריות אני מדבר על מוסך מורשה יבואן שידועים במחירי שחיטה.

אגב, כתבת שאתה רווק בן 23, למה אתה צריך לאון עם 5 דלתות?

אני במקומך הייתי שוקל בחיוב את הלאון 3 דלתות שמוצעת למכירה פה בפורום.

באיזה מוסך אתה מטפל?

יצא לי לטפל במוסך מורשה של היבואן וטיפול קטן עלה לי בסביבות 600-700 ש"ח.

העלויות שציינת הם מניסיון על הרכב הקודם שלך ( לאון 1.8 )?

* המחיר שציינתי הוא על סקודה פאביה 1.4, שנת 2005.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

המספרים שנתתי התייחסו ללאון הקודמת שלי (1.8TSI) והטיפולים נעשו במוסך "קלדס" בראשון לציון.

יכול להיות שטעיתי מעט בסכומים אבל בכל מקרה זה היה רק לצורך המחשה שהטיפול ברכב לא יקר יותר באופן משמעותי מרכבים אחרים.

פורסם

לא אגיב לשאלת ההלוואה כי יש מספיק שהגיבו

אותי מעניין דבר אחר:

למה בדיוק רווק בן 23, שנכנס לתקופה של השכלה גבוהה (לפי דבריך), צריך לאון חדשה מהניילונים שעולה סכום כסף שאין ברשותו?

מה נסגר(!?)

כל שני וחמישי אני שומע על המקרים האלו, אנשים צעירים שעדיין לא התחילו את החיים שלהם שנכנסים להתחייבויות ע"ס עשרות אלפי שקלים.

בסופ"ש רכבתי עם חבר והוא מספר לי על גיסתו ובעלה, עברו לגור אצל הסבתא אחרי שגרו אצל ההורים מספר שנים, בדיוק מכרו את הסוזוקי קרוסאובר בת השנה שהיתה להם בשביל סקודה ייטי מהניילונים. אני לא מסוגל להבין את הסדרי עדיפויות של אנשים במדינה הזו.

מילא אם היתה לך משפחה שזקוקה למרחב, עבודה שדורשת שעות רבות על הכביש, איזשהו צידוק להחלטה המוזרה הזו. משהו.

הזוי.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תודה על התגובה.

קניתי את הסיאט לאון החדשה 1.8TSI ואם זה בערך עלות הטיפולים עבור המנוע הזה, אז זה לא כל כך שונה מהרכב שיש לי כרגע (בחתימה). מעודד :)

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

יכול להיות שהמחירים השתנו מעט מאז, אבל כך או כך זה ממש לא שונה.

ה-1.8 החדשה זו רכישה מעולה לדעתי. לצערי הייתי חייב "להסתפק" ב-1.2...

פורסם

בסך הכל מדובר על החזר חודשי של בערך 1,700₪ (שזה בערך ירידת הערך של הרכב +/-).

זו הסתכלות שגויה.

אולי בהתחלה 1700 זה אובדן הערך החודשי. אבל אתה מדבר כאן על עסקת מימון של 5 שנים ומעלה. ועוד 5-6 שנים ה 1700 יהיה הרבה יותר מירידת הערך.

אבל זה כלום לעומת הבעיה הבסיסית שהעלו כאן. מי שאין לו כסף לא קונה רכב ב 160 אלף ש"ח בשביל גחמה ופינוק. קשה להאמין שאנשם ממש עושים את זה.

אבל היות והגעת איכשהוא לשקול את זה תן לי לתת לך שתי נקודות למחשבה:

1. סביר להניח שבשנים הקרובות ההכנסות שלך יעלו בצורה מתונה וההוצאות שלך יעלו בצורה דרמטית. המשמעות של תסריט סביר זה היא שכעת מצבך הכלכלי הרבה יותר יציב ממה שהוא יהיה בשנים הקרובות. ולכן הבזבוז הזה נראה לך הגיוני. אבל הוא לא!!!

2. למה בעצם אתה מגביל עצמך ללאון 1.8 טורבו ולא לאיזו BMW ב 350 אלף?

אני מניח שרכב ב 350 אלך נשמע לך הרבה מעל היכולות והפנטזיות תשלך, נכון? אז דע לך שגם הלאון.

בקיצור מצא רכב שימושי וסביר ב 80-90 אלף (אם אתה חייב חדש) או משומש בפחות. יהיו לך שנים יפות איתו ואם תצליח כלכלית תוכל עוד כמה שנים לרכוש רכב כרצונך.

פורסם

קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות.

ברשותכם אגיב בנקודות באופן כללי למה שנאמר כאן.

• שום בנק לא יתן לי הלוואה בריבית פריים + 0.25 (שלא דרך הסוכנות), ההלוואה הכי טובה שהצלחתי לקבל עד כה (מודה שלא בדקתי יותר מידי) היא פריים + 1.65.
  • הרעיון הוא להחזיק ברכב 3 שנים, למכור את הרכב ובהתאם למצב הכלכלי שלי לקנות רכב אחר (יקר / זול יותר).
  • יש לי חסכונות עם סכום דומה, הריבית השנתית שאני עושה עליהם הרבה יותר גבוהה מהריבית שאני אשלם על הרכב, חוץ מזה שאני מעדיף להשאיר הכל בחסכון לעת צרה מאשר להתחיל לחסוך מ-0 אם אחליט לשלם הכל במכה.
  • בנוגע ללמה דווקא רכב ב160 ולא איזה רכב יוקרה - אני יודע שלא תהיה לי היכולת להחזיק רכב יוקרה (טיפולים, ביטוח...)

אגב שאלה לי אליכם, כמה אחוז מההכנסה (נטו) אתם חושבים שסביר להשקיע על רכב? (כולל טיפולים, ביטוח וכיוצ"ב)

פורסם (נערך)

אני בטוח שאפשר לקבל הלוואה לפחות פרים + 0 .

אתה רוכש את הרכב ,בסוף תקופה יישאר לך לשלם את ההפרש או למכור ולשלם את ההפרש .

הם לא יתנו לך מחיר מחירון על הרכב ולכן האופציה שלהשאיר להם את הרכב לא קיימת .

אתה לא עושה ליסינג אתה רוכש את הרכב , הם לא יקנו את הרכב אוטומטית בסוף תקופה.

הם יציעו לך לקחת רכב חדש במחיר רשמי (15000 יותר לפחות משנמכר במציאות ויתנו לך מחירון בלי שום תוספות לרכב בן 3 זה מחירון פחות 15 אחוז לערך ) ככה שתפסיד בערך כ30-35 אלף בעסקה כזאת.

יתכן והמחירון יהיה ברצפה ואז לא יישאר לך כסף בשביל להתחיל עסקה חדשה.

מה שכן אם תקבל הלוואה בריבית יותר טובה על הרכב במחיר המבצע ואתה לא בונה על מכירה עוד 3 שנים ז"א שיש לך כסף לשלם בסוף תקופה אז זה משתלם, ככה אני עשיתי.

קניתי במבצע , קיבלתי הלוואה יותר טובה אחרי 3 שנים שילמתי להם והמשכתי עם הרכב, שאמכור עוד שנה שנתיים הרכב יהיה 7 ואז הורדה תהיה כבר לא משמעותית.

עריכה אחרונה על ידי shaulc
פורסם

לא יודע להמליץ על אחוז, אבל סיקרנת אותי אז בדקתי:

אני משקיע 12% מההכנסה החודשית נטו בתחזוקת שני רכבים, זה כולל דלק ביטוחים טסטים טיפולים ובלת"מים, זה לא כולל אובדן ערך ומחיר רכישה.

בכלליות, אתה יכול לרכוש רכב בחצי מחיר שייתן לך לא פחות (ולעיתים אף יותר) הנאה, ויהווה עסקה כלכלית כדאית יותר כשמשקללים אובדן ערך הכנסה פנוייה וכו'.

ובגדול, אתה סטודנט כן? יש לפניך לימודים, חתונה, רכישת דירה(?). לקנות סיאט לאון חדשה מהסוכנות נשמע לי מוזר, אבל כל אחד וסדרי העדיפויות שלו.

אני את החסכונות שלי העדפתי להשקיע בדברים הנ"ל, ולרכוש רכב יד2. כרגע למרות שאין לי בעיה מבחינה כלכלית לרכוש רכב בסדר גודל הזה, ולמרות שאני אוהב את התחום, אני חושב שלמנף את ה'יכולות הכלכליות' שלי יניב לי הרבה יותר בטווח הרחוק. עד כה זה אכן עבד ככה בצורה נהדרת.

קיצר אני מאמין בלהתקדם בצעדים מחושבים, ולא בדילוגים. יש לזה חסרונות מן הסתם אבל עבורי בטווח הרחוק יש בעיקר (וכמעט רק) יתרונות. תעשה קצת חושבים מהי האמת עבורך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

ליאון FR החדשה הוא רכב פנטסטי. ספורטיבי ומשפחתי, ועם תוספת של עדכון התוכנה החדש של APR בכלל חלום.

בדיוק עשיתי טיפול ראשון 15,000 - 750 ש"ח במוסך צ'מפיון כולל תוסף דלק.

ב 160K ש"ח מקבלים תמורה מעולה והרכב מאובזר ביותר כולל מושבי עור ספורטיביים ופנסי LED מקדימה ואחורה שלא מגיעים כסטנדרט אפילו בגולף GTI או אאודי A3 ..

מומלץ!

עריכה אחרונה על ידי Master Chief
:twisted:Seat Leon FR 1.8T APR Tuned 2014 :twisted:
פורסם

תחשוב שוב על ההחלטה והתחייבות שאתה הולך לבצע 160K לא בא ברגל יש רכבים שעולים חצי מהכסף שייתנו לך את מה שאתה מחפש. רק חשוב לי להגיד וחושב שגן נראה לי לכולם פה שלא תהיה פזיז ותדע לאן אתה נכנס בגלל גילך הצעיר קח את זה כביקורת בונה ולא כי באנו לבאס לך את הקניה.

פורסם

אני לא אחד שמבין ואחד שבירר יותר מדי אבל אני אישית הלכתי עם אבא שלי לא מזמן לרכוש רכבים וחיפשנו והסתובבנו והלכנו לבנק והסכימו לתת לי שאני בן 18 צעיר עם הכנסה של גג 1000 בחודש פריים + 0.05 אז אולי תלך לבנק ותנסה להתמקח קצת

אבא שלי תמיד אמר לי שהדבר הזה שלקנות רכב בעסקה הזאת של 3 שנים ואז אחרי 3 שנים לפרוס לעוד פעם או משהו כזה זה חרטה אם כבר הלוואה גדולה לך תקח מהבנק הלוואה של 5 שנים ושאתה יודע מהתחלה עד הסוף כמה אתה משלם ולא פתאום תקבל הפתעה אחרי 3 שנים

• תוכן חדש...