Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4064 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתעניין ברכישת סיאט לאון 1.8 טורבו 5 דלתות.

לאחר שחרשתי את לוחות יד 2 תקופה ממושכת ולא מצאתי רכב מתאים דיברתי עם סוכנות רכב שהציעה את העסקה הבאה (לרכב חדש מהיבואן):

מחיר הרכב: 162 אש"ח, מימון 100% (ללא מקדמה) בחלוקה הבאה:

• "דמי רצינות" על סך 2,000₪ (יקוזזו מעלות הרכב)
  • 60% מעלות הרכב בחלוקה ל60 תשלומים (פריים + 0.25).
  • בין החודשים 30 ל-39 יש לי האופציה לבצע טרייד-אין על הרכב בסוכנות לפי מחירון לוי יצחק מינוס 5% עמלת טרייד-אין. (סביר להניח שעל כל שריטה קטנה יורידו לי במחיר הרכב).
  • לאחר 60 תשלומים יש לי האופציה להמשיך לשלם את 40% הנותרים בתנאים דומים.

בסך הכל מדובר על החזר חודשי של בערך 1,700₪ (שזה בערך ירידת הערך של הרכב +/-).

הרעיון הוא להתקדם לרכב חדש כל 3 שנים בערך. במידה ואחליט להישאר עם הרכב לאחר 3 שנים אצטרך לשלם על הרכב עוד 104,000₪ בשיטה הבאה: המשך תשלום ההלוואה של 60 החודשים (לעוד 24 חודשים) ופריסת היתרה (40%) לעוד תקופה של נניח 3 שנים.

יש משהו שאני מפספס בעסקה הזו? כי על פניו נשמעת עסקה מעולה (אני משלם בחודש את ירידת הערך של הרכב ויכול להתקדם לרכב חדש בלי יותר מידי כאבי ראש).

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחרי 3 שנים פתרון תוכל לשלם 3400 ש"ח בחודש? מעבר לכך שיש סיכוי מסויים שהפריים יעלה ואז התשלומים יעלו בהתאם.

מה ההכנסה החודשית שלך?

קח בחשבון שיתכן שאחרי 5 שנים יחייבו אותך להחזיר את היתרה ללא אפשרות פריסת היתרה כי הרכב כבר לא יכול להוות בטחון להלוואה.

אותי סבתא שלי למדה שקונים במה שיש. אם יש לך ואת מעדיף לשים בצד זה סיפור אחר. אם אין לך - לא בטוח שהייתי נכנס להרפתקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אחרי 3 שנים אם החלטתי להמשיך עם הרכב אני ממשיך עם ההלוואה כרגיל (לעוד 24 חודשים), ולאחר מכן ישארו לי 40% שהם 64,000₪ לשלם.

ההכנסה החודשית שלי ממוצעת, בן 23, אין לי שום נכס, כסף בצד ללימודים כבר חסכתי.

אני יכול לעמוד בהוצאה חודשית של 3,500₪ (לפי חישוב עלות רכב + ביטוח + דלק + טיפולים).

הייתי מעדיף לרכוש רכב כזה מיד שניה באזור ה-130 אלף אבל פשוט אין כאלה (לצערי).

כמובן שצריך לקחת בחשבון את עליית הריבית, כי כבר אין לה ממש לאן לרדת וסביר להניח שרק תעלה עם הזמן.

בנוגע לדגמים השיקול לקחת דווקא את גרסת ה-1.8 הוא גם בגלל האבזור (רמת אבזור FR קיימת רק בדגמי 1.4 ו1.8 ), גם בגלל הגיר (אוטומט - רק 1.8 או 1.2) וכמובן ביצועים.

פורסם

+1 ל-Cuore Sportivo, אין הגיון במסלול אותו תיארת.

Kreios - היית ממליץ בלב שלם על ה-1.2 TSI? לפחות ב-1.8 לא נשמעת כמות הבעיות שיש ב-1.2 והמנוע בהחלט מרשים בזכות עצמו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם אתה מתכוון לבעיות הטיימינג הם קיימות גם ב-1.2 וגם ב-1.8, אם כבר ב-1.4 לא שמעתי על בעיות כלשהן.

בלי שום קשר, לא שמעתי על בעיות בלאון מהדגם החדש (5F).

גילוי נאות - אני בעלים של לאון 1.8 דור קודם בעבר ועכשיו בעלים של לאון חדשה 1.2

פורסם

בתור בעלים של לאון חדשה, מה עלויות הטיפולים שביצעת עד כה?

בנוגע ל2 החברים שאמרו שאין היגיון, תוכלו לכתוב הסבר מפורט להידיוט בתחום?

להבנתי (אתקשר מחר שוב לברר ב100%) מדובר בהלוואת שפיצר (על 60% מהרכב) ולאחר מכן עוד 40% שאותם כבר אבחר איך לשלם (מזומן / הלוואה נוספת / מכירת הרכב).

פורסם

מכיוון שהרכב בבעלותי רק כחודש וחצי, עוד לא ביצעתי אף טיפול.

מדובר בסיאט השלישית ברציפות שלי ומנסיון העבר אני יכול לציין שמחירי הטיפולים לא יקרים באופן משמעותי מכל רכב אחר בסגמנט.

פורסם

רוב חברות המימון עובדות בשיטה של הלוואת בלון, כאשר משאירים סכום מסויים לסוף תקופה כבלון (שאפשר לפרוע או לפרוס שוב במכירת הרכב) ותשלום חודשי של יתרת הסכום, עם או בלי מקדמה. הריבית נעה סביב הפריים בד"כ. חשוב מאד להשאיר לסוף סכום שיהיה, בהערכה סבירה, נמוך מהמחיר בו תוכל לממש את הרכב במהירות סבירה בסוף התקופה, נניח 50-55% ממחיר הרכב כחדש כאשר התקופה היא 36 חודשים. 40% לאחר 60 חודשים זה כבר הימור - יכול להיות שתיתקע עם רכב שלא יהיה די במכירתו כדי לכסות את היתרה - לך תדע מה תהיה הנבועה ומה יהיה מחיר הרכב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

Kreios, תוכל לשתף במספרים? (בהערכה)

בקשר להלוואת בלון, ברור שיש סיכון מסויים, אבל אם אני פורס את כל הסכום ל60 תשלומים ההחזר החודשי יוצא גבוה פי 2 כמעט.

בשיטה שהוצעה לי אני משלם בעיקרון על ירידת הערך של הרכב בכל חודש, ופשוט מחליף אותו בעוד 3 שנים ברכב אחר (זול יותר / מחיר זהה - בהתאם ליכולת).

פורסם

העניין הוא שאם מסיבה כלשהיא ערך הרכב ירד יותר, אתה יכול למצוא את עצמך ללא רכב, ועם "בור" של אלפי שקלים שלא יהיה לך מאיפה לכסות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

המספרים הם סטנדרטיים לחלוטין. כ-400 ש"ח לטיפול קטן וכ-700 ש"ח לטיפול גדול.

ומכיוון שהרכב היה באחריות אני מדבר על מוסך מורשה יבואן שידועים במחירי שחיטה.

אגב, כתבת שאתה רווק בן 23, למה אתה צריך לאון עם 5 דלתות?

אני במקומך הייתי שוקל בחיוב את הלאון 3 דלתות שמוצעת למכירה פה בפורום.

• תוכן חדש...