Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שמעצבן הוא שהם לא ביצעו החלפה מלאה של הנוזל, מתי החלפת בפעם הקודמת את הנוזל במלואו? אאל"ט הנוזל אצלנו עמיד עד 5 שנים, כלומר אם לא החלפת עדיין מאז שעלה לכביש אזי כעת יש לך חצי נוזל שחייב החלפה וחצי חדש.

בכל מקרה אפילו אצלי שהנוזל היה פחות משנתיים בשימוש הומלץ לי להחליף במלואו כי זה גרושים ולא שווה לחסוך על זה לאחר בעיות הדליפה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
STUDENT - אין לי מושג מדוע לא עשו זאת, לא נכחתי בתיקון כיוון והייתי בעבודה בלית ברירה בראשלצ בעוד שהרכב היה בב"ש.

הם שללו בעיית ראש מנוע ואני מקווה שזה לא באמת בעיה כזו. אין איבוד של נוזל וכשהרכב מונע היא לא עולה משמעותית אלה באולי 1 ס"מ כשהרכב חם ולאחר נסיעה, רק ההתחממות המוזרה הנ"ל מגיעה בנסיעות ארוכות של בערך שעה+-, בעיר זה לא קורה.

הפקק הוא מקורי ממה שאני רואה עליו.

לגבי המחירים אני יודע שזה יקר, ועוד יותר מעצבן שהבעיה לא נפתרה.

דיברתי עם חיים היום, השבוע אני אהיה אצלו לבדיקה וחוות דעת נוספת.

אחת הבעיות והטעויות הנפוצות היא להשאיר את הרכב למוסך ולעזוב אותו שם. היה עדיף להפסיד יום עבודה ולא להפסיד את ה600 שח האלה שלא פתרו את הבעיה. מה גם שהיית רואה מולך את כל העניין של הוספת נוזל הקירור. ומעבר אני אגיד לך בצער רב - לך תדע אם באמת עשו את כל מה שרשום בחשבונית. מה שכן אם בעיה לא ניפתרת לא משלמים!

פורסם

ממליץ לבצע שני דברים:

1. לקנות או להשאיל ממישהו מתאם OBD 2, לחבר אותו ולראות בדיוק מה הטמפרטורה של נוזל קירור.

2. להריץ את הרכב כמה פעמים בעליה ארוכה כמו כביש לאריאל או 443.

עליה מסויימת של טמפ' נוזל קירור ביום חם או במאמץ זה דבר תקין, השאלה עד כמה הוא עולה.

למשל באוטו שלי בימים חמים בעליות ארוכות אני רואה 105-107 מעלות, בנסיעה בכביש מישורי בלילה - 80 מעלות. בכביש 6 במהירות גבוהה גם כן אני רואה עליה מסויימת של טמפ' בימים חמים.

אם היה שימוש מתמיד בנוזל קירור מקורי, אין סיכוי שרדיאטור נסתם, טוב מאוד שלא פירקו אותו.

יכול להיות שאין באוטו שלך בכלל בעיה, והדרך הטובה ביותר לבדוק את זה היא כמו שרשמתי - לאמץ את המנוע ולעקוב אחרי הטמפ' עם סורק.

פורסם

בוקי, שעון החום לא כפוף לנתונים המתקבלים מהמחשב כאשר היוניט חום היא המקשרת בניהם? כי אז הסורק יראה אותם נתוני חום במספרים. ולגבי ריכבך אני מניח שמדובר ברכב צרפתי? איזה רכב יש לך?

פורסם

כפוף, אבל בפיאט 500 ובעוד הרבה מכוניות תצוגת טמפרטורה היא בצורת ריבועים, כשכל ריבוע מכסה תחום של איזה 10 מעלות ולכן עדיף לראות בסורק מה הטמפ' המדוייקת.

לגבי צרפתי או לא זה לא משנה. מה שתארתי קורה בכל רכב. פשוט יש מכוניות (צרפתיות לדוגמא [emoji3] ) בהן השעון מציג את השינוי הזה ויש מכוניות בהן שעון מראה 90 מעלות בכל התחום הנ"ל. טמפ' בפועל עדיין משתנה. שום מערכת קירור לא מסוגלת לעבוד בטפמ' קבועה בתנאי עומס משתנים.

פורסם

אכן בפיאט הנ"ל אפשר ליראות בידיוק את טמפ' נוזל הקירור דרך הסורק וליראות האם המאורר ניכנס לפעולה בטמפ' הנכונות ומפסיק בזמן הנכון.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

בכול רכבי VAG קרי סקודה/VW/אודי מד החום נמצא תמיד על 90 מעלות צלזיוס כול עוד הטמ"פ בתחום מסויים.

בפיאט בראבו (לא מכיר 500), מד החום מראה על האמצע, ללא שום תזוזה, כאשר חום המנוע בין 70 - 100 מעלות (נמדד בעזרת OBD2).

בוקי, שעון החום לא כפוף לנתונים המתקבלים מהמחשב כאשר היוניט חום היא המקשרת בניהם?

הוא ממוחשב ולכן מראה מה שהוא רוצה.

דני

פורסם

כשהגעתי למוסך והרכב נכנס לבדיקה ביום ראשון האחרון, אחד הבחורים שישב על הרכב עם מחשב מחובר לשקע OBD אמר שהרדיאטור מקרר לאט מהרגיל אבל המאוורר עובד תקין, וכששאלתי מה הצעד הבא גם אמר שהוא מעדיף לשלוח את הרדיאטור לניקוי.

כשחזרתי למחרת לקחת את הרכב נאמר שהוא עבר החלפת תרמוסטט בלבד, גם אני לא הבנתי מדוע רק תרמוסטט ומדוע הרכב נשאר שם, כי כיוון שהגעתי בשעה13:30 ואני חושב שעד שעה 16:30 שזו שעת סגירת המוסך, היה מספיק זמן להחליף סה"כ תרמוסטט.

בכל אופן הרכב מגיע מחר או היום למוסך שמשון לביקורת נוספת, אני פחות מכיר את מערכת ה OBD וארכוש כזו בעצמי להבא או אשתמש בשל חבר, במידה ותמצא תקלה אחרת אצל חיים אפנה לסמל"ת ולמוסך בנוגע להחזר כספי או חלק כספי על תיקון שלא צלח בשיטת ה"מצליח" שלהם.

אני מתאר לעצמי שצפוי לי הרבה כאב ראש?

Opel Adam S 2017

פורסם
בפיאט בראבו (לא מכיר 500), מד החום מראה על האמצע, ללא שום תזוזה, כאשר חום המנוע בין 70 - 100 מעלות (נמדד בעזרת OBD2).

הוא ממוחשב ולכן מראה מה שהוא רוצה.

דני

שעון החום לא מראה מה שהוא רוצה, במחשב הרכב צרובה מפה או מפות עם ערכים קבועים מראש אשר מתאימים לטמפ' שמודד חיישן החום והמחשב שולח את המידע המתאים ללוח השעונים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם החום עולה, המחוג יכול לעלות ויכול לא לעלות.

אם החום יורד, המחוג יכול לרדת ויכול לא לרדת.

או במילים פשוטות: הוא עושה מה שהוא רוצה.

כל זה בניגוד למחוג ישן ופשוט, שבו עליה בחום בהכרח גוררת עלית המחוג, ולהפך.

דני

פורסם

אז לאחר בדיקה דיי ארוכה היום הרכב נכנס להחלפת רדיאטור מקורי במוסך שמשון, יחזור אלי מחר ככל הנראה, כיוון שנשאר שם לעבור עוד בדיקה שהכל תקין לאחר ההרכבה.

כשהמנוע לא בעומס רציני מדי הוא אינו מתחמם, במשך רבע שעה הטורים בין 3-4 והמנוע אינו מתחמם ונשאר על החצי (נסעתי מראשלצ לאור יהודה כ 25 דק' ללא התחממות).

כעבור כמה דק' העלו את הטורים לאיזור ה 4-5 ורק אז אחרי כמה דק' החום טיפס דיי מהר מעל ה 3/4 כמעט עד הסוף, למזלי תפסתי את זה באמצע נסיעה לדימונה בזמן, כיוון שאם זה היה עוד כמה דק' או שניות ככל הנראה שהיה עובר את ה 3/4 והייתי פותח שרשור על החלפת מנוע.

גם נבדקה קומפרסיה ולא נמצאה חריגה או מעבר של נוזלים לפי חיים נראה תקין, אין איבוד מים או ריח של נוזל קירור שרוף דרך האגזוז שזה ניסיתי לבדוק בעצמי מדי פעם.

זה מצחיק כיוון שהרדיאטור סוג של עובד תקין במהירויות נורמליות עד ה 70-90 ואז משום מה אחרי כמה דק' קורס ומתחמם.

בעיר הוא עובד ללא בעיות מיוחדות, המחוג נשאר קבוע על חצי.

ממה שהבנתי לא ניתן לעשות ממש ניקוי לרדיאטור הזה ועדיף להחליף בחדש, ובכן העסק לא זול כלל אבל אני מעדיף את זה וראש שקט.

אחזור לעדכן במתרחש, בתקווה שאם מחר הרכב משוחרר אלי לא אשלח כאן הודעה על כך שאני תקוע בכביש 6 לבאר שבע וצריך עזרה. :p

Opel Adam S 2017

פורסם

התופעה לא מצחיקה, זה פשוט אחד הסימנים המובהקים של רדיאטור סתום\מלוכלך\לא מעביר אוויר כמו שצריך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם (נערך)

אז איך זה קורה שבמהירויות נמוכות הטמפרטורה לא עוברת את החצי? המנוע ככה לא מתאמץ מספיק? הטורים אמנם לא קבועים על 2500-3000 אבל עדיין עולים יורדים וישנן האצות בעיר, שלא לדבר על ההמתנות בפקקים שככה שמתי לב רוב ההתחממויות שמתלוננים עליהן.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

בעיר, לאחר כל האצה מגיעה סגירת מצערת מה שמאפשר למנוע להתקרר.

מחוץ לעיר אתה עם גז רצוף לאורך זמן ולכן נדרש תפקוד מלא של מערכת קירור.

פורסם
אז לאחר בדיקה דיי ארוכה היום הרכב נכנס להחלפת רדיאטור מקורי במוסך שמשון, יחזור אלי מחר ככל הנראה, כיוון שנשאר שם לעבור עוד בדיקה שהכל תקין לאחר ההרכבה.

אני מקווה מאוד שלאחר החלפת הרדיאטור תחייה בשלום עם שעון החום.

אל תשכח לבקש החזר כספי על החלפה שלא לצורך של התרמוסטט.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...