Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

אז תקלה ראשונה ככל הנראה הגיעה, הרכב שנת 2010, עובר טיפולים בזמן והחלפות שמנים כל 10K

היום באמצע נסיעה ארוכה הרכב התחיל להתחמם מעט ושמתי לב שחום המנוע נמצא ב 3/4, קלטתי את זה בזמן ועצרתי בצד, המתנתי על ניוטרל כמה דק וחום הרכב חזר לחצי. פתחתי מכסה מנוע - המים ביעבעו מעט עד שנרגעו, פתחתי את מכסה המיכל עודפים ושחררתי מעט לחץ כשהתקרר מעט הרכב.

יש לומר שנוזל הקירור נמצא על מקסימום כשהרכב קר- האם זה יכול להוות גורם כיוון שמילאתי מעט יותר מדי לפני כשבועיים כשהוספתי מעט נוזל קירור?

לפי פורומים בחו”ל הבנתי שצריך למלא כשהרכב קר עד המינימום כיוון והנוזל מתרחב כשחם - אז ניקזתי מעט לפני שהמשכתי בנסיעה ושוב הרכב התחיל מעט להתחמם לאחרא כחצי שעה. אז כבר הגעתי לבית וחיכיתי על ניוטרל שירד למצב נורמלי ואז כיביתי את הרכב.

1. הוונטה עובדת

2. אין חוסר שמן

3. אין חוסר במי קירור

4. אין שינוי בהתנהגות שלי עם הרכב בחודשים האחרונים ונסעתי לא מעט (אתמול חדרה ראשלצ, היום לדימונה).

הרכב הפגין אחלה אמינות ב 10 אלף האחרונים מלבד התקלה המוזרה הנ”ל.

ביום א’ הקרוב אני אגש למוסך לבדיקה. יש משהו שאוכל לבדוק בעצמי לפני, או עצות לידע אישי?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

• תגובות 116
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה קל, רכב בנפח של בוטן מגודל לא יכול להגיע עד דימונה..

סתם, סתם. ;) נשמע כמו מקרה קלאסי של תרמוסטט תקול, אבל המתן לעוד תגובות.

:idea:
פורסם
זה קל, רכב בנפח של בוטן מגודל לא יכול להגיע עד דימונה..

סתם, סתם. ;) נשמע כמו מקרה קלאסי של תרמוסטט תקול, אבל המתן לעוד תגובות.

חח, אני מקווה מאוד שזה מסתכם רק בזה.

מאור30:

יש נוזל קירור וורוד פראפרלו הרכב טופל רק במורשה אז אני מתאר לעצמי שזה מה שנמזג בפנים, אני הוספתי מעט. לפני כחודש או פחות, לאחר שערבבתי 50:50 עם מים מזוקקים את התמיסה. הרכב מאז שאצלי מטופל אצל מוסך שמשון ביהוד, טיפולים יזומים של החלפת שמנים אחרי 10 אלף ולא 30 כפי שממליץ היצרן, השמן שהשתמשתי בו הוא קסטרול מגנטק בצמיגות 5/40 בתקן שמצאים לפיאט לפי הספר

Opel Adam S 2017

פורסם

גם אם ממלאים יותר מידי נוזל קירור זאת לא בעיה,או שיש צינורית שממנה העודפים מתנקזים או מהפקק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
נשמע כמו מקרה קלאסי של חוסר ספיקה עקב פגם במשאבת נוזל הקירור, או לחילופין סתימה במצנן.

תודה רבה חברים

האמת שביצעתי טיימינג לפני כמה חודשים, מבעל המוסך נאמר כי אין צורך להחליף משאבה כיוון והיא הייתה תקינה, יש סיכוי שהגיע זמנה?

כרגע אני בדימונה, לא חושב שיש כאן מוסך שיודע להתעסק בפיאט, אלא אם כן זו לא בעיה רצינית שדורשת מומחה איטלקיות?

או שאולי אגרור את הרכב לאור יהודה למוסך של שמשון מחרתיים כדי להשאר בראש שקט?

המלצתכם בעניין?

Opel Adam S 2017

פורסם
למה אתה חושב שאם המחוג נמצא על 3/4 הסקלה זה לא תקין ?

אהלן מרק :)

כיוון שהרכב אצלי מאוגוסט ומעולם לא עבר את החצי במד הדיגיטל גם בימים חמים הרבה יותר ונהיגה על 130+- בכביש 6. כמו כן המים מבעבעים כשהסקאלה נמצאת בקוביה השלישית הנ”ל.

בצד ימין ושמאל של הסקאלה יש 8 קוביות הימנית זה חום מנוע והשמאלית דלק, כשעל חצי זה 4, היום זה הגיע ל 6 ולא נתתי לזה לעבור מעבר, כשאני עוצר ומעביר לניוטרל החום יורד חזרה לחצי.

משהו לא נראה לי תקין במצב.

Opel Adam S 2017

פורסם

יש נוזל קירור וורוד פראפרלו הרכב טופל רק במורשה אז אני מתאר לעצמי שזה מה שנמזג בפנים, אני הוספתי מעט.

לא הייתי בונה על זה, בתחילת 2008 במוסך מורשה שלהם עם פיאט אונו שפכו לי מים לרדיאטור מהברז גינה שהיה בחוץ לאחר החלפת תרמוסטט. לא היה לי כוח להתווכח וכשהגעתי הביתה פירקתי את צינור הרדיאטור התחתון, רוקנתי את המים ושפכתי פנימה נוזל קירור נורמלי + ניקוז אוויר.

באשר לבעיה, אם מד חום המנוע היה קבוע על החצי ופתאום עולה ל- 3/4 זה לא תקין. בדוק ספיקת משאבת מים, תרמוסטט שאולי נתפס חלקית במצב סגור, או רדיאטור סתום חלקית.

פורסם

אז זהו שהנוזל במיכל תמיד היה אדום, אין לי מושג אם זה המקורי אבל תיארתי לעצמי שכן היות וטופל כל הזמן במוסך המרכזי הילוך שישי לפני שעבר אלי.

מחר בבוקר אגש למוסך לעשות בדיקה מקיפה.

Opel Adam S 2017

פורסם
לא הייתי בונה על זה, בתחילת 2008 במוסך מורשה שלהם עם פיאט אונו שפכו לי מים לרדיאטור מהברז גינה שהיה בחוץ לאחר החלפת תרמוסטט. לא היה לי כוח להתווכח וכשהגעתי הביתה פירקתי את צינור הרדיאטור התחתון, רוקנתי את המים ושפכתי פנימה נוזל קירור נורמלי + ניקוז אוויר.

באשר לבעיה, אם מד חום המנוע היה קבוע על החצי ופתאום עולה ל- 3/4 זה לא תקין. בדוק ספיקת משאבת מים, תרמוסטט שאולי נתפס חלקית במצב סגור, או רדיאטור סתום חלקית.

השתגעת? שמורשה ישים מי ברז? הפעם הגזמת! :lol:

תבדוק שלא הוסיפו לך בחשבונית סעיף תשלום על מי ברז רק.

בכל מיקרה חבל שלא הרצת את העניין הזה הלאה ושתקת כי תחשוב כמה אחריך עוד קיבלו את הסעיף הזה למערכת הקירור!

פורסם

ברשותך...:-D אף מוסך לא מבצע בדיקת ספיקה של משאבת המים מכיוון שאין להם ציוד מתאים לבדיקה כזו.

אתה מכיר בדיקה פשוטה שבה ניתן ולדעת בוודאות מהי ספיקה תקינה ? לצערי גם רוב ייצרני הרכב לא מציינים מהי ספיקת המשאבה או תהליך בדיקה של ספיקת המשאבה בתנאים שונים.

גם אם נוזל הקירור אינו מקורי הטמפ' של הנוזל לא צריכה להשתנות בתחום קיצוני אלא אם הרכב מאבד נוזל קירור בגלל שטמפ' הרתיחה של נוזל הקירור נמוכה מאשר הנוזל המקורי.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...