Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אקווריום דגים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה חייב לעשות סייקל לאקווריום לפני שאתה מכניס את הדגים ולדאוג שהפילטר מכיל מדיה תומכת למושבות בקטריות שנחוצות לסייקל.

חפש מידע על "סייקל באקווריום / מעגל החנקן / מחזור החנקן".

הכל נכון אבל לא רלוונטי לצנצנת קטנה עם שני דגי זהב.

הוא בפירוש לא עשה כלום חוץ מלקנות דגים יפים ולהניח אותם שם

תנמיד אני אומר לרוכשי אקוריומים, "אקוריום זה תחביב, לא תמונה על הקיר, ודורש תחזוקה (די מינימלית כיום), אם מתאים, לך על זה. אם לא, עזוב את העניין, זה יגמר במפח נפש".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אחזק את מה שנאמר עם כמה תוספות,

דגי זהב הם גרגרנים לא קטנים, ומלכלכים מאוד.

החלפות מים 10-20 אחוז אחת לשבוע, באקווריום כזה זה קשקוש ולא דורש הרבה זמן. כמובן להשתמש באנטי כלור כלשהו.

לטעמי, בסטאפ כזה פילטר ספוג שפועל על ידי משאבת אויר יהיה מאוד מאוד אפקטיבי ואמין, לא יתפוס הרבה מקום, ויהרוג שתי ציפורים במכה אחת (אוויר+סינון). אני משתמש באחד באקווריום במימדים דומים שמכיל טטרות ושרימפסים, כבר שלוש שניים ללא שום בעיה מיוחדת.

כדי לנקות, אחת לתקופה, נניח חודשיים, פשוט לסחוט את הספוג במים שיוצאים מהאקווריום בזמן ההחלפה ולהחזיר.

גוף חימום לא צריך, דגי זהב חיים במים קרים.

!AWDSOME

פורסם

אז עכשיו השאלה הנשאלת היא, האם יש לכם המלצות על פילטר כזה?

יש לי משאבת אוויר, האם ניתן להוסיף לה רק פילטר? (אישתי קנתה לפני שהספקתי לבדוק. לא נורא, כבר אמרתי לה שהוא צודקת...)

אני גר באיזור השרון, יש חנות מומלצת לקנית דגים?

פורסם

כן, אין שום בעיה להוסיף לה.

יש מגוון סוגים של פילטר ספוג. הוא בעצם מחליף את האבן שהנחת בתוך האקווריום.

יש מגוון של סוגים, אני ספציפית משתמש בסוג השני (זה עם פיית ה90 מעלות בקצה העליון.

זה עולה גרושים בכל חנות דגים.

3bfe4cbe0d1e789d2f26c6514e5338b8.jpg1a5e754baa3b4b26b39e8ad9c4e03145.jpg

!AWDSOME

פורסם

אתה בטוח שאפשר להשתמש בזה במקום האבן?

בפילטר, הוא שואב את המים ומסנן דרך הספוג. משאבת אוויר, דוחפת אוויר החוצה.

נראה לי שלא יתאים...

פורסם

גם לי היה בסגנון, זה יכול להחליף אבן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בהחלט אפשר להשתמש ומומלץ מאוד באקוריומים קטנים שהאוכלוסיה בו מחייבת איכות מים מינימלית (שרימפסיה, מיכל בידוד לשרצים וכו')

באק' של צמד דגי זהב, מיותר ויתפוס לך רבע אקוריום.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

יש מגוון מידות וגדלים, לא רואה סיבה שזה יתפוס סתם מקום.

ובכל מקרה, גם הגודל הקטן ביותר עדיף על מצב ללא פילטר בכלל. מה גם שהוא לא מייצר זרימה חזקה של מים בכלל.

אתה בטוח שאפשר להשתמש בזה במקום האבן?

בפילטר, הוא שואב את המים ומסנן דרך הספוג. משאבת אוויר, דוחפת אוויר החוצה.

נראה לי שלא יתאים...

אל דאגה, יתאים גם יתאים. זה בנוי לעבוד בצורה הזאת. גם כאן נוצרת שאיבת מים.

הבועות שעוברות בצינור יוצרות מעיין וואקום מאחוריהן, מים ממלאים את הוואקום הזה, וכדי לעשות זאת הם עוברים דרך הספוג.

קיבלת גם בועות אויר שישברו את שטח פני המים ובכך יגדילו את חילוף החמצן באקווריום, וגם סינון יעיל ומאוד אמין בלי מנוע.

שוב, מהניסיון האישי שלי, לאקווריומים קטנים מאוד, זו צורת הסינון הטובה ביותר.

באקווריום הגדול שלי, יש לי אחד כמו הכפול בתמונה השניה, בנוסף לקאניסטר, לגיבוי, והוא בקלות מסוגל להחזיק אוכלוסיה של כ40 דגים קטנים. שמחתי מאוד שהיה לי אותו כשהקניסטר הקודם שלי כשל.

צירפתי תמונה של הפילטר מהאקווריום הקטן (20 ליטרים), כאמור, רץ כבר כ3 שנים. 403f2820f82bd7cb6208a309f7fc535d.jpg

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

• תוכן חדש...