Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה ראית אותי אומר שהיא לא זולה? לגבי משתלמת זה עניין של העדפה. אני העדפתי לקנות מכונית חזקה, מאובזרת, איכותית ומאובזרת משמעותית מהאיביזה בפחות כסף אבל היא משומשת (בת 4). מישהו אחר לא מוכן להתפשר על לקרוע את הניילונים וזה גם בסדר,כל אחד וה"משתלם שלו".

רכב אוטומטי אחר ב-80K? אין. חוץ מהספייס סטאר שקטנה יותר ואיכותית עוד פחות, אבל מאובזרת יותר - שוב, כל אחד וההעדפות שלו.

בתור סופר מיני זולה אך די מעפנה, האיביזה ממש אחלה. בתור מכונית מודרנית, פחות.

אורן - "מרגיש לך יותר בטיחותי"? אתה מבין שזה ערימה של צואת פרים, נכון? אין דבר כזה "מרגיש בטיחותי" יש בטיחותי או לא בטיחותי. ולגבי האיביזה (זו שאנחנו מדברים עליה, לא שלך). היא קיבלה ציון לא רע, אך במבחן מאוד ישן (2008 ), ככה שאי אפשר ממש להסיק לגבי הבטיחות שלה ביחס למתחרות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני שם לענין הזה שהמון אנשים פה טוענים שהאיבזור של האיביזה בגרסאת הam5 על הפנים וזה נכון לגמרי.

אבל אני לא חושב שזה חסרון של האיביזה, כמו כל רכב יש אפשרות שהוא יבוא מאוד מאובזר וגם מאוד לא מאובזר(עד כדי לרמה שאין מזגן ברכב)

בארץ לרוב מביאים את הרכב שנחשבים הכי פחות מאובזרים ברמת איבזור סבירה, סיאט החליטו לתמחר את האיביזה במחיר נמוך ללא פשרה בענין יחידת ההנעה ולכן הזמינו רכבים ברמת איבזור נמוכה מאוד הAM5 בשביל מחיר נמוך ואני לא ישקר אני ממש לא אוהב את האיביזה AM5 וחושב שהיה עדיף להביא איביזה ברמה איבזור מעט יותר גבוהה במחיר מעט יותר גבוה.

אני אישית קניתי את האיביזה FR בגרסאת ה3 דלתות

מחירה טוב, יחידת הנעה מצוינת לדעתי והיא מאוד יפה הרכב מאוד לטעמי.

אגב הדגם ה״חדש״ רק לי נראה זהה לחלוטין חח?

ויש תאורת DRL מקדימה?

פורסם

אני מעדיף לחכות לשינוי המשמעותי שיגיע בעוד שנתיים.

לבינתיים אני שמח עם האיביזה fr 2014.

גם הגאנטים החדשים ממש לא לטעמי, אבל זו רק דעתי..

פורסם
אתה ראית אותי אומר שהיא לא זולה? לגבי משתלמת זה עניין של העדפה. אני העדפתי לקנות מכונית חזקה, מאובזרת, איכותית ומאובזרת משמעותית מהאיביזה בפחות כסף אבל היא משומשת (בת 4). מישהו אחר לא מוכן להתפשר על לקרוע את הניילונים וזה גם בסדר,כל אחד וה"משתלם שלו".

רכב אוטומטי אחר ב-80K? אין. חוץ מהספייס סטאר שקטנה יותר ואיכותית עוד פחות, אבל מאובזרת יותר - שוב, כל אחד וההעדפות שלו.

בתור סופר מיני זולה אך די מעפנה, האיביזה ממש אחלה. בתור מכונית מודרנית, פחות.

אורן - "מרגיש לך יותר בטיחותי"? אתה מבין שזה ערימה של צואת פרים, נכון? אין דבר כזה "מרגיש בטיחותי" יש בטיחותי או לא בטיחותי. ולגבי האיביזה (זו שאנחנו מדברים עליה, לא שלך). היא קיבלה ציון לא רע, אך במבחן מאוד ישן (2008 ), ככה שאי אפשר ממש להסיק לגבי הבטיחות שלה ביחס למתחרות.

כן לי היא מרגישה בטיחותית יותר, מרגישה לי יותר אוטו זה הכל.

חברה שלי מתניידת בקיה פיקנטו למשל, לידה האוטו הזה מרגיש לי טנק.

לצורך העניין האיביזה הזאת היא של אמא שלי, ניסינו להחליף לה אותה לקיה ריו לא מזמן, היא עשתה נסיעת מבחן על הריו והתנגדה בתוקף, כי אותה לא מעניין האבזור, העיקר שיש מערכת עם דיסקים מזגן וחסכוני בדלק!

הרכב שווה את מחירו ואין על זה ויכוח בכלל! עובדה שהם נמכרו כמו לחמניות חמות.

פורסם

אין שום אלטרנטיבה טובה יותר מבחינת רכב חדש,"אוטומט" ומנוע שאשכרה מזיז את הרכב במחיר הזה.

מבחינת מתחרות ישירות: הI20 "סופר פרימיום דלוקס" החדשה עם מנוע חלש יותר וחסרת כל אבזור ב80K!! או אוטומט עם תיבת 4 הילוכים שלפעמים נראה שהיא נוסעת ברוורס יחסית לTSI ב100K אבל יונדאי זה הכי רץ היום,לא?

פיג'ו 208 ידנית עם מנוע חלש יותר ועירומה מכל אבזור ב70K או מאובזרת ב80K -המחיר של TSI+DSG.

רנו קליאו-1.2 אטמוספרי ב70K לפחות מתחרה מכובדת למרות המנוע החלש.

לגבי פורד פיאסטה,לא נהגתי אז לא יודע ולא רוצה סתם לזרוק.

סוזוקי סוויפט ידנית היא לדעתי עוד מתחרה לגיטימית אבל יקרה מהאיביזה הידנית ב7-8K,לא מאובזרת וקרובה יותר מידי במחיר לAM5.

אני לא מתייחס לקטגוריית המיני-זו קטגורייה שונה.לגבי הספייס סטאר-היא לא באותה ליגה בכלל.אפשר גם לקנות גמל ולאבזר אותו מכף רגל ועד הדבשת בהרבה פחות ו?

נתנו פה דוגמה לרכב בן 4 יותר איכותי במחיר נמוך יותר-יופי,אני יכול למצוא גם S-CLASS ישנה שתיהיה הרבה יותר איכותית באותו מחיר.מה הקשר?

לכל אחד יש את הרכב שמתאים יותר/נראה יותר/whatever ושום רכב,במיוחד חדש לא קונים רק עם הראש כי תמיד יש אלטרנטיבה זולה ומשתלמת יותר.

כותב שורות אלו בעל איביזה AM5 לבנה,ערס שחותך את כולם ולא יודע אנגלית.

פורסם
אין שום אלטרנטיבה טובה יותר מבחינת רכב חדש,"אוטומט" ומנוע שאשכרה מזיז את הרכב במחיר הזה.

מבחינת מתחרות ישירות: הI20 "סופר פרימיום דלוקס" החדשה עם מנוע חלש יותר וחסרת כל אבזור ב80K!! או אוטומט עם תיבת 4 הילוכים שלפעמים נראה שהיא נוסעת ברוורס יחסית לTSI ב100K אבל יונדאי זה הכי רץ היום,לא?

פיג'ו 208 ידנית עם מנוע חלש יותר ועירומה מכל אבזור ב70K או מאובזרת ב80K -המחיר של TSI+DSG.

סוזוקי סוויפט ידנית היא לדעתי עוד מתחרה לגיטימית אבל יקרה מהאיביזה הידנית ב7-8K,לא מאובזרת וקרובה יותר מידי במחיר לAM5.

אני לא מתייחס לקטגוריית המיני-זו קטגורייה שונה.לגבי הספייס סטאר-היא לא באותה ליגה בכלל.אפשר גם לקנות גמל ולאבזר אותו מכף רגל ועד הדבשת בהרבה פחות ו?

נתנו פה דוגמה לרכב בן 4 יותר איכותי במחיר נמוך יותר-יופי,אני יכול למצוא גם S-CLASS ישנה שתיהיה הרבה יותר איכותית באותו מחיר.מה הקשר?

לכל אחד יש את הרכב שמתאים יותר/נראה יותר/whatever ושום רכב,במיוחד חדש לא קונים רק עם הראש כי תמיד יש אלטרנטיבה זולה ומשתלמת יותר.

חבל שאי אפשר לעשות כאן לייק

פורסם

מסכים עם כל מילה

פורסם

רק אוסיף ברשותכם{SPIRE} ואחרים שחושבים שאיכות של רכבים אחרים טובה יותר מהאיביזה:

רנו מגאן וקופה, רנו פלואנס. זה מה שקורה בהרבה רכבים "איכותיים" של החברה הצרפתית:

IMG_0416.jpg

ולגבי ה"איכות הגרמנית של פורד בהישג ידך" לא צריך להרחיב במילים. התמונות מדברות בעד עצמם.

קילוף של ההגה, לאחר חצי שנה בלבד וכ-6000 ק"ם. עוד תמונות:

IMG_0081.jpgIMG_0080.jpg

יש לציין ששמרתי על הרכב, כמו ביום קבלתו, ואני לא משתמש בקרם ידיים או בחומרים אחרים.

כמו כן הפורד הייתה תמיד בחנייה המקורה התת קרקעית הפרטית שלי, כל הזמן, וכמעט לא ראתה שמש.

אז לסיכום חבריה, על איזה איכות נמוכה של האיביזה אתם מדברים כאן, בהשוואה לרכבים אחרים?

פורסם
ואומר שוב. יש מתחרה מאוד בולטת. דאצ'יה סנדרו. קשה לי לחשוב על אספקט שבו האיביזה מתעלה עליה.

אני אישית לא מתחבר לעיצוב שלו בכלל.

אבל אכן חוץ מהמנוע הסנדרו אכן מתחרה ראוי

פורסם

אם לאיביזה היה גיר שבאמת תוקנו כול המחלות היא אחלה אופציה,כרגע לא הייתי רוכש ובודק בעצמי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני אישית לא מתחבר לעיצוב שלו בכלל.

אבל אכן חוץ מהמנוע הסנדרו אכן מתחרה ראוי

להיפך, אם כבר זו הסיבה להעדיף את הסנדרו. מנוע ה 1.4MPI ישן, חלש ולא ממש חסכוני.

פורסם
להיפך, אם כבר זו הסיבה להעדיף את הסנדרו. מנוע ה 1.4MPI ישן, חלש ולא ממש חסכוני.

דיברתי את האמת על ה1.2tsi, אבל אם תשווה איביזה ידנית מול סנדרו אכן הסנדרו עדיפה

פורסם

הסנדרו בהרבה מדינות מתומחרת הרבה מתחת לרכבי סופר מיני "אמיתיים" כמו:קליאו, איביזה, פיאסטה, קיה ריו ועוד כאלה...

ורק אצלנו היא עולה אותו מחיר{כ-70000שקל}. יש לזה סיבה? זה מחיר הוגן? כולם טועים ורק אנחנו צודקים? המחיר סביר בישראל ובשאר המדינות, לא?

הסנדרו ב-62000 שקל, זו קנייה לא רעה. ב-70000 שקל, ממש לא. כמובן, לדעתי.

כל עוד לא נערך מבחן השוואתי בין הרכב הזה ליתר רכבי הסופר מיני למינהם, מוקדם להסיק מסקנות שוו. הרכב צריך להיבחן בכל פרמטר, מול האחרות. להזכירכם, זה לא רק מנוע בלבד,{שגם במקרה הזה,טורבו, לטוב ולרע.}.

פורסם

כי לארץ לא מגיעה הסאנדרו, אלא סאנדרו סטאפוואי.

גרסא מוגבהת, מנופחת, מאובזרת ויקרה יותר.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תוכן חדש...