Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שהכוונה לקורה שמאלית. מדובר בנזק שלדה. באיזה רכב מדובר? איזה שנה?

האם ידעת מראש שהרכב עבר תאונה או שקיבלת את זה בהפתעה בבדיקה של המכון?

מציע לך לברוח מזה כמו מאש, כי אם תקנה את זה, ולא משנה באיזה הנחה, לך יהיה קשה מאוד להיפטר מזה הלאה. בנוסף, לך תדע מה רמת התיקון שבוצעה והרכב הזה היה מעורב כנראה בתאונה די רצינית.

פורסם

אם הנזק היה בפח האחורי או בקצה שלדה קדמי או בקיצור, בחלקים שמעבר לגלגלים ולא בין הגלגלים עוד היה אפשר לשקול את הקניה אם המחיר ממש טוב.

אבל הפגיעה שאתה מתאר היא חמורה. תברח.

פורסם
אם הנזק היה בפח האחורי או בקצה שלדה קדמי או בקיצור, בחלקים שמעבר לגלגלים ולא בין הגלגלים עוד היה אפשר לשקול את הקניה אם המחיר ממש טוב.

אבל הפגיעה שאתה מתאר היא חמורה. תברח.

בוודאות?? אז איך הבודק, עם אחריות על הבדיקה, אומר שאלה "ליקויים בעלי משמעות נמוכה"? וכששאלתי אותו אמר לי שה

תיקון עמוד הזה זה חלק מההחלפה של הדלת (אמר שהוחלפה עם ברגים בלי הלחמות וכו')?

פורסם
אני חושב שהכוונה לקורה שמאלית. מדובר בנזק שלדה. באיזה רכב מדובר? איזה שנה?

האם ידעת מראש שהרכב עבר תאונה או שקיבלת את זה בהפתעה בבדיקה של המכון?

מציע לך לברוח מזה כמו מאש, כי אם תקנה את זה, ולא משנה באיזה הנחה, לך יהיה קשה מאוד להיפטר מזה הלאה. בנוסף, לך תדע מה רמת התיקון שבוצעה והרכב הזה היה מעורב כנראה בתאונה די רצינית.

הבודק אמר בפירוש שאין נזק לשלדה. סביר שהוא פשוט לא יודע/מחרטט?

זה סוזוקי אלטו 2012, פרסמתי פוסט עליו לפני כמה שעות.

הוא לא יידע אותי על ההחלפה של הדלת.

לטענתו התאונה הייתה שנכנסו לו בדלת בחנייה.

פורסם

יש כול כך הרבה אלטו בשוק חפש שמורה יותר ולא אחת שעברה חיים כאלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האם הלכת למכון בדיקה שאתה בחרת או שהמוכר כיוון אותך למכון מטעמו?

כי לכאורה נראה שלבוחן במכון היה אינטרס להפחית מחומרת הדברים.

לגבי המוכר, המוכר בהחלט שיקר אותך. מדובר בנזק רציני מאוד.

לכן, לדעתי, אני לא יודע מה סגרת עם המוכר, אבל לכל הפחות, שישא הוא בגין עלות הבדיקה, כי הוא שיקר אותך. חד וחלק.

ושלא יספר תירוצים עלובים. הוא מודע היטב לעצמת הנזק ברכב, זה לא סתם החלפת דלת.

פורסם

ברשות פותח הדיון אבקש להיצטרך לשאלה- מה הדרגה שממנה צריכים להימנע מהרכב עקב תאונה, הרי כעת הם מנסחים זאת בעדינות "משמעות נמוכה" האם רק פגיעות תחת "משמעות שולית" הן מיתקבלות?

מכל המעיכות מסביב סביב מסביב שהם רושמים אני מאבד את הכיוון מה חשוב ומה ניחשב "עבר תאונה" שנימנעים בעת הקניה.

תודה ומחילה על ההיתרפצות לדיון :-).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

לדעתי וזו דעתי האישית בלבד, אדם שרוצה לקנות רכב משומש ומעוניין לקנות רכב שהוא יוכל למכור אותו הלאה, צריך לשאוף לקנות רכב נקי ככל האפשר וללא מכות/תאונות.

אבל מה? אנחנו יודעים שרכב אינו מוצג מוזיאוני, לכן הגיוני שרכב שנסע לא מעט וחנה במקומות צפופים יהיה עם קצת שפשופים, מכות קלות וכו'.

הבעיה היא שהרבה ישראלים חושבים שאם ימעיטו בערך התאונה, הם יצליחו להעיף את הרכב, כאשר מדובר למעשה בנוכלות.

לכן, עצה שלי, להחתים את המוכר כי הוא מתחייב שאין נזק שלדה ואף לא נזק של קצות שלדה.

אם הוא טוען שרק החליפו דלת, שיראה לקונה את דו"ח השמאי וכן תמונות מפורטות של הנזק, זה חלק מדו"ח השמאי, כדי שהקונה יוכל לכלכל את צעדיו ולהחליט האם לקחת את הרכב למכון בדיקה או לא.

כמובן, להחתים את המוכר שבמידה ויימצא נזק של קצות שלדה ו/או נזקים ו/או מכות שלא הוצגו לקונה- שהמוכר ישא בעלות הבדיקה.

לדעתי, החלפה של דלת ו/או כנף, ברור שצריכה לגרום להורדת מחיר הרכב, אבל צריך לקחת בחשבון שהמכונים, בעיקר בכדי לכסות את עצמם, כותבים הרבה פעמים על החלת כנף "קצות שלדה".

לאחר מכן, מי שיקנה את הרכב הזה, יתקשה למכור אותו הלאה, וככל שיצליח למכור אותו, ייאלץ להוריד הרבה במחיר.

לכן, החכם עיניו בראשו וכל אחד יחשוב בעצמו האם מתאים לו להכניס ראש בריא למיטה חולה או לא

פורסם

ממה שהבוחן כתב היתה פגיעה בעמוד שמאל מרכזי = הרכב עבד תאונת צד (מדובר בעמוד שבין שתי הדלתות)

כשמיישרים פגיעה כזאת החוזק המבני של הרכב נפגע. כלומר אם תהיה בעתיד פגיעה נוספת באיזור הנ"ל ההגנה על הנוסעים תהיה פחות טובה ממה שהתכוון היצרן.

מבלי להכנס להבטים המסחריים לא הייתי קונה את הרכב בשום סכום אם חיי וחיי יקיריי חשובים לי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ברשות פותח הדיון אבקש להיצטרך לשאלה- מה הדרגה שממנה צריכים להימנע מהרכב עקב תאונה, הרי כעת הם מנסחים זאת בעדינות "משמעות נמוכה" האם רק פגיעות תחת "משמעות שולית" הן מיתקבלות?

מכל המעיכות מסביב סביב מסביב שהם רושמים אני מאבד את הכיוון מה חשוב ומה ניחשב "עבר תאונה" שנימנעים בעת הקניה.

תודה ומחילה על ההיתרפצות לדיון :-).

בגדול מי שיכול לתת תשובה הכי טובה זה השמאי שראה את הרכב לאחר התאונה לכן חייב לבקש דוח שמאי.

יש מאמר של לוי יצחק בנושא, ממליץ לך לקרוא אותו:

http://www.levi-itzhak.co.il/Levi/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=84&FID=298&PID=734

בגדול, כפי שכתבתי בהודעה הקודמת שלי אם הפגיעה היא מחוץ לגלגלים היא פחות משמעותית מבחינה בטיחותית אלא יותר מבחינת סחירות. אם הפגיעה היא בין הגלגלים כמו הרכב המדובר, גם ברבע מחיר לא הייתי קונה אותו.

במקרה שהיה לי, הרכב קיבל מכה בערך ב 20 קמ"ש מאחור מה שגרם לקצה שלדה וירידת ערך של 6% (תיקון פח אחורי, יישור קל של רצפת תא מטען, החלפת מכסה תא מטען וטמבון אחורי).

בפועל הרכב נמכר במשהו כמו 30% מתחת המחירון והקונה קיבל ממני דו"ח שמאי מלא ומפורט גם של הביטוח וגם שמאי פרטי שאני לקחתי והרכב היה במצב קוסמטי ומכאני מושלם (נמכר בצער רב עקב אילוצים, אם לא הייתי משאיר אותו עוד הרבה זמן אצלי).

פורסם

לפגיעה יכולות להיות עוצמות שונות ומיקומים שונים אם מיקום הפגיעה הוא בחיבור לרצפת הרכב וחייבה ריתוך העמוד לרצפה מחדש, כפי שמובא בבדיקה שהבאת, הפגיעה בחוזק המבני של הרכב היא קשה, לעומת פגיעה קלה שמחייבת חימום העמוד ויישורו בלבד.

אישית בשני המקרים הייתי נמנע מקניית הרכב, ועובר הלאה כי יש היצע גדול ואין צורך להתפשר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מה שצירפת לא קריא, ממה שכן ניתן לקרוא, אני מבין שמדובר בנזק רציני. אם עדיין לא קנית את ה"מציאה"- תעבור הלאה. בשביל מה לך להתעסק עם צרה כזו? למי תמכור את זה אח"כ? שלא לדבר על נושא הבטיחות של הרכב.

בהצלחה

• תוכן חדש...