Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכל חברי הפורום!

לצערי, הסופ"ש הזה התחיל ברגל שמאל בגלל ריב עם אחת השכנות שגררה אותו לאירוע משטרתי שבו טורטרתי, אך לבסוף זוכתי.

במקום בו אני מתוגרר קיימים 3 בניינים עם שטח חניה משותף לשלשתם, שמחולק כמובן לחניות פרטיות עם שטח קטן, ללא סימון שאין בו שום מניעה לחנות. ומאז קום הבניינים הוא תמיד שימשף כשטח חניה "כל הקודם חונה" ולרוב חונים בו 3 רכבים פרטיים. למשפחה שלנו קיימים 2 רכבים ורק יחידת חניה פרטית אחת. ולכן, אני חונה בשטח המשותף במידת האפשר.

היום כשחזרתי הביתה, החניתי את הרכב באותו הזמן עם אחת השכנות, כאשר החניה שלה נמצאת במקביל לשטח המשותף. היא ביקשה ממני להפסיק לחנות בשטח המשותף, מכיוון "שלא נוח לחנות" בשטח תמרון מוקטן. אמרתי לה שאני לא מתכוון לציית לבקשה שלה, כי אין שום מניעה לחנות בשטח הזה.

היום ב-8 בערב שישי, התקשרו אליי ממספר חסוי ואמרו "ויטלי, שלום! מדברים מהמשטרה. החניתה עם הרכב של אח שלך שהוא XXXXX לא כחוק בכתובת XXXXX, אתה חוסם מעבר לרכבים אחרים. נא להזיז את הרכב." התחלתי להתווכח, שאני חונה כחוק. המוקדנית אמרה לי "אני אשלח ניידת לבדוק את המקום. אבל, תזיז את הרכב עכשיו, כי אם יתברר שאתה חונה שלא כחוק, תקבל דו"ח".

הזזתי את הרכב לחניה חיצונית, בזמן השמתנתי לניידת התקשרתי לאחי, שאלתי אותו, האם התקשרו אליו ממשטרה. הוא ענה בשלילה. עכשיו, מגיע קטע מעניין: הרכב רשום על אח שלי בלבד שלא מתגורר בבניין הזה, פוליסת ביטוח הינה עבור כל נהג, השכנה לא יודעת את השם שלי ולא את אח שלי. איך לעזאזל, במשטרה מאתרים את ה-"חונה" מבלי לפנות לבעל הרכב, אם לא ידועים מי הם נהגים נוספים???

כשהגיע הניידת, שני השוטרים שהיו בה, היו מאוד ניטרליים ואמרו שאין שום בעיה עם השטח הזה מבחינת לחנות בו. מכיוון שחוץ מהרכב שלי, עמדו בשטח הזה עוד 2 רכבים, שאלתי את השוטרים האם הגיעו בעקבות 2 הרכבים הנוספים. הם הודו, שלא, התלונה הייתה כנגד הרכב שלי בלבד. כשהסברתי מה הולך פה, הם אמרו שזה סכסוך דיירים ונתנו לי מספר טלפון של קצין מש"ק (מרכז שיטור קהילתי), שאמור לפתור את בעיית סכסוך הדיירים.

השאלות הגדולות הן: האם מוקד משטרה פעל כראוי? האם ייתכן, שבעקבות תלונה טלפונית שלא נבדקה באם היא מוצדקת, מוקדני משטרה נותנים לי פקודות ביצוע חד-משמעיות? האם יש לי מה לעשות כנגד השכנה, לאחר שסוכם שהתלונה לא הייתה מוצדקת? יש לי תחושה, שלאותה שכנה קיימים קשרים במשטרה, אחרת אין לי הסבר לאיתור שלי כל כך מהיר ומדויק כחונה וצורת דיבור של מוקדנים איתי כאילו שכבר נשפטתי והופללתי, וחוסר טיפול בשאר "העבריינים" החונים. האם ניתן לבדוק, האם קיים איזשהו גורם במשטרה שטיפל באירוע בעדיפות כמו באירוע פח"ע, ודילג על נהלים ראשונים "זולים" ופחות מאיימים, וגרם לבזבוז מיותר של משאבים שלא נועדו לשלב כל כך מוקדם של האירוע?

מודה מראש לכולם על התייחסות!

עריכה אחרונה על ידי vitalik.t
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי יש לחצופה קומבינה במוקד המשטרתי או משהו.

בכל מקרה נסה לגשת אליה ולהסדיר את העניין במיידי, אחרת הסרט הזה יחזור שוב ושוב.

כפיר הג'ינג'י

פורסם

אלו מסוג האנשים שיחפשו את הדרך הכי אגואיסטית לפתרון הבעיה שלהם במקום לשפר את עצמם,

הרי זה ברור שאם אתה לא תחנה שם מישהו אחר יעשה זאת.

בדיוק השבוע אחד השכנים שטח בפני את טענותיו כלפי שכן אחר "מה ההוא חונה לי שם ,אישתי לא יודעת להחנות צמוד למדרכה אז יוצא שהרכב בולט מדי בכביש"

במקום לקחת את אישתו ללמד אותה להחנות כמו שצריך ,הפתרון שלו זה להיות חוצפן ולדרוש 5 מטר של שטח חניה במקביל, הגיוני מאד

ומה קורה כאשר הרכב יוצא ליעד אחר, הרי גם שם צריך לדעת לבצע חניה.

לא הייתי מוותר,לפחות לא בשלב הראשון, אבל חשוב לבוא בגישה טובה להסביר את המצב שלך וגם שאם לא אתה אז יהיה שם מישהו אחר בכל מקרה,במצב שהיא ממש מתקשה לחנות ועושה זאת בצורה לא יעילה תציע עזרה,אם יש בשכל ההוא טיפה הגיון אז היא תיעזר בך או לפחות תשלים עם המצב.

פורסם

ואני דווקא בצד השני של המשוואה: אצלינו בבניין עקרנו מהשורש את מנהג החניות ה"יצירתיות" - מי שאין לו חניה או החניה שלו כבר תפוסה על ידי הרכב השני בבית, שיחנה ברחוב - לקח זמן, אבל בסוף הגענו למצב שחונים רק בחניות מסודרות.

אני לא מכיר את המצב בחניה שלך, אבל ברוב חניוני הבניינים שאני מכיר, מי שחונה במעברים מפריע. אז נכון שאם אתה צעיר שיודע לתמרן "על הקשקש" ונוהג באלטו/C1 ודומותיהן ההפרעה היא פחות חמורה, אבל אם אתה אמא עם ילדים שנוהגת בפורד S-Max, אז אתה רוצה שיהיה לך את כל השטח כדי לתמרן לחניה ומישהו שחונה מול החניה שלך ומוריד לך שני מטר מרדיוס הסיבוב מאוד מפריע.

ושוב, יכול להיות שבמבנה החניון שלכם המצב אחר, אבל כשאתה הולך לפתור את הנושא, חשוב שתעשה את זה בצורה חכמה ותוך הבנה שבעצם היא צודקת ולא אתה - היא חונה כחוק, ואתה מנצל "שטח אפור" - ותנסה לפתור את זה בשיחה ולא בריב.

פורסם

תראה בסיטואציות כאלו אין למשטרה שום דבר לעשות, וזה גם לא קשור אליהם או מעניין אותם.

עצם זה שישר התקשרו אליך, ושהגיעה ניידת כנראה נגרם מקשרים מסוימים שיש לשכנה במשטרה.

לגבי הסכסוך עם השכנה, תיקח בחשבון שהחוק בעדה ושהיא צודקת.

בו נתחיל עם ה"שטח" הזה, אני די בטוח ב99% שזה לא שטח משותף שבהגדרה שלו או בתכנון שלו נועד לחניית רכבים.

יש הרבה הגדרות לשטחים משותפים, יכול להיות שהוא נועד רק להולכי רגל, יכול להיות שהוא נועד רק למעבר של כלי רכב(שטח כדי שבעלי החניות יוכלו לתמרן לתוך החניה שלהם בקלות, או להגיע לחניות אחרות) וכו'.

בו נזרום עם הרעיון שזה כן שטח משותף שנועד לחניית רכבים, עדיין יש מה שנקרא שימוש סביר בשטח משותף.

וחלק מההגדרה של שימוש סביר, היא שאם אתה משתמש בשטח המשותף אסור לך ליצור מטרד או מפגע שיפריע לשאר בעלי החניות.

אני לא יודע איך נראה האזור של החנייה, אבל גם אם השכנה יכולה להיכנס לחנייה שלה "בלי בעיות" זה עדיין לא אומר שאתה לא מפריע לה, מספיק שהיא צריכה לעשות עוד תמרון אחד בשביל להיכנס לחנייה שלה, אז סימן שהרכב שלך מפריע לה.

תחשוב על זה גם בצורה כזאת שהיא בעלת דירה בבניין עם חניה פרטית בטאבו(בדיוק כמוך), ופתאום כל יום אנשים אחרים מחנים ב"שטח המשותף" הזה, ומקשים עליה להיכנס לחניה הפרטית שלה.

מן הסתם שלה יש את כל הזכויות שבעולם להחנות בחנייה שלה בלי שרכבים אחרים יפריעו לה, ולך ולכל שאר האנשים שמחנים שם בצורה שמפריעה לה, אין שום זכות להחנות שם.

בלי קשר אין בכל הסיפור הזה שום דבר שאמור לעניין את המשטרה, וגם לא אמור להיות.

זה נטו סכסוך שכנים שצריך להיסגר דרך הוועד בית, או במקרה הכי גרוע דרך בית משפט.

פורסם
תראה בסיטואציות כאלו אין למשטרה שום דבר לעשות, וזה גם לא קשור אליהם או מעניין אותם.

עצם זה שישר התקשרו אליך, ושהגיעה ניידת כנראה נגרם מקשרים מסוימים שיש לשכנה במשטרה.

לגבי הסכסוך עם השכנה, תיקח בחשבון שהחוק בעדה ושהיא צודקת.

בו נתחיל עם ה"שטח" הזה, אני די בטוח ב99% שזה לא שטח משותף שבהגדרה שלו או בתכנון שלו נועד לחניית רכבים.

יש הרבה הגדרות לשטחים משותפים, יכול להיות שהוא נועד רק להולכי רגל, יכול להיות שהוא נועד רק למעבר של כלי רכב(שטח כדי שבעלי החניות יוכלו לתמרן לתוך החניה שלהם בקלות, או להגיע לחניות אחרות) וכו'.

בו נזרום עם הרעיון שזה כן שטח משותף שנועד לחניית רכבים, עדיין יש מה שנקרא שימוש סביר בשטח משותף.

וחלק מההגדרה של שימוש סביר, היא שאם אתה משתמש בשטח המשותף אסור לך ליצור מטרד או מפגע שיפריע לשאר בעלי החניות.

אני לא יודע איך נראה האזור של החנייה, אבל גם אם השכנה יכולה להיכנס לחנייה שלה "בלי בעיות" זה עדיין לא אומר שאתה לא מפריע לה, מספיק שהיא צריכה לעשות עוד תמרון אחד בשביל להיכנס לחנייה שלה, אז סימן שהרכב שלך מפריע לה.

תחשוב על זה גם בצורה כזאת שהיא בעלת דירה בבניין עם חניה פרטית בטאבו(בדיוק כמוך), ופתאום כל יום אנשים אחרים מחנים ב"שטח המשותף" הזה, ומקשים עליה להיכנס לחניה הפרטית שלה.

מן הסתם שלה יש את כל הזכויות שבעולם להחנות בחנייה שלה בלי שרכבים אחרים יפריעו לה, ולך ולכל שאר האנשים שמחנים שם בצורה שמפריעה לה, אין שום זכות להחנות שם.

בלי קשר אין בכל הסיפור הזה שום דבר שאמור לעניין את המשטרה, וגם לא אמור להיות.

זה נטו סכסוך שכנים שצריך להיסגר דרך הוועד בית, או במקרה הכי גרוע דרך בית משפט.

לא ברור לי למה אתה יוצא מנקודת הנחה שהחוק איתה, כי לפי מה שהוא מספר (ואני מאמין לו יותר משאני מאמין לה, היא נשמעת די מעצבנת ומטרידה) נראה שהחוק דווקא איתו כשהוא מחנה את רכבו בשטח המשותף כמו כל שאר האנשים שנוהגים לעשות כך.

אם כמו שהוא אמר, אנשים נוהגים לחנות שם תמיד כנראה שזה די מתאפשר מבחינת נוחות, ואני אישית לא הייתי מפסיק להחנות שם כל עוד זה חוקי. ז"א שאם זה חוקי ויש לה בעיות תמרון- זוהי אשמתה, או שתיקח עוד כמה שיעורי נהיגה או שתתחיל להחנות במקום אחר פתוח יותר.

לכל זה נוסיף את העובדה שהיא מזמינה לו משטרה אישית (כשהוא לא בעל הרכב, כלומר סביר להניח שיש שם איזשהי קומבינה עם המוקד העירוני/מוקד משטרתי).

לי זה נראה כמו מישהי קנטרנית שקשה לה לראות שלמישהו יש מספר רכבים כך שהוא תופס גם את החניה הפרטית שלו וגם את החניה המשותפת, ולזה נוסיף קושי בתמרון ו/או סכסוך קודם עם אותו אדם, כך שהיא מנסה "להציק" לו בכל דרך שתוכל.

נראה שמבחינה חוקית הבחור בסדר ואם ישקלו לתת לו דוח או משהו בסגנון אני הייתי הולך לפסול את זה על ידי טענת האכיפה הסלקטיבית.

לצערי, יש לי ניסיון רב במקרים כאלה של ריב עם שכנים, הסדרת שימוש ברכוש משותף, הסדרת חלוקת החניות, חסימת חניות פרטיות ושאר מרעין בישין. גם לי אישית היו שכנים כאלה, באמת שניסיתי אינספור פעמים להגיע איתם להבנות ולהסדרת אי ההסכמות בינינו אך זה לא התאפשר עקב האגו ואי ההבנה שלהם, עד שלא הוצאתי להם צו של בימ"ש על כל מה שטענתי מהתחלה ומאז הם מתנהגים כחוק.

שלומי

פורסם

אני לא מדבר איתך על החוק של המשטרה או של הפיקוח העירוני, אין להם שום סמכות או יכולת אכיפה בכל מה שקשור לעניינים כאלה.

אני מדבר על מה שאומר החוק לגבי שימוש בשטח משותף לחניית רכבים, בזמן שזה מפריע לדיירים אחרים להיכנס לחניות הפרטיות(בטאבו) שלהם.

ואני לא מבין מה אתה אומר?

בגלל שאנשים מחנים את הרכבים שלהם במקום שהם לא אמורים להחנות, ומקשים על האישה הזאת להיכנס לחניה שלה היא צריכה לקחת שיעורי נהיגה, או להחנות במקום אחר?

לבחור ולשאר האנשים שמחנים שם אין שום זכות להחנות בצורה כזאת שתפריע לשכנה להיכנס לחניה הפרטית שלה, זה נחמד והכל שיש שם שטח עם מספיק מקום לכמה רכבים אבל זה לא הייעוד שלו, וגם אם כן אין להם זכות להחנות שם בצורה שתפריע לה.

פורסם

ברור כשמש שיש לה קשר למישהו במוקד המשטרה המקומי , ואין ספק שיצרה קשר אישי על מנת לטפל במקרה שלה, לא לעניין בפני עצמו.

עם זאת , אני חושב שיש מקום לנסות להתחשב , בבניין מגוריי הקודם, אמנם היה גם על בסיס של מקום פנוי , אך כל אחד ידע את מקומו , פעם בכמה חודשים היה מגיע דייר חדש שהיה חושב שכל החניה שלו או במינימום נבנתה בידי אביו, והיה עושה בלגן, אך לאחר שכולם התחילו לנהוג כמוהו ולא נותר מקום עבורו, התחיל ליישר את דרכיו. זאת עד הדייר הבא.

אני חושב שתנסה להכנס לראש שלה, אם באמת זה מפריע (ללא קשר אם מותר להחנות שם או לא) , אז לנסות למצוא מקום סמוך אחר, אני בטוח שאם מדובר בחניה משולבת ל3 בניינים , יש שם עוד כמה מקומות שאפשר להעמיד שם את הרכב.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

ואני לא מבין מה אתה אומר?

בגלל שאנשים מחנים את הרכבים שלהם במקום שהם לא אמורים להחנות, ומקשים על האישה הזאת להיכנס לחניה שלה היא צריכה לקחת שיעורי נהיגה, או להחנות במקום אחר?

לבחור ולשאר האנשים שמחנים שם אין שום זכות להחנות בצורה כזאת שתפריע לשכנה להיכנס לחניה הפרטית שלה, זה נחמד והכל שיש שם שטח עם מספיק מקום לכמה רכבים אבל זה לא הייעוד שלו, וגם אם כן אין להם זכות להחנות שם בצורה שתפריע לה.

מה שאני אומר זה שאם רוב האנשים מחנים שם ומצליחים להיכנס לחניות הפרטיות בלי להתלונן-

צריך לבדוק אם זה נובע מייעוד המקום הזה כחניה אפשרית ואז זו בעיה שלה שהיא לא מצליחה "לתמרן" ומדובר בהצקה קנטרנית. הרי ברור לך שאם ייעוד המקום הוא חניה כשרה+מדובר בשכנה שלא יודעת לנהוג= בעיה שלה ואי אפשר להכריח עכשיו 100 אנשים לוותר על איזור כזה רק בגלל מוגבלות שלה.

זה כמו שאי אפשר להכריח עכשיו את כל העיריות שיחוקקו חוק עזר חדש שיחייב להרחיב את כל הרחוב שלי כי אני לא יודע לבצע פניית פרסה ברחוב צר. כל עוד מדובר בתוואי בניה תקין- עלי להסתגל למצב על ידי פיתוח מיומנות חניה,

או שמא מדובר באיזור בעייתי באמת שמפריע בפועל להכנס לחניות הפרטיות- ופה יש לבדוק את האיזור באמת על ידי מידות הגיוניות ואובייקטיביות לבחינת המקום כחניה/דרך (יש מידות המוגדרות בחוק בנוגע למרחק הנדרש בין חניה לחניה וכן כניסות ויציאות מחניה) ועל כן יש להסכים בין כולם שלא מחנים שם. שוב- רק לאחר שיוחלט כי מדובר בבעיה אמיתית ולא בהצקה של שכנה עם מוגבלות בנהיגה.

שלומי

פורסם
ברור כשמש שיש לה קשר למישהו במוקד המשטרה המקומי , ואין ספק שיצרה קשר אישי על מנת לטפל במקרה שלה, לא לעניין בפני עצמו.

עם זאת , אני חושב שיש מקום לנסות להתחשב , בבניין מגוריי הקודם, אמנם היה גם על בסיס של מקום פנוי , אך כל אחד ידע את מקומו , פעם בכמה חודשים היה מגיע דייר חדש שהיה חושב שכל החניה שלו או במינימום נבנתה בידי אביו, והיה עושה בלגן, אך לאחר שכולם התחילו לנהוג כמוהו ולא נותר מקום עבורו, התחיל ליישר את דרכיו. זאת עד הדייר הבא.

אני חושב שתנסה להכנס לראש שלה, אם באמת זה מפריע (ללא קשר אם מותר להחנות שם או לא) , אז לנסות למצוא מקום סמוך אחר, אני בטוח שאם מדובר בחניה משולבת ל3 בניינים , יש שם עוד כמה מקומות שאפשר להעמיד שם את הרכב.

כמובן שצריך תמיד להתחשב, בטח ובטח כשמדובר ברכוש משותף עם שכנים, אבל גם לזה יש גבול עד כמה ניתן לפגוע בחופש שלי ובזכויות שלי.

אם יש לי 2 חניות זהות במרחק זהה מהבית/מרחק זניח- ברור שלא אכפת לי איפה להחנות מבין החניות במידה ואפשרות אחת מפריעה למישהו מסיבה כלשהי (גם אם זה חוקי- סבבה, אספוג את זה ואפילו אלך קצת ברגל ואחנה במקום השני).

אבל אם מדובר במישהו קנטרני ומציק עם בעיות תמרון (בבחינה אובייקטיבית)- עם כל הכבוד, שיעשה עוד כמה שיעורי נהיגה ויתאמן בחניות. אני לא צריך לספוג את הבעיה שלו ולשנות את ההרגל שלי ולפגוע בנוחות שלי. אבל מפה ועד להכריח אותי לשנות את בחירתי החופשית והחוקית לחניה זאת חוצפה הרי מי קבע שהנוחות שלו חשובה משלי? אם מדובר בבעיה אמיתית- יש דרכים לטפל בזה ולתת לה זכויות יתר.

אם באמת יש לה בעיה "בריאותית" בהחניית הרכב עקב מוגבלות פיזית/אמיתית- שתוציא תו נכה ויסמנו לה חניית נכה, רק אז אכבד את זה.

שלומי

פורסם
ואני דווקא בצד השני של המשוואה: אצלינו בבניין עקרנו מהשורש את מנהג החניות ה"יצירתיות" - מי שאין לו חניה או החניה שלו כבר תפוסה על ידי הרכב השני בבית, שיחנה ברחוב - לקח זמן, אבל בסוף הגענו למצב שחונים רק בחניות מסודרות.

אשמח לשמוע איך עשית את זה. אצלי בבנין לכל דירה יש 2-3 מכוניות ורק חנייה אחת רשומה. כמובן שכל מקום לא מסודר ש"אפשר לחנות" בו "מנוצל". לכן זה אינטרס של רוב השכנים. נדפקים אלו שיש להם חניות הסמוכות למקומות "מנוצלים" כאלו. הם צריכים להתאמץ לתמרן בכדי להכנס לחנייה החוקית שלהם.

פורסם
אשמח לשמוע איך עשית את זה.

הייתי ועד הבית, ובשיתוף עם ועד הבית הסמוך (יש לנו כניסה משותפת לחניה) ובגיבוי רוב הדיירים גרמנו לאי נעימות למיעוט שנהג לנצל שטחים פנויים כדי לחנות בהם, ובכך גרם לאלו שרוצים להיכנס לחניה שלהם לתמרן הלוך-חזור כדי להידחק בלי לדפוק את האוטו. זה לא שהיול גמרי לא עושים את זה ("מה אתה רוצה, אני רק מעמיד את האוטו לחמש דקות"), אבל זה קטן משמעותית לעומת תקופות קודמות.

פורסם

אלנו העמידו בטונדות בכל מקום יצירתי, ואין יותר קושי של יציאה/כניסה לחנייה.

מה שכן, אשמח לראות תמונה של 2 החניות כדי להבין את הסיטואציה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה על התגובות.

אני אצלם את המקום, ואתן לכם לשפוט.

בכל אופן, איך אני יכול לבדוק האם המשטרה פעלה כראוי? האם למוקדני משטרה יש סמכות מתוך תלונה טלפונית, להתקשר אליי ולהאשים מיידית בעבירה על החוק?

בכל אופן, כל השיחות אצלי בטלפון מוקלטות, אם מישהו מעוניין לשמוע ולתת את חוות דעת שלו ולעזור לי, מוזמן בברכה.

פורסם

תפסיק רגע עם הדרמות, לייעול הטיפול במקרים כאלו - מתקשרת המוקדנית לבעל הרכב ומבקשת ממנו להזיז - במקום לשלוח ניידת וכו'.

במידה ובעל הרכב לא אותר, או שיש בעיה מיוחדת כמו במקרה שלך - תשלח ניידת.

אתה חונה במקום שאסור להחנות בו, למה זה בעיה של השכנה שיש לך כמה רכבים? תחנה במקום מוסדר כמו שצריך ודי.

• תוכן חדש...