Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה נכון, אבל הפאביה לא כזאת בסיסית, סך הכול מה חסר מולטמדיה וחלונות חשמל מאחור בעיקר?

מחשב דרך, אני מוצא את זה דיי עוזר...

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה "לא כזאת בסיסית"? יוליאן, בחייאת. אין מחשב דרך כמו שאמר מר-שיהוק, אין שליטה מההגה - עזוב שליטה, אפילו חיפוי עור אין עליו. ישבתי בפנים, ראיתי מבחוץ, היא בסיסית.

פות"ש, נראה שהקליאו 0.9 ידנית תפורה עלייך. רציתי להמליץ כמו יוליאן על הפיקנטו ספורט אבל שללת אותה בגלל 3 דלתות, שזה לגיטימי לגמרי.

תפוס את אבא שלך, לך איתו לאולם תצוגה של יונדאי, תשבו ב-i20, תבררו אפילו לגבי נסיעת מבחן ואחר כך תלכו לרנו ותעשו אותו דבר. הסיכויים שהוא לא ישתכנע די נמוכים.

אגב, המנוע של הקליאו הזו לא רע בכלל. הוא מושך יפה מאוד ומציג צריכת דלק דמיונית לגמרי (בנסיעה די מאומצת היא הוציאה אצלי יותר מ-15 קמ"ל). אם אני לא טועה זה הרכב הכי חסכוני שיצא לי לנהוג בו (ונהגתי בהרבה).

אם כמו שאמרת לא דחוף לך לקנות אתמול. חכה למאזדה 2 שמקבלת לא מעט שבחים, הקורסה החדשה אמורה להגיע אוטוטו אבל אני לא חושב שיודעים כבר עם אילו מנועים. מאוחר יותר תגיע 208 עם מנוע 1.2 טורבו עם 110 כ"ס (אבל לא ידוע אם תהיה ידנית עם המנוע הזה) ולקראת סוף השנה תגיע (כנראה) גם ג'אז חדשה. בקיצור, לך תבדוק, אבל יש למה לחכות ואני לא הייתי ממהר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

עם אבזור נורמלי פאביה היתה יכולה להיו אופציה טובה. לדעתי עדין 208 נותנת תמורה טובה יותר. אולי אפילו כדאי לחכות ל-1.2 ל' טורבו עם 110 כ"ס שיגיע בעוד חודש-חודשיים

פורסם

באיזה גירסה ידנית של שאר הסופר מיני יש לך עור?

אני הייתי מוותר על איבזור ולוקח רכב זריז.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
באיזה גירסה ידנית של שאר הסופר מיני יש לך עור?

אני הייתי מוותר על איבזור ולוקח רכב זריז.

זה לא סותר את העובדה שזה מבאס לשלם לא מעט על רכב ולהתבאס שבפנים אתה כאילו, הלכת אחורה... הבעיה במדינה העושקת שלנו שגם אין רבע מהדגמים שמשווקים בחו"ל וגם, על כול "פלוץ" (סליחה על הביטוי) שמוסיפים לך , מקפיצים את המחיר כאילו הוסיפו לך ציפוי מזהב ויהלומים ברכב .

פורסם

אתם צודקים על שהרכבים פה הידניים לא מאובזרים,למעט הקליאו 0.9 אבל היא גם עוד יותר יקרה.

אבל הפאביה מציעה תא מטען גדול עם 305 ליטרים הכי גדול בקטגוריה,אני מניח שכמו הדגם הקודם היא תהיה מרווחת וזריזה,סך הכול איזה איבזור באמת מאוד חסר שיצדיק לקבל מנוע חלש?

4 חלונות חשמל? הרי בקיץ נוסעים עם מזגן ובחורף אפשר לפתוח חלון.

אין מערכת מולטמדיה? נכון מעט מבאס אבל לא קריטי.

שליטה מההגה? אני גם עכשיו לא סובל מזה,לא היה לי בפנדה ולא במיצובישי.

בלוטות? אפשר לקנות מתאם איכותי.

אבל מה שאי אפשר לקנות זה מנוע כזה,אני לא אומר שחבל שסקודה לא מציעים איבזור טוב יותר,מסכים לגמרי ב 80 מצפים לקבל יותר,צודקים!

אבל אין משהו מושלם,אני חושב שנהג היה נהנה הרבה יותר עם מנוע זריז מאשר מנוע חלש אבל שיש מולטימדיה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מסכים איתך, אבל מסתבר שרוב הקונים הפונטציאנליים לא. הרי אם היה באמת טעם לשווק את הגרסאות האלה, הן היו נמכרות. אני בכלל מעדיף רכב חזק ומאובזר ומוכן בשביל זה להתפשר על שנתון (וזה גם מה שעשיתי). אבל אני לא אינדיקציה.

לגבי הדיון האלמותי של מנוע VS אבזור - אני חושב שרוב האנשים דווקא היו מעדיפים אבזור על פני מנוע, חוץ מחברי הפורום שהם עופות מוזרים. רובינו הרי רוב הזמן משתמשים באחוז מזערי ממה שהמנוע יודע לתת, אבל לצ'וטט עם היפות שלי בפייסוש דרך המולטימדיה אני יכול גם כשאני עומד בפקק או נוסע 49 קמ"ש בעיר. כשאני מביא את הדייט שלי לאוטו והיא רואה שהוא מלא לדים וקסנונים ותאורת אווירה ברגליים, הרי ברור שזה מגביר את האפקטיביות של כח המשיכה על התחתונים שלה הרבה יותר מאשר אם אני "אנהג כמו משוגע וכמעט אהרוג אותנו".

נכון שמנוע זה הדבר היחיד ש"אי אפשר להתקין" ואני לא מדבר כרגע על שיפורים. אבל אתה קונה אוטו לחדש, למי יש כח להתעסק עם השטויות האלה? רוצים שזה "קופמלט". "מהמפעל".

מעניין שהעלת את נושא העור שלא קיים בגרסאות הידניות, לא שמתי לב לזה קודם. אבל בדקתי עכשיו ויש כמה שמגיעות עם זה, אז זה לא כזה out there.

שוב, ברור שזה עניין של העדפה וברור שיש אנשים שיעדיפו מנוע ויש שיעדיפו אבזור. אתה, אגב, כשהגיע הזמן לשים כסף, גם בחרת באבזור על פני מנוע. ככה שאל תבלבל לי ת'מוח :)

והתא מטען של הפאביה לא כזה גדול. ל-I20 יש 300 ליטר, לקליאו יש 301 ולג'אז יש 330. מה גם שהמספר הזה הרבה פחות משמעותי (במיוחד כשמשווים את הפאביה לשתיים הראשונות) מאשר צורת תא המטען, גובה שפת ההטענה, נוחות ושאר שטויות. אני יכול להגיד לך שבפונטו שלי תא המטען קטן משמעותית מאשר באלמרה שהייתה לפניה, אבל הוא הרבה יותר נוח בזכות ההאצ'בק. אני יודע שזה לא בדיוק השוואה הוגנת כי כולן פה האצ'בקיות, אבל אני מאמין שהבנת למה אני מתכוון.

פורסם

אני בחרתי בחיסכון ובתור בונוס קיבלתי איבזור,אם המיצובישי לא הייתה חיסכונית הייתי קונה רכב אחר,אבל אם היא הייתה חיסכונית ולא מאובזרת גם הייתי כניראה לוקח אותה.

לגבי המנוע אני למשל מאוד מרגיש את ההבדל בין הפנדה למיצובישי כי אני גר באזור הררי,אני רק מתאר לעצמי איך הסקודה נוסעת,זה לא עניין של לתת קיקים אלא איך הרכב נוסע באזורים הררים ופה יש לה יתרון גדול.

שוב זה עניין של מנוע מול איבזור.

פורסם

באיזורים הררים אני מניח שאתה צודק, למרות שיצא לי לנהוג בחיפה על פיג'ו 2008 ידנית (1.2 עם 4 וחצי כ"ס או משהו כזה) והיא לא עגלה או זחלה במהירות מביכה.

אני מסכים שמנוע/אבזור זה שאלה לא פשוטה (כמו שאתה רואה). עניין של העדפה. בוא נסכים שיש לנו העדפות שונות.

הפנדה היא לא פקטור. זה חרא של אוטו. *מתחבא מפלוקסטר*.

פורסם

איזו טעות עשית,מעכשיו תבדוק כול בוקר שאין לך מטען חבלה מתחת לרכב,על פנדה לא צוחקים פה.:lol:

דווקא הפנדה הייתה בזמנו 2011 אחלה רכב,וקיים את מה שהבטיח-חיסכוני,אם לא אישתי גם היום הייתי נוסע על הפיאט.

פורסם

הייתי מנסה במקומך להשיג אולי לא פיקנטו אלא ריו 1.2 ידנית,

בסך הכל יש אותה פה למספר חברי פורום והם דיי מרוצים(לי יש את הגדולה יותר אבל גם אני מרוצה), מאובזרת לא רע(מחשב רכב שליטה מההגה AUX וUSB שש כריות אוויר 4 חלונות חשמל(שלא מובן מאליו בכל הרכבים במחיר הזה) בתאכלס רוב מה שצריך.

הפנים קצת שחור והפלסטיקים קצת פשוטים(אבל איכות ההרכבה טובה),הרכב יחסית נוקשה וההגה דיי רך ולא כולם אוהבים.

יש פה יותר מסיכום אחד על הגירסאת 5 דלתות ומנוע ה1.2(וגם את הסיכום של הדגם שלי).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
תבדוק את הפיג׳ו 108 1.2 ידנית.

פולקסוואגן UP בדגם ה-75 כ״ס הידני גם אמור להיות נחמד.

בקבוצת הסופר-מיני תבדוק את הפיאסטה, הדגם עבר מתיחת פנים שעוד לא הגיע לארץ, אך המכונית איכותית יחסית עם שלדה טובה ומהנה יחסית. אני לא יודע אם ה-208 נכנסת בתקציב, שווה לבדוק גם אותה.

איזו מתיחת פנים עברה הפיאסטה?

הדגם הנוכחי זה הדגם החדש.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

דיון שמתקרב להודעה מס' 50, ועדיין אנחנו לא יודעים שום דבר על צרכיו של פות"ש

נתחיל בשאלה הגדולה - למי מיועד הרכב: לפות"ש או לאבא שלו?

מה זה "כיף לנהוג ברכב"?

ודברים יותר בסיסיים - מה הנסועה הצפויה ובאיזה מתווה, כמה נוסעים יסעו ברכב וכמה מטען יהיה עליו לשאת. ובקו השני, אחרי שנדע מה נדרש מהרכב כרכב - גם מה הדרישות ממנו כאמצעי להעברת זמן.

למשל - עניין קטן שזכה להתיחסות נרחבת: חשמול החלונות האחוריים. הרי אם מדובר ברכב לנהג יחיד או זוג אין לכך בכלל משמעות, אפשר להתקין מאחור חלונות קבועים ואף אחד לא ירגיש בהבדל. לעומת זאת אם הוא מסיע 3 ילדים הסיפור שונה. או המערכת. אולי הבחור אוהב שקט בנהיגה, ונוסע כל יום 10 ק"מ באותו מסלול, כך שאין למערכת שום משמעות?

בקיצור, פות"ש - לפני כל הדיונים על תאורת אוירה ועל ציפוי העור להגה, בבקשה ספר לנו מה הרכב יצטרך לעשות. ואז הדיון יפתח מחדש ותקבל המלצות יותר מושכרלות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממליץ לבדוק את הפאביה החדשה המגיעה עם מנוע 1.2TSI שהספקו 90 כ"ס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...