Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול החלפתי את מייבש הכביסה שלי למייבש אחר. המייבש מחובר למפצל תלת אשר מחובר לשקע כח (16 אמפר) בנפרד ממכונת הכביסה. על המפצל יושבים מטענים של מברגות, ובחרתי לפצל את השקע של המייבש ולא של המכונה במקרה - השקע הנ"ל היה קרוב יותר למטענים ואפילו לא שמתי לב איזה מהמכונות אני מפצל (הכביסה או המייבש). השקע בקיר הוא של וויסבורד של 16 אמפר (והוא נראה חדש כביום הוולדו), המפצל הוא סיני זול שאמור לעמוד ב-16 אמפר והתקע (אשר הורכב בארץ ככל הנראה) של המייבש גם הוא אמור לעמוד ב-16 אמפר וגם הוא נראה סיני. להלן איך שהמפצל והתקע נראים:

P1070139.JPGP1070135.JPG

מיותר לציין שעל שניהם יש תו תקן ישראלי, והזרם המוצהר הוא של 16 אמפר (די והותר למייבש הכביסה שלפי המפרט צורך 3000 וואט, או פחות מ-14 אמפר).

P1070137.JPG

כמו כן, החיבורים של התקע נעשו בלי חיבור סופיות לחוט השזור (וככה זה נראה מבפנים):

P1070141.JPG

כמובן שהמפצל והתקע יילכו לאחר כבוד לפח (אפילו שהמייבש תקין לחלוטין והוחלף על לא עוול בכפו. המשתמש הבא שלו יצטרך לחבר לו תקע חדש (בתקווה בצורה תקנית יותר)), אולם עולה השאלה כיצד בדיוק זה קרה (המייבש המשיך לעבוד עד לרגע ההחלפה). האם החיבור של החוט השזור בהברגה ישירה ללא סופית גרם להתנגדות הולכת ועולה? איך בכלל אפשר לדעת האם מקור הבעיה במפצל, בתקע או בשניהם? או שזה פשוט עניין שהמפצל והתקע אינם באמת עמידים בזרם של 16 אמפר כפי שמצויין עליהם? אם כך הדבר, האם למישהו במכון התקנים יהיה אכפת ממצא שכזה (שכן על שניהם מתנוססת ה"ת" של מכון התקנים)?

ונ.ב. אחרון - כמה קרוב הייתי לשריפה בחדר הכביסה?

פורסם (נערך)

צלם את המפצל מבפנים. אני מאמין שהבעייה בו.

בכל מקרה, צרכנים "כבדים" כמו תנור, מכונת כביסה ומייבש כדאי שלא לחבר דרך מפצלים וכבלים מאריכים.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

בגדול, זה יכול לקרות גם בשקעים איכותיים שנמצאים בקיר, אבל זה קורה בעיקר במפצלים כי הם לא מיועדים לעומסים כאלה לאורך זמן רב. זה ממש לא קשור לסיני או לא סיני.

השקע והתקע בתמונה הם חדישים והם בעלי צורה עגולה שמבטיחה שטח מגע טוב בחיבורים.

כידוע, דברים כאלה קורים רק בגלל מגע רופף או שטח מגע קטן (המהווה התנגדות מאוד גבוהה לזרם) וזה מה שגורם להתחממות ולהתכה.

בשלב ראשון הייתי מהמר שהבעיה התחילה מהחוטים בתקע שאינם מהודקים ע"י סופית מתאימה (וגם לא ע"י הלחמה) ובכך מאבדים את ההידוק שלהם עם הזמן.

בשלב שני בהחלט ייתכן שמגע לא מוצלח בין השקע (המפצל) לתקע הוא שגרם להתחממות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קרה לי כבר די הרבה פעמים עם צרכנים של 2000W ומעלה שגם מחוברים ישירות לשקע. (תנור אמבטיה, מפזר חום, אובן)

אתמול אבא שלי פירק את ה-אובן וכל השקע והתקע שלו הותכו.

בתנור אמבטיה לא הרגשנו, עד שפתאום התחיל לקפוץ הפקק רנדומלית ולא הבנו מה מקצר. התחלנו לנתק שקעים עד שמצאנו את המותך.

יש פיתרון אפקטיבי לתופעה? זה קורה גם בשקעים ותקעים איכותיים ללא מפצלים.

פורסם (נערך)

הרבה שנים לא ראיתי תקע של מכונת-כביסה או מייבש שהם לא יצוקים. כלומר המכונה או המייבש מיוצרים בפס ייצור עבור הארץ וחוט החשמל שלהם מגיע מראש מהמפעל יצוק, עם פינים מתאימים לארץ וכולל תו-תקן.

התקעים המאולתרים האלה אני מכיר מרדיאטורי-חימום (צלעות) ומאוד הרגיז אותי שלמרות שמדובר במוצר יקר של מותג מוביל, הם לא הגיעו עם תקע יצוק אלא בארץ הוחלף לתקע בדיוק כמו ששמת בתמונה. כל שנה לפני ההפעלה הראשונה שלהם אני פותח התקע ומחזק החיבורים.

מסכים גם שלהרכיב תקע כזה בלי סופיות-לחיצה על החוטים זה רשלנות גדולה. ממקום העבודה למדתי מהחשמלאים שעל כל תקע שמרכיבים שמים על כל שלושת החוטים סופיות בלחיצה ללא שום קשר לזרם הנצרך.

אגב, נראה שהתקע בתמונה נחשף למים או לסביבה עם לחות גבוהה מאוד בגלל כל החלודה בתוכו וגם נפל איזה פעם או יותר ככה שנשבר.

גם התקע וגם השקע תפקדו מבחינת זה שלא עלו באש אלא הפלסטיק עיכב מספיק הבערה עד שקפץ הפיוז? או עד שגילית הבעיה ולאחר מכן נכבה מעצמו. אם היה משהו דליק קרוב מאוד לעסק הזה אז הוא כן עלול היה להידלק ולגרום לשריפה.

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם (נערך)

אם כבר בטיחות בחשמל, אז הבלוג של החשמלאי הבא מראה כל מיני אילתורים שונים ומשונים ו-teardownים של מוצרים שונים, ישנים וחדשים.

כמו כן זה נחמד לראות איך דברים נעשים במדינה אחרת.

האלתור שמודגם בסרטון האחרון שלו כבר נשך אותי, ולימד אותי על בשרי למה כשמחליפים גוף תאורה, זה לא מספיק להוריד את המפסק של המנורה, וזה שהמנורה מכובה, זה לא אומר שאין חשמל בחוטים.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

לפותח השרשור, אפשר במקרה לדעת איפה ממוקמים השקעים המדוברים? (באיזה מיקום בבית כמובן ובאיזה גובה)

יש אפשרות שהמקלחת צמודה לאותו מיקום? או שיש חלון קרוב המקשר בין המקלחת לחדר הכביסה (במידה ויש חדר כביסה בכלל)?

פורסם

דרך החור הגדול שנפער בשקע, ניתן לראות ששני חצאי העיגול שחובקים את הפין של התקע התרחקו אחד מהשני, אולי נגרם ממשיכה לכיוון מסוים של תקע אחר מהשקע הזה במהלך חייו.

הדבר יכול לגרום למגע רופף, לדעתי זה הגורם העיקרי להתחממות.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...