Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3920 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוקל את הרכב הנ"ל דגם 2015. האם התיבה הרציפה אמינה בדרך כלל? ניתן להשוות לגיר אוטומטי פלנטארי? מי יותר יעיל ואמין? האם בתיבה רציפה צריך להחליף רצועות מדי פעם? למה לא כל היצרנים משתמשים ברציף וזה במיוחד אצל היפנים? איזה תיבה חסכונית יותר בדלק? איזה תיבה מאיצה טוב יותר?

אשמח לתובנות....

פורסם

מיצובישי משתמשים ברציף, הונדה משתמשים (לא בטוח היום אבל השתמשו בעבר)

סוברו השתמשו (אולי גם היום) , וולו השתמשו (אולי גם היום)

פורסם

לא יודע לענות לך על כל השאלות האלה, אבל היתה לי כזו טויוטה - ולמטרתה חיבבתי אותה מאוד.

בעבר היתה חברה בשם רובר שהיה לה גיר כזה שלא היה אמין. אצל יתר החברות לא שמעתי על בעיות כלל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

עברתי 70000 על הונדה ג'אז עם גיר רציף, 0 תקלות בגיר וברכב בכללי, פעולה מאוד חלקה, מאוד חסכוני בדלק, ממש לא מתאים למי שמחפש אפילו קצת להנות מנהיגה.

בג'אז הייתה אופציה ל"7 הילוכים" ע"י לחיצה על כפתור 7 Speed mode שנמצא על ההגה, ומדפים להעברת הילוכים מאחורי ההגה, צעצוע נחמד, באמת הרגיש כאילו יש הילוכים.

פורסם

הרציפה חיסכונית יותר וצריכה להיות זריזה יותר,היתרון שלה גם שהיא חלקה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין בעיות ידועות גם גירים רציפים מהעשור האחרון, לא בטויוטה קורולה ולא בפיאט פונטו. אני משער ש'מחלות הילדות' שליוו את הגירים האלה בשנות ה 90 נעלמו.

גיר רציף הוא גיר יעיל וחסכוני בנוסף להיותו נוח לשימוש. החסרון הוא בדמות סל"ד קבוע שאינו משתנה (מה שנותן תחושה של רכב איטי) וסל"ד גבוה קבוע בעת יציאה לעקיפה למשל. מאחר ולחסרון הראשון מתרגלים מהר והחסרון השני מתרחש לעיתים נדירות בסך הכל הגיר הרציף הוא פתרון די מוצלח השוואה לתיבה אוטומטית פלנטרית ישנה ובזבזנית.

לשאלתך למה זה ככה? תפיסות עולם שונות של היצרנים. אם האירופאים והקוראנים הלכו לכיוון של מנועי טורבו, תיבות פלנטריות מרובות הילוכים וגירים רובוטיים, היפנים נשארו עם מנועים אטמוספריים וגירים רציפים. כמובן שזו הכללה גורפת ויש יוצאים מין הכלל לכאן ולכאן, אבל זה לא איזה חסרון או יתרון גורף.

בשורה התחתונה לא צפויות להיות בעיות עם התיבה הרציפה של הקורולה. סה"כ התיבות האלה נמצאות כבר כמה שנים בשוק וכנראה שיש רכבים שגמעו מאות אלפי קילומטרים ללא בעייה, אחרת היינו שומעים על זה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אין בעיות ידועות גם גירים רציפים מהעשור האחרון, לא בטויוטה קורולה ולא בפיאט פונטו. אני משער ש'מחלות הילדות' שליוו את הגירים האלה בשנות ה 90 נעלמו.

גיר רציף הוא גיר יעיל וחסכוני בנוסף להיותו נוח לשימוש. החסרון הוא בדמות סל"ד קבוע שאינו משתנה (מה שנותן תחושה של רכב איטי) וסל"ד גבוה קבוע בעת יציאה לעקיפה למשל. מאחר ולחסרון הראשון מתרגלים מהר והחסרון השני מתרחש לעיתים נדירות בסך הכל הגיר הרציף הוא פתרון די מוצלח השוואה לתיבה אוטומטית פלנטרית ישנה ובזבזנית.

לשאלתך למה זה ככה? תפיסות עולם שונות של היצרנים. אם האירופאים והקוראנים הלכו לכיוון של מנועי טורבו, תיבות פלנטריות מרובות הילוכים וגירים רובוטיים, היפנים נשארו עם מנועים אטמוספריים וגירים רציפים. כמובן שזו הכללה גורפת ויש יוצאים מין הכלל לכאן ולכאן, אבל זה לא איזה חסרון או יתרון גורף.

בשורה התחתונה לא צפויות להיות בעיות עם התיבה הרציפה של הקורולה. סה"כ התיבות האלה נמצאות כבר כמה שנים בשוק וכנראה שיש רכבים שגמעו מאות אלפי קילומטרים ללא בעייה, אחרת היינו שומעים על זה.

תרשה לי להוסיף גם ברושתך שהסיבה לכך היא לא רק תפיסת עולם שונה, אלא גם העובדה שגיר רציף, בפרט אלו שמותקנים במכוניות היום יום, לא מסתדר עם מומנט גבוהה, ולכן היצרנים כנראה סולדים מלהשתמש בו יחד עם מנוע גודש, שכידוע, בעל מומנט גבוהה יותר מאטמוספרי זהה ואפילו גדול בנפח.

פורסם

כנ"ל סובארו אאוטבק חדשה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

יצא לי לנסוע כמה פעמים כולל אתמול בסוזוקי קרוסאובר עם גיר רציף.

לא יודע עד כמה יש הבדלים, אבל התחושה היא בגיר הזה שהוא עגלה בהאצה מהמקום ולאט לאט "נפתח" והרכב מרגיש בריא ומאוד זריז.

מצד שני, יצא לי אתמול כמה פעמים "להיתקע" עם הגיר הזה, עם סוג של מכה והשתחררות.

אבל מה שמציק זה כאילו המנוע מנסה לזוז מהמקום ולא סוחב מי יודע מה ורק בהמשך הוא "מפציץ".

לא יודע עד כמה זה שונה בטויוטה כי לא נסעתי.

דווקא רעש מנוע הוא סביר מהגיר, לא כמו שאומרים כאן שזה מוגזם.

פורסם
תרשה לי להוסיף גם ברושתך שהסיבה לכך היא לא רק תפיסת עולם שונה, אלא גם העובדה שגיר רציף, בפרט אלו שמותקנים במכוניות היום יום, לא מסתדר עם מומנט גבוהה, ולכן היצרנים כנראה סולדים מלהשתמש בו יחד עם מנוע גודש, שכידוע, בעל מומנט גבוהה יותר מאטמוספרי זהה ואפילו גדול בנפח.

DSG7 בנוי להחזיק מקסימום 25 קג"מ, DSG6 בנוי להחזיק 35 קג"מ.

מנוע 1.8TSI מוציא 25 קג"מ, 1.4TSI 160 מוציא 24 קג"מ, ככה שיוצא שגיר DSG7 עובד על קצה היכולת שלו (או כמעט על קצה היכולת).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אצלי הוא מעביר כוח ממנוע V6 עם נפח 3.5 ליטר ו260 כ"ס. אין לי מושג מה ההמומנט אבל הוא בוודאות יותר מ30 קג"מ.

פורסם

להורים שלי יש טויוטה קורולה החדשה 2014 ולגבי התיבה הרציפה מהנסיעות שעשיתי על הרכב הוא סבבה לגמרי והוא סוחב . נכון שיש את הרעש כשנותנים לחיצת קיקדאון אבל זה לא משהו שונה מתיבה אוטומטית רגילה . לדעתי הרכב הזה אמין ולא צפויות להיות בעיות עם הגיר הרציף בקורולה

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

דווקא בניסאן יש תלונות על אמינות הגיר הרציף,בטויוטה עד עכשיו אין.

אופן הפעולה של הגיר הזה הוא מעצבן ורועש מאד במיוחד בהאצה.

• תוכן חדש...