Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר מעוניין לרכוש את המכונה להשחזת סכינים בתמונה המצורפת השאלה גם שווה המכונה בשקלים חדשים ?

AhU-jo8gl21iqkK4ZakH4s00HeNuQXqqD8uzch6khoYL.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

לא הייתי נותן יותר ממחיר של משחזה שולחנית עדכנית בקוטר 8 אינץ'.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לדעתי אין להשוות בין משחזת שולחנית מודרנית שמסתובבת במשהו שקרוב ל-3000 סל"ד (בדרך כלל קצת פחות כי יש החלקה מסוימת ביחס לתדר הרשת) ובין מוצג מוזיאוני כבתמונה שמונע בעזרת רצועה שטוחה ויחס גלגלי רצועה שמבטיח מהירות איטית בהרבה.

אבן ההשחזה תהיה איטית ולכן פחות אלימה ביחס לסכין, פחות סיכויים לשריפת המתכת בתהליך ההשחזה והרבה יותר שליטה.

אם החבר תחמן שינסה לקנות אותה או לפי משקל הברזל או שיתמחר אותה לפי צעצוע סיני מודרני להשחזה שולחנית שעולה בטח פחות ממאתיים ש"ח (גם אם האבן שלו לא בקוטר 8 אינץ').

פורסם

לא משחיזים סכין מחוסמת על אבן

צריך קודם לרכך ואז אחרי ההשחזה לחסם שוב

אז זה ציוד שאמור להתאים למי שממש בתחום ההשחזה

כמובן שאם זה לתעשיה כמו מסעדות ובתי מלון הסיפור אחר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לא בטוח שהיא איטית (שים לב. המנוע יושב למטה ויש תמסורת רצועות) אבל זה לא משנה. כשמשחזת שולחנית סינית עולה פחות ממחיר הנחושת במנוע הזה (והיא גם לא תלת פאזית לטוב ולרע) אין טעם להשקיע במקום שהדבר הזה תופס אלא אם מדובר בקנייה לצורך אספנות/תצוגה/קנייה אמוציונאלית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

צריך לבדוק האם מדובר במוצר מוכן מתוצרת חברה מסוימת עם דגם מוצר או מתקן שנבנה ע"י בעל המלאכה שריתך מתקן, לקח מנוע חיבר בתחתית וחיבר הינע למשחזות.

*במידה ומדובר במוצר מתוצרת חוץ, ניתן למצוא ברשת כאלה למכירה ולהעריך שווי.

*במידה ומדובר במוצר מוגמר תוצרת הארץ, יש אספנים לעניין (עבדך הנאמן אחד מהם) אבל השוק מאוד מצומצם, לרוב האנשים אין היום אלפים לזרוק על תחביב ולכן המוצרים המאוד נדירים ומיוחדים האלה לא זוכים להערכה הראויה לה. יום אחד זה יהיה שווה הרבה יותר.

*במידה והמדובר במוצר "תוצרת בית", הערך דומה עד זהה ל"תוצרת הארץ".

במקרה הספציפי הזה, מדובר במכשיר גדול, זה דווקא לרעתו כי בא נגיד שאני אקנה אותו, הערכה שלי, 500-800 ש"ח, בא נגיד שאני אפילו מצליח "לגנוב" אותו ב 350 ש"ח, איפה לעזאזל אני אשים את המפלצת הזו? כל חדר שאשים אותו בו, יתפוס חצי חדר, ולמרות המגניבות שלו, לא מדובר באיזה פריט מעוצב או באיזה יציקת ברזל מגניבה עם פיתוחים אלא בעיצוב תעשייתי "משעמם".

לפני כחודש הייתי במו"מ לרכישת מכשיר דומה שהיה אצל סנדלרים, רק שהאבנים המשחזות היו מברשות ניקוי והברקה לנעליים, מוצר גרמני משנות העשרים, הגודל דומה, רק שהגל המניע היה ברוחב מטר ועשרים מכל צד (!!!)עם מברשות בקוטר כ 40 ס"מ.

התלבטתי קשות לא בגלל המחיר אלא בגלל ששוב, איפה שמים דבר כ"כ גדול, אתה צריך קיר של סלון בשביל להעמיד אותו כנגדו. בצער רב בסוף ויתרתי על העניין ומישהוא אחר זכה במוצר יפייפה, מיוחד ונוסטלגי לכל מי שאמא סחבה אותו כילד לסנדלר לתקן נעליים.

אם הוא קונה, שיקפיד לאסוף את רצועות ההינע שעל הקיר ואבנים משחזות הנוספות שעל הרצפה.

אם הוא לא קונה, שלח לי פרטים של הבעלים, עוד "עציץ" יתווסף מתחת לפרגולה! :lol:

ועהרה אחרונה, בתי המלאכה הישנים האלה תמיד מלאים בעוד הרבה אוצרות כמו המשחזת הזו, אם המקום מתחסל, שיעשה סריקה במקום ויציל את כל מה שמיועד לעוף לפח/ ברזל.

אם זה לא הקטע שלו, שוב, ה"פ עם פרטי המקום והעניין יסודר על הצד הטוב ביותר :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא משחיזים סכין מחוסמת על אבן

צריך קודם לרכך ואז אחרי ההשחזה לחסם שוב

אז זה ציוד שאמור להתאים למי שממש בתחום ההשחזה

כמובן שאם זה לתעשיה כמו מסעדות ובתי מלון הסיפור אחר

אכן מדובר על משחזת לצרכים של מסעדות ואטליזים.

איזה כייף לי :)

פורסם

הוא עוסק בתחום ורוצה להמשיך להשתמש במכשיר לייעודו?

אם כך, ואין ערך נוסטלגי/ אספני, אני משוכנע שכבעלי מקצוע בתחום הם בקיאים במחירי משחזות משומשות הרבה יותר מאיתנו.

כאשר אספן קונה כזה מוצר, לא בהכרח מעניין (או מרתיע) אותו אם המוצר תקין, אם יש את מלוא החלקים, מה שעות המנוע שעבר המנוע וכו', הוא רואה את המוצר כבסיס לשיפוץ, הוא יודע שישפוך עליו כמה אלפים ובסוף יקבל מוצר מוגמר מרהיב שהערך שלו לא בהכרך ישקף את עלות ההשקעה ולכן ערך הקניה נמוך, 500-800 ש"ח.

מצד שני, אם הרוכש הוא מקצוען שרוצה להמשיך בתחום עם המכשיר (כמובן בהנחה שהוא תקין) ואם מכשיר מקצועי חדש עולה, בא נגיד, 10K ש"ח, לא מן הנמנע לשלם עליו אפילו 5000 ש"ח.

בערך כמו רכישת גרוטאת רכב אספנות עם ניירות שנקנה למטרת שיפוץ מקיף והשמשת הרכב לבין רכישת בדיוק אותה גרוטאה, רק בלי ניירות לשם העמדה בחצר כפסל סביבתי.

פורסם (נערך)
לא בטוח שהיא איטית (שים לב. המנוע יושב למטה ויש תמסורת רצועות).

איטית, בטוח איטית.

שים לב לקוטר הפולי הרוכב על ציר המשחזת (המונע). כדי שתהיה מהירה הפולי המניע צריך להיות גדול יותר וזה לא סביר מהתמונה.

אני גם לא בטוח שהמנוע הוא דו-קוטבי ואז המהירות שלו, וכפועל יוצא מהירות אבן ההשחזה, עוד יותר נמוכה.

חוץ מזה האבן גדולה והמהירות המשיקית שלה לו היתה מהירה היתה גבוהה מאד, והיו נוצרים כוחות צנטרפוגליים גבוהים שגם היו מפעילים עומס עצום על האבן וגם היו גורמים לחוסר איזון גדול בכל פגם שהיה נוצר בה.

יש גם את מיסבי הכדורים הפתוחים (מיסבים חקלאיים בסלנג המקובל) של ציר המשחזת שמגורזים ולא טובלים בשמן ואינם מיועדים למהירויות גבוהות.

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

יוסי, זו לא חגורת V אלא חגורה שטוחה שהיתה במקור בטח חגורת עור. אלה צריכות פולי רחב ובעל קוטר גדול.

היתה לי מחרטה MAX MILLER שעבדה עם חגורה כזו (מחרטה 20 כ"ס) שהגיעה ל 4500 סל"ד והגיר היה לפני החגורה. היינו שופכים מידי פעם דבק מגע על הפולי כדי שהחגורה לא תחליק.

לגבי המיסבים, יש פתוחים שעובדים במהירויות גבוהות מאוד.

פורסם

הקוטר הגדול הנדרש נובע מחיכוך עלוב בין פני השטח של הפולי לחגורה, חסר האפקט הטריזי של חגורה מודרנית וחסר מקדם חיכוך של חומרים מודרניים. לכן כדי להעביר מומנט ראוי אתה נזקק לפולי שקוטרו גדול, אין עוררין.

אבל מהירות סיבוב גדולה (בהעדר גיר שחסר במכונה המצולמת) יכולה להגיע או מיחס פולים או ממנוע מהיר + ממיר תדר, שמצריך מצידו מנוע עם חוטי ליפוף מתאימים כדי שלא ישרף בקלות.

ללא ממיר תדר מנוע תלת פזי יפתח לכל היותר 3000 סל"ד (בקירוב) ולאחר הפחתה האבן תהיה עוד יותר איטית. אני מאמין שזה מנוע של 1500 ולא יותר.

פורסם

זה מנוע של 1500 (כמעט בטוח). אין בעייה עם להגיע גם ל 4500 סיבוב בקלות על ידי שני תמסורות של פולים. פשוט בתמונה לא רואים את הפולים העליונים ואת פולי המנוע אז קשה לדעת.

פורסם

הקוטר הגדול הנדרש נובע מחיכוך

ההפך, הקוטר של הפולי במיקום רצועת ההניע הוא דווקא קטן מאוד.

שימו לב לזה שהרצועות הכחולות משמאל אינן רצועות ההינע של הציר, את הרצועה המניעה לא ניתן לראות, היא נמצאת בצמוד לצד הימני של המנוע ועולה כלפי מעלה לגל שמכוסה בהאוזינג הרחב שממוקם בין שני התושבות של הציר עצמו.

הרצועה הכחולה בצד שמאל של המכשיר משתמשת בסיבוב של הציר בכדי להניע משהוא אחר שלא כ"כ ברור לי מהוא.

פורסם

צודק. עכשיו הגדלת את התמונה וההנעה היא מהצד השני עם רצועות V.

יכול להיות שהצועה היא רצועת ליטוש עדינה (והמנגנון למעלה הוא מנגנון המתיחה).

פורסם

ליצרני הסכינים זאת מציאה ממש, אבל ממש.

לא נידרשת כאן הרבה עבודה בכדי להשמיש אותה שוב (בהנחה שהמנוע החשמלי חי).

יצרני סכינים יששלמו הון עבור אחת כזו.

לא לזלזל.

• תוכן חדש...