Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי יונדאי I30 שנת 2008 ובקרוב הרכב צריך לעבור טיפול. בעקרון שנה שעברה טיפלתי אצל רמי שרותי רכב המתמחה ביונדאי ודי הייתי מרוצה אך הבעיה היא שאני צריך לבצע החלפת נוזל גיר מלאה (שנה שעברה הוחלף לי 4 ליטר שמהר מאוד חזרו לצבע חום שהיה לפני הטיפול כיוון שלא הוחלף הכל והשמן החדש התערבב עם הישן) ולרמי אין את המכונה. על כן מבקש לקבל המלצה למוסך באזור המרכז.

תודה ולילה טוב

פורסם

בוקר טוב,

בדרך כלל שאין מכונה עושים שתי החלפות ולפעמים זה עדיף.

תנסה לחזור אליו להחלפה חוזרת (יתקנו אותי אם אני טועה כי כבר עבר זמן) וזאת תיהיה החלפה נוספתואז יהיה

לך רוב אם לא הכל חדש.

אבל שוב תקנו אותי אם אני טועה כי עבר זמן מהטיפול שעבר.

אם תצטרך עזרה בטיפול הכנופיה תישמח לעזור לך.

רועי

פורסם

אתה מפספס משהו חשוב- יש שני צבעי שמן גיר ביונדאי- הרכב יוצא מהמפעל עם שמן אדום ובמוסכים המורשים משתמשים בשמן עם צבע חום - צהבהב.(אומר את זה מניסיון ברכב דומה שנתון אחד מתקדם יותר,אתה יכול לאמת את העניין עם ליאור מיונדאי דשופ שמוכר את השמן המקורי של הרכב).

חוץ מזה כפי שכבר נכתב בתגובה קודמת ,אתה יכול לפנות ליוסי ממוסך זיסו ביפו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קולאוטי אם מה שאתה אומר נכון זה מסביר לי המון - לפני ההחלפה הצבע של השמן היה חום ולאחר ההחלפה הוא ניהיה עוד יותר חום. במידה והשמן החדש הוא לא אדום אז זה מסביר את הסיבה למה זה נשאר באותו צבע ואף כהה יותר. בנוסף אצל רמי לא היה מסנן באותו זמן אז הוא לא החליף לי מסנן שמן גיר.

השאלה שלי האם החלפה נוספת והחלפת מסנן זה בסדר? רו שעדיף להחליף עם המכונה?

עוד שאלה - ראיתי באחד השרשורים שמצתים מחליפים כל 20 אלף ק"מ, האם זה נכון? זה נראה לי נורא תכוף

פורסם (נערך)

השמן המקורי SP-3 בצבע אדום, זה בטוח. הנה תמונה מאחד הטיפולים האחרונים:

IMAG0116.jpg

לגבי החלפת המצתים, נשמע מטורף להחליף כל 20K. לפי ספר הרכב (אומנם מ-2011 אבל כנראה שאין שינוי) מחליפים כל טיפול שני זאת אומרת כל 40K.

I30.JPG

http://www.hyundaimotors.co.il/wp-content/uploads/2014/01/2011-i30.pdf

גם אני בדעה שהחלפת שמן נוספת + החלפת פילטר גיר, תהיה מספיקה.

בנוסף, אפשרי להחליף את כל השמן גם ללא המכונה של הדיאליזה, ע"י ניתוק הצינור שמוביל אל קולר הגיר תוך כדי הזרמת שמן חדש דרך המדיד.

בכל מקרה נשמח לעזור לך בעבודה.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

אסף אסף, יש לי שאלה- ברשותי אלנטרה 2007 שעברה נכון להיום - 81000 ק"מ.

בפעם האחרונה שעברה החלפת שמן מנוע ע"י הבעלים הקודמים (ברשותי הפרוט מהמוסך בו טיפלו) היה ביוני 2014 כשהרכב היה עם 73,000 ק"מ.

מתי עליי לבצע טיפול? מה עליי לבצע בטיפול? אשמח אם תרשום לי מה לקנות.

מידע נוסף - רצועת טיימינג הוחלפה (גם כן ע"י הבעלים הקודמים) ביוני 2012 כשהרכב היה עם 56000 ק"מ.

מתי עליי לבצע החלפה הבאה?

לגבי שמן גיר אין לי שום תיעוד, איך אפשר לברר האם צריך להחליף?

car.jpg

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

היי רפי,

הטיפול הבא יהיה טיפול קטן, רק שמן מנוע + פילטר שמן. ב-88 אלף או ביוני 2015, מה שיגיע קודם.

(שמן מנוע סינטטי מלא 5W40 יורול 90 ש"ח.

פילטר שמן מקורי 25 ש"ח.)

אם אין תיעוד לגבי שמן גיר, אז מומלץ לפחות לבצע החלפה חלקית + פילטר גיר. את זה אפשר לעשות עכשיו, ואז להמתין לטיפול הקטן שיגיע בהמשך.

תקנה 4 ליטר שמן מקורי + פילטר גיר ביונדאי שופ, וניפגש להחלפה.

לגבי טיימינג, לפחות בגטס (שגם חולקת מנוע זהה לשלך) זה כל 90K או 6 שנים, ככה שיש עוד זמן מהבחינה הזאת.

Stay Dirty

פורסם

נהדר.

איזה שמן גיר לרכוש?

מהי הסיבה שאתה ממליץ לעשות החלפה חלקית?(האם כדי למנוע החלקת גיר?)

ושאלה נוספת - כל כמה זמן מחליפים מצתים?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

שמן מקורי של יונדאי בתקן SP-3, ביונדאי שופ כל ליטר עולה 50 שקל בערך.

אכן בגלל שלא ידועה היסטוריית החלפת שמן הגיר, נתחיל בהחלפה חלקית + פילטר. ואז כשיגיע זמן הטיפול אפשר לבצע עוד החלפה חלקית.

מצתים לפי אוטודאטה כל 30K, לפי ספר הרכב 45K.

אני אישית עם אוטודאטה בעניין הזה, ומחליף כל טיפול שני. סט מצתים עולה 60 שקל, BKR5ES-11 של NGK.

Stay Dirty

פורסם

בניגוד,ליונדאי שופ ,שמוכר בקבוקים של ליטר,יש מוסכים מורשי היבואן שאין ברשותם שמן גיר בצבע אדום- הם מקבלים את השמן בחביות/צוברים ושם מדובר על שמן חום- זהוב.

הרכב שלי עבר החלפת שמן גיר באחד ממרכזי השירות המורשים של יונדאי בצפון ושמן הגיר שהוא הראה לי לא היה אדום.

לגבי מצתים- חובה להחליף כל 24 חודשים או 20,000 ק"מ לפי הספר (כאשר ניסיתי למשוך חודש-חודשיים בפעם הראשונה הרכב שלי התחיל לזייף).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
היי רפי,

הטיפול הבא יהיה טיפול קטן, רק שמן מנוע + פילטר שמן. ב-88 אלף או ביוני 2015, מה שיגיע קודם.

(שמן מנוע סינטטי מלא 5W40 יורול 90 ש"ח.

פילטר שמן מקורי 25 ש"ח.)

אם אין תיעוד לגבי שמן גיר, אז מומלץ לפחות לבצע החלפה חלקית + פילטר גיר. את זה אפשר לעשות עכשיו, ואז להמתין לטיפול הקטן שיגיע בהמשך.

תקנה 4 ליטר שמן מקורי + פילטר גיר ביונדאי שופ, וניפגש להחלפה.

לגבי טיימינג, לפחות בגטס (שגם חולקת מנוע זהה לשלך) זה כל 90K או 6 שנים, ככה שיש עוד זמן מהבחינה הזאת.

לגבי הטיימניג לא מצאתי תשובה חד משמעית, אכן בזמנו ההמלצה בארץ ע"י היבואן הייתה 90 אלף או שש שנים. היום אין באתר שגרת טיפולים לגטס. נתקלתי בחיפוש ברשת בכל מיני המלצות שונות. בין 3 ל 6 שנים או 90 אלף.

לדעתי הייתי מחמיר בעניין מבצע כל 4 שנים או 90 אלף בשביל שקט נפשי,התייבשות החגורה לדעתי מדאיגה יותר.סט מקורי עולה כולל רצועת פולי קטן ומותחן. עולה בסביבות 350 ש"ח.

פורסם

הילוך שישי ראשון לציון יונדאי - מיצובישי מוסך מורשה לך אליהם יש להם שירות מעולה

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

• תוכן חדש...