Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

כמצויין בכותרת הרכב על הכביש כחודש ועבר 1280 ק"מ. בימים האחרונים מורגשת החלפת הילוכים לא חלקה ,במיוחד בין 2 ל 3. מעיין חבטה לא חזקה אך מורגשת במיוחד במנוע קר. לפני שאני פונה למוסך האם יש כאן גולשים המכירים תופעה זו ברכב הנ"ל. כמו כן ישנם רעשים די מציקים מהחלק האחורי של הרכב. האם גם במקרה זה מוכרת התופעה ברכב הנ"ל.

פורסם

ברכב קר אל תצפה שהרכב יכנס להילוך רביעי. זה נורמלי. אני בבוקר עם I30 2009 מחכה כדקה עד תחילת נסיעה וגם לאחר מכן, מאיץ בעדינות עד שהרכב מגיע ל 50 מעלות, שזה תחילת החום המינימלי.משם עוד שתי דקות (70-80 מעלות) ,כבר אפשר להגיע למהירויות גבוהות יותר בלי בעיה(אם באמת אין תקלה כמו שאני חושב).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אני בבוקר עם I30 2009 מחכה כדקה עד תחילת נסיעה

מיותר לחלוטין ומבזבז דלק - תניע, שלב ל-D ותתגלגל בניחותא (המנוע יתחמם יותר מהר תחת עומס, ומחשב ניהול המנוע יפסיק מהר יותר את התערובת העשירה).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מומלץ על ידי מי?

תראה לי ספר או מסמך כלשהו של יצרן רכב שבו זה כמוב.

(אני מדבר על המתמה של חצי דקה לפני נסיעה.)

פורסם

זה היה נכון פעם כשהיה צ'וק לא?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המנוע לא "סופג" שמן וכבר שניות לאחר ההנעה השמן מגיע לכל מקום במנוע. אין שום סיבה להמתין לפני תחילת נסיעה. מה שכן, הייתי נמנע מעומס גבוה לפני שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
זה היה נכון פעם כשהיה צ'וק לא?

לא. לא נכון גם לגבי מכוניות עם צ'וק.

מי שלא מאמין אני יכול לסרוק לו ספר רכב של חיפושית שנת 1970.

כתוב שם בפירוש המשפט הבא בתרגום חופשי:

"אינך נדרש לחמם מנוע בסיבובי סרק.

לאחר התנעה צא לדרך מייד, רק הקפד על מהירות מתונה בדקות הראשונות".

פורסם

סתם מיתוס שיהיה חוסר בשימון?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אז כנראה שפותח שרשור לא נהג על רובוטית במזג אוויר קר :)

אישית אני נכנס לרכב, מניע, שם חגורה וכו' ועד שאני יוצא מהמקום לוקח כחצי דקה - דקה מקסימום.

הבעיה בלתת לרכב להתחמם היא שאתה "זוחל" על הכביש ולא עובר 2000 סל"ד אז חצי מהשכונה שמאחורייך, או שעוקפים או שמצפצפים או שאתה עושה פקקון קטן.

מעצבן.

Opel Adam S 2017

פורסם
סתם מיתוס שיהיה חוסר בשימון?

נכון. לחץ שמן נבנה תוך שנייה עד שניות בודדות. כל המתנה בסרק צורכת דלק מבוזבז, מפייחת את המנוע וגורמת לבלאי מואץ.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המיתוס הזה לדעתי לא מגיע בכלל מכיוון של מערכת שימון.

קרבורטור רגיש מאוד לטמפרטורת הסביבה ועובד כמו שצריך רק בטמפרטורה מסויימת. הרי אין לו תיקוני זמן הזרקה, מנוע צעדים או מצערת חשמלית וכו'.

כמו כן הוא דורש ניקוי וכיוון יחסתי לעיתים תכופות.

בתקופת הקרבורטורים הרבה מכוניות עם צ'וק אוט' או ידני לא תקין או עם תקלות במערכות נלוות או עם קרבורטור מלוכלך פשוט לא נסעו טוב - רעדו, קרטעו ולא סחבו או לא החזיקו סיבויב סרק בדקות הראשונות.

הפתרון לזה היה לעמוד במקום דקה-שתיים עם מעט גז ורק אז לצאת לדרך.

ואז אולי החליטו שזה מה שכולם צריכים לעשות גם ברכב תקין וכך נוצר המיתוס.

פורסם

יש מצב, נשמע טיעון משכנע.

עכשיו כשאני חושב על זה, את ימי הראשונים על הכביש העברתי בפג'ו 205 שנת 92' עם צ'וק ידני. באמת זכור לי שהייתי מחזיר את הידית של הצ'וק לפני התחלת הנסיעה, מה שאומר שבוודאי המתנתי כמה דקות עד שהעסק יתחמם.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...