Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על פי מה שאני יודע אתנול מומלץ שלא ישהה יותר מחודש במיכל.

דלק 95 רגיל לא אמור להוות בעיות אבל לאחר תקופה לכלוכים שוקעים ויכולים לסתום כל מיני מעברים ולגרום לבעיה שציינת.

מעבר לזה אם הרכב לא זז במשך תקופה ארוכה של יותר מחודש יש המון מכלולים שמתיישנים מהר מאוד ו הייתי ממליץ ברכב כזה להתחיל מטיפול של שמנים פלאגים ותראה לפי מצב הצמיגים אולי גם אותם צריך.

בכל מקרה לא בריא להשאיר רכב עומד לתקופה של חודשים , וכנראה שבעיות הגמגום יפתרו לאחר שתעשה טיפול ותסע איתו קצת.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

בקשר לרכב חדש עדיף שתחכה לתשובה של כאלו שמבינים יותר ממני ברכבים חדשים (עובדים בסכונות וכו) שיוכלו לתת לך תשובה יותר מדוייקת.

אני לא יודע איזה סוג שמן ממלאים במפעל , אני כן יודע שאוטמים את הפילטר אוויר עם ניילונים כדי שלא יכנסו לשם כל מיני לכלוכים , יכול להיות שבמפעל היצרן יש עוד טיפולים מונעים כאלו ואחרים ולכן אין לי איך לתת לך תשובה מדוייקת.

אבל בטוח יש פה כאלו עם קצת יותר נסיון ממני עם רכבים חדשים (חסיד של ישנים ;) ) הם יתנו לך תשובה.

עוד דוגמא היא ברכב ליסינג שלי (I30 לצורך הדוגמא) לא סגרו את הפילטר אוויר לאחר ההובלה , ופשוט שמעתי רעשים מוגזמים בדרך כשאני נותן גז, מבט מהיר לתא המנוע גילה פילטר פתוח לחלוטין (כנראה שחכו לסגור את המכסה לאחר ההובלה), מה שאנשים שמשאירים רכבים שעומדים הרבה זמן בדר"כ לא עושים טיפולים מונעים כאלו ואחרים.

פורסם (נערך)

הבנתי קצת סטיתי מהנושא.

אצרף מאמר בנושא שמצאתי באינטרנט ואצטט את החלקים החשובים:

http://edition.cnn.com/2008/LIVING/wayoflife/04/09/aa.bad.gas/

"But in fact, gasoline can degrade over time. That can lead to a number of problems, ranging from hard starting, to rough running, to no starting at all."

(למעשה, בנזין יכול "לרדת דרגה" (להיות גרוע יותר עם הזמן) ויכול לגרום לבעיות נסיעה , קושי בהנעה ולגרום שהמנוע לא יוכל להניע בכלל.)

בנזין הוא מוצר מאוד מעודן, בעל הרכב כימי מסויים עם מאפיינים ספציפיים מאוד. אחד מהמאפיינים של הגז הוא כושר האידוי , מונח המשמש לתאר איך ובאילו תנאים הבעירה ברכב תהיה הטובה והיעילה ביותר.

"יכולת ההתלקחות של הדלק פוחתת לאורך זמן, הדלק יהיה פחות יעיל ויפגע ביכולת שריפת הדלק היעילה של המנוע. התוצאה יכולה לגרום להפחתת ביצועי מנוע אך המנוע עדיין יכול להניע ולפעול, ויכול להיות שגם לא יניע ויעבוד בכלל."

והחלק החשוב לפות"ש:

חדשות טובות: ברגע שהדלק הישן כבר נצרך מהמיכל ובמקומו מולא דלק טרי הבעיה תרפא את עצמה.

לכן התופעה של גמגומים יכולה להגרם מדלק שעמד הרבה זמן, ואמורה להפתר לאחר מילוי בנזין חדש.

לגבי סתימות יכול להיות שיפתר ויכול להיות שתצטרך לפתור את זה בדרך כזו או אחרת.

לכן כתבתי את מה שכתבתי , לא בריא להשאיר בנזין במיכל לתקופות ארוכות.

מעבר לכך אשמח אם תוכלו לצרף בבקשה את המקורות שלכם שבהם רשום במפורש שאין בעיה להשאיר דלק במיכל, מעניין אותי מאוד ואשמח לקרוא על כך.

אצרף עוד מקור שמצאתי: http://www.alpharubicon.com/altenergy/gaslifepal.htm (מעניין מאוד).

ובנוסף מצורפת תמונה של בנזין טרי מול בנזין שעמד תקופה ארוכה.

איזה מבינהם עמד יותר זמן? (רמז: הימני)

gaslifepal2.jpg

ועכשיו עשו ניסוי וניסו להצית את שני כוסות הבנזין , נחשו באיזה מהן הבערה הייתה טובה יותר?

(רמז: התבוננו בכמות האור שהלהבה מפיקה)

gaslifepal5.jpg

עריכה אחרונה על ידי yaari30

• תוכן חדש...