Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר שאלתי שאלה זו בעבר , רכב חברה ב 3450 נטו ( אין נלווים לשכר מעבר למחיר שציינתי , עקב כך שאני מאבד אחזקת רכב שמעולם לא הייתה מגולמת לקופות גמל והשלתמויות ופנסיה ) , אין ברשותי שום הון עצמי לרכישת רכב ( עברתי כרגע דירה ) , אנחנו זוג עם 3 ילדים שנתקענו בעבר עם רכבים משומשים בכבישים , בדרך לארוחות חג ועוד, וחזרנו על עקבותינו במונית ( סליחה על הדגשת המירמור , אך אני מנסה לציר תמונה ראלית ) . זה או לקחת הלוואה לרכישת רכב יד שנייה 80000 או 90000 ש"ח , או לקחת ליסינג תפעולי מלא מהעבודה שכולל בתוכו דלק ביטוחים הכל כולל הכל מהכל ב 3450 ש"ח וזהוווו . אנחנו היום נוסעים 15000 ק"מ בשנה לצרכים המוגבלים שלנו , וכשניקח רכב חברה נתחיל לנסוע למקומות שדחינו את הנסיעה שלהם עקב כך שהרכב הישן שברשותינו לא היה מסוגל לבצע את הנסיעות הארוכות האלה ( הוא מתחמם בעליות והמזגן לא עובד ועוד הרבה בעיות שהמוסכים לא הצליחו לפתור) . אף פעם לא היה לנו רכב שמתי שנסענו בו לא הסתכלנו כל הזמן על לוח הבקרה ודימיינו כל מיני רעשים , בני 45 שנה עם הכנסה משפחתי של 21000 ש"ח נטו . מה אתם אומרים ?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתקציב שלכם הייתי קונה.

3450 נטו זה מעל 41,000 שקל נטו בשנה.

ביטוח וטסט לרכב משפחתי סביר זה גג 6000 שקלים.

יתרה מכך - הייתי שוקל קניה של רכב משפחתי אמין (כי זה כוויה כואבת בזיכרון המשפחתי שלכם) חדש לחלוטין ב 100% מימון. רכב שיעלה כ 110,000 שקלים ל 3 שנות החזר, ההחסר החודשי יהיה מעט מעל 3000 שקלים בחודש. תפרוס ל 5 שנים ויהיה 'עוד יותר פחות'.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

פות"ש

1)האם אתה יכול להעריך נסועה שנתית צפויה "רצויה"? רשמת ש15K זה בגבולות אילוץ, ונשמע לי כאילו התנעתם את הרכב רק כשלא הייתה ברירה אחרת.

זה במיוחד רלוונטי אם אתם רוצים לעשות "חוויה מתקנת" ולהתחיל לטייל בארץ עכשיו כשיש לכם רכב שאתם לא מפחדים להיתקע איתו.

2) האם אחד מהילדים צפוי להוציא רשיון ב3 שנים הקרובות?

3)תמורת הקיזוז המכובד הזה מהנטו, איזה רכבים הציעו לך?

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

מה איתם?

אתה משלם 3450 שקל נטו!!! על אוטו לחודש. כולל דלק.

אחרי 3 שנים אתה נשאר עם...כלום.

אתה קונה אוטו שמצוא חן בעיניך, חדש, משלם על כולו בהלוואה לשלוש שנים או לחמש שנים - אתה לא כבול לשום דבר. סיימת לשלם את ההלוואה - יופי האוטו שלך.

בהסדר של 3450 יש בטוח מגבלה של דלק. ומה בחודש שלא ניצלת את כל מה שהוקצב? זה עובר לחודש הבא או שזה הלך ואיננו?

קח רכב שאתה תחזיר 2000 שקל בחודש. ההפרש יממן לך דלק והוצ' קבועות.

אתה לא רוצה רכב חדש? - תקנה רכב בן שנה או שנתיים שקיבל את המכה הגדולה של ירידת הערך.

אל תלך למכוניות נדירות או מיוחדות. מאזדה 3 / קורולה / I35 - יתנו לך תמורה מצויינת לכסף שלך.

שורה תחתונה - אם אני במקומך, אין לי בכלל התלבטות. קונה רכב משומש כמו שרשמתי במימון מלא.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

פות"ש

ומה עם דלק ? , וירידת ערך ?

נניח מצאת 120K מתחת לבלטה:

קנית רכב חדש מהניילונים ב120K, מכרת אחרי 3 שנים ב 80K.

ביטוחים שילמת 3 שנים 15K

הוצאות רישוי 3 שנים 5K

הוצאות טיפולים שוטפים ניתן הערכת יתר נגיד 5K

עלות דלק לפי מחיר ממוצע 6.5 ונסועה של 20K יוצא 33K ש"ח ברכב שעושה 1:12-13

יוצא 98K בשלוש שנים, לעומת 124K עבור רכב חברה שלך.

אם זה היה מסתיים פה, הייתי ממליץ לך את אותו דבר שדיסקו המליץ (למרות שאני ממש לא מסכים אם איך שהוא מציג את זה). אבל, מכיוון שאין לך בלטה, אני צריך לדעת כמה "עולה" לך ללוות 120K לשלוש שנים. אני סתם אזרוק מספר, נגיד 5%. אז 104K לעומת 124K.

ועכשיו אתה צריך לשקלל ייתרונות וחסרונות שאי אפשר לכמת ולהחליט אם שווה לך.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

היתי במצב שלך לפני 7 שנים , הכנסה דומה, בית חדש ו 0 ש"ח בעו"ש ....

לקחתי ליסינג מהעבודה הכי פשוט שיכולתי למצא - יונדאי גטס (לפחות השגתי ידני :twisted:)

במקרה שלך - העלות לקחת רכב חדש או כמעט חדש ( כדי לקבל ביטחון ולהימנע מתקלות ) :

הלוואה נניח ל 5 שנים = ~2000 ש"ח לחודש (רכב 110,000 ש"ח )

ביטוח = 410 לחודש ( הערכה של 5000 לשנה)

דלק = 1100 ש"ח ( די דומה למצב הנסועה שלי )

טיפולים = 100 ש"ח לחודש (לחמש שנים אופטימיות : מעריך 3 טיפולים קטנים (600X3) עוד 2 טיפולים גדולים (1100X2) וכן מצבר + צמיגים ( 600+1500 )

ההוצאה החודשית שלך לחמש שנים הקרובות תיהי בערך 3600 ש"ח , אחרי 5 השנים האלו תיהיה עם רכב ששוה אולי 40000 ש"ח ושוב רכב משומש בין 5 שנים .....

לדעתי עיקר הבעיה היא בכך שאין לך כסף נזיל , ואני אומר עדיף כרגע ליסינג - ראש שקט מבחינת הרכב והעלויות החודשיות בין כה דומות .

תנסה בנתיים לחסוך , עוד 3 שנים , עם גב כלכלי סביר תוכל לרכוש בביטחון רכב משומש קלות בעלות נמוכה משמעותית מהליסינג.

כשתחזיר את הליסינג - תשתדל לקנות רכב בין 2 בערך ותחזיק אותו למשך 3 שנים - כלומר כל 3 שנים לקנות רכב בין 2 .

פורסם

כשכתבת 3450 שח נטו - לקחת בחשבון גם את שווי המס?

בקצרה, אם אתה לא מתכוון להתחיל לחרוש את המכונית, או להפוך אותה למכונית מתנגשת בלונה פארק, רכב פרטי בהלוואה יעלה לך פחות. אם תלך על רכב בן שנה עד שלוש זה יעלה לך עוד פחות.

פורסם (נערך)

1. דלק ללא הגבלה

2. הדגשתי 3450 כולל הכל ( גם 2.48אחוז משווי הרכב ) הכל הכל הכל הכל 3450 ש"ח וזהוווו .

3. הילדים כבר גדולים ומבינים עניין בטיולים ברחבי הארץ ( גילם 12,7,4 )

4. המשפחה שלנו ברדיוס ש 20 ק"מ עד 100 ק"מ לכיוון אחד

נוצר מצב שעל מנת לנסוע להורים שלי שגרים באיזור הררי 80 ק"מ ממקום מגורי , אני מכוון לשעות הערב בקיץ , ועם יש שרב כבד לא נוסע בכלל .

יכול להיות שאני סובל ממשקעים עמוקים וכואבים בנושא כלי רכב .

אך אם אסתכל לאחור ( אנחנו בני 45 ) , אף פעם לא מכרנו רכב שקנינו , תמיד קנינו יד שנייה התקלקל ושוב התקלקל ונזרק .

יש לי חבר שמחר מאזדה 3 2006 25 אחוז מתחת למחירון של השמאי שעדיין חי בשנות השמונים בשם לוי יצחק ( הוא קנה את הרכב כפרטי מהחברה לא ליסינג ).

היה לי פיאט , פורד פיאסטה פעמיים , ועכשיו שברולט .

מי שמצליח היום למכור רכב במחירון הם אך ורק היבואנים שמוכרים רכב חדש , אין דבר כזה היום מחירון יד שנייה , זה קיים רק באגדות .

לכן צריך לקחת בחשבון גם את המכירה של הרכב וכמה הוא נמכר פחות מהמחירון

עריכה אחרונה על ידי kobi1969
פורסם

כאשר אין לך כסף נזיל , זה טעות לקחת הלוואה עם סיכונים (רכישת רכב ) .

כל החישובים שהעלו פה , כולל שלי הם חישובים אופטימיים ולא כוללים הוצאות מיוחדות:

• תאונה (השתתפות עצמית),
  • עלויות מכירה קנייה,
  • תקלות גדולות שיכולות להופיע גם ברכב בין שנתיים מחוץ לאחריות
  • תקלות שקראו כי לא שמת לב (נסעת בלי מיים כי שכחת את הפקק - הלך ראש מנוע וזה לא באחריות ) .
  • תקלות בצמיגים (יש אחלה בורות בכבישי ארצנו ..)

פורסם (נערך)
כאשר אין לך כסף נזיל , זה טעות לקחת הלוואה עם סיכונים (רכישת רכב ) .

כל החישובים שהעלו פה , כולל שלי הם חישובים אופטימיים ולא כוללים הוצאות מיוחדות:

• תאונה (השתתפות עצמית), - וברכב ליסינג אין השתתפות עצמית על כל שריטה?
  • עלויות מכירה קנייה, - יסביר כבודו מה העלויות בקניה מעבר לבדיקה? מה העלויות במכירה?

• תקלות גדולות שיכולות להופיע גם ברכב בין שנתיים מחוץ לאחריות - חלאס עם סיסמאות. רכב אמין שטופל היטב - הסיכוי לתקלות גדולות קטן מאוד.

• תקלות שקראו כי לא שמת לב (נסעת בלי מיים כי שכחת את הפקק - הלך ראש מנוע וזה לא באחריות ) . - נו באמת!!!

• תקלות בצמיגים (יש אחלה בורות בכבישי ארצנו ..) - אז מתקנים או מחליפים!

די עם סיסמאות של שנות ה 80'

תקלות בצמיגים? - תתקן או תקנה סט חדש. זה בהשוואה ל 3450 שקלים בחודש!

תקלות גדולות? ברכב בן שנה? שנתיים? (שאינו עם TSI או DSG ) מה? איזה תקלה? תקנה קיאה סיד עם 3 שנות אחריות מלאה + 4 שנים נוספות למכלולים עיקריים.

אישית - בחיים לא הייתי לוקח ליסינג שעולה לי 3450 שקלים נטו.

קובי - מהדברים שרשמת אתה רוצה ללכת על הליסינג. לך עם הלב.

עריכה אחרונה על ידי discoTD5

לשעבר:

פורסם

לפות"ש : האם חוץ מההתחממות אתה מרוצה מהרכב הנוכחי?

אני מבין שיש מטען רגשי לא קטן, אבל אולי תשקול את זה שנית? כמה יעלה לך תיקון הכי יסודי ומקיף של מע' קירור מנוע?

כולל משאבה, אטמי ראש, החלפת רדיאטור, מאוורר, יוניט חום, תרמוסטט והצינורות, כולל שטיפה של מעברי מיים וכל דבר נוסף שיעלה בדמיון הפרוע של המוסכניק?

2000 ? 3000 ? 5000 ?? 10000 ??!!

מה זה לעומת הסכומים של ליסינג / קניה ? לא היה לך מזל עם המוסכים שניסו לטפל בבעיה, כאן בפורום טכני תוכל לבקש המלצה על בעל מקצוע.

חוצמזה אתה בטוח שבתקציב שציינת תצליח לקבל רכב שיתאים לטיולים עם המשפחה שמונה זוג ושלשה ילדים גדולים?

פורסם (נערך)

הרכב הקיים הוא שברולט ויואנט 2004 מנוע 2000 , נרכש ב 2008 ב 65000 ש"ח , היום הוא מוערך בשוק ב 10000 ש"ח לערך כשהמחירון מורה על 19000 ש"ח ( אין היום מחירון רכב , מי ששולט במחירונים הם חברות הליסינג והיבואנים ) , מעבר למחיר שציינתי הוצאתי עוד 23000 ש"ח תיקונים וטיפולים , רדיאטורים 3 פעמים , ראש מנוע , רדיאטור מזגן , חישן צעדים , מצערת ,מפוח מזגן , שסתום מזגן ועוד .... , ולא נשכח את הטיפולים השנתיים ,וכרגע התקלקל בורר המצב של מערכת המיזוג שלא פותח את התריס להעביר אוורור לתא הנוסעים , הוא מעביר כרגע רק לרגליים ולמפשיר האדים בשמשה הקדמית ,וכל הדשבורד שבור , מוסך שהייתי אצלו בקשר לבורר טען שהוא לא יודע איך להרכיב דשבורד שבור אחרי תיקון המערכת של בורר מצב האוורור וגם פאנל בקרת החלונות התקלקל . הקיצר נפלנו חזק גם עם הרכב הזה וגם עם הקודמים .

ורכב הליסינג שאקבל מהחברה הוא , אופל טורר ברלינה סטיישן , למי ששאל

עריכה אחרונה על ידי kobi1969
פורסם
1. דלק ללא הגבלה

2. הדגשתי 3450 כולל הכל ( גם 2.48אחוז משווי הרכב ) הכל הכל הכל הכל 3450 ש"ח וזהוווו .

3. הילדים כבר גדולים ומבינים עניין בטיולים ברחבי הארץ ( גילם 12,7,4 )

4. המשפחה שלנו ברדיוס ש 20 ק"מ עד 100 ק"מ לכיוון אחד

נוצר מצב שעל מנת לנסוע להורים שלי שגרים באיזור הררי 80 ק"מ ממקום מגורי , אני מכוון לשעות הערב בקיץ , ועם יש שרב כבד לא נוסע בכלל .

יכול להיות שאני סובל ממשקעים עמוקים וכואבים בנושא כלי רכב .

אך אם אסתכל לאחור ( אנחנו בני 45 ) , אף פעם לא מכרנו רכב שקנינו , תמיד קנינו יד שנייה התקלקל ושוב התקלקל ונזרק .

יש לי חבר שמחר מאזדה 3 2006 25 אחוז מתחת למחירון של השמאי שעדיין חי בשנות השמונים בשם לוי יצחק ( הוא קנה את הרכב כפרטי מהחברה לא ליסינג ).

היה לי פיאט , פורד פיאסטה פעמיים , ועכשיו שברולט .

מי שמצליח היום למכור רכב במחירון הם אך ורק היבואנים שמוכרים רכב חדש , אין דבר כזה היום מחירון יד שנייה , זה קיים רק באגדות .

לכן צריך לקחת בחשבון גם את המכירה של הרכב וכמה הוא נמכר פחות מהמחירון

כמו שכבר אמרו לך, 3450 זה לא הכל כולל הכל, כי אתה שוכח את הירידה המקבילה בנלוות הסוציאליות שלך, ששווה לפחות כמה מאות בחודש (ננניח אתה מרוויח 13450 בחודש ומקבל פנסיה, קרן השתלמות וכולי לפי הסכום הזה, עכשיו תקבל לפי 10000 בלבד). כלומר ההפסד שלך יותר קרוב ל-4000 בחודש, שזה 144000 ב-3 שנים. כבר עשו לך חישוב לגבי שאר העלויות (והיום אפשר למצוא מכוניות אפילו יותר חסכוניות בדלק, מה שיחסוך לך עוד כמה אלפים לאורך התקופה), יוצא שבשביל הנוחות של רכב שלא אתה צריך לטפל ולדאוג לו, אתה מפסיד כמה עשרות אלפי שקלים (אם מכרת במחירון נניח קרוב ל-50K שקלים ב-3 שנים, אם מכרת בפחות מהמחירון וקנית רכב בזבזני אז נניח 30K שקלים) - הרבה מאוד כסף.

עריכה - שברולט ויואנט זו גרוטאה קוריאנית מיושנת. אני מבין שהוא עשה לך צרות, אבל זה ממש לא המקרה כשאתה קונה היום מכונית משומשת בת 2-3, ובטח שלא חדשה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

3450 ש"ח זה המחיר , אחזקת רכב שהייתה לי לא מגולמת במשכורת , ככה שאף פעם היא לא הייתה מרכיב ביסוד לנלווים לשכר , שווי מס הוא 2.48 אחוז מ 127000 ש"ח ( שווי רכב ) 31 אחוז מס שולי . זה מה יוצא אחרי בדיקה יסודית שערכתי בעניין תוך כדי כך ששאר הקולגות שלי משלמים את הסכום הזה .

יכול להיות שהממליצים לא לקחת רכב חברה פה בפורום ( חס וחלילה לא רוצה לפגוע , ואני מאוד מעריך את ההשקעה שלכם בתשובות שנתתם לי ) , שוחים בתחום הרכב , יודעים להתמודד עם כל מוסכניק ואוכלים אותו בלי מלח , או שחלקם מוסכניקים בעצמם , או שהם מבינים בקנייה ורכישה של רכב ברמה מקצועית כאילו מזה הם מתרפנסים , וגם יכול להיות שאני מבקש כל מיני חיזוקים לעצמי במשהו שאני לו בטוח בו ,חלק מהדברים שאני מעוניין ברכב חברה מהעבוד הוא בכך שבכל רגע נתון אני יכול להחזיר את הרכב בתשלום קנס של 1500 ש"ח לשנה ( הליסינג הוא ל 3 שנים ) משמעו עם אחזיר אותו אחרי 1 שנה שימוש אשלם 3000 ש"ח , ולא אצטרך להתמודד עם שום מכירה שבטוח תהיהה הרבה פחות מהמחירון של לוי יצחק האגדי

• תוכן חדש...